Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Allah'ın varlığı (2 Kullanıcı)

adaletsiz

Yasaklı Kullanıcı
Öncelikle şunu belirtmekte fayda görüyorum biz öğrendiğimizi İslam ilmine göre Kur'an ve Hadis ilminden alırız,bizim sözlerimizi bu iki vasıf bağlarken sizin sizin sözleriniz ancak sizin düşünceleriniz hatta düşünceden öte inanmadığınız bir şey hakkında paranoyalarınızdır...
paronya falan değildir, sadece kuranda yazılanlardır.

asla ve asla bir ateistle veya ateist olmadığını söylesede zaten yazdıkları ve düşündükleri ile bunu kanıtlamış biri ile
ateistim demedim.çarptırmayın yazdıklarımı.tanışma bölümünü dikkatli okumanızı isterim.ateistim ama deist bakışla yazıcam demiştim.

ALLAH TEALA Kur'an da '' Peygamber kendi hevasından konuşmaz,onun konuşması ve fiilleri bizim bilgimiz altındadır...'
ben ise burada hadisleri değil ayetleri kastetdiğini düşünüyorum.çünkü hadisler kurana yardımcıdır derseniz kuranın temeli ile çelişkiye düşersiniz.dikkatli olmanızı isterim :)

madem kur'an içindeki ayetler sana ters geliyor sen buna inanmıyorsun inanmadığın bir şeyden sana bir zarar dokunmayacağını sanıyorsun o zaman onun yalan olduğunu kanıtlama gereğini niye hissediyorsun???
hayatımda islamın yeri yoktur ki ben ondan kurtulmak için böyle bir gerek hissedeyim.ben sadece burada dinler ile ilgili sizin düşüncenizi ve mantık açısını görmek istedim ve islami sitelerden burayı seçtim.yine de tanışalım ölümünü dikkatli okumadığınız görülüyor :)
'Şeytanın hiçbir gücü yoktur onun yaptığı ancak kalplerinize vesvese vermektir...
"şeytan meleklerin en akıllısı ve insandan sonra en akıllı varlıktır insanlar şeytandan ihtiyat etmelidir ama yine de bilmelidirler ki insan şeytandan daha akıllı ve daha iradelidir"
bu söylediklerime katılmayan olamaz, herkes katılıyorsa demek ki alıntı yaptığım yer aslında çelişkidir.
yok katılmıyorsanız "insan nasıl akıllıdır de akılsız bir varlık onu yoldan çıkarıyor?" diyeceğim.ve vesvese kelimesinin anlamını değişmek zorudna kalacaksınız sonunda ise "vesvese az akıllı demektir!" diyeceksiniz.onun için bir soru ve tartışma daha açılmasın :)

bundan sonrası sorular sormamanızı hatta mümkünse burdaki arkadaşlarımızın akıllarını karıştırmamanızı rica ediyorum
site kurallarına uyduğum taktirde bunları söylemeniz beni şaşırttı.ve de benim sorularımla inancından çıkan birinin suçunu( tabi suçsa) bende değil metafizik kavramlar içeren dininizde arayın derim ben.

Siz istiyorsunuzki bizlerde ALLAH TEALA gibi kendi irademiz,kendi ilmimiz,kendi isteklerimiz ile yani ilahımız gibi birer ilah olalım !!!
bu soylediginizde mantık hatası vardır.çünkü yer yüzünde kendi irademiz ve kendi bilgimiz kendi isteklerimiz ile yaşıyoruz-bu bizim ilah olduğumuzu mu gösterir? yine dikkat etmeden çümle kurmuşsunuz :)

şaşıyorum size kulların koyduğu bütün kanunlara uyarsınız,sınavlara girersiniz öngörülen saat içinde sorulan sorulara cevap verir kalem bırak dendimi paşa paşa bırakırsınız,trafikte araçlar altında kalmayayım diye trafik kurallarına uyarsınız,inanması zor ama su içmek gibi basit bir işi bile kuralına göre ağzınızdan içersiniz burnunuzdan değil
bu örnekler tabiatımız gereğidir ve yolu geçerken dikkat ederiz çünkü araba çarparsa hastane köşelerinde sürünmek istemeyiz( ve ya ölüp de tüm isteklerimizi yarım bırakıp gitmek istemeyiz) bunun için doğal durumlara garipmiş gibi bakamazsınız :)
ANCAK iş sizi yaratan ALLAH TEALA ya gelince,neden cennet ve ehennemde yaşam standartları var niye özgür değiliz,gözüm kollarınız ayaklarınız bile beyninizden izin almadan hareket edemiyorken siz nasıl olurda yaratanınızın sultanlığında başı boş olmak istersiniz
o beynimiz bizim değil mi? :) yani bizim irademizde.yine yanlış örnek vermişsiniz.
sevgiyle : adaletsiz :)

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Siz kendi egonuzu tatmin etmek için bizim kapımızı çalıyorsunuz,evimize giriyorsunuz,sonra bizim sevdiklerimizi sevmediğinizi söylüyorsunuz,sonrada bizden ilgi alakamı bekliyorsunuz...

ALLAH TEALA yı,Hazreti Muhammedi ve Kuranı kerimi biz seviyoruz,siz sevmiyorsunuz veya tasvip etmiyorsunuz diye sizinle münakaşa edecek değiliz...
Biz neden sevdiğimizi söylüyoruz,çünkü biz var ve hak olduklarına inandık,ama siz inanmadığınızı söylüyorsunuz,işte bunu hala kafanıza sokamamışsınız,madem inanmıyorsunuz size göre yoklar veya doğru değiller peki o zaman neyin hesabını görüyorsunuz,bırakın biz inandığımız gibi kalalım,sizi inanmanız için zorlayan herhangi bir müslümanmı var ?

Dediğim gibi sizin inanmadığınız ama benim inandığım değerler hakkında sizle aşık atacak birisi değilim,çünkü bu zaman kaybı olur,bence siz yeni bir site aramaya koyulun hani ilk başta yapmıştınız ya...

adaletsiz

Yasaklı Kullanıcı
teşekkürler güzel ve açıklayıcı cevaplar için.
dikkatle okuyun şimdi yazacaklarımı( sözüm erzurumliye) : ben daha ünversite öğrencisiyim, ne profösörüm ne de bu işlerin uzmanı.siz daha benim ufacık sorularıma ikna edici cevap vermezken ve bana siteden çıkmamı tavsiye ederken( bir nevi bilgi kıtlığı) ünlü ateist bilim adamlarına asla ve asla meydan okumayın.çünkü adamlar öyle yerlerden sorular sorarlar ki soruyu anlamak için yıllarca okumanız gerekebilir.inanıyorsanız inanın ama asla ve asla ünlü ateist bilimadamlarına meydan okumayın, hatta onlar bir yana hiç bir ateiste meydan okumayın, çünkü bilginiz ne savunduğunuz şey için ne de bilim için yeterli değildir bir ateisti ikna etmeye.

sevgiyle: adaletsiz

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
İman Ettiğimiz Allah Celle Celalühün Zatî sıfatları :
1- Vücut (Varlık),
2- Kıdem (Ezeliyet, evveli olmama),
3- Beka (Ebediyet, ahiri olmama),
4-Vahdaniyet (Bir olma, şeriki bulunmama),
5- Kıyam binefsihî (Varlığının devamının zatından olması-başkasın yardımıyla olmaması ),
6- Muhalefetü’n- lil-havâdis ( Zatının mahlukatın zatlarına ve sıfatlarında mahluk sıfatlarına benzememesi)
Biz Müslümanlar bu şekilde iman ettik...

Mevzu da zaten iman mevzu...
İman edip-etmeme mevzu...
Bu şekilde iman edenler Müslüman olurlar...
İman etmeyenler de kafir...

adaletsiz

Yasaklı Kullanıcı
ayrıca açtığım konuları sildiniz mi? enfal suresi ile ilgili açtığım konu nerede? sildiniz mi?

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
şaşıyorum size kulların koyduğu bütün kanunlara uyarsınız,sınavlara girersiniz öngörülen saat içinde sorulan sorulara cevap verir kalem bırak dendimi paşa paşa bırakırsınız,trafikte araçlar altında kalmayayım diye trafik kurallarına uyarsınız,inanması zor ama su içmek gibi basit bir işi bile kuralına göre ağzınızdan içersiniz burnunuzdan değil
bu örnekler tabiatımız gereğidir ve yolu geçerken dikkat ederiz çünkü araba çarparsa hastane köşelerinde sürünmek istemeyiz( ve ya ölüp de tüm isteklerimizi yarım bırakıp gitmek istemeyiz) bunun için doğal durumlara garipmiş gibi bakamazsınız :)
Sizin inancınıza göre bütün istekleriniz ölünce bitecek...
O zaman ha bugün-ha yarın,ne farkederki...
Ya bizim inancımız gerçekse,
Bizim bütün isteklerimiz gerçekleşecek,sizinse bütün istemedikleriniz...
Vesselam...

_YUSUF_

Yönetici
Kibrin, ukalalığın son safhası.
Bir damla sudan meydana geleceksin.Bir kafesin içinde hayat bulacaksın.Doğduğunda acizliğin acizliğini yaşayacaksın.Bir sürü dünya nimetlerine muhtaç olacaksın.Evrenin içindeki ufacık bir dünyada ufacık bir torak parçasında ufacık bir tepenin üstüne çıkıp bağıracaksın Allah yok!!! Bre haddini bilmez insan.Hadi Allah'ın varlığına inanmıyorsun o zaman Allah'u tealanın mülkünden gitsene nereye gideceksin bakalım.Mülk benimdir diyor Allah.Hadi sende varlık iddaası ediyorsan sahiplen bakalım birşeyi.Güneşi beş dakikalığına durdur bakalım.Hadi yemek yemeden dur bakalım.Hadi uyumadan dur bakalım.Hadi yaşlanma bakalım.Bunları beceremessin değilmi.İstemesende Allah'u tealanın ayetlerine teslim olmuşssun farkında değilsin.Sen istemesende vucudun O'nun kurallarına riayet etmekte.Bu kibrin bu ukalalığın seni cehenneme sürüklediğinin farkına var.Ey aciz kul.Ey yemesse uyumassa nefes alamassa hayat bulamayacak kul.Ey yediğini çıkarmassa patlayacak kul.Bunları bir kenara atıp kibrinden hiçbirşeyi görmek istemeyen kul kendine gel ve Rabbini tanımaya çalış.
Sana verilen cevaplar yeterli fakat senin anlamak istemiyorsun.Buna kibrin engel oluyor.İçindeki şeytan BEN, BEN dedirtiyor sana ey aciz kul.Ufacık bir mikrobun yataklara düşurdüğü kul kendine gel, kendine gel.

Y

YAGMURBEY

dikkatle okuyun şimdi yazacaklarımı( sözüm erzurumliye) : ben daha ünversite öğrencisiyim, ne profösörüm ne de bu işlerin uzmanı.siz daha benim ufacık sorularıma ikna edici cevap vermezken ve bana siteden çıkmamı tavsiye ederken( bir nevi bilgi kıtlığı) ünlü ateist bilim adamlarına asla ve asla meydan okumayın.çünkü adamlar öyle yerlerden sorular sorarlar ki soruyu anlamak için yıllarca okumanız gerekebilir.inanıyorsanız inanın ama asla ve asla ünlü ateist bilimadamlarına meydan okumayın, hatta onlar bir yana hiç bir ateiste meydan okumayın, çünkü bilginiz ne savunduğunuz şey için ne de bilim için yeterli değildir bir ateisti ikna etmeye.

burada kimse bir ateisti ikna etmeye çalışmıyor zaten..

sadece gerçek olan ALLAH ın varlığı anlatmaya çalışıyorlar ama senin gibi çok bilmişler anlamamakta inat ediyor bakıyorum..

&&& ünlü ateist bilim adamlarına asla ve asla meydan okumayın.çünkü adamlar öyle yerlerden sorular sorarlar ki soruyu anlamak için yıllarca okumanız gerekebilir.inanıyorsanız inanın ama asla ve asla ünlü ateist bilimadamlarına meydan okumayın, hatta onlar bir yana hiç bir ateiste meydan okumayın, çünkü bilginiz ne savunduğunuz şey için ne de bilim için yeterli değildir bir ateisti ikna etmeye. &&&

benim tanıdığım en son ateist şimdi bilirmisin bilmem ama taksimde simit satıyor KARDEŞ...

Y

YAGMURBEY

Bir damla sudan meydana geleceksin.Bir kafesin içinde hayat bulacaksın.Doğduğunda acizliğin acizliğini yaşayacaksın.Bir sürü dünya nimetlerine muhtaç olacaksın.Evrenin içindeki ufacık bir dünyada ufacık bir torak parçasında ufacık bir tepenin üstüne çıkıp bağıracaksın Allah yok!!! Bre haddini bilmez insan.Hadi Allah'ın varlığına inanmıyorsun o zaman Allah'u tealanın mülkünden gitsene nereye gideceksin bakalım.Mülk benimdir diyor Allah.Hadi sende varlık iddaası ediyorsan sahiplen bakalım birşeyi.Güneşi beş dakikalığına durdur bakalım.Hadi yemek yemeden dur bakalım.Hadi uyumadan dur bakalım.Hadi yaşlanma bakalım.Bunları beceremessin değilmi.İstemesende Allah'u tealanın ayetlerine teslim olmuşssun farkında değilsin.Sen istemesende vucudun O'nun kurallarına riayet etmekte.Bu kibrin bu ukalalığın seni cehenneme sürüklediğinin farkına var.Ey aciz kul.Ey yemesse uyumassa nefes alamassa hayat bulamayacak kul.Ey yediğini çıkarmassa patlayacak kul.Bunları bir kenara atıp kibrinden hiçbirşeyi görmek istemeyen kul kendine gel ve Rabbini tanımaya çalış.
Sana verilen cevaplar yeterli fakat senin anlamak istemiyorsun.Buna kibrin engel oluyor.İçindeki şeytan BEN, BEN dedirtiyor sana ey aciz kul.Ufacık bir mikrobun yataklara düşurdüğü kul kendine gel, kendine gel.

ALLAH razı olsun KARDEŞ.

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı

Seninle çok daha güzel konuşurdum,şayet buraya geliş amacın öğrenmek olsaydı...

Sen evimize bizi ve inandıklarımız değerleri kendince aşağılamak için gelmişsin,sana alaka göstermemizi senle konuşmamızı sözüm ona çok bilmişliğin karşısında hayran kalmamızı bekliyorsun,Kur'an hakkında tutarsız ve yalan gözü ile bakınıyorsun ancak daha Kur'anı bile okumuş değilsin,sen daha yeni yetme bir ateist olarak inanmadığın Kur'anı okumuyorsun okumadığın kurana yalan diyorsun,eğer kuranı okusaydın kendisine melek dediğin şeytanın aslında cinlerden iblis olduğunuda bilirdin...

Son olarak biz kimseyle kendi inançsızlığını tartışmak istemeyiz,biz inanmak isteyene yardımcı olucularız,bizim derdimiz ateistlerle tartışmakta değil,şayet seninle tartışırsam kendi nefsimi kabartmış olurum,çünkü benim sana yapmam gereken ancak nasihatten ileri gitmemelidir,şayet nasihat sınırlarını aşarsam sana kurtuluşun için yardımcı olmuş olmam ancak ve ancak kendi nefsimin egosunu tatmin etmek için bağırmış-çağırmış olurum,islamiyette inanç şudur ki,varlığın amacı şu kısacık hayat içinde sonsuz hayat için çalışmaktır ve sonsuz hayatları insanların heba olmasın diye yardımlarda bulunmaktır,ancak küfrünü isbat eden ve bunda direnen insan Ebu Cehil (Cahililliğin babasıdır) gibidir,onun sonu ve akibeti yine kur'anın sahibinin buyurduğu gibi acı bir sondur...

Size son sözüm şudur;

İnanmadığınız,boş,safsata dediğiniz şeyin ispatı için uğraşmayınız,çünkü bu sizi yaptığınızla gülünç duruma düşürüyor,madem YOK neden YOKLUĞUNU ispat edesinki,madem inanmıyorsun neden başkalarınıda reddetmeye zorlayasın ki,madem boş o zaman neden dolu imiş gibi gösteriyorsunki...

Seninde üç günlük dünya nefesin biter...

adaletsiz

Yasaklı Kullanıcı

yani ben yemeden içmedne yaşamayı becersem tanrı yok mu anlamına gelicek? ya da güneşi allahın yaratmadığını düşündüğüm halde bana onun yarattığına müdahele etsene diyorsun.bu ne mantık kardeşim.bu döngüsel mantıklar ve önkabuller sizin asla doğru dürüst düneceğinize imkan vermeyecektir.

Erkan

Yönetici
Web Sitesi
www.islamiyet.gen.tr
Yemeden içmeden yaşayabilir misiniz bilemiyoruz fakat ban yedikten sonra buraya "adaletsiz" ismiyle yazamayacağınızı %100 biliyoruz. Tüm bilimsel norm'lar bu konuda hem fikirlerdir. Şöyle ki: Bir kullanıcı siteden uzaklaştırıldığı zaman aynı isim ile siteye üye olamaz ve sitedeki herhangi bir foruma mesaj gönderemez. Şuan siz onu yaşıyorsunuz.

Umarım kafanızdaki belirsizlikler bu çok basit ve mantıkla yüzde yüz uyumlu örnekle idrak edebilirsiniz.

Allah selamet versin.
Vesselam.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı

size daha ne demeli bilmiyorum.siz sadece soru sormayı biliyorsunuz ve cevap doğru olduğu halde size ikna edici gelmiyor çünkü sizin bunları öğrenme gibi bi amacınız yok.ama biz size sizin inandığınız inançsızlık hakkında bir şey sorunca nedense siz sus pus oluyor buraya ben onu tartışmaya gelmedim diyorsunuz.çünkü sizin ikna ediciğliği bırak bizleri oyalayacak bir cevabınız dahi yok.
sonra da gelmiş yok sizin bilime uygun cevabınız yok da yok bilmem ne de.
bugün mantıklı soru sorduğunuzu sanabilirsiniz ama yarın orada soru sorma hakkı size tanınmayacak.
nasıl cevap vereceksiniz onu düşününn artık
Allah sizi hidayete ulaştırır inşAllah birgün

nuuur

Kayıtlı Kullanıcı
[
yani ben yemeden içmedne yaşamayı becersem tanrı yok mu anlamına gelicek? ya da güneşi allahın yaratmadığını düşündüğüm halde bana onun yarattığına müdahele etsene diyorsun.bu ne mantık kardeşim.bu döngüsel mantıklar ve önkabuller sizin asla doğru dürüst düneceğinize imkan vermeyecektir.[

selamüaleyküm:: güneşi rabbimin yaratmadıgını düşünüyorsan söyle bakalım kim yaratmış şu an üzerinde yaşadıgın yeri kim yaratmış TÖVBE TÖVBE .....suyu havayı güneşi rüzgarı börtü böcegi ağaçları insanı YÜCE RABBİMDEN BAŞKASI YARATMADI çok şükürki rabbime inanıyoruz onun yarattıkları sayesinde nefes alıyoruz yaşıyoruz.

bu adaletsiz linkli kişinin yukarıda yazdıklarını okudugum zaman onun adına çok üzüldüm nası bir dipsiz kuyunun içine düştügünün farkında değil. anladıgım kadarıyla siteden yazması yasaklanmış :) rabbim onu dogru yola sevk etsin diye dua etmekten başka bişey yapamıcaz arkadaşlar .

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt