Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Annemin Kİtabından :) (1 Kullanıcı)

  • Konuyu başlatan Goldenrose
  • Başlangıç tarihi
G

Goldenrose

Sebzeli Bulgur Pilavı

MALZEMELER:
2 su bardağı pilavlık bulgur
3-4 yemek kaşığı tel şehriye
1 havuç
1 patates
1 soğan
1 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber
2 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ

YAPILIŞI: Tencereye soğan doğranır. Havuç ve patates rendelenenerek eklenir. Bir güzel kavrulur. Ardından tel şehrşiye de kavrulur. Dada sonra yıkadığımız bulgur ve salça ilave edilir. Tuz ve baharatlar, tavuk suyu ve su (bunlar kaynar) ilave edilir. Kısık ateşte demlemeye bırakılır.Afiyet olsun…

___________________________________________________________________________________________



Portakallı Pırasa

MALZEMELER:
1/2 kg. pırasa
1 havuç
1 portakal
1 çorba k. pirinç
1 kase arpacık soğan
zeytinyağı
Tuz,
2 adet küp şeker

YAPILIŞI: Tencereye zeytinyağını alın.Üzerine arpacık soğanları ve 1 adet havucu ilave edin ve birlikte soteleyin.Daha sonra 1/2 kilo pırasayı iri olarak kesin.Daha sonra tencereye ilave edinn ve bir taşım karıştırın.1 adet portakalın suyunu sıkın.Pırasaların üzerine portakal suyunu sıkın.Üzerine 1 çorba kaşığı pirinci ilave edin.Üzerine tuz ve şekeri ilave edin.Porakallı Pırasayı kendi suyuyla pişirin.Soğuduktan sonra servis edin.Afiyet olsun…
_________________________________________________________________________________



Benim Lokma Tarifim

Malzemeler:
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 tatlı taşığı toz maya
3,5 çaybardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
kızartmak için sıvı yağ
Şerbeti İçin:
4,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 limon suyu

YAPILIŞI: Un, şeker,maya,tuz ,yağ ve su yumuşak bir hamur elde edilecek şekilde yoğrulur.45-60 dakika sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Sonra bol sıvı yağda hamur avucumuzda sıkılarak yağlanmış çay kaşığı yardımyla kızartma tenceresine konulur. Kızgın tencerede kısık ateşte pişilir. Daha önceden yapılmış ve soğutulmuş şerbete atılır. 2-3 dk betletildikten sonra şerbetten alınır. Süsülemek için dövülmüş ceviz veya fındık kullanabilir. Afiyet olsun…



Annemin yemek kitabından sizler için lezzetli olucağını düşündüğüm bir iki yemek tarifi :) Afiyet olsun kardeşlerim :):)
 

imported_berrak_

Yasaklı Kullanıcı
Katılım
2 Şub 2011
Mesajlar
62
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
ah sağol güzeller güzeli :) daha önce bu yemekleri denedim. tariflerini bir kez daha kafamda güncellemiş oldum sağol :)
 

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
29 Tem 2007
Mesajlar
4,279
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
57
Konum
Bursa
Selamun Aleykum Kardeşim,
Bulgur pilavı ve lokma tatlısı,olsada yesek,sabah ola hayrola inş.,
Selam ve Dua ile
 

imported_berrak_

Yasaklı Kullanıcı
Katılım
2 Şub 2011
Mesajlar
62
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
kardeşim başka tarif yayınlar mısın rica etsem? buna benzer
yarın misafirler gelicekte tarif kitabımı evde bulamadım acil hemen bir iki tarif yazarsan iyi olur
 

Sevdalinka_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Mar 2011
Mesajlar
61
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
gönderdiğiniz link ve yayınladığınız tarifler için tşk ederim hepsini yemek kitabıma yazdım en kısa zamanda deneyeceğim
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt