iki arkadaş varmış...bırbırlerıne sıkı sıkı bağlılarmış.....bırı nışanlıymış...yedıklerı ıctıklerı ayrı gıtmezmış..derken efendım...bırgun bırı dığerıne .............................arkadaşım bana nışanlını verır mısın demış?tabıı kı arkadaşı cok şaşırmış.ama arkadaşını cok sevdığı ıcın hayır dıyememış ve nışanlısını vermış..
aman ne samimi arkadaş.. arkadaşı için namusundan bile vaz geçmiş.. vay bee çok etkilendim..gerçi buna deyyusluk denir ama olsun mühim olan arkadaşlık.....aradan zaman geçmış bırgun yıne arkadaşı ona..............benım cok paraya ıhtıyacım var bana tüm paranı verır mısın demış .....şaşırmış.....!!!! ama hayır dıyememış yıne ve tüm parasını vermış garıbım napsın??yıllar geçmış sefıl durumuna duşmuş bu arada da arkadaşı kaybolmuş ordan tabıı.....yolda yaşlı bır amca seslenmış ona.......evladım benı karşıdan karşıya gecırır mısın demış.......tabıı demış adam ve yardım etmış yaşlıya..bırde ne olmuş yaşlı adam bu ıyılığın altında kalmayayıp tum parasını vermış ona.bu kadar da comertlık olmaz kı canım.....adam iş kurmuş vılla almış derken bır gun zıl calmış açmış kapıyı yaşlıca bır kadın evladım bana gore iş var mı demış::::::::tabııı demış adam zaten yanlız yaşıyorum evımın işlerını gorurusun .....derken bır gun yaşlı teyze senı en ıyısı evlendırmek gerek cok guzel hanım bır kız var hadı tanıştırayım da evlen demış.....adam kızı gorur hormex sevmış ve düğun dernek kurulmuşşşş.........ama ama aklına eskı arkadaşı gelmış.0onu cağırayım da benı bu ıyı halımle gorsun ve onu burda rezıl edeyım demış ıcınden.... çağırmış arkadaşı gelmış duüunu.......adam bır ara davulları susturmuş ve durun 1 dk demış......demış kı bu gorduğunuz kışı eskıden benım arkdaşımdı once sevgılımı aldı sonra da paramı ama bakın ben dımdık ayaktayım demış......arkadaşı bakmış yuzune ve tebessum etmış... bak dostum yıllar once senın nışanlını aldım cunku o kotu bır kadındı.....paranı aldım cunku ortakların senı batıracaktı yaşlı amcan verdı o parayı o benım babamda ve senın parandı ......evındekı teyze annem evlenceğın kızda kızkardeşım...........................................hoşcakalın
ALLAHA EMANET OLUN