Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Amel imandan parça değildir (1 Kullanıcı)

acmiyy

Kayıtlı Kullanıcı
Selamin aleyum emeginize saglik guzel bir paylasimdi selam ve dua ile....

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Burada bir yanlışlık olmasın?

Yanlışlık yok kardeşim.
Sual: Peygamberimiz teravihi 8 ve 12 rekat kılmıştır. 20 rekat nereden çıkarılıyor ki?
CEVAP
Peygamber efendimiz, teravihi, 8, 12 ve 20 rekat olarak da kılmıştır. İbni Abbas hazretleri bildiriyor ki, Resulullah, yatsıdan sonra, vitirden önce, 20 rekat namaz kıldıktan sonra, (Ramazanda 20 rekat teravih namazı kılanın, yirmi bin günahı affolur) buyurdu. (İbni Ebi Şeybe)

Teravihin yirmi rekat oluşu ve cemaatle kılınması hadis-i şerifle bildirilmiştir. Sünnet olduğu icma ile sabittir. (Merakıl-felah şerhi)

Peygamber efendimiz, 3-4 gün teravihi cemaatle kıldırdı, daha sonra evden çıkmadı. Sebebi sorulunca, (Teravih namazının size farz olacağından korktuğum için evden çıkmadım) buyurdu. (Buhari)
Teravihin yirmi rekat olduğuna inanmayanın sapık olduğu (Nur-ül-izah) şerhinde de yazılıdır.

İmam-ı azam hazretleri, (Teravih namazı sünnet-i müekkededir. Hazret-i Ömer, teravihin 20 rekat olarak cemaatle kılınmasını kendiliğinden ortaya çıkarmadı. O, elindeki sağlam esasa, yani Resulullahın sünnetine dayanarak emretti) buyuruyor. (El-İhtiyar)

OkanDemir

Kayıtlı Kullanıcı
Teravihin yirmi rekat olduğuna inanmayanın sapık olduğu (Nur-ül-izah) şerhinde de yazılıdır.

sapık ifadesi biraz ağır olmuş.Çünkü;

Hz.Aişe'den Hz.Peygamber'in ramazanda ve sair gecelerde, bir rivayette onbir, diğer rivayette onüç rek'attan fazla namaz kılmadığı hakkındaki sahih rivayete ilaveten Hz.Ömer'in de Muvatta'daki rivayete göre onbir rek'at kıldırması için U'bey İbn Kâ'b'a emir verdiği hakkındaki rivayetleri karşısında Beyhakî'nin Said İbn Yezid'den Hz.Ömer döneminde teravihi yirmi rek'at kıldıklarına dair rivayetini İmam Nevevî te'lif etmiş ve Hz.Ömer'in onbir rek'at emri, döneminde ilk kılınan teravih gecelerine aitti. Sonra teravih yirmi rek'at olarak yerleşmişti. Şimdiye kadar devamedegelen de budur. ' demiştir.

Zaten sizin alıntınızda da peygamber efendimizin 8 -12 rekat olarakta kıldığı mevcut .Ben Efendimizin birkaç gün de olsa cemaat ile beraber kıldığını bilmiyordum onu öğrenmiş oldum.ALLAH a emanetsin..

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
sapık ifadesi biraz ağır olmuş.Çünkü;

Hz.Aişe'den Hz.Peygamber'in ramazanda ve sair gecelerde, bir rivayette onbir, diğer rivayette onüç rek'attan fazla namaz kılmadığı hakkındaki sahih rivayete ilaveten Hz.Ömer'in de Muvatta'daki rivayete göre onbir rek'at kıldırması için U'bey İbn Kâ'b'a emir verdiği hakkındaki rivayetleri karşısında Beyhakî'nin Said İbn Yezid'den Hz.Ömer döneminde teravihi yirmi rek'at kıldıklarına dair rivayetini İmam Nevevî te'lif etmiş ve Hz.Ömer'in onbir rek'at emri, döneminde ilk kılınan teravih gecelerine aitti. Sonra teravih yirmi rek'at olarak yerleşmişti. Şimdiye kadar devamedegelen de budur. ' demiştir.

Zaten sizin alıntınızda da peygamber efendimizin 8 -12 rekat olarakta kıldığı mevcut .Ben Efendimizin birkaç gün de olsa cemaat ile beraber kıldığını bilmiyordum onu öğrenmiş oldum.ALLAH a emanetsin..

Anlatmaya çalıştığınızı anladım kardeşim.Teşekkür ederim.Ancak unutmayalım islamiyette Kaynak 4 tür.Kitap,sünnet,icma-ı ümmet,kıyas-ı fukaha.Müctehid olmayan bizim gibilere kaynak hadis-i şerif değil fıkh aliminin sözüdür.Müctehidler bu hadis-i şerifleri de tetkik ederek hükmü verir.Dualarınızı istirham ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt