Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Allahı nasıl çok zikredebiliriz (1 Kullanıcı)

tebessumd

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Allahı nasıl çok zikredebiliriz

rabbim dilimizden ve kalbimizden ismini eksik etmez inşallah.
ALLAH CC. RAZI OLSUN KARDEŞİM.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

tebessumd yazdı:
rabbim dilimizden ve kalbimizden ismini eksik etmez inşallah.
ALLAH CC. RAZI OLSUN KARDEŞİM.

Amin amin amin Allah razı olsun
Allaha emanet olun

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

[big]
Dudak kıpırdatmalarımızdan deli sanarlar mı diyorsunuz. O zaman DİLİNİZİ DAMAĞINIZA YAPIŞTIRIN ve kalbinizden Allah deyin.
[/big]

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

[big]
Dilinize son çıkan şarkılar mı takılıyor. Bakın benimde bi zamanlar takılıyordu. Ben ne yaptım o şarkının ritimlerini Allah kelimesiyle birleştirdim. Ve o şarkılar aklıma gelince ritimlerini hep Allah, La ilahe illallah, sübhanallah gibi zikirlerle birleştirdim ve sonuçta ben yolda, arabada Rabbul Alemini zikretmeye çalıştım.
[/big]

mkdds

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun qerçekten qüsel paylaşım olmuş...

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

mustafa_xtar yazdı:
Esselamu Aleyküm arkadaşlar burada Allahı zikrinin ne kadar kolay olduğundan ve Allahı bir günde nasıl çokça zikrederiz ondan bahsetmeye çalışacağız inşallah. Sizde bazı yolar bulduysanız bizimle paylaşın. İnşallah faydasını görürüz. Rabbim utandırmasın. Burada söylenenler en evvel kendi nefsim için geçerli, akıl vermek gibi bir amacım yok ama faydalanırsanız ne mutlu. Yanlışım olursa lütfen uyarın.

Önce kısaca zikirden bahsedelim ve ufak bi giriş yapalım:

Zikretmek iki manaya gelir.
1- Bir şeyi hatırlamak düşünmek, aklından geçirmek, zihninde tutmak.
2- Dille söylemek, ondan bahsetmek, onu konuşmak, onu anlatmaktır.

Ey iman edeler! Allahı çok zikredin ve sabah akşam onu tesbih edin. Ahzab 41
Gerçek akıl sahipleri Allahı ayakta, otururken ve yatakta zikrederler. Ali İmran 191
Rabbini sabah akşam tazarru (huşu, korku ve yalvarış) ve gizlilik halinde ve şiddetli olmayan bir sesle zikredin.
Kalpler ancak Allahı anmakla mutmain olur.

Hadisler: Gafiller içinde Allahı zikreden bir kimse, kurumuş çalı çırpı arasındaki yeşil ağaca benzer.
Cennet bahçelerini dolaşmak isteyen bir kimse Allah Tealayı çokça zikretsin.
Muaz ibni cebel diyor ki; Cennet ehli hiçbir şey için değil fakat Allahı zikretmeden geçirdikleri zamanlar için eshef duyarlar. (Üzülürler, ahlanırlar)

Büyükler demişler ki; Sadece Allah deyin her işin bereketini görün. Demi ondan her işe başlarken bismillahirrahmanirrahim diyoruz.

Bir kimse bir sevap işlemeye niyetlense fakat onu yapamasa aklından bile geçirdiği için ona sevap yazılır. Fakat o kişi aklına bir günah gelse o günahı işleyene kadar melekler ona müsaade verir. Ne güzel Rabbim. Sevabı hemen veriyor aklından geçirince bile, günahı işlememizi bekliyor.

Evet Allahı anmak o kadar zor mu? Yolda yürürken, arabadayken, otururken Allahı anamazmıyız. Hatırlayamazmıyız. Bir kardeşimiz yazmıştı cennet bedava cehennem parayla. Rabbim bizden adını andık diye bişey talep ediyormu. Çok mu zor yani. Allah demek, sübhanallah demek, elhamdülillah demek, estağfirullah demek, allahuekber demek, ya hay demek, Rabbim demek, yarab demek,… değil.

Dudak kıpırdatmalarımızdan deli sanarlar mı diyorsunuz. O zaman DİLİNİZİ DAMAĞINIZA YAPIŞTIRIN ve kalbinizden Allah deyin.

Lütfen: Yolda yürürken her adım atışımızda Allah deyelim. Bakın nasıl huzurlu oluyorsunuz. Her adım atışta Allah Allah Allah Allah yavaş yavaş kalbe vurarak hissettirerek. Yada Allahu ekber deyin. Aklınıza ne geliyorsa. Ama Allahı anmaktan zikretmekten korkmayın.

Dilinize son çıkan şarkılar mı takılıyo. Bakın benimde bi zamanlar takılıyordu yolda giderken Allah demek istiyordum ama Ayılana gazoz bayılana limon geliyordu aklıma misal. Ben ne yaptım o şarkının ritimlerini Allah kelimesiyle birleştirdim. Ve o şarkılar aklıma gelince ritimlerini hep Allah, La ilahe illallah, sübhanallah gibi zikirlerle birleştirdim ve sonuçta ben yolda, arabada Rabbul Alemini zikretmeye çalıştım.

Yada kendi kendimize sohbet edelim içimizden. Şunu yapmak haram, şunu yapmak helal gibi. sahurda dinlediğimiz hocaların sohbetlerini aklımıza getirelim onları tekrarlayalım. En son okuduğumuz dini kitaptaki öğrendiklerimizi tekrarlayalım. Camide hocanın dediklerini tekrarlayalım.
Fazla sıkmayalım devamı gelir inşallah.
NE SIKMASI,NASIL SEVİNDİM YAZDIKLARINI OKUYUNCA,İNŞALLAH ALLAHIM KABUL EDERSE,BU DEDİKLERİNİ HEP YAPIYORUM,VE İNAN İÇİMDEN HEP ALLAHLA KONUŞUYORUM,SÜREKLİ HERŞEYİM HER ANIMDA RABBİM VAR,ŞARKI SÖZLERİNİ YA RABBİMİ YA DA PEYGAMBERİMİZİ ANACAK ŞEKİLDE DEĞİŞTİRİYORUM,RABBİM HERKESE NASİP ETSİN.B)ALLAH SENDEN ÇOOOOOOOK RAZI OLSUN.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
[big]
Dilinize son çıkan şarkılar mı takılıyor. Bakın benimde bi zamanlar takılıyordu. Ben ne yaptım o şarkının ritimlerini Allah kelimesiyle birleştirdim. Ve o şarkılar aklıma gelince ritimlerini hep Allah, La ilahe illallah, sübhanallah gibi zikirlerle birleştirdim ve sonuçta ben yolda, arabada Rabbul Alemini zikretmeye çalıştım.
[/big]

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Avukat yazdı:
mustafa_xtar yazdı:
Esselamu Aleyküm arkadaşlar burada Allahı zikrinin ne kadar kolay olduğundan ve Allahı bir günde nasıl çokça zikrederiz ondan bahsetmeye çalışacağız inşallah. Sizde bazı yolar bulduysanız bizimle paylaşın. İnşallah faydasını görürüz. Rabbim utandırmasın. Burada söylenenler en evvel kendi nefsim için geçerli, akıl vermek gibi bir amacım yok ama faydalanırsanız ne mutlu. Yanlışım olursa lütfen uyarın.

Önce kısaca zikirden bahsedelim ve ufak bi giriş yapalım:

Zikretmek iki manaya gelir.
1- Bir şeyi hatırlamak düşünmek, aklından geçirmek, zihninde tutmak.
2- Dille söylemek, ondan bahsetmek, onu konuşmak, onu anlatmaktır.

Ey iman edeler! Allahı çok zikredin ve sabah akşam onu tesbih edin. Ahzab 41
Gerçek akıl sahipleri Allahı ayakta, otururken ve yatakta zikrederler. Ali İmran 191
Rabbini sabah akşam tazarru (huşu, korku ve yalvarış) ve gizlilik halinde ve şiddetli olmayan bir sesle zikredin.
Kalpler ancak Allahı anmakla mutmain olur.

Hadisler: Gafiller içinde Allahı zikreden bir kimse, kurumuş çalı çırpı arasındaki yeşil ağaca benzer.
Cennet bahçelerini dolaşmak isteyen bir kimse Allah Tealayı çokça zikretsin.
Muaz ibni cebel diyor ki; Cennet ehli hiçbir şey için değil fakat Allahı zikretmeden geçirdikleri zamanlar için eshef duyarlar. (Üzülürler, ahlanırlar)

Büyükler demişler ki; Sadece Allah deyin her işin bereketini görün. Demi ondan her işe başlarken bismillahirrahmanirrahim diyoruz.

Bir kimse bir sevap işlemeye niyetlense fakat onu yapamasa aklından bile geçirdiği için ona sevap yazılır. Fakat o kişi aklına bir günah gelse o günahı işleyene kadar melekler ona müsaade verir. Ne güzel Rabbim. Sevabı hemen veriyor aklından geçirince bile, günahı işlememizi bekliyor.

Evet Allahı anmak o kadar zor mu? Yolda yürürken, arabadayken, otururken Allahı anamazmıyız. Hatırlayamazmıyız. Bir kardeşimiz yazmıştı cennet bedava cehennem parayla. Rabbim bizden adını andık diye bişey talep ediyormu. Çok mu zor yani. Allah demek, sübhanallah demek, elhamdülillah demek, estağfirullah demek, allahuekber demek, ya hay demek, Rabbim demek, yarab demek,… değil.

Lütfen: Yolda yürürken her adım atışımızda Allah deyelim. Bakın nasıl huzurlu oluyorsunuz. Her adım atışta Allah Allah Allah Allah yavaş yavaş kalbe vurarak hissettirerek. Yada Allahu ekber deyin. Aklınıza ne geliyorsa. Ama Allahı anmaktan zikretmekten korkmayın.

Dilinize son çıkan şarkılar mı takılıyo. Bakın benimde bi zamanlar takılıyordu yolda giderken Allah demek istiyordum ama Ayılana gazoz bayılana limon geliyordu aklıma misal. Ben ne yaptım o şarkının ritimlerini Allah kelimesiyle birleştirdim. Ve o şarkılar aklıma gelince ritimlerini hep Allah, La ilahe illallah, sübhanallah gibi zikirlerle birleştirdim ve sonuçta ben yolda, arabada Rabbul Alemini zikretmeye çalıştım.

Yada kendi kendimize sohbet edelim içimizden. Şunu yapmak haram, şunu yapmak helal gibi. sahurda dinlediğimiz hocaların sohbetlerini aklımıza getirelim onları tekrarlayalım. En son okuduğumuz dini kitaptaki öğrendiklerimizi tekrarlayalım. Camide hocanın dediklerini tekrarlayalım.
Fazla sıkmayalım devamı gelir inşallah.
NE SIKMASI,NASIL SEVİNDİM YAZDIKLARINI OKUYUNCA,İNŞALLAH ALLAHIM KABUL EDERSE,BU DEDİKLERİNİ HEP YAPIYORUM,VE İNAN İÇİMDEN HEP ALLAHLA KONUŞUYORUM,SÜREKLİ HERŞEYİM HER ANIMDA RABBİM VAR,ŞARKI SÖZLERİNİ YA RABBİMİ YA DA PEYGAMBERİMİZİ ANACAK ŞEKİLDE DEĞİŞTİRİYORUM,RABBİM HERKESE NASİP ETSİN.B)ALLAH SENDEN ÇOOOOOOOK RAZI OLSUN.

Amin kardeşim Allah razı olsun ne güzel ya çok sevindim gerçekren başka bulduğunuz yöntemler varsa paylaşırmısınız.

emine_ylmzz

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa kardeşim ne güzel paylaşımdı yüntemde çok güzel birçok kişi faydalanacaktır inşaallah mevla yardımcınız olsun

akberzah

Kayıtlı Kullanıcı

kendime bir tane dijital tesbih aldım uzun zamandan beri kullanıyorum sabahları işe giderken serviste işyerine ulaşana kadar zikrimi duamı yapıyorum bilgisayarın birköşesine göz hizama gelecek şekilde salavat yazılı bir kart yapıştırdım gördükçe okuyorum tesbihide masamın bir köşesine bırakıyorum çalışırken içimden 10 tane zikir çekince tesbihe basıyorum belirli bir sayıda çekmek isterseniz kolay oluyor çalışmaya biraz ara verdiğimde tesbihi elime alıyorum zikir çekmeye devam ediyorum akşam eve dönerkende serviste zikire devam ediyorum iş arkadaşlarım benim bu halime alıştı bizede dua et diyorlar tesbih alıp başlayanda var zamanı boşa harcamaktansa ALLAH için harcamak daha karlı dünyada isteyen deli desin ahirette veli olduktan sonra Rabbim ümmeti Muhammedden razı olur inşallah...zaman ayırmak çok kolay yeterki isteyelim

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

emine_ylmzz yazdı:
mustafa kardeşim ne güzel paylaşımdı yüntemde çok güzel birçok kişi faydalanacaktır inşaallah mevla yardımcınız olsun

İnşallah kardeşim faydalananlar olursa ne mutlu bize Allah razı olsun

Allaha emanet olun

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
[big]
[/big]

vedat11

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)VARSINLAR DELİ DESİNLER UMRUMDA DEĞİL BEN ALLAHIMI CANI GÖNÜLDEN SEVMİŞİMYAA BEN ONA VE KOYDUĞU KURALLARA İNANMIŞIMYA İMAN ETMİŞİMYA
VARSIN KİM DELİ DERSE DESİN BANA BEN ALLAHIMI ZİKREDERİM HİÇ Bİ GÜÇTE BUNU BENDEN ALAMAZ ALLAHIMDAN BAŞKA..B)B)B)B)B)B)

vedat11

Kayıtlı Kullanıcı

ABİYA BEN YİNE AŞKA GELDİM SABAH SABAH

ALLAHUEKBER

ALLAHUEKBER

ALLAHUEKBER

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
mustafa_xtar yazdı:
[big]
[/big]
S.A. NE GÜZEL BİR GENÇLİK RABBİM SİZİ VE İMAN EDENLERİ KORUSUN.ÇOK ŞÜKÜR YA RABBİ ÇOĞUNLUĞUMUZLA ÖVÜNÜYORUZ.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

vedat11 yazdı:
B)B)B)VARSINLAR DELİ DESİNLER UMRUMDA DEĞİL BEN ALLAHIMI CANI GÖNÜLDEN SEVMİŞİMYAA BEN ONA VE KOYDUĞU KURALLARA İNANMIŞIMYA İMAN ETMİŞİMYA
VARSIN KİM DELİ DERSE DESİN BANA BEN ALLAHIMI ZİKREDERİM HİÇ Bİ GÜÇTE BUNU BENDEN ALAMAZ ALLAHIMDAN BAŞKA..B)B)B)B)B)B)

maşallah canım kardeşim ne güzelsin yaa

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

tsunami yazdı:
mustafa_xtar yazdı:
mustafa_xtar yazdı:
[big]
[/big]
S.A. NE GÜZEL BİR GENÇLİK RABBİM SİZİ VE İMAN EDENLERİ KORUSUN.ÇOK ŞÜKÜR YA RABBİ ÇOĞUNLUĞUMUZLA ÖVÜNÜYORUZ.

ve aleykümselam amin kardeşim Allah sizden razı olsun. Sayımız çok şükürler olsun. Zaten ondan korkuyolarya. Bilinçli bir nesil geliyor çünkü

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt