paronya falan değildir, sadece kuranda yazılanlardır.Öncelikle şunu belirtmekte fayda görüyorum biz öğrendiğimizi İslam ilmine göre Kur'an ve Hadis ilminden alırız,bizim sözlerimizi bu iki vasıf bağlarken sizin sizin sözleriniz ancak sizin düşünceleriniz hatta düşünceden öte inanmadığınız bir şey hakkında paranoyalarınızdır...
ateistim demedim.çarptırmayın yazdıklarımı.tanışma bölümünü dikkatli okumanızı isterim.ateistim ama deist bakışla yazıcam demiştim.asla ve asla bir ateistle veya ateist olmadığını söylesede zaten yazdıkları ve düşündükleri ile bunu kanıtlamış biri ile
ben ise burada hadisleri değil ayetleri kastetdiğini düşünüyorum.çünkü hadisler kurana yardımcıdır derseniz kuranın temeli ile çelişkiye düşersiniz.dikkatli olmanızı isterimALLAH TEALA Kur'an da '' Peygamber kendi hevasından konuşmaz,onun konuşması ve fiilleri bizim bilgimiz altındadır...'
hayatımda islamın yeri yoktur ki ben ondan kurtulmak için böyle bir gerek hissedeyim.ben sadece burada dinler ile ilgili sizin düşüncenizi ve mantık açısını görmek istedim ve islami sitelerden burayı seçtim.yine de tanışalım ölümünü dikkatli okumadığınız görülüyormadem kur'an içindeki ayetler sana ters geliyor sen buna inanmıyorsun inanmadığın bir şeyden sana bir zarar dokunmayacağını sanıyorsun o zaman onun yalan olduğunu kanıtlama gereğini niye hissediyorsun???
"şeytan meleklerin en akıllısı ve insandan sonra en akıllı varlıktır insanlar şeytandan ihtiyat etmelidir ama yine de bilmelidirler ki insan şeytandan daha akıllı ve daha iradelidir"'Şeytanın hiçbir gücü yoktur onun yaptığı ancak kalplerinize vesvese vermektir...
bu söylediklerime katılmayan olamaz, herkes katılıyorsa demek ki alıntı yaptığım yer aslında çelişkidir.
yok katılmıyorsanız "insan nasıl akıllıdır de akılsız bir varlık onu yoldan çıkarıyor?" diyeceğim.ve vesvese kelimesinin anlamını değişmek zorudna kalacaksınız sonunda ise "vesvese az akıllı demektir!" diyeceksiniz.onun için bir soru ve tartışma daha açılmasın
site kurallarına uyduğum taktirde bunları söylemeniz beni şaşırttı.ve de benim sorularımla inancından çıkan birinin suçunu( tabi suçsa) bende değil metafizik kavramlar içeren dininizde arayın derim ben.bundan sonrası sorular sormamanızı hatta mümkünse burdaki arkadaşlarımızın akıllarını karıştırmamanızı rica ediyorum
bu soylediginizde mantık hatası vardır.çünkü yer yüzünde kendi irademiz ve kendi bilgimiz kendi isteklerimiz ile yaşıyoruz-bu bizim ilah olduğumuzu mu gösterir? yine dikkat etmeden çümle kurmuşsunuzSiz istiyorsunuzki bizlerde ALLAH TEALA gibi kendi irademiz,kendi ilmimiz,kendi isteklerimiz ile yani ilahımız gibi birer ilah olalım !!!
bu örnekler tabiatımız gereğidir ve yolu geçerken dikkat ederiz çünkü araba çarparsa hastane köşelerinde sürünmek istemeyiz( ve ya ölüp de tüm isteklerimizi yarım bırakıp gitmek istemeyiz) bunun için doğal durumlara garipmiş gibi bakamazsınızşaşıyorum size kulların koyduğu bütün kanunlara uyarsınız,sınavlara girersiniz öngörülen saat içinde sorulan sorulara cevap verir kalem bırak dendimi paşa paşa bırakırsınız,trafikte araçlar altında kalmayayım diye trafik kurallarına uyarsınız,inanması zor ama su içmek gibi basit bir işi bile kuralına göre ağzınızdan içersiniz burnunuzdan değil
o beynimiz bizim değil mi? yani bizim irademizde.yine yanlış örnek vermişsiniz.ANCAK iş sizi yaratan ALLAH TEALA ya gelince,neden cennet ve ehennemde yaşam standartları var niye özgür değiliz,gözüm kollarınız ayaklarınız bile beyninizden izin almadan hareket edemiyorken siz nasıl olurda yaratanınızın sultanlığında başı boş olmak istersiniz
sevgiyle : adaletsiz