Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ana baba hakkı (1 Kullanıcı)

cigdemrecep

Kayıtlı Kullanıcı
bana yardımcı olmanız maksatlı bilgilerini bekliyorum
yaklaşık 1 sene önce dualar ve ailelerin rızası ile nişanlandım ancak anne ve babamın kanunen dinen ayrı olduklarını ancak bi takım sebepler ile kısa sürelide olsa aynı evde yaşadıklarını erkek tarafının ailesi sonradan öğrendi ve bir takım olaylar çıktı ve ailesi bir kaç kez nişan bozma olayına girişti ancak oğullarının ve etraflarındaki insanların sözleri ile vazgeçtiler fakat yine gündeme bu olayı getirmelerinden sebep nişanlım bayramda onların yanına giderek konuşmak istemesine rağmen onlar büyük şiddetle redettiler oğullarının ve çevrelerindekinin onlara oğullarından hayır görememe ihtimallerini çocuklarının hayatını karartma ihtimalleini onlara söylemelerine rağmen ailesi bu evliliğe karşı çıkıyorlar sebepleri ise annem ve babamın boşanmış olmalarınadn ibaret çünkü onun dışında hiç bir saygısızlık yok ahlaksızlık yok biliyorlar ki oğulları çok kötü olucak ona rağmen karşı çıkıyorlar ama asıl olayımız ise hak hukuk meselesi annesi ve babası hakkımız helal etmeyiz demesine istinaden kurandada ana baba hakkının önemini bildiğimiz için korkuyoruz ancak şu durumda yapılan herhangi bir şeyin olmaması ve oğullarının sonunda hayırsız bir evlat olma hatta düşman olma ihtimalini bilmelerine rağmen sürekli olarak bununla yargılıyorlar bana yardım edin yorumlarınızı bekliyorum hani bu durumda anne baba hakkı ne kadar kurandaki ile eş değer

ayşe kalkan

Kayıtlı Kullanıcı
s.a karddeşim ALLAH yar ve yardımcınız olsun hakkınızda hayırlısını nasip etsin

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
selam kardeşim
Allah yardımcın olsun
inan ne diyeceğimi bilmiyorum
hakkında hayırlısı ne ise o olsun..inşaallah bir çıkış yolu bulursun
hayırlı akşamlar

KERAY

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili kardeşim anne baba rızasını almayarak yapılan iş mutluluk huzur getirmiyor ben bunu yaşadım gördüm.Nişanlının ailesi böyle davranmakta çok haksız ama yinede onların rızasını alın.Anne babanın içi yandıkça çocuklar huzur bulamıyor.

azizim55

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm,sevgili kardesim bencede Annenin ve Babanin duasini ve rizasini alarak evlilik isini tamamla neden diyeceksin,cünkü benim büyüklerim birilerine kiziyor kötü düsünüyorlar ve sonucda ettikleri dualar iyi veya kötü ailedekileri etkiliyor.O yüzden dogru veya yanlis böyle gördük böyle okuduk kuran da o yüzden bu isin büyükleri yani alimler hep bu konuda Anneye ve Babaya of bile demiyeceksin diye yayin yapiyorlar.Allah yardimcin olsun ve Ailenin gönlüne ferahlik serpsin islerin yoluna girsin.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt