Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ANNEMDEN NEFRET EDERDİM (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Bir uzakdoğu hikayesi;

Annem den nefret ederdim.Çünki sadece bir gözü vardı.Ailemizi geçindirmek için okulda aşcılık yapıyordu.. Birgün okuldayken arkadaşlarımın yanında bana "Merhaba" dedi annem.. Yerin dibine girmiştim..bunu bana nasıl yapabilirdi.Onu görmezden geldm.Ona nefretle bakıp ondan kaçtım. Ertesi gün okulda bir arkadaşım dedi ki "E senin annenin bi gözü var" o an yerin dibine girmek istedim ve annemin ortadan kaybolmasını istedim ve ona; "Beni gülünç duruma düşüreceğine ölse daha iyi" dedim.Arkadaşım karşılık vermedi... Dediklerim hakkında bir an bile durup düşünmedim çünkü ona çok sinirliydim.Onun duyguları beni ilgilendirmiyodu. Onu evde istemiyordum.Çok çalıştım ve Singapur'a okumaya gittim. Evlendim,kendi evimi aldım,çocuklarım oldu,çok memnundum hayatımdan. Birgün annem ziyarete gelmişti.Kaç yıldır beni görmüyordu ve torunlarını tanımamıştı.Kapıda çocuklarım ona güldüler.Ona "Evime gelip çocuklarımı korkutuyorsun hemen burdan git" dedim. Annem sessizce "Kusura bakmayın yanlış adrese gelmişim galiba" dedi ve gitti.. Birgün mezunlar toplantısı için okuldan mektup aldım. Eşime "iş toplantısına gidiyorum" deyip gittim. Toplantıdan sonra sırf merak için eski evime gittim.Komşularım bana annemin öldüğünü söyleyip bana verilmesi için annemin bıraktığı mektubu verdiler. Mektubu açıp okumaya başladım. Ey sevgili oğlum.... Herzaman seni düşündüm.Singapur'a gelip çocuklarını korkuttuğum üzgünüm.Mezunlar gününe geleceğin için çok sevindim ama seni görmek için yataktan kalkabilirmiyim bilmiyorum.sen büyürken sürekli utanç kaynağı olduğum için üzgünüm.. Biliyor musun, sen küçükken bir trafik kazası geçirmiştin ve gözünün birini kaybetmiştin.Bir anne olarak senin tek gözle büyümene razı olamazdım.Sana gözümün tekini verdim. O gözle benim yerime görüyorsun diye seninle o kadar çok gurur duyuyordum ki..
Bütün sevgimle Annen....

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com
RE: ANNEMDEN NEFRET EDERDİM

güzel bir yazı annelik bu olsa gerek ve bütün anneler böyledir ama bütün evlatlar annelerine layıkmıdır düşündürücü değilmi eline sağlıkB)B)B)B)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

B) ANNELERLE İLGİLİ SÖZLER B)

Cennet anaların ayakları altındadır.B)

Kadının en büyük vazifesi analıktır.B)

Bir anne yüreği, dibinde daima af bulunan bir uçurumdur.B)

Dünyada öğretilen bütün bilgilerin hiçbiri bize, bir ananın bakışının, bir kelimesinin verdiği şeyi vermeye muktedir değildir.B)

Başarısızlık ve felaketlere rağmen, hayata karşı güvenlerini sonuna kadar saklayabilen iyimser insanlar, daha çok iyi bir anne tarafından büyütülmüş olanlardır.B)

Bir anne, yüreği dibinde her zaman bir af bulunan bir uçurumdur.B)

Hiçbir süs ve makyaj bir kadını, analık sevgisi kadar güzelleştiremez.B)

Bana okuduğum kitapların en güzelinin hangisi olduğunu sorarsanız, söyleyeyim: Annemdir.B)

Hiç kimse kollarında bir çocuk tutan anne kadar muhterem ve saygıdeğer değildir.B)

Kadınlar zayıftır ama analar kuvvetlidir.B)

Anneler, her şeyi görmeseler bile kalpleriyle duyarlar.B)

Bir kadın, anne olana kadar çocuktur.B)

Çocuğunu kaybeden bir anne için her gün ilk gündür; bu ıstırap ihtiyarlamaz.B)

Anne kalbi, çocuğun okuludur.B)

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

AY SİNİRİM BOZULUYOOO YAA BÖYLE İNSANLARIN VAAR OLDUUNU DÜŞÜNÜNCE...RABBİM SEN ÇOK BÜYÜKSÜN BİZLERE VİCDAN VER BİZLERE ANA-BABALARIMIZA HAYIRLI EWLAT OLABİLMEYİ NASİP ET,SELAM VE DUA İLE...

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

yazıklar olsun o evlata anasından utanan bi insan olabilirmi tüm anaların elleri öpülmeli bence RABBİM bizlere hayırlı evlatlar olmayı ve hayırlı evlatlar yetiştirebilmeyi nasip etsin inşallah.

Cahime (ra) Hz. Peygamber (sav)'e gelir ve: ''Ey Allah'ın Resulü, ben gazveye (cihad) katılmak istiyorum, bu konuda sizinle istişare etmeye geldim'' der. Resulullah (sav): ''Annen var mı''? diye sorar. ''Evet'' deyince, ''öyleyse ondan ayrılma, zira cennet onun ayağının altındadır.'' buyurur.
Nesai, Cihad 6, (6,11)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

yakalzey yazdı:
AY SİNİRİM BOZULUYOOO YAA BÖYLE İNSANLARIN VAAR OLDUUNU DÜŞÜNÜNCE...RABBİM SEN ÇOK BÜYÜKSÜN BİZLERE VİCDAN VER BİZLERE ANA-BABALARIMIZA HAYIRLI EWLAT OLABİLMEYİ NASİP ET,SELAM VE DUA İLE...

Peygamber Efendimize sormuşlar en çok kime iyilik edeyim diye üç kere annene demiş Annelik dünyanın en kutsal mesleğidir bence körmüş, topalmış olur mu öyle şey bunu düşünenleri Allah ıslah etsin :(

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

sevvalmina yazdı:
yazıklar olsun o evlata anasından utanan bi insan olabilirmi tüm anaların elleri öpülmeli bence RABBİM bizlere hayırlı evlatlar olmayı ve hayırlı evlatlar yetiştirebilmeyi nasip etsin inşallah.

Cahime (ra) Hz. Peygamber (sav)'e gelir ve: ''Ey Allah'ın Resulü, ben gazveye (cihad) katılmak istiyorum, bu konuda sizinle istişare etmeye geldim'' der. Resulullah (sav): ''Annen var mı''? diye sorar. ''Evet'' deyince, ''öyleyse ondan ayrılma, zira cennet onun ayağının altındadır.'' buyurur.
Nesai, Cihad 6, (6,11)

Peygamber Efendimize sormuşlar Annemi sırtımda hacıya götürdüm getirdim acaba hakkını ödedimmi demiş Efendimiz s.a.s daha annenin karnındaki bir tekmeyi bile ödeyemedin Anne hakkı ödenirmi arada böyle evlatlarda çıkabiliyor demek S.A B)

Birnur

Kayıtlı Kullanıcı

:(:(:( ağladım hafize annem. hiç anneden nefret edilir mi yaa :( Allah böylelerini ıslah etsin. Rabbim anne ve babalarımıza hayırlı evlat olabilmeyi ve hayırlı evlatlar yetiştirmeyi nasib etsin inşallah. emeğinize sağlık hafize anne. Allah razı olsun.B)

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı

:( ALLAH RAZI OLSUN ABLA OKURKEN DUYGULANDIM ANNENİN VE KADININ DEĞERİNİ BİLMEYEN TOPLUMLR BÖYLE ARKADAŞ ALLAH BÖYLE DÜŞÜNÜNLERE VE YAPANLARA HİDAYET ETSİN AMİN ANELERİMİZİN HAKKINI HİÇ BİR ŞEKİLDE ÖDEYEMEYİZ B) ANECİM SENİ ÇOOOOK SEVİYORUM B)

tuba07

Kayıtlı Kullanıcı

S.A
HAFİZE ANNE GENE ÇOK GÜSEL YAZMIŞSIN GÜSEL YÜREĞİNE EMEĞİNE SAĞLIK...FECİ ÜZÜLDÜM YA..HIÇKIRIK BOĞAZIMA TAKILDI...

erdal

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN ...BENİ ETKİ ALTINA ALDI...
RABBİM NEFSİMİZİ VE NESLİMİZİ MUHAFAZA BUYURSUN İNŞALLAH...DUA İLE....

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Birnur yazdı:
:(:(:( ağladım hafize annem. hiç anneden nefret edilir mi yaa :( Allah böylelerini ıslah etsin. Rabbim anne ve babalarımıza hayırlı evlat olabilmeyi ve hayırlı evlatlar yetiştirmeyi nasib etsin inşallah. emeğinize sağlık hafize anne. Allah razı olsun.B)

Abdullah b. Mes’ud diyor ki: “Peygamber (s.a.s.) Efendimize:

-Allah’ın katında en sevgili amel hangisidir? diye sordum, Peygamber (s.a.s.):
-Vaktinde eda olunan namazlar, buyurdu.
-Namazdan sonra hangisi daha sevgilidir? dedim.
-Ana-babaya iyilik etmektir, buyurdu.
-Sonra hangisidir? dedim.
-Allah yolunda cihaddır, buyurdular. (Riyâzu’s-Sâlihîn, I, 347 S.A B)

Kalb-i selim

Kayıtlı Kullanıcı

:( :( :( YAZIK ÇOK YAZIK o evlada
Cennet anaların ayakları altındadır
dokuz ay seni karnında taşısın, büyütsün, gekertiğinde her şeyini versin, o evlada en güzel hayatı vermeye çalışsın (böyle evlatlar) onlarda Annelerine nankörlük etsin
Malesef böyle insanlar var hayatta ALLAH ISLAH EYLESİN...
Paylaşımınız için Tşk ler...

Biz insana anne ve babasını (onlara iyilikle davranmayı) tavsiye ettik. Annesi onu, zorluk üstüne zorlukla (karnında) taşımıştır. Onun (sütten) ayrılması, iki yıl içindedir. "Hem bana, hem anne ve babana şükret, dönüş yalnız banadır." (LOKMAN SURESİ / 14)
Amin...
---
Allahaısmarladık... B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

umeyye yazdı:
:( ALLAH RAZI OLSUN ABLA OKURKEN DUYGULANDIM ANNENİN VE KADININ DEĞERİNİ BİLMEYEN TOPLUMLR BÖYLE ARKADAŞ ALLAH BÖYLE DÜŞÜNÜNLERE VE YAPANLARA HİDAYET ETSİN AMİN ANELERİMİZİN HAKKINI HİÇ BİR ŞEKİLDE ÖDEYEMEYİZ B) ANECİM SENİ ÇOOOOK SEVİYORUM B)

„Anneye yapılan iyiliğin ecri iki mislidir.“ [İ.Gazâlî]

DUYGULANMAMAK MÜMKÜN DEĞİL DEMİ ANNELER SVİLMEYE LAYIKTIR B)

HAFIZZ

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
Bir uzakdoğu hikayesi;

Annem den nefret ederdim.Çünki sadece bir gözü vardı.Ailemizi geçindirmek için okulda aşcılık yapıyordu.. Birgün okuldayken arkadaşlarımın yanında bana "Merhaba" dedi annem.. Yerin dibine girmiştim..bunu bana nasıl yapabilirdi.Onu görmezden geldm.Ona nefretle bakıp ondan kaçtım. Ertesi gün okulda bir arkadaşım dedi ki "E senin annenin bi gözü var" o an yerin dibine girmek istedim ve annemin ortadan kaybolmasını istedim ve ona; "Beni gülünç duruma düşüreceğine ölse daha iyi" dedim.Arkadaşım karşılık vermedi... Dediklerim hakkında bir an bile durup düşünmedim çünkü ona çok sinirliydim.Onun duyguları beni ilgilendirmiyodu. Onu evde istemiyordum.Çok çalıştım ve Singapur'a okumaya gittim. Evlendim,kendi evimi aldım,çocuklarım oldu,çok memnundum hayatımdan. Birgün annem ziyarete gelmişti.Kaç yıldır beni görmüyordu ve torunlarını tanımamıştı.Kapıda çocuklarım ona güldüler.Ona "Evime gelip çocuklarımı korkutuyorsun hemen burdan git" dedim. Annem sessizce "Kusura bakmayın yanlış adrese gelmişim galiba" dedi ve gitti.. Birgün mezunlar toplantısı için okuldan mektup aldım. Eşime "iş toplantısına gidiyorum" deyip gittim. Toplantıdan sonra sırf merak için eski evime gittim.Komşularım bana annemin öldüğünü söyleyip bana verilmesi için annemin bıraktığı mektubu verdiler. Mektubu açıp okumaya başladım. Ey sevgili oğlum.... Herzaman seni düşündüm.Singapur'a gelip çocuklarını korkuttuğum üzgünüm.Mezunlar gününe geleceğin için çok sevindim ama seni görmek için yataktan kalkabilirmiyim bilmiyorum.sen büyürken sürekli utanç kaynağı olduğum için üzgünüm.. Biliyor musun, sen küçükken bir trafik kazası geçirmiştin ve gözünün birini kaybetmiştin.Bir anne olarak senin tek gözle büyümene razı olamazdım.Sana gözümün tekini verdim. O gözle benim yerime görüyorsun diye seninle o kadar çok gurur duyuyordum ki..
Bütün sevgimle Annen....

HAFIZZ

Kayıtlı Kullanıcı

çok ilginç bi hikaye gerçekten etkileyici ve şaşırtıcı.ama sonu keşke mutlu olarak bitseydi ben şuanda bukadar üzgün olmazdım bian annemden yaşadığımız ufak tartışmalar aklıma geldi ve inanılmaz bir pişmanlık duydum bana bu pişmanlığı duydurduğun için teşekür ederim allah razı olsun bu hikayeyi bütün arkadaşlarıma göndericem
ALLAHA EMANET OL SAYGILARIMLA.... HAFIZZ

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

HAFIZZ yazdı:
çok ilginç bi hikaye gerçekten etkileyici ve şaşırtıcı.ama sonu keşke mutlu olarak bitseydi ben şuanda bukadar üzgün olmazdım bian annemden yaşadığımız ufak tartışmalar aklıma geldi ve inanılmaz bir pişmanlık duydum bana bu pişmanlığı duydurduğun için teşekür ederim allah razı olsun bu hikayeyi bütün arkadaşlarıma göndericem
ALLAHA EMANET OL SAYGILARIMLA...

. HAFIZZ

HİÇ BİR ŞEY İÇİN ANNELERİMİZİ ÜZMEYELİM KIRMAYALIM ONLAR NE OLURSA OLSUNLAR BİZİM TEK VARLIĞIMIZ BİZİ DÜNYAYA GETİREN SEVGİYLE ŞEFKATLE BÜYÜTEN ONLAR ONLAR İÇİN NE YAZILSA NE SÖYLENSE AZDIR S.A :D

sevgi dinc

Kayıtlı Kullanıcı

ANNEMİ BİLEREK ÜZMEDİM AMA FARKINDA OLMAYARAK ÜZDÜ İSEM ANNEM SENİ SEVİYORUM NOLUR BENİ AFFET BİR SENIN AFINA BİR RABBİMİM AFFINA İHTİYACIM VAR

sevgi dinc

Kayıtlı Kullanıcı

ANNEMİ BİLEREK ÜZMEDİM AMA FARKINDA OLMAYARAK ÜZDÜ İSEM ANNEM SENİ SEVİYORUM NOLUR BENİ AFFET BİR SENIN AFINA BİR RABBİMİM AFFINA İHTİYACIM VAR

imported_elif_elif

Kayıtlı Kullanıcı

düşüncelere daldım bir an:::ACABA ANNEME ÇOK MU HAKSIZLIK EDİYORUM_?_:(:(:(:(

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt