Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Annem Öldü "ölmek istiyorum" (2 Kullanıcı)

refulin82

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
nilce.azbuz.com
Annemi kaybettim 23,10,2007 de hayatta dek yaşama kaynağımdı, tutunacağım tek daldı ve gitti çok acı çekiyorum alışamadım yokluğunu bundan bir ay önce bu siteye kayıt oldum annem o sıralar yoğun bakımda yatıyordu Allahım onu bana bağışlasın diye dualar ediyordum bu siteye kayıt oldum çünkü belki bilmediğim dualar yada bilmiyorum belki manevi bir şey bulmak için işte her heyse ama olmadı ne kadar dua ettiysem ne kadar tespih çektiysem olmadı yaşamadı Allah onun ömrünü bu kadar vermiş demekki ama ben hala acı çekiyorum kendimi başklarını şuçluyorum şeytan bir sürü vesvese veriyor intihar eşiğine geldim gerçekten bana acıyın diye yamıyorum bunu sağdece paylaşmak istedim hep rüyamda görüyorum annemi sürekli her gördüğüm rüya aynı gibi annem diriliyor hep bana geri dönüyor sonrada hayal kırıklığı içinde uyanıyorum ve acılarım kat kat artıyor ölmek istiyorum bu acıyı çekmek çok zor hayatta yanlız kalmak çok kötü ama kabir azabından ve Allah a şirk koşmaktan korkuyorum ama bi ümit işte belki affeder Allah diyorum inşallah affeder :A eğer nefsime yenik düşersem yada şeytana hayırlı günler....

Kaan Erdem

Yönetici
ALLAH cc yar ve yardımcınız olsun..Sabırlar ihsan etsin..sadece okuduğum yazıdan çıkardığım bir mana için bu yazıyı sizle paylaşmak istedim..selametle...

İnsanın kendisini öldürmesi. Ne şekilde olursa olsun bir kimsenin kendisini öldürmesine "intihar" denir. İntihar Allah'ın yaratmış olduğu cana kıymaktır. Bu yüzden de büyük günahlardandır. İnsana canı veren Allah olduğu gibi, onu almaya yetkili olan da odur.

İntihar etmenin haramlığı ve ahiretteki tehlikesi ayet ve hadislerle sabittir.

Kur'an-ı Kerîm'de şöyle buyurulur: "Ey iman edenler, mallarınızı aranızda karşılıklı rıza ile gerçekleştirdiğiniz ticaret yolu hariç, batıl yollarla yemeyin. Ve kendinizi öldürmeyin. Şüphesiz Allah size karşı çok merhametlidir" (en-Nisa', 4/29). Ayette, fiilen cana kıyma anlamı yanında, Allah'ın haram kıldığı şeyleri işlemek, masiyete dalmak ve başkalarının mallarını batıl yollarla yemek sûretiyle kendisine yazık etmek, ahiret hayatını mahvetmek anlamı da vardır (İbn Kesîr, Tefsîru'l-Kur'ani'l-Azim, İstanbul 1985, II, 235).

Amr b. el-As (r.a), Zâtu's-Selâsil seferinde ihtilâm olmuş, hava çok soğuk olduğu için, su bulunduğu halde, ölüm korkusundan dolayı teyemmümle namaz kıldırmıştır. Durumunu Hz. Peygamber'e iletirken, yukarıdaki ayete göre amel ettiğini söylemiş ve Resulullah (s.a.s) Amr'ın bu yaptığını tasvip etmiştir (Ebu Dâvud, Tahâre, 124; Ahmed b. Hanbel, IV, 203).

Hadis-i şerifte şöyle buyurulmuştur: "Yedi helak edici günahtan uzak durunuz Denildi ki, ya Resulullah, onlar nelerdir?; şöyle buyurdu: Allah'a ortak koşmak, bir cana kıymak, yetim malı yemek, savaştan kaçmak, iffetli, hiçbir şeyden habersiz mümin kadına zina iftirası yapmak" (Buhârî, Vesâyâ, 23, Hudûd, Tıb, 45; Müslim, İman, 144).

İntihar geçmiş ümmetlerde de yasaklanmıştır. Cündüb b. Abdullah'tan Hz. Peygamber (s.a.s)'in şöyle dediği nakledilmiştir: "Sizden önceki ümmetlerden yaralı bir adam vardı. Yarasının acısına dayanamayarak, bir bıçak aldı ve elini kesti. Ancak kan bir türlü kesilmediği için adam öldü. Bunun üzerine Cenâb-ı Hak; kulum can hakkında benim önüme geçti, ben de ona cenneti haram kıldım, buyurdu" (Buhârî, Enbiyâ, 50).

Hayber Gazvesi sırasında büyük fedakârlıklar gösteren Kuzman adındaki birisinin, sonunda cehenneme gideceği Hz. Peygamber tarafından haber verilmişti. Bunun üzerine Ashab-ı kiramdan Huzâî Eksüm, Kuzman'ı izlemiş ve O'nun, aldığı yaralara sabredemeyip, kılıcı üzerine yaslanarak intihar ettiğini görmüştür (Buhârî, Kader, 5, Rikâk, 33, Meğâzî, 38, Cihâd, 77; Müslim, İman, 179; Kâmil Miras, Tecrid-i Sarih, X, 266 268). Kuzman'ın ölüm şekli Allah Resulu'ne iletilince şöyle buyurmuştur: "İnsanlar arasında öyle kimseler vardır ki, dış görünüşe göre, cennet ehline yaraşır hayırlı işler yaparlar; halbuki kendileri cehennemliktir. Öyle kimseler de vardır ki, cehennemliklere ait kötü işler yaparlar, halbuki kendileri cennetliktir" (Buhâri, Kader, 5, Rikâk, 33; Müslim, İman, 179).

İntihar edenin uhrevî cezası, intihar şekline uygun olarak verilir. Hadis-i şeriflerde "Kim kendisini bıçak gibi keskin bir şeyle öldürürse, cehennem ateşinde kendisine onunla azap edilir" (Buhâri, Cenâiz, 84). "(Dünyada ip ve benzeri) şeyle kendisini boğan kimse cehennemde kendisini boğar, dünyada kendisini vuran cehennemde kendisini vurur (azabı böyle olur)" (Buhârî, Cenâiz 84),

"Kim kendini bir dağın tepesinden atar da öldürürse cehennem ateşinde de ebedi olarak böyle görür. Kim zehir içerek kendisini öldürürse cehennemde zehir kadehi elinde olduğu halde devamlı ceza çeker" (Müslim, İman, 175; Tirmizi, Tıb, 7; Nesâî, Cenâiz, 68, Dârimi, Diyât, 10; Ahmed b. Hanbel, II, 254, 478).

İslâm bilginlerinin çoğunluğuna göre, intihar eden dinden çıkmış olmaz, üzerine cenaze namazı da kılınır. Hayber Gazvesinde intihar eden Kuzman'ın cehennemlik olduğu bildirilmişse de, cehennemde ebedî olarak kalacağını belirten açık bir ifade yoktur. Bu yüzden intihar suçunu işleyenin cezasını çektikten sonra cehennemden kurtulacağı umulur. Ancak bunun için, intihar edenin son anda mü'min sıfatını taşıması ve intiharın helâl olduğuna itikad etmemiş olması da şarttır (Kâmil Miras, a.g.e, X, 270).

Hz. Peygamber'in, bıçakla kendisini öldüren kimsenin cenaze namazını kıldırmadığı nakledilir. Ancak bu olay, intihar edeni cezalandırmak ve başkalarını böyle bir fiilden menetmek amacına yöneliktir. Nitekim Ashab-ı Kiram bu kimsenin cenaze namazını kılmıştır (el-Askalânî, Bulûgu'l Merâm, terc. A. Davudoğlu, İstanbul 1970, II, 276-277). İmam Ebû Yusuf'a göre, intihar hata ile veya şiddetli bir ağrıdan dolayı olmadıkça müntehir üzerine cenaze namazı kılınmaz.

Sonuç olarak, beden Cenâb-ı Hakkın insanoğluna verdiği en büyük emanettir. Bu emaneti, ruh bedenden kişinin kendi müdahalesi olmaksızın ayrılıncaya kadar korumak gerekir. Bunun için de, kişinin rûhî ve fizikî sıkıntılara sonuna kadar sabır göstermesi İslâm'ın amacıdır. Aksi halde intihar etmekle dünyevî sıkıntı ve problemlerini çözeceğini düşünen kişi, hemen intikal edeceği kabir ve daha sonra ahiret hayatında çok daha büyük sıkıntı ve felaketlerle karşılaşır. Hayat, en kötü şartlar altında bile güzeldir. Çünkü, ruh bedende kaldıkça Allah'tan ümit kesilmez. Her geceden sonra gündüz, her zorluktan sonra bir kolaylık vardır. Kulun Allah'a yönelmesi ve O'ndan yardım istemesi, sıkıntı ve problemlerin çözümünün başlangıç noktasını teşkil eder. Yüce yaratıcı umulmayan, beklenmeyen yer ve yönlerden kolaylıklar ihsan eder. Çünkü O'nun her şeye gücü yeter. O'na dayanan da güç kazanır.

Hamdi DÖNDÜREN

fatmana

Kayıtlı Kullanıcı
s.a kardeşim allah size dayanma gücü ve sabır versin..çok zor mutlaka ama hepimizin başına gelecek....allah annenizim mekanını cennet etsin

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
SelamunAleyküm,Allah(CC) rahmet eylesin..size sabr-ı cemil ihsan etsin..Anneniz için dünya sıkıntılarından kurtuldu diye teselli bulabilir..ahiret yurdunda kavuşmanıza vesile olacak ameller içinde olup uzun bir sabır dönemine hazır olmalısınız inşaAllah.Peygamber Efendimizi aklınıza getirin bu durumlarda..hem babasını..hem annesini daha küçücük yaşlarında kaybeddiğini düşündüğünüz her an dirençli olmak gereğini vesile kılar Rabbim inşaAllah.Selam ve dua ile.

acizane kul

Kayıtlı Kullanıcı
Allah yardımcın olsun kardeşim. Annene rahmet sana sabır versin. Çok zordur çoook. :(

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
anneciğinle dolu tatlı rüyalar :)

anneciğinle dolu tatlı rüyalar :)

SelamunAleyküm,Allah(CC) rahmet eylesin..size sabr-ı cemil ihsan etsin..Anneniz için dünya sıkıntılarından kurtuldu diye teselli bulabilir..ahiret yurdunda kavuşmanıza vesile olacak ameller içinde olup uzun bir sabır dönemine hazır olmalısınız inşaAllah.Peygamber Efendimizi aklınıza getirin bu durumlarda..hem babasını..hem annesini daha küçücük yaşlarında kaybeddiğini düşündüğünüz her an dirençli olmak gereğini vesile kılar Rabbim inşaAllah.Selam ve dua ile.
esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu..
değerli kardeşim,bayan olduğunu tahmin ediyorum..
Rabbim inşallah kimseye taşıyamayacağı kadar yük yüklemez..sende sabret inşallah..ne güzel , anneciğini rüyalarında dahi görebiliyosun..o na kuran ı kerim okuyarak, sevabını gönderip,hayırlı bi evlat olmaya devam edersen,inşallah Rabbim ikinizi buluşturacaktır er ya da geç.
intiharı düşünmek,acizlik ve küfre yönelmedir..kurtuluşu yoktur,gidilecek yer cehennemdir..:A
ve sen istermisin ki anneciğin cennette,sen se cehennemde..ayrı kaldığına mı yanacaksın,canına kıydığına mı..:A
benim senden ricam,inşallah VEREN VE ALAN Allah cc ya sığın ve hayatla bağlarını koparmamak için diren..
Rabbim, inşallah anneciğini rüyalarında olsa da buluşturmaya devam etsin seninle..:H
selam ve dualarımla..

FATIMAA

Kayıtlı Kullanıcı
Selaüm Aleyküm Kardeşim. Mevla Size Sabir Annenize Rahmet Etsin.( Amin)

ireme

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm...
öncelikle başınız sağolsun...Allah (cc) rahmet eylesin...sizlerede sabr-ı cemil ihsan eylesin...Ruhu şad olsun...mekanı cennet olsun...üzülmeyin..çok zor bir durum biliyoruz...ama biz ne kadar üzülmeyin ağlamayın desekte acınız büyük...ateş düştüğü yeri yakar...ama yinede metanetli olmak zorundasınız...onun için dua edin...hayırlar işleyin inşaallah...rüyanıza geldiğine göre sizden bir şeyler istiyordur...bol bol arkasından Kuran-ı Kerim okuyun inşaallah...bu sebeple hem sizin içiniz rahatlayacaktır hemde onun ruhu Biiznillahi Teala....Rahman (cc) yar ve yardımcınız olsun...Rabbim sabrınızı arttırsın inşaallah...selam ve dua ile...

laves

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. ablacım Rabbım annenızın mekanını cennet eylesın sızlerede sabır versın ablacım sana nacızane bı tavsıye artık onun yapılacak tek sey dua etmek ıstersen bı forum ac sana elımden geldıgınce yardım ederım belırlı sayıda yasın okumak yada hatım ındırmek ıcın Rabbıme emanet ol

selenny

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Kardeşim. Mevla Size Sabir Annenize Rahmet Etsin.( Amin)

acınız ne kadar büyük bunu anlıyorum ama demekki ALLAH onu senden çok sevmişki yanına aldı kendini fazla üzme ölüm herkesin başına biliyosun onun için sakın intiharı düşünmen bile günah dualarla kardeşim kib.a.e.o

A

Arzu_76

Canım kardeşim,

Rabbim sabır versin inşallah

Annenizi de rabbim af ve makını cennet eylesin.

Artık bu dakikadan sonra onun için ağlamak yerine kuranlar okumak,tesbihler ve dualar onun için en hayırlsı bu inşallah

Birnur

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm

Kardeşim başınız sağolsun. Allah C.c annenize Rahmet etsin.Mekanı Cennet olsun.Rabbim Sizede büyük sabır versin.Annenizin Adını yazarmısınız Ruhuna Yasin-i şerif okuyalım kardeşim..

intiharı düşünme kardeşim şeytanın vesveselerine uyma.Allah'a emanet ol.

Meryemsultan

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm hayırlı cumalar acını paylaşıyor ALLAH annene rahmet sizlerede sabirlar ihsan etsin ALLAH a emanet olun

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm kardeşim. Başınız sağolsun. Rabbimiz c.c annenizin mekanını cennet eylesin, Efendimiz (s.a.v)'e komşu eylesin inşallah..Rabbimiz c.c'den, sabrınızı arttırmasını dilerim.. Allah c.c kimseye kaldırabileceğinden fazlasını yüklemez..Siz bunu taşıyabilecekmişsiniz ki Rabbimiz c.c sizi imtihan etti..Size düşen, her daim şükür üzere olmak, Rahman'a tam bir teslimiyet içinde olmaktır..Merhum annenize de dualarınızı eksik etmemenizdir..Şu an onun, sizin yapacağınız hayırlara, dualara ihtiyacı var..Hayata bir yerlerden tutunmaya çalışın. Rabbimiz c.c yar ve yardımcınız olsun, nefsinizi şeytana uydurmasın inşallah..Herşeye rağmen ümitvar olun inşallah..Rabbimize emanetsiniz kardeşim..Selam ve dua ile.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim.başınız sağolsun rabbim sabırlar versin.mekanı cennet olsun.içimden geldi annenize bu mübarek günde bir fatiha okudum.rabbim kabul etsin.eminim annenizde sizin böyle üzülmenizi istemezdi.ne mutluki sizin gibi bir evlat yetitirmiş.hep hayırlı evlat diyoruz ya bence sizde öylesiniz.bol bol dua edin.sizin duanız annenize ışık olucaktır.evladın annesinin beabasının arkasından dua etmesi ne güzeldir.rabbim bizede hayırlı evlatlar versin.sabır kardeşim sabır.

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı
Annemi kaybettim 23,10,2007 de hayatta dek yaşama kaynağımdı, tutunacağım tek daldı ve gitti çok acı çekiyorum alışamadım yokluğunu bundan bir ay önce bu siteye kayıt oldum annem o sıralar yoğun bakımda yatıyordu Allahım onu bana bağışlasın diye dualar ediyordum bu siteye kayıt oldum çünkü belki bilmediğim dualar yada bilmiyorum belki manevi bir şey bulmak için işte her heyse ama olmadı ne kadar dua ettiysem ne kadar tespih çektiysem olmadı yaşamadı Allah onun ömrünü bu kadar vermiş demekki ama ben hala acı çekiyorum kendimi başklarını şuçluyorum şeytan bir sürü vesvese veriyor intihar eşiğine geldim gerçekten bana acıyın diye yamıyorum bunu sağdece paylaşmak istedim hep rüyamda görüyorum annemi sürekli her gördüğüm rüya aynı gibi annem diriliyor hep bana geri dönüyor sonrada hayal kırıklığı içinde uyanıyorum ve acılarım kat kat artıyor ölmek istiyorum bu acıyı çekmek çok zor hayatta yanlız kalmak çok kötü ama kabir azabından ve Allah a şirk koşmaktan korkuyorum ama bi ümit işte belki affeder Allah diyorum inşallah affeder :A eğer nefsime yenik düşersem yada şeytana hayırlı günler....

s.a kardeşim cuma bayramın hayırlı olsun.durumuna gerçekten çok üzldüm.alllah annenizi cennette en iyilerden eylesin.anneniz için 50 adet fatiha okuyacam.gerçekten öyle üzüldümki zaten bugünlerde siteye çok üzücü paylaşımlar geliyor dünnde kasım kardeşimiz paylaşım gönderdi allah yardımcımız olsun. a.e.o

ayrıca yaşınız kaç

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı
Paylaşiminizi Başka Bi Siteye Iki Dakikaliğina üye Olarak.başka Bi Siteye Gönderdim.ordada Yasini şerif Kampanyasi Başlattim.ayrica Izininiz Varsa Burdada Açalim.a.e.o

FEYZAADALI

Kayıtlı Kullanıcı
esselamun aleyküm kardeşim öncelikle başınız sağ olsun .unutmayın her canlı birgün mutlak ölümü tadacaktır. bizlere düşen onları arkalarından hayır dualar ile anmak onlara rahmet dilemektir.biliyorum çok zor daha acınız çok taze. zaman herşeyin ilacı. unutursunuz demiyorum ama yokluğuna elbet alışacaksınız..rabbim elbet sabrını verecek.siz şeytana uymayın. aklınıza kötü düşünceler geldikçe ayetel kürsi okuyun sabır dileyin rabbim inşaallah size ferahlık verecektir.annenizin mekanı cennet olsun inşaallah a.e.o.

laves

Kayıtlı Kullanıcı
S.A. ARKADASLAR BU KARDESIMIZ ICIN EKREMEE KARDESIMIZ YASIN OKURMUSUNUZ DIYE BI FORUM ACMIS EGER DUALARINIZLA KATKIDA BULUNMAK ISTERSENIZ ORAYA YAZABILIRSIZ RABBIME EMANET OLUN

refulin82

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
nilce.azbuz.com
s.a kardeşim cuma bayramın hayırlı olsun.durumuna gerçekten çok üzldüm.alllah annenizi cennette en iyilerden eylesin.anneniz için 50 adet fatiha okuyacam.gerçekten öyle üzüldümki zaten bugünlerde siteye çok üzücü paylaşımlar geliyor dünnde kasım kardeşimiz paylaşım gönderdi allah yardımcımız olsun. a.e.o

ayrıca yaşınız kaç

a.s. teşekkür ederim sizinde cumanız hayırlı olsun Allah razı olsun hakkınızı helal edin yaşım 25 a.e.o.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt