Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ANCAK ALLAH İÇİN YAPILAN MAKBULDÜR (1 Kullanıcı)

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı
Rasülüllah (s.a.v) buyurdular ki ''Kıyamet gününde insanların,üzerine ilk hüküm verilecek olanlar şunlardır .''

: Şehid edilen bir adamdır. Bu adam getirilerek ona ALLAHü Teala nimetlerini tarif edecek,oda onları tanıyacaktır.

-Bu nimetler hakkında ne yaptın? diye sorulacak;şehid;

-''Senin uğrunda mücadele ettim.Nihayet şehit edildim '' diyecektir. Hakk Teala :

-'Yalan söyledin ! Lakin sen cesur denilmek için savaştın.Gerçektende denildin!' buyuracak,sonra onun hakkında emir verecek ve yüz üstü sürüklenerek cehenneme atılacaktır.

:İlim öğrenip öğreten ve Kur'an okuyan bir adamdır.Bu adamda getirilecek ve Cenab-ı Hakk kendisine nimetlerini tarif edecek, o da onları tanıyacaktır.

-Bunlar hakkında ne yaptın? diye sorulacak O adamda ;

-''İlim öğrendim ve öğrettim.Senin rızan için Kur'an da okudum'' diyecek ALLAHü Teala;

-''Yalan söyledin! Lakin sen ilmi alim denilsindiye öğrendin;Kur'an'ı da o falan güzel okur denilsin diye okudun! Gerçekten denildi de '' buyuracak

Sonra onun hakkında emir verecek ve yüzün üstü sürüklenerek cehenneme
atılacaktır

:ALLAHü Teala nın yakasını genişlettiği ve kendisine malın her çeşidini verdiği adamdır.Buda getirilerek o na nimetlerini tarif edecek; o da onları tanıyacaktır.

-''Bunlar hakkında ne yaptın?'' diye sorulacak.O adam

-''Uğrunda mal sdrf edilmesini dilediğin hiç bir yol bırakmadım.Mutlaka senin için sarf ettim!''

-''Yalan söyledin! Lakin sen ' o cömerttir ' desinler diye yaptın.Gerçekten denildi de! buyuracak.Sonra emir verilecek ve yüz üstü sürüklenerek cehenneme atılacaktır''

ALINTI :FAZİLET TAKVİMİ

MEVLA bizleri yaptığımız işleri kendi rızzasına laik bir şekilde yapmayı nasip nasip eylesin AMİN B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ANCAK ALLAH İÇİN YAPILAN MAKBULDÜR

Allah razı olsun...B)

kabei serif

Kayıtlı Kullanıcı

DEĞERLİ KARDEŞİM BÖYLE GÜZEL KONULARLA YÜREĞİMİZE O KADAR GÜZEL ŞEYLER VERİYOSUNUZKİ RABBİM SİZDEN RAZI OLSUN..SELAMETLE

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı

velcome yazdı:
DEĞERLİ KARDEŞİM BÖYLE GÜZEL KONULARLA YÜREĞİMİZE O KADAR GÜZEL ŞEYLER VERİYOSUNUZKİ RABBİM SİZDEN RAZI OLSUN..SELAMETLE

AMİN KARDEŞİM MEVLA HEPİMİZDEN RAZI OLSUN A.E.O B)

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı

B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm Değerli abimiz..
Emeğinize sağlık..Rahman c.c razı olsun inşallah.. Rabbimiz c.c, niyet, amel ve ibadetlerimizde rızasından ayırmasın bizleri.. Rızasına mazhar olarak huzuruna varmayı nasip etsin cümle inananlara..Rabbimize emanet olunuz..Selam ve dua ile inşallah.

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Değerli abimiz..
Emeğinize sağlık..Rahman c.c razı olsun inşallah.. Rabbimiz c.c, niyet, amel ve ibadetlerimizde rızasından ayırmasın bizleri.. Rızasına mazhar olarak huzuruna varmayı nasip etsin cümle inananlara..Rabbimize emanet olunuz..Selam ve dua ile inşallah.

AMİN AMİN ECMAİN Kardeşim

Selam ve Baki DUA ile ALLAH a emanet ol

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
MEVLA bizleri yaptığımız işleri kendi rızzasına laik bir şekilde yapmayı nasip nasip eylesin amin..

amin ...Allah razı olsun.

elifffff

Kayıtlı Kullanıcı
amin amin amin....
emeğinize ellerinize sağlık,Rahman razı olsun.
selametle

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt