Komik
Komik
TEPKI CESITLERI
KLASIK TEPKI: "Sıraya geç kardesim"
NEOKLASIK TEPKI: "Seker kardesim siraya geçiver"
REALIST TEPKI: "Sira var"
SÜRREALIST TEPKI: "Sallandıracaksin bunlardan ikisini Kizilay'da bak bir daha yapabiliyorlar mi?"
ROMANTIK TEPKI: "Beyefendi galiba sırayi görmediniz"
NATÜRALIST TEPKI: "Sirana geç"
MODERN TEPKI: "Efendim insanimiz egitimsiz.Halbuki Avrupa'da..."
POST-MODERN TEPKI: "Sirana geç lan ayi!"
UZLASIMCI TEPKI: "Acelesi olmasa one geçmezdi; üzmeyin garibi"
DEVRIMCI TEPKI: "Alt yapi sorunlari çözülmeden halkimiz siraya geçmez. Devrim olunca herkes hizaya gelecek"
KADERCI TEPKI: "iki dakika fazla beklesek kiyamet mi kopar? Kismetse hepimizin isi görülür"
FELSEFECI (septik-kuskucu) TEPKI: "Ön ve arka kavramlari görecelidir. O tarafin ön taraf olduguna kim karar verdi? Öne geçtigini zanneden, aslinda arkaya geçmis olabilir"
KANT'CI TEPKI: "Efendim algilanmayan seyler yok demektir. Bakmayin o tarafa, adam yok olur"
KÖTÜMSER VAROLUSCU TEPKI: "Herkes bir gün ölecek. Onurlu bir sekilde bekleyin. Bir gün o adam da ölecek"
IYIMSER VAROLUSCU TEPKI: "Sıkmayın caninizi, su anin tadini çikarmaya calisin. Bakin ne güzel hayattasiniz ve birileri önünüze geçebiliyor"
HUMANIST TEPKI: "Insanlik bir bütündür. Birimiz hepimiz hepimiz birimiz için. Dolayisiyla birimiz öne geçince, aslinda hepimiz öne geçmis oluyoruz."
ERKEKLER ICIN MUTFAK KULTURU::
1. Oncelikle Mutfak Malzemelerini Taniyalim
-Ocak ve Firin
Ilk fark ettigimde ben de sasirmistim ama mutfakta duran o kocaman seyin cakmak bulamadigimizda sigara yakmak disinda da bir kullanim alani varmis.Yemeklerimizi onun uzerinde pisirecegiz.
-Tencere ve Tava
Bunlar piyasada icleri bos olarak satiliyormus yani default halleri bos.Biz birseyler yapip icine koyacagiz.Kisaca yiyecekleri pisirmeye yariyorlar. Uzun sapli olanlari tava, kenarinda kulak gibi seyleri olanlar tencere (tencerelerin kapaklari da oluyor) deniyor.
-Buzdolabi
Yazikki bunlar da icleri bos olarak satiliyor.Reklamlarda tika basa dolu gosterildigine bakmayin. Bunun da icini biz dolduracagiz. Yiyeceklerin soguk olmasina yariyorlar.Yemekler de bunun icine konuyor ama onun sebebini anlayamadim henuz. Ne zaman bi yemegi buzdolabina koysaniz sonra cikarip yine isitmak zorunda kaliyorsunuz. Ocakla ortak yasar gibiler. Birbirlerini tamamliyorlar. Her ikisinin de ayni marka olduguna sasmamali.
-Lavabo
En onemli mutfak gereclerinden. Kirlettigimiz tabak canagi bunun icine dolduruyoruz. Bir cesit depo gorevi goruyor.
-Ketcap
Yaptigimiz yemeklerin icine sıkıyoruz. Kırmizi ve tadi domatese benziyor. Yemeklerin yapilmasi gereken saatler var. Genelde ogleden sonra yapmak en ideali. O saatlerde televizyonda izlenecek pek bi sey olmadigindan yakma riski cok az.
2.Artik Yemek Yapmaya Baslayabiliriz
Oncelikle lavabodan gozumuze kestirdigimiz malzemeleri topluyoruz. En az kirlilerini secmeye ozen gosteriyoruz. Omer Seyfettin bir hikayesinde lokantadaki yemeklerin lezzetini tabak canagin asla yikanmadigina baglamisti. Boylelikle yemeklerin lezzetleri birbirine karisiyor ve daha guzel oluyorlar, onun yolunda ilerlemekte bir sakinca gormuyorum.
3.Basit Yemekler
-Domatesli Biberli Yumurta
Buyukce bir tavaya yag, domates ve biber koyup bir sigara yakiyoruz. Sigaranin kulu yere dusmek uzereyse yumurtalari eklemenin zamani gelmis demektir. Yumurtalari kirip sigaramizi bitiriyoruz. Pismistir herhalde, ocagin altini kapatiyoruz.
-Domatesli Yumurtali Biber
Her gun domatesli biberli yumurta yemekten sıkıldıgımizda yapabilecegimiz bu enfes yemek tipki biberli yumurtali domates gibi pisiriliyor.
-Makarna
Bir tencere dolusu sicak suya makarna posetini bosaltip mac izlemeye basliyoruz. Ilk yarinin ortalarina dogru kalkip altini kapatiyoruz. Tencerenin icinden sectigimiz makarnayi fayansa firlatiyoruz.Yapisirsa pismis demektir. Devre arasinda hala icinde su kaldiysa tencerenin kapagini kapatip lavabodaki en kirli tabagin uzerine dogru dokuyoruz(o zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar catalla yenebiliyor). Üzerine ketcap sIkIp yiyiyoruz.
Not: Fayansa firlattiginiz makarnayi birara oradan alin. Sayica fazlalastiklarinda bazen hangisini firlattiginiz karisiyor.
TeMBeLLeRiN ANaYaSaSi
1. Unutma! Insan yorgun dogar ve dinlenmek icin yasar.
2. Yatagini kendini sever gibi sev.
3. Gunduz dinlen ki, gece rahat uyuyabilesin.
4. Dinlenen birini gorunce ona yardim et.
5. Unutma! Calismak yorar.
6. Yarin yapabilecegin bir isi bugun yapma.
7. Mumkun oldugu kadar az calis ve yapman gereken seyi baskalarina yaptir.
8. Unutma! Fazla dinlenmekten olen olmamistir.
9. Calisma istegi duyarsan, bir yere otur ve bu tuhaf duygunun gecmesini bekle