G
Goldenrose
Sebzeli Bulgur Pilavı
MALZEMELER:
2 su bardağı pilavlık bulgur
3-4 yemek kaşığı tel şehriye
1 havuç
1 patates
1 soğan
1 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber
2 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI: Tencereye soğan doğranır. Havuç ve patates rendelenenerek eklenir. Bir güzel kavrulur. Ardından tel şehrşiye de kavrulur. Dada sonra yıkadığımız bulgur ve salça ilave edilir. Tuz ve baharatlar, tavuk suyu ve su (bunlar kaynar) ilave edilir. Kısık ateşte demlemeye bırakılır.Afiyet olsun…
MALZEMELER:
2 su bardağı pilavlık bulgur
3-4 yemek kaşığı tel şehriye
1 havuç
1 patates
1 soğan
1 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber
2 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI: Tencereye soğan doğranır. Havuç ve patates rendelenenerek eklenir. Bir güzel kavrulur. Ardından tel şehrşiye de kavrulur. Dada sonra yıkadığımız bulgur ve salça ilave edilir. Tuz ve baharatlar, tavuk suyu ve su (bunlar kaynar) ilave edilir. Kısık ateşte demlemeye bırakılır.Afiyet olsun…
___________________________________________________________________________________________
Portakallı Pırasa
MALZEMELER:
1/2 kg. pırasa
1 havuç
1 portakal
1 çorba k. pirinç
1 kase arpacık soğan
zeytinyağı
Tuz,
2 adet küp şeker
YAPILIŞI: Tencereye zeytinyağını alın.Üzerine arpacık soğanları ve 1 adet havucu ilave edin ve birlikte soteleyin.Daha sonra 1/2 kilo pırasayı iri olarak kesin.Daha sonra tencereye ilave edinn ve bir taşım karıştırın.1 adet portakalın suyunu sıkın.Pırasaların üzerine portakal suyunu sıkın.Üzerine 1 çorba kaşığı pirinci ilave edin.Üzerine tuz ve şekeri ilave edin.Porakallı Pırasayı kendi suyuyla pişirin.Soğuduktan sonra servis edin.Afiyet olsun…
_________________________________________________________________________________MALZEMELER:
1/2 kg. pırasa
1 havuç
1 portakal
1 çorba k. pirinç
1 kase arpacık soğan
zeytinyağı
Tuz,
2 adet küp şeker
YAPILIŞI: Tencereye zeytinyağını alın.Üzerine arpacık soğanları ve 1 adet havucu ilave edin ve birlikte soteleyin.Daha sonra 1/2 kilo pırasayı iri olarak kesin.Daha sonra tencereye ilave edinn ve bir taşım karıştırın.1 adet portakalın suyunu sıkın.Pırasaların üzerine portakal suyunu sıkın.Üzerine 1 çorba kaşığı pirinci ilave edin.Üzerine tuz ve şekeri ilave edin.Porakallı Pırasayı kendi suyuyla pişirin.Soğuduktan sonra servis edin.Afiyet olsun…
Benim Lokma Tarifim
Malzemeler:
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 tatlı taşığı toz maya
3,5 çaybardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
kızartmak için sıvı yağ
Şerbeti İçin:
4,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 limon suyu
YAPILIŞI: Un, şeker,maya,tuz ,yağ ve su yumuşak bir hamur elde edilecek şekilde yoğrulur.45-60 dakika sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Sonra bol sıvı yağda hamur avucumuzda sıkılarak yağlanmış çay kaşığı yardımyla kızartma tenceresine konulur. Kızgın tencerede kısık ateşte pişilir. Daha önceden yapılmış ve soğutulmuş şerbete atılır. 2-3 dk betletildikten sonra şerbetten alınır. Süsülemek için dövülmüş ceviz veya fındık kullanabilir. Afiyet olsun…
Malzemeler:
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 tatlı taşığı toz maya
3,5 çaybardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
kızartmak için sıvı yağ
Şerbeti İçin:
4,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 limon suyu
YAPILIŞI: Un, şeker,maya,tuz ,yağ ve su yumuşak bir hamur elde edilecek şekilde yoğrulur.45-60 dakika sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Sonra bol sıvı yağda hamur avucumuzda sıkılarak yağlanmış çay kaşığı yardımyla kızartma tenceresine konulur. Kızgın tencerede kısık ateşte pişilir. Daha önceden yapılmış ve soğutulmuş şerbete atılır. 2-3 dk betletildikten sonra şerbetten alınır. Süsülemek için dövülmüş ceviz veya fındık kullanabilir. Afiyet olsun…
Annemin yemek kitabından sizler için lezzetli olucağını düşündüğüm bir iki yemek tarifi
Afiyet olsun kardeşlerim 