Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Arkadaslar ispartadiki kardeslerimiz icin, allah rizasi icin dua edelim olmazmi?? (1 Kullanıcı)

Kader_sultan

Kayıtlı Kullanıcı
s.a kardeslerim...cok yakin bir tanidigimd ispartada üniversitede okuyor...suan ispartadaki gelendost ilcesinde olan arkadaslarimiz zor durumdaymis...yanilmiyorsam son bir aydan beri sürekli deprem oluyormus 4.9 ve 5.1 arasi ve daha yüksek rakamlarda deprem oluyormus...ordaki kardeslerimiz cok korkmus..sallantilar yüzünden sinav kagitlarini bile dolduramamislar sadece bir kac soru cevaplayip sinifdan cikmislar...ve benim tanidigim kisi benden rica etti...benim bu siteye üye oldugumu bildikleri icin, bizden allah rizasi icin... onlar icin dualarimizi eksik etmememizi istiyorlar onlara suan bu zor durumlarinda dua etmemizi istiyorlar kardeslerim...ve kisa zaman icinde onlarda bu siteye üye olmak istediklerini belirtiler....kardeslerim gönüllerinden kopani dua etmeye cagriyorum.. yasin-i serif de okursak iyi olur bence....allah orda olan kardeslerimiz icin yardimci olsun ve dua eden ve etmeyen kardeslerimizden razi olsun ins. "selam ve dua ile" allaha emanet olun!B)B)

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Arkadaslar ispartadiki kardeslerimiz icin, allah rizasi icin dua edelim olmazmi??

a.s kardeşim allah yardımcıları olsun kardeşlerimizin bizimde bir ablamız öğretmenliğini orda yapıyor çok zor onlar için mazeret kabul etmezseniz yasin-i şerif okumayı çok isterim ama okumma gerek çok var program çok dolu çok isteyen var ve üniversiteye hazırlanıyorum ama eğer bir zaman kısıtlaması yoksa haftaya okuyabilirim allah yardımcıları olsun dualarımı esirgemicem ama
selametle

Kader_sultan

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Arkadaslar ispartadiki kardeslerimiz icin, allah rizasi icin dua edelim olmazmi??

s.a kardesim allah senden razi olsun...yasin-i serif okuma istegin bile yeterli :)B)
allah sanada yar ve yardimci olsun üniversiteye hazirligin nedeyniyle...hayirlisi olsun kardesim.
"selam ve dua ile"B)

raceb

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm ALLAH deyince içi sızlayanlara şu ben ıspartadayım ve deprem olacak diye korkup ıspartayı terk edenlere sesleniyorum acaba kıyamet günü geldiği zaman nereye kaçacaksınız o zaman size kim yardım edecek şunu iyi bilinki hindistanda bile olsanız zaman geldiğinde azrail gelip sizi bulacaktır.

Selma_

Kayıtlı Kullanıcı

s.a
allah yardımcıları olsun. akşam namazından sonra yasini şerif okuyabilirim.dualarımız onlarla.B)

Kader_sultan

Kayıtlı Kullanıcı

a.s racep kardesim haklisin tabiiki kiyamet günü geldigi zamen elbette bir yere kacamayacagiz ve azrail bizi her nerde olursak olalim bulacaktir buna katiliyorum...korkunun ecele faydasi yoktur derler...elbette günümüz geldigi zaman hepmiz de ölecegiz. sana katiliyorum cünkü son derece haklisin yanliz konuyu galiba yanlis anlamissin...ispartadaki kardeslerimiz korkupta ispartayi terk etmemisler...sadece sinavlari yazamamislar cünkü haliyle insanoglu paniklemis...bizden istedikleride sadece orda olan yasayan ispartalilar ve okuyan kardeslerimiz icin dua etmemiz...haliyle kücük cocuklarda etkilenmis bu durumdan yani dua'yi tek kendileri icin deil orda olan tüm halk icin istiyorlar aslin...eyer bu konuyu yukarida daha genis bir sekilde acmamissam ozaman hepinizden özür dilerim...konuyu anlatamamisim demektirB) eyer bu sölediklerimde bir yanlisim varsa beni uyarmanizi istiyorum.B)

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı

Kader_sultan yazdı:
s.a kardesim allah senden razi olsun...yasin-i serif okuma istegin bile yeterli :)B)
allah sanada yar ve yardimci olsun üniversiteye hazirligin nedeyniyle...hayirlisi olsun kardesim.
"selam ve dua ile"B)
ECMAİN OLSUN KARDEŞİM SAĞOLUN KAEŞKE ELİMDEN DAHA FAZLASI GELSE BANA DA DUA EDİN LÜTFEN ÇOK SIKINTILI GÜNLER GEÇİRİYORUM DUALRINIZDA BANA YER AYIRIN ALLAH RIZASI İÇİN
ADIM: MERVE
SELAMETLE

Kader_sultan

Kayıtlı Kullanıcı

tabiki senin icinde dua ederiz merve kardesim sen merak etme...allah tez zamanda sikintina yardimci olsun ins. B) "selam ve dua il"

eliffff

Kayıtlı Kullanıcı

s.a.allah yardımcıları olsun.her duama eklıyecegım.a.e.o.B)

anemon

Kayıtlı Kullanıcı

Bir Cuma günü Kuran okurken bir sahis S.A.(ismi aciklanmiyor) uykuya dalar
> >>ve rüyasinda Peygamber Efendimiz onun karsisindadir ve ona sunlari söyler:
> >>Bir hafta icinde 7000 insanin ölecegini, ama hic birinin de gercek bir
> >>müslüman olmayacagini, son zamanlarda pek cok kimsenin Allahin istedigi
> >>gibi düzgün ve dogru isler yapmadigini, bu zamanlarin kötü zamanlar
> >>oldugunu, bu zamanda evli kadin ve erkeklerin, eslerine sadik
> >>kalmadiklarini, genc kizlarin erkekler gibi heryere girip ciktiklarini ve
> >>gezer olduklarini, edepli giyinmediklerini, tüm genclerin velilerine ve
> >>diger insanlara saygi göstermediklerini, zenginlerin fakirlerle
> >>ilgilenmediklerini, artik sadaka ve zekât vermez olduklarini, insanlarin
> >>namaz kilmadiklarini ve oruc tutmadiklarini, oysa Mahser Gününün
> >>yaklastigini, kisa bir zaman sonra gökte sadece bir yildiz kalacagini ve
> >>dua kapilarinin kapanacagini, Kuran daki yazilarin silinerek okunamaz hale
> >>gelecegini, Günesin Dünyaya cok yaklasarak tersten dogup batacagini...
> >>
> >>Peygamber efendimiz ayrica sunlari da ekler:
> >>Her Kim bunu okurken yaninda baskalari varsa onlarin da duyacagi sekilde
> >>aciktan okusun.
> >>
> >>Bunu yapan kisiye Cennet de bir yer ayrilir ve her Kim bu mesaja
> >>inanmayacak olursa, ona da Cehennem den bir yer ayrilir. Bir dilek sahibi
> >>bu mesaji kopyalayip baska insanlara
> >>dagittiginda dilegi yerine gelir.
> >>Rüyayi anlatan S.A. Bunlarin dogru olduguna inandirmak icin su yemini
> >>etmis:
> >>
> >>"Bunlar dogru degilse, gercek bir Müslüman gibi ölmeyeyim!"
> >>Peygamber Efendimiz yukaridaki durum tespitinden sonra asagidaki
> >>tavsiyelerde bulunur :
> >>
> >>Günde bes defa namaz kilin,
> >>Oruc tutun,
> >>Hirsizlik yapmayin,
> >>Fakirlere yardim edin.
> >>Her Kim bu mesaji 25 kisiye dagitacak olursa, 3 gün icerisinde
> >>mükâfatlandirilacaktir.Biri bunu yapmis ve calistigi firmadan zam almis.
> >>Biri inanmamis, sevdigi zarar görmüs, bir baskasi yarin yaparim demis,
> >>fakat yapamayacak duruma düsmüs.
> >>
> >>Lütfen bunun yalan oldugunu sanmayin! Bu mesaji silip gecmeyin ve
> >>kopyalayip Allah rizasi icin gönderin lütfen,umarim Yüce Rabbim dualariniz
> >>kabul eder sizi af eder.

sehidearzu

Kayıtlı Kullanıcı

:(:(:(:(:(STV GENİŞ Bİ AÇIKLAMA VAR ARKADAŞLAR ŞU ANDA KULAGIMHABERLERDE ÇOK ÜZÜCÜ.:(:(:( HABERLERİ DİNLEYESİYE KADAR OLAYIN BUKADAR CİDDİ OLDUGUNU ANLAYAMAMIŞTIM.RESMEN BEŞİK OLMUŞ ISPARTA:(RABBİM YARDIMCILARI OLSUN.:(:(:(:(:(

efsude

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUNALEYKUM
OKURKEN ICIM URPERDI RABBIM YARDIMCILARI OLSUN INSALLAH!BENDE IST.DEPREMINDEN COK ETKILENMISTIM AYLARCA UYUYAMADIGIM NEFESIMDEN YATAGIMIN SALLANDIGINI DUSUNUP SICRADIGIM COK OLDU AMA SUKURLEER OLSUN AILEM YANIMDAYDI.GURBETTE OKUMANIN ZORLUGUNU BILIRIM RABBIM TUM ISPARTADAKI KARDESLERIMIZE VE DIGER TUM CEMATI MUSLUMIN YARDIMCISI VE YARENI OLSUN INSALLAH!LİSTE YAPALIM ALLAHIN IZNI ILE INSALLAH KATILIMLARIN COK OLMASI ILE YAKIN ZMANDADA BAGISLARIZ.SU AN COK BORCUM VAR FAKAT 10 TANE ILE ACILISI YAPAYIM KARDESLERIMINDE DESTEGI ILE SAYIYIY ARTTIRALIM INSALLAH.

EFSUDE = 10
candostlarım =50
KADER SULTAN =3
BİRNUR =1
alıye ve arkadasları =50
adaletımahza =1

TOPLAM 115

HADI KARDESLERIM BIZIMDE BASIMIZA GELMEZ DEMEYELIM RABBIM HEPIMIZI KAZA BELA VE MUSIBETLERDEN KORUSUN.HEM ISPARTADAKI KARDESLERIMIZ HEMDE ISPARTADA OKUYAN OGRENCI KARDELSERIMIZ ICIN KATILIMLARINIZI BEKLIYORUZ. B)

efsude

Kayıtlı Kullanıcı

VEALEYKUMSELAM
COK DOGRU SOYLUYORSUNUZ KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK.RABBIM HEPINIZIN YARDIMCISI OLSUN INSALLAH.RABBIM BU KORKULARLA BIZLERI TERBIYE ETMESIN INSLLAH
SELAM VE DUA ILE...

raceb yazdı:
selamün aleyküm ALLAH deyince içi sızlayanlara şu ben ıspartadayım ve deprem olacak diye korkup ıspartayı terk edenlere sesleniyorum acaba kıyamet günü geldiği zaman nereye kaçacaksınız o zaman size kim yardım edecek şunu iyi bilinki hindistanda bile olsanız zaman geldiğinde azrail gelip sizi bulacaktır.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

anemon yazdı:
Bir Cuma günü Kuran okurken bir sahis S.A.(ismi aciklanmiyor) uykuya dalar
> >>ve rüyasinda Peygamber Efendimiz onun karsisindadir ve ona sunlari söyler:
> >>Bir hafta icinde 7000 insanin ölecegini, ama hic birinin de gercek bir
> >>müslüman olmayacagini, son zamanlarda pek cok kimsenin Allahin istedigi
> >>gibi düzgün ve dogru isler yapmadigini, bu zamanlarin kötü zamanlar
> >>oldugunu, bu zamanda evli kadin ve erkeklerin, eslerine sadik
> >>kalmadiklarini, genc kizlarin erkekler gibi heryere girip ciktiklarini ve
> >>gezer olduklarini, edepli giyinmediklerini, tüm genclerin velilerine ve
> >>diger insanlara saygi göstermediklerini, zenginlerin fakirlerle
> >>ilgilenmediklerini, artik sadaka ve zekât vermez olduklarini, insanlarin
> >>namaz kilmadiklarini ve oruc tutmadiklarini, oysa Mahser Gününün
> >>yaklastigini, kisa bir zaman sonra gökte sadece bir yildiz kalacagini ve
> >>dua kapilarinin kapanacagini, Kuran daki yazilarin silinerek okunamaz hale
> >>gelecegini, Günesin Dünyaya cok yaklasarak tersten dogup batacagini...
> >>
> >>Peygamber efendimiz ayrica sunlari da ekler:
> >>Her Kim bunu okurken yaninda baskalari varsa onlarin da duyacagi sekilde
> >>aciktan okusun.
> >>
> >>Bunu yapan kisiye Cennet de bir yer ayrilir ve her Kim bu mesaja
> >>inanmayacak olursa, ona da Cehennem den bir yer ayrilir. Bir dilek sahibi
> >>bu mesaji kopyalayip baska insanlara
> >>dagittiginda dilegi yerine gelir.
> >>Rüyayi anlatan S.A. Bunlarin dogru olduguna inandirmak icin su yemini
> >>etmis:
> >>
> >>"Bunlar dogru degilse, gercek bir Müslüman gibi ölmeyeyim!"
> >>Peygamber Efendimiz yukaridaki durum tespitinden sonra asagidaki
> >>tavsiyelerde bulunur :
> >>
> >>Günde bes defa namaz kilin,
> >>Oruc tutun,
> >>Hirsizlik yapmayin,
> >>Fakirlere yardim edin.
> >>Her Kim bu mesaji 25 kisiye dagitacak olursa, 3 gün icerisinde
> >>mükâfatlandirilacaktir.Biri bunu yapmis ve calistigi firmadan zam almis.
> >>Biri inanmamis, sevdigi zarar görmüs, bir baskasi yarin yaparim demis,
> >>fakat yapamayacak duruma düsmüs.
> >>
> >>Lütfen bunun yalan oldugunu sanmayin! Bu mesaji silip gecmeyin ve
> >>kopyalayip Allah rizasi icin gönderin lütfen,umarim Yüce Rabbim dualariniz
> >>kabul eder sizi af eder.

inanmayınnnn

bakın

http://www.islamiyet.gen.tr/forum/viewthread.php?forum_id=20&thread_id=18356#post_151553

Kader_sultan

Kayıtlı Kullanıcı

evet kardeslerim durum ispartada olan kardeslerimiz icin cok mühim daha bugün arkadasimla telefonda görüstüm ve konustumuz an sallanti olmus ordaki kardeslerimizin dua'ya ihtiyaclari var bizde eminim onlar icin süphesiz dua edelim ins.... bende dün gece haberi aldiim an onlar icin kibleye dönüp dua ettim gece gözüme uyku girmedi kardeslerim...ama allah büyük yardimcilari olsun biz üzerimize düsen vazifeleri yapalim dua edleimins.
bismillahirrahmanirrahim: efsude kardesim madem sen 10 tane ile acilisi yaptin hemde cok borcun oldugu halde allah senden razi olsun...ozaman listeyide allah rizasi icin sen hazirla istersen....okumak isteyen kardeslerimiz söylesin sende sana zahmet listeye kayd et ve hazirla olurmu?? eyer firsat bulamassan listeyi bende hazirliya bilirim sorun deil ben sadece acilisi sen yaptin belki listeyide hazirlamak istersin diye söledim. allah okuyan ve okumayan kardeslerimizden razi olsun....bu dua'yada amin dediiniz icin saolun B)B)
"selametle"

efsude

Kayıtlı Kullanıcı

RABBIM SIZDENDE RAZI OLSUN.TABIKI TAKIP EDER LISTEYI TUTARIM.SIZINDE OKUDUGUNUZ YASIN I SERIFLER VARSA ONLARIDA EKLEYELIM HEPSINI BIR BAGISLARIZ INSALLAH.RABBIM HERKESTEN RAZI OLSUN.
SELAM VE DUA ILE...

Kader_sultan yazdı:
evet kardeslerim durum ispartada olan kardeslerimiz icin cok mühim daha bugün arkadasimla telefonda görüstüm ve konustumuz an sallanti olmus ordaki kardeslerimizin dua'ya ihtiyaclari var bizde eminim onlar icin süphesiz dua edelim ins.... bende dün gece haberi aldiim an onlar icin kibleye dönüp dua ettim gece gözüme uyku girmedi kardeslerim...ama allah büyük yardimcilari olsun biz üzerimize düsen vazifeleri yapalim dua edleimins.
bismillahirrahmanirrahim: efsude kardesim madem sen 10 tane ile acilisi yaptin hemde cok borcun oldugu halde allah senden razi olsun...ozaman listeyide allah rizasi icin sen hazirla istersen....okumak isteyen kardeslerimiz söylesin sende sana zahmet listeye kayd et ve hazirla olurmu?? eyer firsat bulamassan listeyi bende hazirliya bilirim sorun deil ben sadece acilisi sen yaptin belki listeyide hazirlamak istersin diye söledim. allah okuyan ve okumayan kardeslerimizden razi olsun....bu dua'yada amin dediiniz icin saolun B)B)
"selametle"

Kader_sultan

Kayıtlı Kullanıcı

efsude kardesim ben 1 yasin-i serif okumustum zaten 2 tane daha okurum borclarim var benimde ama daha fazla okursam ki saniyorum daha fazla okurum ben ozaman sana haber ederim canim....beni kirmayip listeyide hazirladigin icin allah senden razi olsun canimB)B)

Diyer kardeslerimede sesleniyorum lütfen yardimci olalim dua edelim onlar icin...ben simdiye kadar herhangi bir sallantiya yada depreme sahit olmadim onlarin ne kadar zor durumda oldugunu belki tahmin edemiyorum...ama aramizda depreme sahit olmus bircok kardesimiz vardir eminim siz benden daha iyi bilirsiniz bu yüzden ordaki kardeslerimizdende dualarimizi eksik etmeyelim....allah hepinizden (dua eden ve etmeyen) tüm kardeslerimizden razi olsunB)B)

"selam ve dua ile"B)

Birnur

Kayıtlı Kullanıcı

Allah yardımcıları olsun. Bende yaşadım biliyorum çok zor :(

ayse karatas

Kayıtlı Kullanıcı

allah yardımcıları olsun.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

S.A.ISPARTA İÇİN BİR YASİN-İ ŞERİF DE BEN OKUYAYIM İNŞAALLAH.ÜSTAD BEDİÜZZAMAN A EVSAHİPLİĞİ YAPAN BİR YER DE ISPARTA BARLA DIR.İNŞAALLAH BİZİM OKUMALARIMIZ DEĞİL DE ÜSTADIN HÜRMETİNE RABBİM YAR VE YARDIMCILARI OLSUN.AYRICA BÖYLE DURUMLAR BAZEN İNSANLARI DOĞRU YOLA İLETMEK İÇİN VESİLE DE EDEBİLİYOR.A.E.O.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt