Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Alma Mazlumun Ahini çikar Aheste Aheste!!! (1 Kullanıcı)

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'ın selamı,rahmeti ve bereketi üzerinize olsun inşallah. Hepinize hayırlı günler diliyorum...
Pek sevgili ve muhterem dostlarım. Ey kötü gün dostları! Sizlerle bir tanıdığımın yaşadığı şeyleri paylaşmak istedim. Biraz anlatacaklarımın içerisinde ibretlik olaylar da yer alıyor. Arzu ederseniz biraz kulak kesilin...

Bir bayan öğretmen vardır kendini dinine adamış, ilme adamış , insanlığa adamış... vakti zamanın birinde çobanlık yaparak, bir çok zorluğa göğüs gererek , azimederek , çalışarak öğretmen olmuş bir beyefendi vardır. Bu öğretmen beyefendi işini eline aldıktan sonra evlenmeye karar verir... sonra tanıdık birilerine açar konuyu : " Ben evlenmek istiyorum tanıdığınız varsa bana eş olacak birileri varsa onlara beni söyleyin". der. Bu genç beyefendiye tanınmış , saygıdeğer bir ailenin öğretmen kızını tavsiye ederler. Kızla görüşür ,konuşur ve sonunda bu öğretmen kızla evlenmeye karar verir genç delikanlı öğretmen. Evlenirler...ama bir sorun vardır...mutlu değildirler...öğretmen kızın kocası bu arada içki de içer, kumar da oynar, eve sadece yemek yemek için gelir ve sonra çıkar gider...karısıyla ilgilenmemektedir...bu mutsuzluğu giderir diye çocuk yaparlar ama nafile... çocuk dünyaya gelince de birşeyler değişmemektedir... sonra ikinci çocuk olur...sonra da üçüncü çocuk...ama bu üç çocukta bu evliliği coşkulu yapamamıştır... beyefendinin gözü hep dışarıdadır...karısını sever ama sevdiğini kendisi bile bilemez...
Oysa o hanımefendi o kadar temiz kalplidir ki...sürekli eşine iyi davranır eşi ona ne yaparsa yapsın...çocukları için katlanır bir çok şeye...onların geleceği için çırpınır durur...ama yine de isyan etmez Allah'ına sığınır bu bir imtihandır der ve sabreder...o kadar fedakardır ki kocası bu sefer bu hanımın parasını orada burada yemeye başlar...bir çok kere metres edinmiştir kendine...hani karısıyla mutlu değil ya! Sorunları bulup gidermeye çalışmaz asla hep kendini düşünür bencillik hat safada!
Bir ara yine beyefendinin telefonuna mesaj gelir... adı erkek ismi ama bayan! Karısı bu durumu farkeder ve eşine der ki : " eğer beni aldatıyorsan trafik kazası geçiresin". der. Akşam olmuştur... kadın çocuklarını uyutur ve kendisi de uyur... Sabah eşi ağlayarak gelir ve kadını saçından tutarak bağırır: " Senin yüzünden oldu!" Ne oldu? ne yapıyorsun ? diye sorar karısı.
Ve anlatır beyefendi : Hep senin yüzünden oldu sen beddua ettin , bana ah ettin ve tuttu! Senin yüzünden trafik kazası geçirdim der... Kadın çok şaşırır çünkü ettiği ah tutmuştur...demek beni bir kez daha aldattın o da bayanmış...
Kadın bunu yaşar yaşamaz bize anlattı bu bir gerçek yaşantı... Eh alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste... Bunu yapacak beyler varsa yapmadan önce bir kez daha düşünün derim çünkü kalbi temiz insanların ahı gerçekten de tutuyor...
Hayırlı günler. Yorumlarınızı bekliyorum inşallah. Sevgiyle kalın.

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı akşamlar diliyorum. Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu.

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı sabahlar................................................................

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm...Gerçekten çok ibretlik bir olaydı...
Böyle temiz kalpli insanların Allah(c.c) niye duasını kabul etmesinki..Rabbim o gibi temiz kalpli insanlarla bizleri hep karşılaştırsın inşallah..Amin..

Allah(c.c) sizden de razı olsun inşallah...Hayırlı günler..

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm...Gerçekten çok ibretlik bir olaydı...
Böyle temiz kalpli insanların Allah(c.c) niye duasını kabul etmesinki..Rabbim o gibi temiz kalpli insanlarla bizleri hep karşılaştırsın inşallah..Amin..

Allah(c.c) sizden de razı olsun inşallah...Hayırlı günler..

Ve aleyküm selam kardeşim. Öncelikle emeğe olan saygından dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah, Allah hep iyilerle karşılaştırsın kötülerin şerrinden korusun. Amin. Sana da hayırlı günler kardeşim.

derya86

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşim. gerçekten ne doğru bir söz değilmi alma mazlumun ahını... İnsan bazen öyle durumlara düşürülüyorki istemeden de olsa ah edebiliyor. Bu ablamızda demekki çok sabredip Rabbimize sığınmış çünkü rabbimiz hep sabredenlerle beraberdir. Rabbim hep sabır ve dua ile kendine sığınanlardan eylesin bizleri. selam ve dua ile Rabbimize emanet ol kardeşim.

hüzünlüköprü

Kayıtlı Kullanıcı
paylaşımın için ALLAH razı olsun bütün mümin erkeklere böyle durumlar nasip olmasın inşallah kardeşim a.e.o.

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşim. gerçekten ne doğru bir söz değilmi alma mazlumun ahını... İnsan bazen öyle durumlara düşürülüyorki istemeden de olsa ah edebiliyor. Bu ablamızda demekki çok sabredip Rabbimize sığınmış çünkü rabbimiz hep sabredenlerle beraberdir. Rabbim hep sabır ve dua ile kendine sığınanlardan eylesin bizleri. selam ve dua ile Rabbimize emanet ol kardeşim.

Ve aleyküm selam kardeşim.
AMİN.AMİN.AMİN.
Yine de insan ne durumda olursa olsun ah etmemeli yani bir başkası için kötü düşünmemeli ama yazıda anlattığım abla çok sabretti artık yaptığı son harekette bardağı taşıran son damlaydı. Dayanamamış çareyi onda bulmuş. O insan da ah edilmesini haketti biraz sanki. Herşeyin en iyisini Rabbim bilir. Bu arada geçmiş kandilini kutlarım kardeşim.
Hayırlı günler.

nevin_70

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum, yazdiginizi ibretle okudum. Ben 7 yasindaydim ve babamin kolu kirilmisti ama saglam olan eliyle annemi dovmustu.Annem babama insallah bana vuran elinde kirilir demisti ve aksam babam diger eli kirilmis olarak gelmisti ve anneme cok bagirmisti.Beddua etmek yine de iyi degil.Annem e beddua ettigi icin babama da annemi dovdugu icin kizmistim.Allah a emanet olun.

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum, yazdiginizi ibretle okudum. Ben 7 yasindaydim ve babamin kolu kirilmisti ama saglam olan eliyle annemi dovmustu.Annem babama insallah bana vuran elinde kirilir demisti ve aksam babam diger eli kirilmis olarak gelmisti ve anneme cok bagirmisti.Beddua etmek yine de iyi degil.Annem e beddua ettigi icin babama da annemi dovdugu icin kizmistim.Allah a emanet olun.

Ve aleyküm selam kardeşim gerçekten ben de senin yazdığını ibretle okudum. " Annelerin ve mazlumların ettiği beddua yerini bulur kabul olurmuş. Çok üzüldüm. Evet beddua etmek iyi değil hem de hiç . Allah'a havale edeceksin ne olursa olsun. Bir kişi sana eziyet ediyorsa Rabbim'e havale ettikten sonra en iyi cezayı " O" verir. İnşallah şimdi öyle şeyler yaşamazsın kardeşim. Allah sana yardım etsin. Amin.
Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Amin .
Hayırlı günler kardeşim.

Leyla_Ebedi

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim yazını dikkatle okudum .. yaşayan bilir ancak çok zor bir durum.. fakat şunu unutmayalım başımıza her ne gelirse gelsin Bu Rabbimden. adaletine amenna ..kahrı da hoş lütfuda .. biz bilemeyiz bilen O dur. Rabbim bir kuluna bir mertebe vermeyi dilerse o kulunu çeşitli musibetlere maruz bırakarak sabrettirir ve o mertebeyi nasip edermiş .. önemli olan imtihanların Hak'dan geldiğini bilmek ve bu imtihanlara sabır göstermek ve bu sabrın sonucunda da inşallah gelinecek yerler çok çok önemli ..bu hayat geçici elbet bitecek .. gerçek olan ebediyet . Rabbim tüm imtihanlarımıza sabırlar versin sabırlarımızın mükafatını nasip eylesin inşallah . iki cihanda da ... aminn.

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum Kardeşim Güzel Bir Paylaşim Böyle Olaylar Cok Oluyor Gerçekten Bende Gecenlerde Biri Içimi Yakti Beddua Etmedim Ama Rabbim Duydu Herhalde şimdi O Insan Cok Kötü Bir Halde Yazdiklarin Cok Doğru Alma Malumun Ahini Cikar Aheste Aheste
Selam Ve Dua Ile

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim Güzel Paylaşımdı Gerçekten Böyle Durumlar oluyo bazen kendimde yaşadığım işin ... İyi kalpli temiz insanların Ahını almak çok kötü yapar insanı bir şekilde bir yerden bulur buna inanıyorum ... Allah yardımcımız olsun inşallah ...Cümlemize Dünya ve ahiret güzellikleri nasip etsin .. Allaha emanet ol selam ve dua ile ...

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim yazını dikkatle okudum .. yaşayan bilir ancak çok zor bir durum.. fakat şunu unutmayalım başımıza her ne gelirse gelsin Bu Rabbimden. adaletine amenna ..kahrı da hoş lütfuda .. biz bilemeyiz bilen O dur. Rabbim bir kuluna bir mertebe vermeyi dilerse o kulunu çeşitli musibetlere maruz bırakarak sabrettirir ve o mertebeyi nasip edermiş .. önemli olan imtihanların Hak'dan geldiğini bilmek ve bu imtihanlara sabır göstermek ve bu sabrın sonucunda da inşallah gelinecek yerler çok çok önemli ..bu hayat geçici elbet bitecek .. gerçek olan ebediyet . Rabbim tüm imtihanlarımıza sabırlar versin sabırlarımızın mükafatını nasip eylesin inşallah . iki cihanda da ... aminn.

AMİN.AMİN.AMİN.
Evet kardeşim yazdıklarına harfiyen katılıyorum. Öyle güzel yazmışsın ki ekleyecek birşey bulamadım.
Hayırlı günler.

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum Kardeşim Güzel Bir Paylaşim Böyle Olaylar Cok Oluyor Gerçekten Bende Gecenlerde Biri Içimi Yakti Beddua Etmedim Ama Rabbim Duydu Herhalde şimdi O Insan Cok Kötü Bir Halde Yazdiklarin Cok Doğru Alma Malumun Ahini Cikar Aheste Aheste
Selam Ve Dua Ile

Ve aleyküm selam abla. İyi yapmışsın zaten sen beddua etmeden sana kötü davrandığı için cezalandırılmış. Önemli olan sabır herşeye karşı sabretmek... Rabbim sabrımızı artırsın. Amin.
Hayırlı günler abla.

Kaan Erdem

Yönetici
selamünaleyküm kardeşim.

her olayı şükür ile karşılayıp sabır ile savmalıyız.

selam ve dua ile kalın selametle.

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim Güzel Paylaşımdı Gerçekten Böyle Durumlar oluyo bazen kendimde yaşadığım işin ... İyi kalpli temiz insanların Ahını almak çok kötü yapar insanı bir şekilde bir yerden bulur buna inanıyorum ... Allah yardımcımız olsun inşallah ...Cümlemize Dünya ve ahiret güzellikleri nasip etsin .. Allaha emanet ol selam ve dua ile ...

Aleyküm selam kardeşim. Allah razı olsun. Duana binlerce kez Amin. Evet gerçekten tutuyor iyilerin ahı. Onun için insanları ezmeye çalışırken ya da kötü davranırken bir kez daha düşünmeli. Rabbim iyilerin mükafatını ve kötülerin de cezasını verir. Bunu hepimiz biliyoruz. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmıyor. Bir yerden çıkıyor acısı........
Allah'a emanet ol .

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt