Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Arkadaşlar 1 dk niz var mi? (1 Kullanıcı)

zeynomis

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar bi konu hakkında görüşlerinizi almak istiyorum.Sizce eşler arasında ne kadar yaş farkı olmalı.Bu yaş farkı eşler rasında sorun oluşturur mu?Görüşlerinizi merekla bekliyorum kardeşlerim......

odtulu.seyma

Kayıtlı Kullanıcı
ideal olarak 4 yaş olduğunu tahmin ediyorum ama misal Peygamber Efendimiz(SAV) ile Hz.Hatice validemiz arasında 25 yaş farkı olmasına rağmen çok iyi ve güzel bir aileleri olmuştur
yaşın pek önemi yoktur aslında...
selam ve dua ile...

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim kafa yapısı yakın olsun yaş sorun deyil kafalar uymazsa evlilik asla yürümez zorla yürütülmeye çalışılsada eziyet olur

yarensin

Kayıtlı Kullanıcı
bence yaşı çok büyük problem olarak görme...önemli olan karşınızdaki ile fikriniz uyusup uyusmaması uyusmazsa zaten ilerde yaş ile olmasada aranızda en küçük problemler bile tartıiılır..bana göre fikriniz ve zikriniz örtüşürse 8 yaşa kadar normaldir...

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
bence yaşı çok büyük problem olarak görme...önemli olan karşınızdaki ile fikriniz uyusup uyusmaması uyusmazsa zaten ilerde yaş ile olmasada aranızda en küçük problemler bile tartıiılır..bana göre fikriniz ve zikriniz örtüşürse 8 yaşa kadar normaldir...

arkadaşım senmisin???

gülagacı

Yasaklı Kullanıcı
dedem hasta dua edin inşALLAH

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar bi konu hakkında görüşlerinizi almak istiyorum.Sizce eşler arasında ne kadar yaş farkı olmalı.Bu yaş farkı eşler rasında sorun oluşturur mu?Görüşlerinizi merekla bekliyorum kardeşlerim......

s.a arkadaşım yaş farkı duruma göre değişiklik gösterir. sen yaşça kendini olgun hissediyor ve kendinden yaşça büyük biriyle yaşamını sürdürebileceğini düşünüyorsan neden olmasın. ama evet derken şunu unutma senden çabuk yaşlanacak dolayısıyla bir takım hisleriniz farklı olacak. sende küçük olursada yazdıklarımın aksini düşün... samimiyetimi mazur gör siz demedim. malum evlilik mühim bir konu. çok iyi düşün...

aşk çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleykümselam kardeşim bence 4 veya 6 yaş olması gerekir karşı tarafın daha olgun olması için

özyurdum

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim eger ciddiye alıcaksan tavsiyemi dinle çünkü ben bu konuda tecrübe ettim ..
ben henüz 16 yaşımdayken evet bazılarına göre küçük bir yaş olabilir ama benim yaşadıgım ortama göre normaldi.
annemin kızım erkekler geç olgunlaşır yaş farkı olsun demesine ragmen kendimden 2 yaş büyük biriyle nişanlandım ve malesef nasılbir hata yaptıgmı far ettigimde yüzük parmagmdaydı ve fazla sürdürmeden iki ay süren nişanlılıgıma son verdim ..
ve bir yıl sonra ailemin teşfikiyle kendimden 8 yaş büyük biriyle nişanlandım ve çok şükür rabbime 2 yıllık nişanlılık 5yıllıkta evliligim olmak üzere 7 yıldır mutluyum..erkegin olgunu iyidir yeterki ALLAH rızasından ayrılmasın insan..
selametle kardeşim hakkında hayırlısı olsun inşaALLAH

melinay

Kayıtlı Kullanıcı
slm.aleyküm kardeşim erkelerin geç olgunlaşığı doğrudur ortalama 4-6 yaş arası bence aranın çok açılmaması düşüncesindeyim.rabbim hayırlısını versin inşallah

emine2

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim bence arada fazla yaş olmaması lazım peygamber efendimiz eşinden yaşça büyükmüş ama bence 4 yada 5 yaş olması lazım

_YUSUF_

Yönetici
ideal olarak 4 yaş olduğunu tahmin ediyorum ama misal Peygamber Efendimiz(SAV) ile Hz.Hatice validemiz arasında 25 yaş farkı olmasına rağmen çok iyi ve güzel bir aileleri olmuştur
yaşın pek önemi yoktur aslında...
selam ve dua ile...
25 değil 15 yaş kardeşim
selametle

EFECE

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.efece.tr.cx
yaş farkı hem önemli hem önemsiz aslında boy farkı gibi bir şey :)

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
Evlilikte yaş farkını nasıl değerlendirmek gerekir?

Eşlerin yaşça bir birlerinden büyük olmaları evliliğe mani değildir. Özellikle bir iki yaş gibi az bir farklılığın bir sıkıntı olmayacağı kanaatindeyiz.

Evlenecek eşler arasında yaş bakımından bir denkliğin olması önemlidir. Yirmi yaşındaki genç bir kızın elli-altmış yaşında bir erkekle evlenmesi yaş farkı bakımından birtakım sakıncaları doğurur. Bu meseleye ölçü olacak hususları Peygamberimizin (a.s.m.) hayatında görüyoruz.

Hz. Fatıma validemiz evlilik çağına gelince, Hz. Ebû Bekir ve Hz. Ömer gelerek onu Resulullahtan (a.s.m.) istediler. Fakat Peygamber Efendimiz (a.s.m.), "Henüz küçüktür" buyurarak nikâha rıza göstermedi.

Aynı talep Hz. Ali'den gelince, uygun gördü ve Hz. Fatıma'yı Hz. Ali ile nikahladı. ( Nesei, Nikah:7) Nitekim, o sıralar Hz. Ebû Bekir 51, Hz. Ömer 42 ve Hz. Ali 24 yaşlarında idiler. Hz. Fatıma ise 18 yaş civarında idi.

Erkekle kadın arasında aşırıya kaçmamak kaydıyla birkaç yaş farkının bulunması uygun görülmektedir. Peygamber Efendimiz (a.s.m.) ile Hz. Ümmü Seleme validemiz arasında birkaç yaş farkı vardı.

Peygamberimiz ondan birkaç yaş büyüktü. Bunda bir sakıncanın olmadığını Peygamberimiz (a.s.m.) şöyle dile getirdiler:

"Bir kadının kendisinden daha yaşlı bir erkekle evlenmesinde bir mahzur yoktur."

Kadının erkekten yaş bakımından biraz farklı ve küçük olmasının fizyolojik açıklaması da vardır. Kadın erkeğe göre daha çabuk yıpranır, 40-50 yaşlarında menapoza girmektedir. Böylece arada 5-10 senelik bu yaş farkı bu dengesizliğe engel olacaktır.

Peygamber Efendimiz (sav) evlilik ile ilgili: “Bir kadınla dört nedenle evlenilir: Mal ve Mülkü, Soyu ve sopu, güzelliği ve gösterişi, dindarlığı ve namuslu oluşu.” Buyurur ve sonuna şunu ekler: “Sen dindar olanını tercih et.”

Dinimize göre evlenilmesi haram olanlar bellidir. Evleneceğimiz kızın bizden büyük olması veya tam tersine bizden küçük olması evlenmeye engel değildir.

Burada esas olan kişilerin anlayışı ve uyumudur. Böyle bir evliliğin halk tarafından yadırganması ise çok ta önemli değildir. Yeter ki bizim dinimizi daha iyi yaşayacağımıza ve bir problem teşkil etmeyeceğine kanaatimiz gelmiş olsun.

Nitekim Peygamberimiz, ilk hanımı ve altı çocuğunun anası olan Hz. Hatice validemizle evlendiğinde hanımı kırk yaşındayken, kendisi yirmi beş yaşındaydı.

O zaman Mekke’nin en ileri gelen ve en güzel kızları Peygamberimizle evlenmek için yarışıyorlardı. Demek ki güzellik, yaş, soy sop gibi özelliklerden daha çok din, ibadet, namus ve ahlak güzelliğini ele almalıyız. Çünkü, Ahiretimizi burada kazanacağız.

Geçici dünya için ebedi hayatımızı mahvetmeyelim. Unutmayalım ki buradaki eşimiz cennette de eşimiz olacak. Aile ise bizi ya cennete ya da cehenneme götürebilir.

Alıntıdır.

odtulu.seyma

Kayıtlı Kullanıcı
25 değil 15 yaş kardeşim
selametle

bu konu hakkında 2 ayrı forum açılmış
burdada yanlış belirtmişim
yine yanlışı aynı üyemiz belirmiş Allah C.C razı olsun
dalgındım yazarken Efendimiz 25 yaşında evlenmişti oradan karışmış yoksa
40-25 = 15 oluyor :)
selam ve dua ile...

zeynomis

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar hepinizin görüşleri benim için çok önemli.Hepinizden Rabbim razı olsun....

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı

bence bu tamamen sana bağlı bir şey şimdi bazı insanlar oluyor misal 18 yaşında fakat yaşından çok çok olgun bazılarıda yaşları gibi hareket ediyorlar.bence kafa yaısı sana uyuorsa hiçbir zaman yaş farkı olmaz
olur diyorsanda bayanlardan erkekler 3 4 yaş büyük olmalılar.çünkü(erkekler alınmasınlarda)bayanlar erkeklere nazaran daha olgun oluyolar 3 4 yaş olursa dengeler

Kaan Erdem

Yönetici
yaş farkı dışında olması gereken daha mühim bir konu var mı?fark olmuş yada olmamış hangisi olmaz ise bu evliliğe adım daha hayırlı yada hayırsız olur?yaşa bakılan tereddüt endişesi yada tavsiyelere önem başka konular içinde geçerli m?

selamünaleyküm..........

_YUSUF_

Yönetici
Sevgili kardeşim
Evlilikte önemli olan kişiye ahiret yolunda yardımcı olacak insanla beraberlik kurmak.Ahirete yaklaştıracak cehennemden uzaklaştıracak cennete yaklaştıracak vs.
Yaş farkı ise temsilen peygamber efendimiz (sav) Hz.Aişe annemizle evlendiğinde 50 Hz.Aişe annemiz ise 15-20 yaşları arasında olugu bilinir.
O nedenle izah ettiğim gibi farklı şeylere takılmaya gerek yok amaç cehhennemden uzaklaşmak cennete yakınlaşmak olması gerekir.Salih bir eş ise yaş farkının (bence) önemi yoktur.
Selametle

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt