Ferat MAVİYILDIR
Kayıtlı Kullanıcı
- Katılım
- 23 Tem 2009
- Mesajlar
- 72
- Tepki puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 34
-EN BÜYÜK CİHAD-
Değerli Kardeşlerim;
Yüce ALLAH Kuranı Kerimde bir çok ayetinde ''cihad'' etmeyi cihaddan kaçmamayı bizlere emretmiştir,''cihad'' tüm müslümanlara farz kılınmıştır..
''Sizinle savaşanlara karşı ALLAH yolunda savaşın (ancak) aşırı gitmeyin Elbette ALLAH aşırı gidenleri sevmez''.(2/190)
''Savaş hoşunuza gitmediği halde üzerinize yazıldı (farz kılındı) Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey sizin için hayırlıdır ve olur ki sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir ALLAH bilir de siz bilmezsiniz''.(2/216)
''Öyleyse dünya hayatına karşılık ahireti satın alanlar ALLAH yolunda savaşsınlar; kim ALLAH yolunda savaşırken öldürülür ya da galip gelirse ona büyük bir ecir vereceğiz''.(4/74)
''Fitne kalmayıncaya ve dinin hepsi ALLAH'ın oluncaya kadar onlarla savaşın Şayet vazgeçecek olurlarsa şüphesiz ALLAH yaptıklarını görendir''.(8/39)
''Ey iman edenler bir toplulukla karşı karşıya geldiğiniz zaman dayanıklık gösterin ve ALLAH'ı çokca zikredin Ki kurtuluş (felah) bulasınız''.(8/45)
..daha bir çok ayetler vardır.
Değerli Kardeşlerim; İslam dini her yerde oluncaya kadar ALLAH'ın hükümleri,emirleri uygulanıncaya kadar ''cihad'' etmek müslümanlara farz kılınmıştır..
Cihad etmek sadece askeri bir ortamda ALLAH için savaşmak değildir..!
Yani cihad etmek için böyle bir ortamı beklemek değil..
Yaşamakta olduğumuz bu topraklarda,bu hükümlerde,müşriklerin içerisinde(ALLAH'a ortak koşanlar) ile bulunmaktayız..
İşte ''En Büyük Cihad'' bunların içerisinde böyle bir ortamda,bu devirde islamı ve imanımızı Rabbimizin istediği şekilde hakkıyla ayakta tutmaktır..
Saygılarımla
Ferat MAVİYILDIRIM