Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Arkadaşım için ne yapabilirim ? (1 Kullanıcı)

• Konuyu başlatan Goldenrose
  • Başlangıç tarihi
G

Goldenrose

Selamun aleyküm kardeşlerim.
Benim bir sınıf arkadaşım var ve gerçekten dininden çok uzak. Namazını kılmıyor giyimine kuşamına dikkat etmiyor. Aslında böyle değildi. Daha 1 sene öncesine kadar 'ben kesin kapanacağım' diyordu. Ama kısa bir süre sonra arkadaşımın kuzeni liseyi okumak için arkadaşımın evine taşındı. Ne olduysa o zaman diliminde oldu zaten. Kapanıcağını söyleyen kız şimdilerde daracık taytlarla dışarı çıkıyor. Dİn kültürü öğretmenimiz dua ezberletirken o şarkı ezberlemeye çalışıyor. Gözüne göz kalemi sürmemiş kız şimdi aleni 'erkeklere çekici görünmek için göz kalemi sürüyoruz heralde' diyor. Ne yapıcağımı şaşırdım. Ona namazın gerekliliğini, dinin direği olduğunu ve bu davranışlarının yanlış olduğunu belki 100 defa söyledim. Ama dinlemiyor. Aynı arkadaşım yine aynı arkadaşım. Sevdiğim yakın arkadaşım olan kişinin gözlerimin önünde dininden uzaklaşmasına elbette ki seyirci kalamam. O yüzden okulda tenefüslerde salavat çekerken arkadaşıma bize katılmasını teklif ediyorum 'hayır' diyor. Namaz kılarken gel birlikte kılalım diyorum ' hayır'.. Dua ezberlerken gel birlikte ezberleyelim diyorum 'hayır'...
Ne yapacağımı bilmiyorum. Arkadaşım için bana biraz tavsiye verir misiniz ? Eksik birşeyler mi yapıyorum ? Bu kötü alışkanlıklarından vazgeçmesi için dinimizi nasıl ona daha güzel anlatabilirim ?
Herşeyi geçtim eğer böyle devam ederse, ben aleni erkeklere çekici görünmek için makyaj yaptığını söyleyen bir kişi ile arkadaş kalamam.
Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum...

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
arkadasınız için dua ediyorum.

Allah aklını başına getirsin.

Yabancı erkekleri imrendirmeyi vu bu sebeble nefsini tatmin etmeyi telkin eden iblise kulak asmasın.

Meryem anamızın iffetini versin bütün kızlarımıza

Allah camura batmaktan korusun.

melankolik5288

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleyküm.
Allah arkadaşınıza hidayet verir İnşallah. Kalp gözü açılır, gaflet uykusundan biran çnce uyanır İnşallah.
Bazı insanlara dini anlatmaya çalışırken "namaz kıl, kapan, açık gezmek çok günah,vb." sözleri direk söyleyince maalesef ters etki yaparak dinden daha da uzaklaşıyorlar. Bana göre bazı dini hikayelerden bahsetmeniz uygun olabilir, ama onuda anlattığınız zamanı iyi seçmeli o hikayede geçen olaya benzer durumlarda anlatmak daha yaralı olabilir. Elimde bulunan hikayeleri inceleyerek hangilerinin yararlı olabileceğini araştıracağim. birde Halit ERTUĞRUL'un bazı kitapları faydalı olabilir. "Kendini Arayan Adam, Kendini Arayan Kadın, Selim ve Hande " bunlar okuduğum kitapları ve çok etkileyici. İnşallah faydası olur.
Allaha emanet olun. Selam ve dua ile...

G

Goldenrose

Amin KAİM kardeşim. Allah razı olsun.

İhşallah MELANKOLİK kardeşim. Ben de ona dini bir kitap hediye etmeyi düşündüm. Fakat arkadaşım kopyalarla hep sınıf geçtiği için geçende ona 9x0 kaç diye sorduğumda bana 9 demişti. Lise çağındaki kız üstelik. Yani artık siz düşünün gerisini. Kitap okumayı hiç sevmiyor. Hele ki bu dini bir kitap ise ilk sayfasını bile okumadan kenara koyuyor. Of bilmiyorum. Allah hidayet versin.
Zaten bu ters etki yapan şeyleri bildiğim için bahsettiğim olay gibi yani namaz kılarken haydi gel kılalım diyorum. Ben kılarken onu teşvik etmeye çalışıyorum. Yoksa ben direk 'namazını kıl' gibi birşey asla söylemedim. Düşüncelerinizi ve fikirlerinizi yazdığınız için teşekkür ederim.

Sizler de Allah'a emanet olun kardeşlerim.

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim ne güzel düşünüyorsun.bence dinle ilgili kitap hediye edebilirsin.ya da bunları yaptığı takdirde ahirette başına gelecek şeyleri anlatıp nefsine bu kadar düşmeyeceğini güçlü biri olduğuna inandırabilirsin.

Sumeyra-Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykum selam kardesim,
Bana kalirsa arkadasinin nerede takildigini sorup o konuya agirlik vermen belki fayda eder. Kendisinin konusmasini iste bu konuda. Sen onu dinle ve hangi konuda konusman gerektigini belki de o vesileyle bulursun. Mutlaka arkadasin bir yerlerde takiliyordur, belki de Islami yanlis taniyordur. Aslinda Islamin ozgur bir din oldugunu aciklamalisin ona. Namaz kilmak, kapanmak zamanla gelir insallah ama once icindeki seytani oldurmek gerek. Onun nefsine namaz kilmakta kapanmakta agir geliyordur simdi. Insanoglu ozgurlugune duskundur, seni dinine bagli gorunce gerici oldugunu dusunmus olabilir kuzeniyle kiyasladiginda. Neticede o ''ozgur'' arkadasinin gozunde.
Insallah bir yardimim dokunur, Allah yar ve yardimcin olsun

G

Goldenrose

Aleykum selam kardesim,
Bana kalirsa arkadasinin nerede takildigini sorup o konuya agirlik vermen belki fayda eder. Kendisinin konusmasini iste bu konuda. Sen onu dinle ve hangi konuda konusman gerektigini belki de o vesileyle bulursun. Mutlaka arkadasin bir yerlerde takiliyordur, belki de Islami yanlis taniyordur. Aslinda Islamin ozgur bir din oldugunu aciklamalisin ona. Namaz kilmak, kapanmak zamanla gelir insallah ama once icindeki seytani oldurmek gerek. Onun nefsine namaz kilmakta kapanmakta agir geliyordur simdi. Insanoglu ozgurlugune duskundur, seni dinine bagli gorunce gerici oldugunu dusunmus olabilir kuzeniyle kiyasladiginda. Neticede o ''ozgur'' arkadasinin gozunde.
Insallah bir yardimim dokunur, Allah yar ve yardimcin olsun

Allah razı olsun kardeşim çok sağolun. Tavsiyelerinizi denicem.

melankolik5288

Kayıtlı Kullanıcı
Kapanmazsa veya ibadetlerini yerine getirmezse cehennemde cezalandırılacaksın vb. gibi değil de Namaz kıldığın da Allaha iman ettiğinde cennetle müjdelenenlerden olursun cennette sınırsız nimetlere kavuşursun gibi konulardan bahsedilirse de faydalı olabilir.
Selam ve dua ile

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm kardeşim. Bizim dinimiz zorlayıcı değildir diyerek söze başlamak isterim. Herkoyun kendi bacağından asılacak buda atalarımızın bir sözü. Ben üniversite öğrencisiyim ilk başlarda yurtta kaldım tesettürlü kimse yoktu namaz kılan yoktu onlar için varsa yoksa eğlence gösterişti. Ben kendi halimdeyken kapımı kimseye açmazdım sonradan dikkat çekti arkadaşlar birer birer benim odama gelmeye başladı namaz vakitlerinde yarım yamalak bilgimle bile dinimizle ilgili akıllarrına takılanları bana sormaya başladılar. Ben bilmediklerimi bilen kişilerden öğrenerek yada telefonla görüşerek birebir izahlamaya çalışıyordum. Sonra herkez namaza başladı. Yurttan ayrıldım ve yurtta şuan iki üç kız tesettürlü gerisi namaz kılmıyor kur'an okumuyor kiii ben namazlıklar ve kur'an dağıttım leyla ablamın sayesinde. Biz çevremizdekileri uyarsakta onlar yine kendi bildiklerinden şaşmıyolar. Bu yüzden imrendirici olmamız gerekli diye düşünüyorum zorlama yapmayın sakince konuşun onun ilgisini çekebilecek dini konulara girerek söze başlayın Rabbim zaten kalbini çevirecek olanı çevirir. Arkadaşınız için çaba sarf ettiğiniz için teşekkürederim gerçekten güzel bir davranış.

G

Goldenrose

Selamun Aleyküm kardeşim. Bizim dinimiz zorlayıcı değildir diyerek söze başlamak isterim. Herkoyun kendi bacağından asılacak buda atalarımızın bir sözü. Ben üniversite öğrencisiyim ilk başlarda yurtta kaldım tesettürlü kimse yoktu namaz kılan yoktu onlar için varsa yoksa eğlence gösterişti. Ben kendi halimdeyken kapımı kimseye açmazdım sonradan dikkat çekti arkadaşlar birer birer benim odama gelmeye başladı namaz vakitlerinde yarım yamalak bilgimle bile dinimizle ilgili akıllarrına takılanları bana sormaya başladılar. Ben bilmediklerimi bilen kişilerden öğrenerek yada telefonla görüşerek birebir izahlamaya çalışıyordum. Sonra herkez namaza başladı. Yurttan ayrıldım ve yurtta şuan iki üç kız tesettürlü gerisi namaz kılmıyor kur'an okumuyor kiii ben namazlıklar ve kur'an dağıttım leyla ablamın sayesinde. Biz çevremizdekileri uyarsakta onlar yine kendi bildiklerinden şaşmıyolar. Bu yüzden imrendirici olmamız gerekli diye düşünüyorum zorlama yapmayın sakince konuşun onun ilgisini çekebilecek dini konulara girerek söze başlayın Rabbim zaten kalbini çevirecek olanı çevirir. Arkadaşınız için çaba sarf ettiğiniz için teşekkürederim gerçekten güzel bir davranış.

Çok haklısınız kardeşim. Onu fazla zorlamak istemiyorum. Ya da hergün dinimizi ona güzel bir dille anlatmak istemiyorum. Çünkü son zamanlarda fark ettim daha da uzaklaşıyor. O yüzden bir süre kendi haline bıraksam daha iyi olucak sanırım. O da yorulmadığı yolda dinlenmiş olur.

G

Goldenrose

Kapanmazsa veya ibadetlerini yerine getirmezse cehennemde cezalandırılacaksın vb. gibi değil de Namaz kıldığın da Allaha iman ettiğinde cennetle müjdelenenlerden olursun cennette sınırsız nimetlere kavuşursun gibi konulardan bahsedilirse de faydalı olabilir.
Selam ve dua ile

size de teşekkür ederim kardeşim.
inanın tavsiyelerinizi tek tek düşünüyorum. Allah razı olsun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt