FATMA_ERGUN
Kayıtlı Kullanıcı
RE: Allahı nasıl çok zikredebiliriz
HADİ BAKALIM BEKLİYORUZ FINDIKLARI
HADİ BAKALIM BEKLİYORUZ FINDIKLARI
zerda yazdı:
rabbimi zikr etmek aslında okadar kolayki çünkü herşey onun eseri bakıpta onu hatırlamayacağım hiç bir varlık yok şu mahlukatta ibret nazarıyla baktığımız herşey rabbim ne güzel yaratmışsın dediğimiz herşey bir zikirdir zikir rabbimizi nekadar çok sevdiğimizi gösterir bir insan birini sevse her daim aklında olur onsuz sanki yaşam yoktur peki bizleri yaratan annemizden bile daha şefkatli merhametli olan rabbimi anmak bu kadarmı zordur nefsimizeemi zordur rabbim her daim zikriyle fikriyle meşgul olmayı nasip eylesin son olarak ağır olmasın ama mahlukatta en çirkin sesli hayvan eşşektir bu hayvan günde rabbini binlerce defa zikir ederken eşrefi mahlukat olan bizler bini bırakalım kaç defa anıyoruz yaratanımızı kendimizle o mahluku kıyaslarsak neye varırırz acaba
xtar yazdı:
zerda yazdı:
rabbimi zikr etmek aslında okadar kolayki çünkü herşey onun eseri bakıpta onu hatırlamayacağım hiç bir varlık yok şu mahlukatta ibret nazarıyla baktığımız herşey rabbim ne güzel yaratmışsın dediğimiz herşey bir zikirdir zikir rabbimizi nekadar çok sevdiğimizi gösterir bir insan birini sevse her daim aklında olur onsuz sanki yaşam yoktur peki bizleri yaratan annemizden bile daha şefkatli merhametli olan rabbimi anmak bu kadarmı zordur nefsimizeemi zordur rabbim her daim zikriyle fikriyle meşgul olmayı nasip eylesin son olarak ağır olmasın ama mahlukatta en çirkin sesli hayvan eşşektir bu hayvan günde rabbini binlerce defa zikir ederken eşrefi mahlukat olan bizler bini bırakalım kaç defa anıyoruz yaratanımızı kendimizle o mahluku kıyaslarsak neye varırırz acaba
Abla allah razı olsun konuşturacaksın beni yine ama hadi bakalım. Sevgiden basediyoruz. Allaha aşkına bir insan sevdiğini nasıl anar söylermisinzi. Yemekten içmekten kesimez mi, gözü saatte arayacağı zamanı beklemezmi, telefon çalınca heyecanla açmazmıyız, kulağımız telefonda çalmasını beklemezmiyiz, saatlerce konuşmak istemezmiyiz, onunla sabahlara kadar oturup sobet etmek, hep yanında olmak, kırılmasın diye kelimeleri seçemek, hoşuna gitsin diye şiirler yazmak, istemezmiyiz isteriz yaparızda. Yani bunları konumuzla birleştirisek bazı şeyler katşımıza çıkar.
Hayvanlar arasında en az Allahı zikreden Eşekti onunda günlük virdi 5000 dir. Selamlar.
FATMA_ERGUN yazdı:
xtar yazdı:
zerda yazdı:
Abla allah razı olsun konuşturacaksın beni yine ama hadi bakalım. Sevgiden basediyoruz. Allaha aşkına bir insan sevdiğini nasıl anar söylermisinzi. Yemekten içmekten kesimez mi, gözü saatte arayacağı zamanı beklemezmi, telefon çalınca heyecanla açmazmıyız, kulağımız telefonda çalmasını beklemezmiyiz, saatlerce konuşmak istemezmiyiz, onunla sabahlara kadar oturup sobet etmek, hep yanında olmak, kırılmasın diye kelimeleri seçemek, hoşuna gitsin diye şiirler yazmak, istemezmiyiz isteriz yaparızda. Yani bunları konumuzla birleştirisek bazı şeyler katşımıza çıkar.
Hayvanlar arasında en az Allahı zikreden Eşekti onunda günlük virdi 5000 dir. Selamlar.
MAŞŞALLAH GÜZEL ANLATMIŞSINIZ
Hayvanlar arasında en az Allahı zikreden Eşekti onunda günlük virdi 5000 dir.
BEN BUNU İKL DEFA DUYUYORUM
xtar yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:
xtar yazdı:
zerda yazdı:
MAŞŞALLAH GÜZEL ANLATMIŞSINIZ
Hayvanlar arasında en az Allahı zikreden Eşekti onunda günlük virdi 5000 dir.
BEN BUNU İKL DEFA DUYUYORUM
Güzellik insanın anlamasıyla ve bakmasıyla ilgilidir. Tasavvuf kitaplarında o şekide geçer ve insan günde 5000 kez Allah diyemezse eşek kadar olamaz denir.
xtar yazdı:
Allah hepimizden razı olsun kardeşlerim. Mesaj gelmesi veya gelmemesi önemli değil önemli olan allah için şu yazıyı okuyanların sayısının artması bide değişik yollar uygulayan bilen varsa paylaşsın inşallah.
xtar yazdı:
Evet çok büyük bişey yapamadığımız için yoksa en fazla 20 dk alıyo yolda yürüken bile yapılabilecek birşey rabbim adını çokça anan kullarından eylesin bizi.
ferit yazdı:
xtar yazdı:
Evet çok büyük bişey yapamadığımız için yoksa en fazla 20 dk alıyo yolda yürüken bile yapılabilecek birşey rabbim adını çokça anan kullarından eylesin bizi.
SelamünAleyküm
Ben işe gidip gelirken Allah'ı anmazsam Peygamberimiz (s.a.v)'e salavat getirmezsem boşa yürümüş sayıyorum kendimi...Hatta bazen şeytana uyupta unuttuğumda eve varınca kendime ceza veriyorum...İnşaAllah kardeşlerim bunun bilincinde olalım ve Allah'ı anmak bu kadar zor gelmemeli...Bu arada çok güzel bir konu açmışsınız Allah razı olsun... Allah'ın Selameti üzerinize olsun...B)
nuresma yazdı:
selamun aleykum.ya ben hep geç kalıom bu sohbetlere ama Allah razı olsun ufkum genişli'nu anmak O'nun bak dediği yerden görmeye vesiledir. bizi O'nu anmaktan alıkoyacağını düşünenler bilmez mi ki gönüllerin sahibi kimdir? ha bire müslümanları manevi olarak laflarıyla ezmeyi planlayanlar gün gelecek karşılarında sarsılmaz iman bulacaklar.. selam ve dua ile..
SuARAa yazdı:
Allah razı olsun bu konuyu ele aldığın için..Ben de her daim işte çalışırken eve giderken dışarda gezerken Rabbimi zikretmeye çalışıyorum..Biz bir adım atarsak Rabbim büyük lütfundan bizede verecektir inşALLAH..
Selam ve dua ile..