Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Allahı nasıl çok zikredebiliriz (1 Kullanıcı)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu Aleyküm arkadaşlar burada Allahı zikrinin ne kadar kolay olduğundan ve Allahı bir günde nasıl çokça zikrederiz ondan bahsetmeye çalışacağız inşallah. Sizde bazı yolar bulduysanız bizimle paylaşın. İnşallah faydasını görürüz. Rabbim utandırmasın. Burada söylenenler en evvel kendi nefsim için geçerli, akıl vermek gibi bir amacım yok ama faydalanırsanız ne mutlu. Yanlışım olursa lütfen uyarın.

Önce kısaca zikirden bahsedelim ve ufak bi giriş yapalım:

Zikretmek iki manaya gelir.
1- Bir şeyi hatırlamak düşünmek, aklından geçirmek, zihninde tutmak.
2- Dille söylemek, ondan bahsetmek, onu konuşmak, onu anlatmaktır.

Ey iman edeler! Allahı çok zikredin ve sabah akşam onu tesbih edin. Ahzab 41
Gerçek akıl sahipleri Allahı ayakta, otururken ve yatakta zikrederler. Ali İmran 191
Rabbini sabah akşam tazarru (huşu, korku ve yalvarış) ve gizlilik halinde ve şiddetli olmayan bir sesle zikredin.
Kalpler ancak Allahı anmakla mutmain olur.

Hadisler: Gafiller içinde Allahı zikreden bir kimse, kurumuş çalı çırpı arasındaki yeşil ağaca benzer.
Cennet bahçelerini dolaşmak isteyen bir kimse Allah Tealayı çokça zikretsin.
Muaz ibni cebel diyor ki; Cennet ehli hiçbir şey için değil fakat Allahı zikretmeden geçirdikleri zamanlar için eshef duyarlar. (Üzülürler, ahlanırlar)

Büyükler demişler ki; Sadece Allah deyin her işin bereketini görün. Demi ondan her işe başlarken bismillahirrahmanirrahim diyoruz.

Bir kimse bir sevap işlemeye niyetlense fakat onu yapamasa aklından bile geçirdiği için ona sevap yazılır. Fakat o kişi aklına bir günah gelse o günahı işleyene kadar melekler ona müsaade verir. Ne güzel Rabbim. Sevabı hemen veriyor aklından geçirince bile, günahı işlememizi bekliyor.

Evet Allahı anmak o kadar zor mu? Yolda yürürken, arabadayken, otururken Allahı anamazmıyız. Hatırlayamazmıyız. Bir kardeşimiz yazmıştı cennet bedava cehennem parayla. Rabbim bizden adını andık diye bişey talep ediyormu. Çok mu zor yani. Allah demek, sübhanallah demek, elhamdülillah demek, estağfirullah demek, allahuekber demek, ya hay demek, Rabbim demek, yarab demek,… değil.

Dudak kıpırdatmalarımızdan deli sanarlar mı diyorsunuz. O zaman DİLİNİZİ DAMAĞINIZA YAPIŞTIRIN ve kalbinizden Allah deyin.

Lütfen: Yolda yürürken her adım atışımızda Allah deyelim. Bakın nasıl huzurlu oluyorsunuz. Her adım atışta Allah Allah Allah Allah yavaş yavaş kalbe vurarak hissettirerek. Yada Allahu ekber deyin. Aklınıza ne geliyorsa. Ama Allahı anmaktan zikretmekten korkmayın.

Dilinize son çıkan şarkılar mı takılıyo. Bakın benimde bi zamanlar takılıyordu yolda giderken Allah demek istiyordum ama Ayılana gazoz bayılana limon geliyordu aklıma misal. Ben ne yaptım o şarkının ritimlerini Allah kelimesiyle birleştirdim. Ve o şarkılar aklıma gelince ritimlerini hep Allah, La ilahe illallah, sübhanallah gibi zikirlerle birleştirdim ve sonuçta ben yolda, arabada Rabbul Alemini zikretmeye çalıştım.

Yada kendi kendimize sohbet edelim içimizden. Şunu yapmak haram, şunu yapmak helal gibi. sahurda dinlediğimiz hocaların sohbetlerini aklımıza getirelim onları tekrarlayalım. En son okuduğumuz dini kitaptaki öğrendiklerimizi tekrarlayalım. Camide hocanın dediklerini tekrarlayalım.
Fazla sıkmayalım devamı gelir inşallah.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Allahı nasıl çok zikredebiliriz

Selamun aleyküm arkadaşlar. rainmen kardeşimizin ayet rüzgarına kapıldı bu konu fazla tutunamadı tekrar geri döndük. İnşalllah faydalı olur.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

Evet Allahı anmak o kadar zor mu? Yolda yürürken, arabadayken, otururken Allahı anamazmıyız. Hatırlayamazmıyız. Bir kardeşimiz yazmıştı cennet bedava cehennem parayla. Rabbim bizden adını andık diye bişey talep ediyormu. Çok mu zor yani. Allah demek, sübhanallah demek, elhamdülillah demek, estağfirullah demek, allahuekber demek, ya hay demek, Rabbim demek, yarab demek,r30; değil.

Dudak kıpırdatmalarımızdan deli sanarlar mı diyorsunuz. O zaman DİLİNİZİ DAMAĞINIZA YAPIŞTIRIN ve kalbinizden Allah deyin.
Lütfen: Yolda yürürken her adım atışımızda Allah deyelim. Bakın nasıl huzurlu oluyorsunuz. Her adım atışta Allah Allah Allah Allah yavaş yavaş kalbe vurarak hissettirerek. Yada Allahu ekber deyin. Aklınıza ne geliyorsa. Ama Allahı anmaktan zikretmekten korkmayın.
Dilinize son çıkan şarkılar mı takılıyo. Bakın benimde bi zamanlar takılıyordu yolda giderken Allah demek istiyordum ama Ayılana gazoz bayılana limon geliyordu aklıma misal. Ben ne yaptım o şarkının ritimlerini Allah kelimesiyle birleştirdim. Ve o şarkılar aklıma gelince ritimlerini hep Allah, La ilahe illallah, sübhanallah gibi zikirlerle birleştirdim ve sonuçta ben yolda, arabada Rabbul Alemini zikretmeye çalıştım.
Yada kendi kendimize sohbet edelim içimizden. Şunu yapmak haram, şunu yapmak helal gibi. sahurda dinlediğimiz hocaların sohbetlerini aklımıza getirelim onları tekrarlayalım. En son okuduğumuz dini kitaptaki öğrendiklerimizi tekrarlayalım. Camide hocanın dediklerini tekrarlayalım.
ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL AÇIKLAMIŞSINIZ.İNSANIN YÜZÜNE TOKAT GİBİ GELİYOR.AMA BİZLER ÇOK GERİCİYİZ.DEDİGİNİZ GİBİ ŞARKILARI MIRILDANMAK HOŞUMUZA GİDİYOR

cigdem

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun kardeşim.Çok güzel bilgiler.İnş her anımızı Allahı anarak geçirenlerden oluruz.Rabbim rızasını kazananlardan eylesin.Amin...

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Allah hepimizden razı olsun kardeşlerim. Mesaj gelmesi veya gelmemesi önemli değil önemli olan allah için şu yazıyı okuyanların sayısının artması bide değişik yollar uygulayan bilen varsa paylaşsın inşallah.

takan

Kayıtlı Kullanıcı

Rabbim
Bir insan koy kalbime
Ama o insan senin de
sevdigin olsun

Ve bana öyle bir insan sevdir ki
O insanin kalbi Seninle sevisen bir mabed olsun.
Beni öyle bir insanla bulustur ki benden önce
Onunla bulusmus olan sen olasin

Onunla el ele tutustugumuzda
Ikimizin uzerinde Senin elin olsun

Bana öyle gözler göster ki
Ben o gözlerden sana bakayim
Bana öyle bir sevgili ver ki
O gözler cennete acilan iki pencere olsun

Onunla oyle bir yolda yürüyelim ki
Kilavuzumuz sen olasin ey Rabbim

Oyle bir sevgili verki bana
Ona sarildigimda kainat bize baksin
Birbirine sarilsin
Sevgimiz kurtla kuzulari baristirsin
Bize bakip seytan Adem'e secde etsin
Günah sevap ugruna kendini feda etsin
Olüler birer birer uyansin sevgimizle

Bize öyle bir sevgili ver ki Rabbim!
Sevgimizde Muhammed sevilsin
Oyle sevelimki birbirimizi
Hz. Hatice göklerden bize seslensin
Ve desin ki;

"Bak ya Muhammed bak su sevgililere onlar bizde... bizde onlardayiz.
Bak Askimiz birkez daha yasaniyor yer yüzünde..
Allah Askimizi öyLe cok seviyorki binlerce insana yasatiyor..

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

xtar yazdı:
Allah hepimizden razı olsun kardeşlerim. Mesaj gelmesi veya gelmemesi önemli değil önemli olan allah için şu yazıyı okuyanların sayısının artması bide değişik yollar uygulayan bilen varsa paylaşsın inşallah.
EVET ZATEN AMAÇ O.AMA OKUMAKTA ÖNEMLİ DEGİL ANLAMAK UYGULAMAK VE BAŞKALARIYLA PAYLAŞMAK.BİZ BİR BİLGİ EDİNMİŞSEK ONU BAŞKKALARIYLA PAYLAŞMA HÜKÜMLÜYÜZ.MİSAL ARKADAŞLAR DUALAR DAGITIYOR ONLARI ALALIM HEM KENDİMİZ HEMDE ÇEVREMİZDEKİLERE VERELİM.ONLARINDA ALLAHA İSLAMA RESULE YÖNELMESİNİ SAGLAYALIM İNŞ

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

Selamunaleykum ,
Bir ayetle de bizim katkımız olsun inşallah. Güzel bir konu seçilmiş.
Bizmillahirrahmenirahim "Onlar, ayakta dururken, otururken, yanları üzerine yatarken (her vakit) Allah c.c. 'ı anarlar, göklerin ve terin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler (ve şöyle derler) Rabbimi! Sen bunu boşuna yaratmadın. Seni tesbih ederiz. Bizi cehennem azabından koru." Sadakallahul azîm.

selametle kalın.

K.S.E.O.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
Selamunaleykum ,
Bir ayetle de bizim katkımız olsun inşallah. Güzel bir konu seçilmiş.
Bizmillahirrahmenirahim "Onlar, ayakta dururken, otururken, yanları üzerine yatarken (her vakit) Allah c.c. 'ı anarlar, göklerin ve terin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler (ve şöyle derler) Rabbimi! Sen bunu boşuna yaratmadın. Seni tesbih ederiz. Bizi cehennem azabından koru." Sadakallahul azîm.

selametle kalın.

K.S.E.O.

Amenna ve saddekna Abi allah rzı olsun katkılarından dolayı allaha emanet olun.

fidan

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. kardeşim çok güzel yazmışsın allah razı olsun gerçekten hiçbi sebep yok yolda yürürken allah demememiz için inşallah hayata geçirenrenlerden oluruz bu öğrendiklerimizi bak ben başladım bile allah allah allah :)
allaha emanet olun

fidan

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. kardeşim çok güzel yazmışsın allah razı olsun gerçekten hiçbi sebep yok yolda yürürken allah demememiz için inşallah hayata geçirenrenlerden oluruz bu öğrendiklerimizi bak ben başladım bile allah allah allah :)
allaha emanet olun

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

fidan yazdı:
allaha emanet olun

ve aleykümselam rahmetullahi ve berakatüh ehlen ve sehlen ecmain
Allah razı olsun güzel kardeşim inşallah hayatımıza adapte ederiz. Ne güzel Allah demek ne güzel müslüman olmak bunlara bile şükretmek lazım. İnşallah sizde bildiklerinizi aktarırısanız bizde açıklarımızı kapamış oluruz inşallah. Buraya kadar geldi allh allah sesleriniz :)

goNuL_

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM ÇOOOK ÇOK DOĞRU VE GÜZEL ŞEYLER YAZMIŞSIN TABİKİ HİÇ Bİ ZORLUĞU YOK RABBİMİZİ ZİKRETMENİN.İNŞALLAH KARDEŞİM BU YAZINDAN SONRA DAHADA DİKKATLİ OLUCAĞIM Bİ KESİN SELAMETLE KARDEŞİM

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Amin ecmain. Zikretmek sadece Allah allah demek değil. Arkadaşlar ilk baştada yazdığı gibi Bir şeyi hatırlamak düşünmek, aklından geçirmek, zihninde tutmak babıda var. Yani bir günah işleyecen onun günah olduğu aklına geldi yapmadın niye yapmadın Rabbine karşı gelmeemk için yapmadın yoksa başka bir engel yok. Yaşlı bi teyzeyi karşıdan karşıya geçirdin niye yaptın Allah rızası içn. Yoldaki kırılmış cam parçasını kenara kaldırdın Müslüman kardeşimin ayağına batmasın diye Allah rızası için. Mümin kardeşine gülümsedin Allah rızası için. Çok kalabalık bir yoldan gidecektinde günaha girmemek için biraz deha tenha bir yerden gittin. Birine islamı namazı kuranı anlattın. buda.
Allah rızası için evine helal lokma ****ürmek için af buyurun eşşek gibi çalıştın. Allah rızası için. Abdest aldın abdestini bozmadın abdestli dolaşıyorsun. Her anına sevap yazılıyor. Namaz kıldın diğer namazı bekliyorsun. buda bir zikir. Oturdun ya Rabbim ne güzel yaratmışsın bizi elimiz var gözümüz var herşeyi en güzel yerinde yaratmışsın. Parmaklar kırılıyo. düşünsenize odun gibi olsa nasıl yazı yazabiliriz en basitinden. Bunlar hep zikir. Birinin kalbini kırmamak. Gönlünü almak, küsleri barıştırmak, ilim öğrenmek. Çoğaltmak mı sınırsız.
Yani biz zorlanmadan çokça zikir yapmış oluruz ve çokça da sevap kazanmış oluruz.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

rabbimi zikr etmek aslında okadar kolayki çünkü herşey onun eseri bakıpta onu hatırlamayacağım hiç bir varlık yok şu mahlukatta ibret nazarıyla baktığımız herşey rabbim ne güzel yaratmışsın dediğimiz herşey bir zikirdir zikir rabbimizi nekadar çok sevdiğimizi gösterir bir insan birini sevse her daim aklında olur onsuz sanki yaşam yoktur peki bizleri yaratan annemizden bile daha şefkatli merhametli olan rabbimi anmak bu kadarmı zordur nefsimizeemi zordur rabbim her daim zikriyle fikriyle meşgul olmayı nasip eylesin son olarak ağır olmasın ama mahlukatta en çirkin sesli hayvan eşşektir bu hayvan günde rabbini binlerce defa zikir ederken eşrefi mahlukat olan bizler bini bırakalım kaç defa anıyoruz yaratanımızı kendimizle o mahluku kıyaslarsak neye varırırz acaba

carmelo89

Kayıtlı Kullanıcı

Bir gün 24 saattir bu 24 saati 24 altın olrak kabul edersek Allah bu 24 altını bize vermiştir bir şartla oda 24 altının 1 ini allah geri ödeyerek oda zikir yoluyla yaptıgımız bir günlük ibadetimizin bizden ****ürcegi zaman sadece 1 saatir.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

carmelo89 yazdı:
Bir gün 24 saattir bu 24 saati 24 altın olrak kabul edersek Allah bu 24 altını bize vermiştir bir şartla oda 24 altının 1 ini allah geri ödeyerek oda zikir yoluyla yaptıgımız bir günlük ibadetimizin bizden ****ürcegi zaman sadece 1 saatir.

Evet o da en azından namaz kılmaktır toplasak bir saati bile almıyor.

nihal yildiz

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN HEPINIZDENDE...
gercektende Yüce Mevlamizi anmak onu zikretmek cok güzel ve cok kolay sizler bunu cok güzel anlatmissiniz belki inanmayacaksiniz ama daha Allahi nasil zikredecegini bilmeyen insanlar var :( bu vesileyle insallah onlarda aydinlanmis olacaklar :)
Allaha emanet olun B)B)B)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

İnşallah tüm temennimiz ve ümidimiz bu inşallah bi faydası dokunur.
Zikir deyince korkanlar bile var akıllarına başka şeyler geliyo.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

FATMA_ERGUN yazdı:
xtar yazdı:
EVET ZATEN AMAÇ O.AMA OKUMAKTA ÖNEMLİ DEGİL ANLAMAK UYGULAMAK VE BAŞKALARIYLA PAYLAŞMAK.BİZ BİR BİLGİ EDİNMİŞSEK ONU BAŞKKALARIYLA PAYLAŞMA HÜKÜMLÜYÜZ.MİSAL ARKADAŞLAR DUALAR DAGITIYOR ONLARI ALALIM HEM KENDİMİZ HEMDE ÇEVREMİZDEKİLERE VERELİM.ONLARINDA ALLAHA İSLAMA RESULE YÖNELMESİNİ SAGLAYALIM İNŞ

Bizim sözümüz söz finduk dedik arkasındayız inşallah.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt