Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Alttakine Ne Sormak istersin ? (küçük bir bilgi yarışması) (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Alttakine Ne Sormak istersin ? (küçük bir bilgi yarışması)

sumru hanım vitra gibi konular ilgi alanım dışımda okadarda merak etmiyorum :mad::mad::mad:

OKU

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
sumru hanım vitra gibi konular ilgi alanım dışımda okadarda merak etmiyorum :mad::mad::mad:

VİTRA CENABI HAKKIN İSMİ AZAMIN DIŞINDAKİ İSİMLERİNDEN BİRİSİDİR..
BİLGİLERİNİZE..

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

o zaman bilmece gibi sormayın bilmiyordum öğrendim teşekkür ettim :D:pB)

OKU

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
o zaman bilmece gibi sormayın bilmiyordum öğrendim teşekkür ettim :D:pB)

RİCA EDERİM..
BİR SORUM VAR BİİZNİLLAH..
SORUYU NASIL SORSAYDIK ACABA?..

ÖZLDE YOLLAYABİLİRSİNİZ...

HU VALLAH HU HU HU..

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

ben sizin anneniz kadar büyükümdür belki cevaplarınız harika sizinle muhatap olmak istemiyorum :B)B)B)B)B)B)B)B)

OKU

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
ben sizin anneniz kadar büyükümdür belki cevaplarınız harika sizinle muhatap olmak istemiyorum :B)B)B)B)B)B)B)B)

ABLACIĞIM EĞER BİR HATAM VARSA ÖZÜR DİLERİM ..

GENELDE KAVRAM KARGAŞALARI VAR HERKESİN EĞİTİM ANLAYIŞI VE YORUM ANLAYIŞI FARKLI..
BUNUN ÖRNEKLERİNE İSTİKBALDE DEĞİNECEĞİM İNŞAALLAH..

BEN SADECE BİLMECE GİBİ SORMAYIN HÜKMÜNÜZE BUNUN DIŞINDA NASIL SORALIM DİYE SORU SORDUM MUHATAP OLMAK İSTEMİYORSANIZ RİCA EDERİZ..

SİZDEN GELECEK HAYRIDA ŞERRİDE RABBİMDEN BİLİRİZ..

A.E.O..
SELAMETLE..
HU VALLAH HU HU HU...

tariKubra

Kayıtlı Kullanıcı

herkese hayırlı ramazanlar dilerim.ben dini konularda eksiğim kendime yeni geldim bundan önceki hayatum bomboşmuş meğer.bu siteye kaydoldum yardım almak için..dinimizde sabrın önemi nedir acaba??ALLAH anıp,O na yalvarıp sabretmek bunun mukafatı nedir?gerçekten sabırla istenilen şey kabul görür mü?yardımcı olursanız çok sevinirim.ALLAH razı olsun.selametle..

carmelo89

Kayıtlı Kullanıcı

bende bi soru sorcam genel kültür....
Allah yarattıgı tüm canlılar sadece alt çenlerini oynatmaktadırlar çümkü üst çene hepsinde kafatasına yapışıktır mesela kedi köpek alt cenlerini oynatabilrler cünkü üst çenelri kafatasına yapıştır ve oynatmaları imkansızdır bunun gibi..ama hayvanlardan üst cenesini oynatabilen yanlız bir hayvan vardır bu hayvanın adı nedir???????????

carmelo89

Kayıtlı Kullanıcı

kimse bilmiyomu sordugum sorunun cevıbını?????:D

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

hayvanların üst çenesi oynayan zannedersem timsah olacak s a :D:pB)

fatma38m

Kayıtlı Kullanıcı

:;)evet peygamberimiz (s.a.s) en küçük kızı Hz.Fatıma (r.a)(yarışmanın sorusunun cevabı)

baba431

Kayıtlı Kullanıcı

Benim gibi aciz bir kulun bukadar kutsal bir görevi kaldırabileceğinden emin değilim

her namazdan sonra her kuran okuduktan sonra islam alemine ve insanoğluna dua ediyormusun ??

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı

S.a. Evet ben ediyorum...

Duam şöyle Annemin babamın Abilerimin yengelerimin ve tüm ümmeti muhammedin günahların affeyle ya rabbim. Bizi Cennetinle cemalullahınla şereflendir. Bizleri Şeytanın şerrinden nefsimizin Arzu ve isteklerinden koru ya rabbim.

Alttaki kardeşime soru...

Abdesttin Farzlarını bi hatırlatta bilmeyenler ögrensin bilenler tazelesin s.a.

metfamu

Kayıtlı Kullanıcı

Siyahgulsevdalisi yazdı:
S.a. Evet ben ediyorum...

Duam şöyle Annemin babamın Abilerimin yengelerimin ve tüm ümmeti muhammedin günahların affeyle ya rabbim. Bizi Cennetinle cemalullahınla şereflendir. Bizleri Şeytanın şerrinden nefsimizin Arzu ve isteklerinden koru ya rabbim.

Alttaki kardeşime soru...

Abdesttin Farzlarını bi hatırlatta bilmeyenler ögrensin bilenler tazelesin s.a.
ALEYNA VE ALEYKÜM SELAM ABDESTİN FARZI 4 TÜR.1:YÜZÜ BİR DEFA YIKAMAK (iki kulak memesi arasındaki yer ile saç bitiminden çene altına kadarki bölümü)iki ve üç defa yıkamak sünnettir.2:İKİ ELİ DİRSEKLERLE BERABER YIKAMAK (sahabeyi kiram omuzlarına kadar yıkarmıştı daha çok nurumuz olsun diye) üç defa yıkamak sünnettir.3:BAŞIN DÖRTTE BİRİNİ MESH ETMEK (elimizin ayasını saçbitimine koyup elimizi bir defa başımıza sürmemiz dörtte birdir4:AYAKLARI TOPUKLARLA BERABER YIKAMAK .B) B) B)

metfamu

Kayıtlı Kullanıcı

soru sormayı hakettim sanırım ilk önce böyle bi foruma sebep olan kardeşimden allah razı olsun diyorum. sorumu soruyorumSORU: BENDE NAMAZIN FARZLARINI SORAYIM O ZAMAN ONLARIDA HATIRLAMIŞ OLALIM B)

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı

Namazın farzları on ikidir. Bunların bir kısmı namazdan önce olup namaza hazırlık niteliğindedir. Bunlara "namazın şartları" denir. Bir kısmı da, namaza durunca yapılır ki bunlara da "namazın rükunları" denir.
Namazın Şartları:

1. Hadesten Taharet: Gözle görülmeyen pisliklerden temizlenmektir. Bu abdest almak, gusletmek, bunların mümkün olmadığı zamanlarda teyemmüm etmekle olur.

2. Necâsetten Taharet: Gözle görülen pisliklerden temizlenmektir. Bu pislikler namaz kılan kimsenin vücudunda, elbisesinde, namaz kılacağı yerde olur.

3. Setrü'l Avret: Örtülmesi gereken yerlerin kapatılması demektir. Erkeklerde diz kapağı ile göbek arası, kadınlarda ise el, yüz ve ayak dışındaki her yerin örtülmesi gerekir. namazın bir rüknünü eda edecek kadar bir zaman içinde örtülmesi gereken bir organın dörtte biri açılırsa namaz bozulur.

4. İstikbâli Kıble: Namaz kılan kimsenin Kâbe yönüne yönelmesidir. Göğsünü kıbleden (yaklaşık 45 derece) çeviren kimsenin namazı bozulur.

5. Vakit: Farz ve Vacip olan her namaz için belli bir vakit vardır. Namazların kendi vakitleri içinde kılınması farzdır. Vaktinden önce namaz kılınamaz. Özürsüz olarak sonra ya bırakmakta günahtır.

6.Niyet: Kılınacak olan namazın zihnen hatırlanmasıdır. İmamın imâmete, cemaatin da imama uymaya niyetlenmesi gerekir.

Namazın Rükunları:

1. İftitah Tekbiri: namaza başlama tekbiridir. Niyetten sonra "Allahu Ekber" deyip eller yukarı kaldırılıp tekbir alınır.

2. Kıyam: Namazda ayakta durmaktır. Gücü yetenler ayakta, yetmeyenler ise gücünün yettiği şekilde namazlarını kılarlar.

3. Kıraat: Namazda Kur'ân okumak demektir. Kıraat kıyamdadır ve en az üç kısa ayet miktarı okunmalıdır.

4. Rükû: Kıraatten sonra eller dizlere erişecek şekilde eğilmekten ibarettir.

5. Sücûd: Rükûdan sonra ayak, diz ve ellerle beraber alnı ve burnu yere koymaktır. Yalnız alnın ve burnun yere değmesi yeterli değildir. Alın yerin sertliğini hissetmelidir. Kalabalık cemaatlerde arka saftakiler ön saftakilerin sırtına secde edebilirler.

6. Kade-i Âhire: Namazın sonunda "et-Tehiyyâtü" duasını okuyacak kadar oturmaktır.

[big]Altta ki Kardeşime Soru : Sence Tesettürlü bi bayan nasıl giyinmeli ?
[/big]

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

Siyahgulsevdalisi yazdı:
Namazın farzları on ikidir. Bunların bir kısmı namazdan önce olup namaza hazırlık niteliğindedir. Bunlara "namazın şartları" denir. Bir kısmı da, namaza durunca yapılır ki bunlara da "namazın rükunları" denir.
Namazın Şartları:

1. Hadesten Taharet: Gözle görülmeyen pisliklerden temizlenmektir. Bu abdest almak, gusletmek, bunların mümkün olmadığı zamanlarda teyemmüm etmekle olur.

2. Necâsetten Taharet: Gözle görülen pisliklerden temizlenmektir. Bu pislikler namaz kılan kimsenin vücudunda, elbisesinde, namaz kılacağı yerde olur.

3. Setrü'l Avret: Örtülmesi gereken yerlerin kapatılması demektir. Erkeklerde diz kapağı ile göbek arası, kadınlarda ise el, yüz ve ayak dışındaki her yerin örtülmesi gerekir. namazın bir rüknünü eda edecek kadar bir zaman içinde örtülmesi gereken bir organın dörtte biri açılırsa namaz bozulur.

4. İstikbâli Kıble: Namaz kılan kimsenin Kâbe yönüne yönelmesidir. Göğsünü kıbleden (yaklaşık 45 derece) çeviren kimsenin namazı bozulur.

5. Vakit: Farz ve Vacip olan her namaz için belli bir vakit vardır. Namazların kendi vakitleri içinde kılınması farzdır. Vaktinden önce namaz kılınamaz. Özürsüz olarak sonra ya bırakmakta günahtır.

6.Niyet: Kılınacak olan namazın zihnen hatırlanmasıdır. İmamın imâmete, cemaatin da imama uymaya niyetlenmesi gerekir.

Namazın Rükunları:

1. İftitah Tekbiri: namaza başlama tekbiridir. Niyetten sonra "Allahu Ekber" deyip eller yukarı kaldırılıp tekbir alınır.

2. Kıyam: Namazda ayakta durmaktır. Gücü yetenler ayakta, yetmeyenler ise gücünün yettiği şekilde namazlarını kılarlar.

3. Kıraat: Namazda Kur'ân okumak demektir. Kıraat kıyamdadır ve en az üç kısa ayet miktarı okunmalıdır.

4. Rükû: Kıraatten sonra eller dizlere erişecek şekilde eğilmekten ibarettir.

5. Sücûd: Rükûdan sonra ayak, diz ve ellerle beraber alnı ve burnu yere koymaktır. Yalnız alnın ve burnun yere değmesi yeterli değildir. Alın yerin sertliğini hissetmelidir. Kalabalık cemaatlerde arka saftakiler ön saftakilerin sırtına secde edebilirler.

6. Kade-i Âhire: Namazın sonunda "et-Tehiyyâtü" duasını okuyacak kadar oturmaktır.

[big]Altta ki Kardeşime Soru : Sence Tesettürlü bi bayan nasıl giyinmeli ?
[/big]

Aslına bakarsan bu işin sencesi bencesi olmaz ama yinede ben bence diyorum; tesettürlü bir bayan kardeşimiz; başörtüsünü yakalarından aşağıya bırakmalı, pardesüsüyle uyumlu giyinmeli sade giyinmeli abartma olmamalı. sadelik imanın esaslarını vurgular. topuklu ayakkabı giyinmemeli giydiğinde tangur lungur yürümemeli, anlı ak emin adımlarla ilerlemeli, halve hareketleri bakışlarıyla uyumlu giyim tarzıylada yakışmalı. başörtüsü takan emin adımlarla ilerlemeli örnek davranışlarda bulunmalı yanlışlardan kaçınmalı..sokak adabını bilmeli ona göre yol almalı, başörtülü bacım başörtüsünü bir bez parçası bilmemeli. islamın kutsal tacını başına düzgün örtmeli, nasihatta ağır. bilgide ufku geniş olmalı. daha sayıymı kardeşim

hafiz mehmet

Kayıtlı Kullanıcı

kuranı kerimde başında besmee olmayan sure hangisidir

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

hafiz 24 yazdı:
kuranı kerimde başında besmee olmayan sure hangisidir

tevbe suresi diye biliyorum kardeşim...

hafiz mehmet

Kayıtlı Kullanıcı

oku kardeş VİTRA nın esmaül hüsna nın dışında bir ismi diyorsun nerde ve neşekilde geçiyor diyorsun nerde ve ne şekilde geçiyo söylersen sevinirim ben hiç duymadım kaynak nerden selam ve dua ile

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt