Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ALLAH'I SEVMEK (1 Kullanıcı)

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşlerim.O'nu Vedud olan rabbimizi sevmek..sizlere okuduğum şeyleri iletmek istedim.inş. yararlı olur..

Sevgi, kalbin birşeye meyletmesidir.Bu meyil güçlenirse sevgi aşk haline gelir.Kişi aşk duyduğu kimseye köle olur ve sahip olduğu şeyleri onun için feda eder.Bütün aşklarda da bu böyledir.Bu sebeple Züleyha Yusuf a.s.'aaşık olunca herşeyini şöhretini servetini rahatını onun için feda etti.Yusuf isminden başka, dilde kullanılan kelimeleri unutmuştu.Başını kaldırıp gökkubbeye baktığı zaman, ordaki yıldızlar ona Yusuf suretinde görünürdü.
ancak Yusuf a.s.i bu aşkla seven Züleyha, sonra aşk ve sevgisini Allah teala'ya yöneltti ve Yusuf a.s. a şunu söyledi:
''Ben Allah teala'yı tanımadan önce,en mükemmel varlık olarak seni bildim ve bu yüzden seni sevdim.Fakat, O'na iman edip kendisini tanıdıktan sonra, en mükemmel varlığın O olduğunu anladım ve kalbimi O'na kaydırdım.''
Sevgini alameti, sevilene uymak ve O'na muhalefetten sakınmaktır.

Eş-Şibli şöyle demiştir:
''Allah teala sevgisi dille söylenen bir söz değil, kalpte duyulan bir histir.Bu hissi duymak için, O'nu gerektiği gibi tanımak lazımdır.O'nu bu şekilde tanıyınca, sevgi hissi kalpte oluşur.Bu his oluşunca da kul, Allah teala 'nın anılmadığ meclislerden sıkılır, böyle yerler ve yurtlar ruhuna dar gelir.Bu kulun nazarında,O'nun anıldığı ıssız yerler ve köşeler mamur, anılmadığı cıvıl cıvıl saraylar ve evler harabedirler.''
Allah rasulü s.a.v :
1) Sünnetimi ihya eden(onları hayata geçiren) beni sevmiş olur
2) Ümmetimn bozulması zamanında sünnetime uyan kimse için bir şehid sevabı vardır.
selam ve dua ile...............

polyana

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ALLAH'I SEVMEK

Allah razı olsun arkadaşım çok güzel bir paylaşım sağol ve önemli olduğunu düşündüğüm bir konu allaha emanet ol

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Bu his oluşunca da kul, Allah teala 'nın anılmadığ meclislerden sıkılır

Kardeşim bunu görünce aklıma imam gazali hz. geçende okuduğum bir yazısı geldi
Ya kimyayı saadette veya kalplerin keşfinde idi. Mübarek diyorki

Mecnunu yanına alsak iki muhabbet etsen. Çiçeklerden bahsetsen, yerin göğün güzelliklerinden bahsetsen derki içinden bu ne anlatıyor bana ya. Leylamdan başkası varmı. Ben Leylamı düşünüyorum adam bana nelerden bahsediyor.

İşter gerçek sevgi ve aşk. Allahın anılmadığı yerleri beğenmezle, istemezler. Rabbul Alemin inşallah bizleride bu sevgide boğar.

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
Bu his oluşunca da kul, Allah teala 'nın anılmadığ meclislerden sıkılır

Kardeşim bunu görünce aklıma imam gazali hz. geçende okuduğum bir yazısı geldi
Ya kimyayı saadette veya kalplerin keşfinde idi. Mübarek diyorki

Mecnunu yanına alsak iki muhabbet etsen. Çiçeklerden bahsetsen, yerin göğün güzelliklerinden bahsetsen derki içinden bu ne anlatıyor bana ya. Leylamdan başkası varmı. Ben Leylamı düşünüyorum adam bana nelerden bahsediyor.

İşter gerçek sevgi ve aşk. Allahın anılmadığı yerleri beğenmezle, istemezler. Rabbul Alemin inşallah bizleride bu sevgide boğar.
evet Rabbim bize de aşkını lütfeylesin inş. ben de kalplerin keşfinden aldım mustafa kardeşim yazmayı unutmuşum sonra geldi aklıma. neyse selam ile..

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun kardeşim dua edin inş.

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun nuresmacım.Bizdede vardır inşallah biraz ALLAH sevgisi.Kalmışmıdır dersin bunca dünya sevgisi dururken;içimizde azda olsa??.Selametle kardeşimB)

nurışığı

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim çok güzeldi. Bu duyguyu yaşamak kadar devam ettirmekte öok önemli. İnsan du tadı aldımı kalbine hiç bişey sığmıyor varsa yoksa O Zat-ı Zülclal'le meşgol olmak O'nın seveceği işlerle ilgilrnmek istiyor. Ama bu duygu gidince kendini boşlukta ve bi arayış içinde hissediyor.

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun nuresmacım.Bizdede vardır inşallah biraz ALLAH sevgisi.Kalmışmıdır dersin bunca dünya sevgisi dururken;içimizde azda olsa??.Selametle kardeşimB)

Sizden de razı olsun Rabbimiz güzel ablam.
haklısınız ne kadar kuşatılmışız ve kuşatmasına da izin vermişiz bizi dünyanın değil mi...kalmış olmasını ve büyümesini isterim sevgisinin seven ve sevilmeye en layık olan'dan...
bayramınız mubarek olsunB) selam ve dua ile...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt