Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Allahı nasıl çok zikredebiliriz (1 Kullanıcı)

iman

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Allahı nasıl çok zikredebiliriz

ESSELAMU ALEYKUM
Allah hepinizden razı olsun
bugün çok kötüydüm taki bu yazıları okuyana kadar içim rahatladı valla
arada gelir böle vesveseler her mümine... yeterki biz mümin kardeşler böle zamanlarda birbirimize destek olalım.Rabbimizi çokça analım
SELAMETLE

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

iman yazdı:
ESSELAMU ALEYKUM
arada gelir böle vesveseler her mümine... yeterki biz mümin kardeşler böle zamanlarda birbirimize destek olalım.Rabbimizi çokça analım
SELAMETLE

Allah razı olsun kardeşim burda güzellikleri acıları ve mutlulukları paylaşıyoruz her zaman. Bi sıkıntın olursa buradi bütün kardeşler yardım ederler inşallah hiç olmazsa destek oluruz. Vesveseyi şeytan zaten mümüne verir. İmanlı olana verir. Çünkü o işten başka türlü caydıramayacağını bilir. Ama diğerine dokunmaz bile hatta bazıları için benden daha kötü bunlar der şeytan hepimiz biliyoruz. Onun için vesveseye kapılmayalıp, vesvese gelirse inadıda inadına üstüne gideli bir iki derken şeytan o vesveseden bırakır Rabbul Aleminin izniyle. Tabiki bu sefer başka vesveselerle uğraşır. Şeytan bu kıyamete kadar mühleti var. Rabbim bizi şeytanden ve nefsimizden korusun. Dua edelim birbirimize inşallah.

iman

Kayıtlı Kullanıcı

xtar yazdı:
iman yazdı:
ESSELAMU ALEYKUM
SELAMETLE

Allah razı olsun kardeşim burda güzellikleri acıları ve mutlulukları paylaşıyoruz her zaman. Bi sıkıntın olursa buradi bütün kardeşler yardım ederler inşallah hiç olmazsa destek oluruz. Vesveseyi şeytan zaten mümüne verir. İmanlı olana verir. Çünkü o işten başka türlü caydıramayacağını bilir. Ama diğerine dokunmaz bile hatta bazıları için benden daha kötü bunlar der şeytan hepimiz biliyoruz. Onun için vesveseye kapılmayalıp, vesvese gelirse inadıda inadına üstüne gideli bir iki derken şeytan o vesveseden bırakır Rabbul Aleminin izniyle. Tabiki bu sefer başka vesveselerle uğraşır. Şeytan bu kıyamete kadar mühleti var. Rabbim bizi şeytanden ve nefsimizden korusun. Dua edelim birbirimize inşallah.
Allah razı olsun desteğin için:) şimdi gerçekten daha iyiyim ağladım rahatladım
B) oh be B)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

iman yazdı:
xtar yazdı:
iman yazdı:
ESSELAMU ALEYKUM
SELAMETLE

Allah razı olsun desteğin için:) şimdi gerçekten daha iyiyim ağladım rahatladım
B) oh be B)

Allah hepimizden razı olsun güzel kardeşim.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. çalışmalar devam ediyor inşallah ? B)

gecem

Kayıtlı Kullanıcı

FATMA_ERGUN yazdı:
xtar yazdı:
Allah hepimizden razı olsun kardeşlerim. Mesaj gelmesi veya gelmemesi önemli değil önemli olan allah için şu yazıyı okuyanların sayısının artması bide değişik yollar uygulayan bilen varsa paylaşsın inşallah.
EVET ZATEN AMAÇ O.AMA OKUMAKTA ÖNEMLİ DEGİL ANLAMAK UYGULAMAK VE BAŞKALARIYLA PAYLAŞMAK.BİZ BİR BİLGİ EDİNMİŞSEK ONU BAŞKKALARIYLA PAYLAŞMA HÜKÜMLÜYÜZ.MİSAL ARKADAŞLAR DUALAR DAGITIYOR ONLARI ALALIM HEM KENDİMİZ HEMDE ÇEVREMİZDEKİLERE VERELİM.ONLARINDA ALLAHA İSLAMA RESULE YÖNELMESİNİ SAGLAYALIM İNŞ
ALLAHI RABBİMİZİ
KUŞLAR KADAR AÇAN ÇİÇEKLER KADFAR DAHİ ZİKRET MEDİĞİMİZ ACI BİR GEÇEK TİRRRRR

tebessumd

Kayıtlı Kullanıcı

bütün arkadaşların yazılarını okuyamadım ama gerçektende önemli bir konu.RABB’İMİZ (cc) BİZİ KUR’AN’INDA KENDİSİNİ ANMAYA ÇAĞIRIYOR

“... Allah’ı anmak ve devamlı hatırda tutmak şüphesiz en büyük ibadettir...” (Ankebut: 29/45)

“Öyleyse siz, bütün zamanlarınızda Beni anın, Beni aklınızdan çıkarmayın ki Ben de sizi her an bağışlamak ve sevap vermekle anayım...” (Bakara: 2/152)

“Rabb’ini alçakgönüllülükle, korku ve duyarlılık içinde sesini yükseltmeden, sabah akşam zikret ve sakın umursamaz kimselerden olma...” (Araf: 7/205)

“... Allah’ı namaz dışında da daima hatırlayın ki mutluluğa erişebilesiniz.” (Cuma: 62/10)

“Gerçek şu ki Allah’a teslim olmuş bütün erkekler ve kadınlar, inanan bütün erkekler ve kadınlar, kendini ibadet ve taata vermiş erkek ve kadınlar, niyet ve davranışlarında doğru ve samimi olan erkek ve kadınlar, sıkıntılara göğüs geren erkekler ve kadınlar, gönülden huşu ile Allah’tan korkan erkekler ve kadınlar, sadaka veren erkekler ve kadınlar, nefislerini kontrol edip her şeyden kaçınarak oruç tutan erkekler ve kadınlar, iffet ve namuslarını koruyan erkek ve kadınlar, Allah’ı durmaksızın çokça anan erkek ve kadınlar var ya, işte onlara Allah bağışlanma ve büyük bir mükafat hazırlamıştır.” (Ahzab: 33/35)

“Ey iman edenler, Allah’ı çokça anın ve gündeminizden hiç çıkarmayın ve sabah akşam O’nun şanını yüceltin. O Allah ki sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için, üzerinize rahmet etmekte, melekleri de size bağışlanma dilemekte. İşlerinizin düzgün gitmesi için dua etmektedirler...” (Ahzab: 33/41-43)
selam ve dua ile kardeşlerim.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

gecem yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:
xtar yazdı:
Allah hepimizden razı olsun kardeşlerim. Mesaj gelmesi veya gelmemesi önemli değil önemli olan allah için şu yazıyı okuyanların sayısının artması bide değişik yollar uygulayan bilen varsa paylaşsın inşallah.
EVET ZATEN AMAÇ O.AMA OKUMAKTA ÖNEMLİ DEGİL ANLAMAK UYGULAMAK VE BAŞKALARIYLA PAYLAŞMAK.BİZ BİR BİLGİ EDİNMİŞSEK ONU BAŞKKALARIYLA PAYLAŞMA HÜKÜMLÜYÜZ.MİSAL ARKADAŞLAR DUALAR DAGITIYOR ONLARI ALALIM HEM KENDİMİZ HEMDE ÇEVREMİZDEKİLERE VERELİM.ONLARINDA ALLAHA İSLAMA RESULE YÖNELMESİNİ SAGLAYALIM İNŞ
ALLAHI RABBİMİZİ
KUŞLAR KADAR AÇAN ÇİÇEKLER KADFAR DAHİ ZİKRET MEDİĞİMİZ ACI BİR GEÇEK TİRRRRR

Evet kardeşim söylemiştim. Hayvanlar arasında allahı en az zikreden eşektir. Onunda virdi günlük 5000 dir. Onun için derlerki günde 5000 kez allahı anamayan eşek kadar olamaz.

gecem

Kayıtlı Kullanıcı

tebessumd yazdı:
bütün arkadaşların yazılarını okuyamadım ama gerçektende önemli bir konu.RABB’İMİZ (cc) BİZİ KUR’AN’INDA KENDİSİNİ ANMAYA ÇAĞIRIYOR

“... Allah’ı anmak ve devamlı hatırda tutmak şüphesiz en büyük ibadettir...” (Ankebut: 29/45)

“Öyleyse siz, bütün zamanlarınızda Beni anın, Beni aklınızdan çıkarmayın ki Ben de sizi her an bağışlamak ve sevap vermekle anayım...” (Bakara: 2/152)

“Rabb’ini alçakgönüllülükle, korku ve duyarlılık içinde sesini yükseltmeden, sabah akşam zikret ve sakın umursamaz kimselerden olma...” (Araf: 7/205)

“... Allah’ı namaz dışında da daima hatırlayın ki mutluluğa erişebilesiniz.” (Cuma: 62/10)

“Gerçek şu ki Allah’a teslim olmuş bütün erkekler ve kadınlar, inanan bütün erkekler ve kadınlar, kendini ibadet ve taata vermiş erkek ve kadınlar, niyet ve davranışlarında doğru ve samimi olan erkek ve kadınlar, sıkıntılara göğüs geren erkekler ve kadınlar, gönülden huşu ile Allah’tan korkan erkekler ve kadınlar, sadaka veren erkekler ve kadınlar, nefislerini kontrol edip her şeyden kaçınarak oruç tutan erkekler ve kadınlar, iffet ve namuslarını koruyan erkek ve kadınlar, Allah’ı durmaksızın çokça anan erkek ve kadınlar var ya, işte onlara Allah bağışlanma ve büyük bir mükafat hazırlamıştır.” (Ahzab: 33/35)

“Ey iman edenler, Allah’ı çokça anın ve gündeminizden hiç çıkarmayın ve sabah akşam O’nun şanını yüceltin. O Allah ki sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için, üzerinize rahmet etmekte, melekleri de size bağışlanma dilemekte. İşlerinizin düzgün gitmesi için dua etmektedirler...” (Ahzab: 33/41-43)
selam ve dua ile kardeşlerim.
SÖZ SÖYLEMEYE GEREK YOK ANLAYANLAR ANLAMIŞTIR UMARIM ALLAH RAZI OLSUN.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Tebessüm kardeşim gerçekten güzel açıklamışsın. Allah razı olsun. Rabbimizi çokça anmaya çalışalım.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Hesap günü Rabbul alemin kendi katından bir kitap çıkaracak ve diyecek ki bunlar senin yaptığın zikirler.
Melekler: Ya rabbi biz bütün olanları yazdık bu nedir diyecekler.
Rabbul alemin: Kulumun beni sadece benim duyacağım şekilde zikretmesdendir diyecek. Yani kalben zikirlerimizi meekler bile duymuyor. Ama tek duyan vardır o da Rabbul alemin. Onun katından özel bir kitap içnde verilecek kalben yapılan zikirler.
Onun için otururken, yürürken, yatarken allahı anmaya devam edelim. Rabbim bizi şaşırtmasın.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

xtar yazdı:
Hesap günü Rabbul alemin kendi katından bir kitap çıkaracak ve diyecek ki bunlar senin yaptığın zikirler.
Melekler: Ya rabbi biz bütün olanları yazdık bu nedir diyecekler.
Rabbul alemin: Kulumun beni sadece benim duyacağım şekilde zikretmesdendir diyecek. Yani kalben zikirlerimizi meekler bile duymuyor. Ama tek duyan vardır o da Rabbul alemin. Onun katından özel bir kitap içnde verilecek kalben yapılan zikirler.
Onun için otururken, yürürken, yatarken allahı anmaya devam edelim. Rabbim bizi şaşırtmasın.
ALLAH RAZI OLSUN BU AYRINTIYI BEN BİLMİYORDUM.RABBİM NURLU YOLUNDA BİZLERİ SABİT KILSIN İNŞ.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Amin. Allah razı olsun fatma hanım.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Arkadaşlar okuyamayanlar ve tekrar okumak isteyenler için. (Dizi film gibi oldu)
Allah razı olsun hepinizden

sonayavci

Kayıtlı Kullanıcı

selâmınaleyküm arkadaşlar çok faydalı... geliyor insana çok teşekkür edrim yapımcı arkadaşlara
şair Yunus EMRE geldi aklıma ;

B)Hoştur bana senden gelen,B)
B)Ya hûlâtu yahut kefen,B)
B)Kahrında hoş, lütfunda hoş..B)

(YUNUS EMRE)

Tayfun_Dokgoz

Kayıtlı Kullanıcı

HAKLISIN KARDES ALLAH RAZI OLSUN PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

sonayavci yazdı:
selâmınaleyküm arkadaşlar çok faydalı... geliyor insana çok teşekkür edrim yapımcı arkadaşlara
şair Yunus EMRE geldi aklıma ;

B)Ya hûlâtu yahut kefen,B)
B)Kahrında hoş, lütfunda hoş..B)

(YUNUS EMRE)

Allah razı olsun kardeşim faydalı olduysa ne mutlu. Bu arada herkesin bayramı mübarek olsun.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Tayfun_Dokgoz yazdı:
HAKLISIN KARDES ALLAH RAZI OLSUN PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER.

Rabbim hepimizden razı olsun. Sıratı müstakimden ayırmasın. Sevdikleriyle beraber haşreylesin. Allahı çokça zikreden gurubuna nail eylesin.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt