Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

altın ve gümüş takmak (1 Kullanıcı)

tuncay147

Kayıtlı Kullanıcı
RE: altın ve gümüş takmak

altının erkeğe haram olduğunu benim 3 yaşındaki oğlum dahi bilir
B):)

tuncay147

Kayıtlı Kullanıcı

herkezden özür dilerim dilime sahip olmam gerekirdi hasan özellikle senden tamam kardeşim inandıpın ngibi kal

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

TUNCAY ABI COK AYIP OLDU ZEVKLE TAKIP EDIYORDUM ACTIGIN FORUMU
SIMDI KÖTÜ OLDU NEYSE GERI ADIM ATMISSIN ZATEN KESKE BÖYLE BISEY YAZMASAYDIN.:(

hasanlork

Kayıtlı Kullanıcı
RE: önemli değil

RE: önemli değil

Yok kardeş hiç önemi yok beni asıl üzen dediklerimi hiç düşünmeden bir kenara itip atman.Altın erkeğe haram dır diyorsun ama Kuran'da böyle bir yasak yok nasıl olucak?Bu tutarsızlık değil mi?

tuncay147

Kayıtlı Kullanıcı

her haram kuranda zikrdilmez güzel kardeşim neden inat ediyosun git bilnlerden sor beni oyalama kendinide üzmeB)

tuncay147

Kayıtlı Kullanıcı

bu konuyu kapatın artık lütfenB)

cigdem

Kayıtlı Kullanıcı

Benim anlamadığım kardeşim siz hadislere haşa inanmıyormusunuz.Rasulullah dediyse doğrudur.

İslâm dini süslenmeyi mübah görmüş, ve hatta bazen ve gerektiği yerlerde teşvik etmiştir.

Cenâb-ı Hak; "De ki Allah'ın kulları için yarattığı ziynet ve temiz rızıkları haram kılan kimdir?" (el-A'râf 7/32) buyurmuştur.

Fakat bunların yanında erkeklere haram, kadınlara da helâl gördüğü ziynet eşyaları da vardır. Erkeklere haram olan ziynet eşyaları, altın ve saf ipektir. Hz. Ali ibn Ebu Talib (r.a.)'dan rivayet edilen bir hadisde Resulullah Hz. Muhammed (s.a.s.) şöyle buyurmuşlardır:

"Resulullah (s.a.s.), ipeği sağ eline, altını da sol eline alarak buyurdu:

"Bu ikisi ümmetimin erkeklerine haramdır." (Tirmîzî, Libâs 1; İbn Mace Libâs 19).

DUN_SURGUNU_YA

Kayıtlı Kullanıcı

Ali radıyallahu ahn şöyle demiştir; Allah´ın Nebisi birgün sağ eline bir ipek, sol eline de bir altın aldı ve şöyle buyurdu:

"-Bu ikisi, ümmetimin erkeklerine kesinlikle haramdır."(Ebu Davut, Libas,11)

yesilbeyaz

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. Konuyla ilgili dini olarak fazla bilgim yok. Yani Hadis-i Şerif olarak sunamam ama haram olduğunu biliyorum ve inanıyorum. Birgün dini bilgisi olan bir abimden söyle bir söz duymuştum: Tam bir din adamı ile tam bir tıpçıyı yanyana getirirsen hersey paraleldir demişti. Ondan sonra ben de bir sağlık calışanı olarak bu konuya dikkat etmeye başladım. Gercekten de Yüce Rabbim'in yasakladığı şeylerin sağlığımıza da zararlı olduğunu gördüm. Ya da yapmamızı emrettiklerinin bize yararlı olduğunu.......
Bu konuyla ilgili olarak da şengül kardeşimizin değindiği konuyu ben de duydum. Altının içinde bulunan bir madde erkeklerin hormonlarını oumsuz yönde etkiliyor, ama gümüşte bu özellik yok. Dolayısıyla düşünmek gerek. Olayın ziynet boyutu Fatoş kardeşimizin dediği gibi apayrı ve yine doğru bir boyut. Tuncay beyden Allah razı olsun. Böyle bir konu için. A.E.O.

Daghan

Kayıtlı Kullanıcı
RE: allah sizden razi olsun zerda kardeşim

RE: allah sizden razi olsun zerda kardeşim

bizi Bu gibi Konulardan bilgilendirdiğiniz için Sağolun allah Sizden razi olsun..

irem_nur

Kayıtlı Kullanıcı

Tuncay kardeşim ALLAH sizden razı olsun. Elinize sağlık

hasanlork

Kayıtlı Kullanıcı

yesilbeyaz yazdı:
S.A. Konuyla ilgili dini olarak fazla bilgim yok. Yani Hadis-i Şerif olarak sunamam ama haram olduğunu biliyorum ve inanıyorum. Birgün dini bilgisi olan bir abimden söyle bir söz duymuştum: Tam bir din adamı ile tam bir tıpçıyı yanyana getirirsen hersey paraleldir demişti. Ondan sonra ben de bir sağlık calışanı olarak bu konuya dikkat etmeye başladım. Gercekten de Yüce Rabbim'in yasakladığı şeylerin sağlığımıza da zararlı olduğunu gördüm. Ya da yapmamızı emrettiklerinin bize yararlı olduğunu.......
Bu konuyla ilgili olarak da şengül kardeşimizin değindiği konuyu ben de duydum. Altının içinde bulunan bir madde erkeklerin hormonlarını oumsuz yönde etkiliyor, ama gümüşte bu özellik yok. Dolayısıyla düşünmek gerek. Olayın ziynet boyutu Fatoş kardeşimizin dediği gibi apayrı ve yine doğru bir boyut. Tuncay beyden Allah razı olsun. Böyle bir konu için. A.E.O.

Allah'ın bir şeyi haram etmesi demek böyle bir şeyin Kuran' da yazılı olması demektir.Hadi o zaman bana gösterin erkeğin altın takmasının haram olduğununa dair bir ayet.

Ama göstemezseniz size şu ayeti yazıcam artık vebali de size.

NAHL 116
"Yalan düzerek Allah'a iftira etmek için, dillerinizin uydurma nitelendirmeleriyle "Şu helaldir, şu da haramdır!" demeyin. Yalan düzerek Allah'a iftira edenler kurtulamazlar"

Bir çok kez yazdım haram ilan etme yetkisi sadece Allah'a aittir diye Tahrim suresi 1. ayet bizlere gösteriyor ki peygamber dahi haram ilan edemez...

tuncay147

Kayıtlı Kullanıcı

o zaman sen peygamberide kabul etmiyosun kuran direkmen sanamı inecek ti

tuncay147

Kayıtlı Kullanıcı

hasan kardaş gerçekten yanış yoldasın bu dinde fıkıh ilmihal var bu kitapların yazarlarını sen müşrklikle suçluyosun farkındamısın?:(

firdevs

Kayıtlı Kullanıcı

o zaqman haşa kuranda nasıl namaz kılınacağı yazmıyor dıye de namaz kılma.bundan kaybediyoruz işimize geleni kabul edelım gelmeyeni kabul etmıyelım.

zenna

Kayıtlı Kullanıcı

;)ALLAHA EMANET OLUN

efsun

Kayıtlı Kullanıcı

ılk olarak gordugum su herkes cok kaba davranmıs uzucu dogrusu ben burda kardesce tatlı dılle konusulucagını umuyordum:(benımde okudugum bır hadis var eger evlılık yada nişan için altın yuzuk takılırsa bunun haram olmadıgıdır ama ben bu konuda cıddı anlamda bılgı sahıbı dıılım sadece bunu paylasmak ıstedım

tuncay147

Kayıtlı Kullanıcı

bu sayfaya artık yorum yazmayın lütfenB)

chocolate

Kayıtlı Kullanıcı

ellerine sağlık kardeşim çok güzel söylemişsin ;)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt