Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Allahı nasıl çok zikredebiliriz (1 Kullanıcı)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Allahı nasıl çok zikredebiliriz

Ashab-ı Kiram (RA) sordular: Ya Resulallah (SAV) Müferridün kimdir
Buyurdu ki: Allah (CC) Hz.lerini çok zikredenlerdir. Onlar Allah (CC) Hz.lerinin zikrini ziyade severler ve çok devam ederler. Haklarında dedikodu yapan münafıklara aldırış etmezler. İşte bunların zikri ağırlığını yani günahlarını döker. Cenab-ı Hakk’a (CC) kıyamet gününde günahsız olarak hafifçe vuslat ederler.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Günün birinde Resulullah (SAV) Efendimiz beraberinde bir takım insanlar bulunduğu halde mescidde oturmakta idi. Derken üç adam bize doğru yöneldi. İkisi Resullüllah (SAV) Efendimize doğru dönüp geldi, biride bırakıp gitti. İki kişi Resulullah (SAV) Efendimiz’in karşısında ayakta durdular. Bunlardan biri halkada bir aralık buldu ve hemen oturdu. Diğeri onların arkasına oturdu. Üçüncüsü de geri dönüp gitti. Resul-i Ekrem (SAV) Efendimiz: Vazifeden fariğ olunca haberdar olun. Şu üç adamdan size haber vereyim mi? Bunlardan biri Allah (CC) Hz.leri de ona merhamet etti, diğeri zahmet vermekten utandı. Allah (CC) Hz.leri de onu mahrum bırakmaktan utandı. Bir diğeri de zikirden yüz çevirdi. Allah (CC) Hz.leri de onu mağfiretten yüz çevirdi. buyurdu

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Üç taife insanlar, şeytanın ve onun askerlerinin şerrinden korunmuşlardır. Birincisi: Gece ve gündüz Allah (CC) Hz.lerini çok zikredenler. İkincisi: Seher vaktinde istiğfar eyleyenler. Üçüncüsü: Allah (CC) Hz.leri’nin korkusundan çok ağlayanlardır

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Zikrin özelliklerinden biri de, ona zikirle mukabele edilmiş olmasıdır. Allah (c.c.) Beni zikrediniz ki, Ben de sizi zikredeyim (Bakara 2/152) buyurmuştur.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Hz. Peygamber (s.a.s.), bir hadiste Rabbisini zikredenle etmeyeni diri ile ölüye benzetir.

Diğer bazı hadislerde ise, şöyle buyurur: Size amellerinizin en hayırlısını söyleyeyim mi? Allah'ı zikretmek.

Bir topluluk oturup Allah'ı zikrederse, melekler onları kuşatır, rahmet onları kaplar.

Cennet bahçelerini gördüğünüz zaman orada yiyiniz, içiniz, yararlanınız. Efendimiz (s.a.s.), Cennet bahçeleri nedir? sorusuna: Zikir meclisleri. diye cevap vermiştir.

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

FATMA_ERGUN yazdı:
xtar yazdı:
Hesap günü Rabbul alemin kendi katından bir kitap çıkaracak ve diyecek ki bunlar senin yaptığın zikirler.
Melekler: Ya rabbi biz bütün olanları yazdık bu nedir diyecekler.
Rabbul alemin: Kulumun beni sadece benim duyacağım şekilde zikretmesdendir diyecek. Yani kalben zikirlerimizi meekler bile duymuyor. Ama tek duyan vardır o da Rabbul alemin. Onun katından özel bir kitap içnde verilecek kalben yapılan zikirler.
Onun için otururken, yürürken, yatarken allahı anmaya devam edelim. Rabbim bizi şaşırtmasın.
ALLAH RAZI OLSUN BU AYRINTIYI BEN BİLMİYORDUM.RABBİM NURLU YOLUNDA BİZLERİ SABİT KILSIN İNŞ.

SelamünAleyküm
Kardeşim ALLAH RAZI OLSUN ben de bunu bilmiyordum...;SelametleB)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Ve aleykümselam kardeşim. Hepimizin bilmediği neler var inşallah öğreniriz ve amel ederiz. Çünkü Resulullah a.s. ne diyo: Fayda vermeyen ilimden sana sığınırım Allahım.

Kûtu'l-Kulûb sahibi Ebû Talib el-Mekkî, vird hakkında şu bilgiyi vermektedir: Vird, gece ve gündüzden kula uğrayan ve kulun Allaha yakınlığını sağlayıcı bir faaliyet için ayırmış olduğu belli zaman dilimlerinin adıdır. Ahirette karşısına çıkması için bu vakitte güzel ameller işler. Bu ameller ya farzdır ya da nafiledir. Gece veya gündüzün bir vaktinde bunları yapmayı itiyat hâline getirince bu onun virdi olmuş olur. Vird, dört rekatlık bir namaz veya okunan bir kaç sayfa Kurrân ya da iyilik ve takvada birine el uzatıp yardım etmek ve benzeri amellerdir. Dolayısıyla, belirlenip devam edilen amele vird denir. Bazıları Kurrân hiziplerinden kendilerine vird edinirken, bazıları belli sayıda namaz kılmayı vird edinir. Bir kısmı da, gece ve gündüzü dilimlere ayırarak bazı dilimlerini Kurrân okuma, namaz kılma ve tefekkürle geçirirler. Onların da virdi bu olmuş olur. Gerekli mertebeleri geçen arifler ise, zaman sınırlamasına gitmeden, bütün vakitlerini bir vird yaparak, sürekli Rabbileriyle beraber olacak bir atmosfer içinde bulunmaya gayret ederler." (Mekkî, 1:81)

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun kardeşim inşallah rabbimizi sıkça anmaya çalışanlardan oluruz. O ki bizlere esmaül hüsnasını buyurdu onlarla yönelip kalbimizi arındıralım diye ama kendi hesabıma pek de bir şey yapmadan hayat dediğimiz şu monoton illetin bir parçası olduğumu görüyorum.dediğiniz gibi O'nu tüm mahlukat anarken, nefeslerimiz bile huu derken nefse yenik düşmek en acısı........:(dualarınızı eksik etmeyi kardeşlerim lütfen.. BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN

siyah_beyaz

Kayıtlı Kullanıcı

nuresma yazdı:
Allah razı olsun kardeşim inşallah rabbimizi sıkça anmaya çalışanlardan oluruz. O ki bizlere esmaül hüsnasını buyurdu onlarla yönelip kalbimizi arındıralım diye ama kendi hesabıma pek de bir şey yapmadan hayat dediğimiz şu monoton illetin bir parçası olduğumu görüyorum.dediğiniz gibi O'nu tüm mahlukat anarken, nefeslerimiz bile huu derken nefse yenik düşmek en acısı........:(dualarınızı eksik etmeyi kardeşlerim lütfen.. BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN
DUALARIMIZ SİZLERLE KARDEŞİM, MERAK ETME UNUTMAYIZ... HAYIRLI BAYRAMLAR ...

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

zeynep44 yazdı:
nuresma yazdı:
Allah razı olsun kardeşim, selam ile....

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

nuresma yazdı:

Allah razı olsun kardeşim. Nefeslerimiz bile hu diyo yani o yani Allah. İyiki bu hatırlatmayı yaptınız. Esmaül Hüsnayı her sabah okuyalım inşallah. Şuan bütün imsakiyelerde var ve elimizin altında da imsakiye. Okuyunca içimizde bi tatlı huzurun oluştuğunu göreceğiz Allahın inayetiyle. Allah razı olsn kardeşim. En büyük dua bizede edin inşallah.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Allah hepimizden razı olsun kardeşlerim.

siyah_beyaz

Kayıtlı Kullanıcı

nuresma yazdı:
zeynep44 yazdı:
nuresma yazdı:
Allah razı olsun kardeşim, selam ile....

ALLAH SENDEN DE RAZI OLSUN KARDEŞİM, HEPİMİZDEN RAZI OLSUN İNŞAALLAH .. ALLAH'A EMANET OL ...

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

son gönderdiiniz ek çok mana doluydu kardeşim sağolasınız...

tvfyk

Kayıtlı Kullanıcı

İnsanın fikri Hak ise zikride mutlaka Hak'tır. Aziz kardeşim yola giden bir kişi başta yazdığınız gibi dilini damağına yapıştırıp Allah, La ilahe İllallah diye adımlarını bu zikre uydurduğu zaman o yol o kişiye o kadar kısa geliyor ki ne zaman varacağı yere vardığını sanki fark etmiyor insan. Bu güzel yazın ve hatırlatman için Allah razı olsun.Selamlar saygılar

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

tvfyk yazdı:
İnsanın fikri Hak ise zikride mutlaka Hak'tır. Aziz kardeşim yola giden bir kişi başta yazdığınız gibi dilini damağına yapıştırıp Allah, La ilahe İllallah diye adımlarını bu zikre uydurduğu zaman o yol o kişiye o kadar kısa geliyor ki ne zaman varacağı yere vardığını sanki fark etmiyor insan. Bu güzel yazın ve hatırlatman için Allah razı olsun.Selamlar saygılar[/quote]

Kardeşim bu yazın üzerine başka bişey demiyorum
Çok güzel açıklamışsın izah etmişsin

Aziz kardeşim yola giden bir kişi başta yazdığınız gibi dilini damağına yapıştırıp Allah, La ilahe İllallah diye adımlarını bu zikre uydurduğu zaman o yol o kişiye o kadar kısa geliyor

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt