Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Allahın hahmetinin önemi (1 Kullanıcı)

mutluluk yolcusu

Kayıtlı Kullanıcı
Eski asırlarda insanlar bizim bu asırda yaşamadığımızdan daha uzun yaşarlarmış. İşte o çok uzun yıllar yaşayan insanların yaşadığı dönemlerden bu güne gelen bir kıssa var. Adamın biri 500 sene boyunca hep Allah’a ibadet etmiş. Derken ölüm vakti geliyor ve Allahu Teala kuluna sorduruyor; kulum yaptığı ibadetlerle mi Cennete gitmek ister yoksa Rahmetimle mi? O kul düşünüyor ‘ben bu kadar ibadet ettim, mutlaka bu ibadetlerle cennetlerden cennet beğenirim’ ve sonucu bildiriyor. İbadetleriyle Cennete gitmek istiyor.Ama beklediğinden çok farklı bir şey oluyor. Allahu Tela o kulu cehenneme yolluyor bu kıssa ışığında.

Peygamber efendimiz (SAV) şöyle buyuruyor; kimse kendi ameliyle cennete gidemez. Sahabe soruyor sende mi Ey Allah’ın Resulu? ‘Evet ben de’ buyuruyor. ‘Fakat Rabbim beni Rahmetine aldı (koydu). Şu bir gerçek ki ne kadar ibadet yaparsak yapalım Allah’ın rahmeti bize tecelli etmediği sürece amellerimiz boşa gidiyor. Nasıl olur böyle bir şey? mi diyorsunuz. Bakın Allahu teala kehf suresi 103 v3 104 ve 105’te ne buyuruyur ameller için.

De ki: “Ameller açısından en çok hüsrana uğrayanları size haber vereyim mi?” Onlar, dünya hayatında amelleri (çalışmaları) sapmış (kaybettikleri dereceler, kazandıkları derecelerden daha fazla) olanlardır. Ve onlar, güzel ameller işlediklerini zannediyorlar. İşte onlar, Rab'lerinin âyetlerini ve O'na mülâki olmayı (ölmeden evvel ruhun Allah'a ulaşmasını) inkâr ettiler. Böylece onların amelleri heba oldu (boşa gitti). Artık onlar için kıyâmet günü mizan tutmayız.”

Biliyorum ayeti okuyunca diyeceksiniz ki Allah’a ulaşmayı dilemekle, Allah’ın rahmet göndermesiyle ne alaka?

Bakın Allahu Teala Nisa 175’te şöyle buyuruyor..
“Allah'a âmenû olanları ve O'na sarılanları (sarılmayı dileyenleri), Allah kendinden bir rahmetin ve fazlın içine koyacak ve onları, Kendisine ulaştıran Sıratı Mustakîm'e (Allah'a ulaştıran yola) hidayet edecektir, ulaştıracaktır.

Demek ki Allahu Teala kim bana ulaşmayı ve bana sarılmayı dilerse ben onları rahmetimi ve fazlımı gönderirim buyuruyor.

Bakın Allahu Teala Kur’anda evliyasını anlatırken özelliklerini söylüyor. Yunus Suresi 62 ve 63 ve 64te buyuruyor: “O Allah’ın
evliyası varya işte onlara korku yoktur onlar amenudurler ve takva sahibiler onlara dünya hayatında ve ahrette müjdeler vardır
evliyanın özelliğini gördük inş amenu ve takva sahibiymiş şimdi asıl konuya geldik inş
bizler nasıl takva sahibi olacağız önemlimi takva sahibi olmak hemde çok çünkü Allahu teala Cennet takva sahipleri için hazırlanmıştır buyuruyor
ve biz insanları okadar çok seviyorki istiyorki hepimiz dünya hayatında ve ahiret hayatında mutlu olalım ve bunu sadece tek bir dileğe bağlamış mutlu olmanın anahtarı tek bir dilek.
Çünkü Allahu teala enfal suresi 29 da inananlara sesleniyor Diyorki
ey iman edenler EğerAllaha karşı takva sahibi olursanız Allah size Furkanlar verir ve sizin günahlarınızı örter ve sevaba çevirim buyuruyor

Demekki eğer Allaha karşı takva sahibi olursak Allahın rahmeti gelmeye başlıyor nedeniyse takva sahibi olmazsak amellerimiz boşa gidiyor eğer takva sahibi olursak Allahın gönderdiği Rahmetlen günahlarımız siliniyor peki nasıl takva sahibi olacağız
İşte rum suresi 31 Ona Allaha ulaşmayı dileyin ve takva sahibi olun.

Yani Allaha dost olmayı diliyeceğiz nasıl Allahın bunca evliyaları Allaha ulaşmayı diliyerek Allahın dostu olmuşlarsa Ona ermişlerse bizde onlar gibi Allaha ulaşmayı diliyeceğiz

nediyoruz ermiş nereye ermiş Allaha Nesi ermiş RUHU
Ve bir dilekle Allahın evliyası olmak
dileyin kardeşlerim Allah hepinizi çook ama çok seviyor dilediğiniz an sözü var
şura sursi 13 te buyuruyor kim bana ulaşmayı dilerse ben onu kandime ulaştırırım
haydi koşun günişliği yerlerle gökler kadar olan cennetlere koşun Allah bizi çok seviyor çok seviyor çok seviyor
Allah razı olsun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt