Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Allah yazarken dikkat edelim. (1 Kullanıcı)

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Sn.Kardeşlerim böyle bi konu yok sanırım
Bazı cevaplarda Allah yazarken A yı küçük yazıyoruz, Allah ın A sı Küçük harfle yazılmasında bi mahsur varmı bilmiyorum ama.

´´GüLiѕтaи´´

Kayıtlı Kullanıcı
ben bu şekil yazsamda (Allah) içime sinmiyor..
ALLAH yazıyorm...

dikkatt edilmesi gereken bişey... ALLAH razı olsun kardeşim...

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
´´GüLiѕтaи´´;1188058' Alıntı:
ben bu şekil yazsamda (Allah) içime sinmiyor..
ALLAH yazıyorm...

dikkatt edilmesi gereken bişey... ALLAH razı olsun kardeşim...

Sendende Allah razı olsun kardeşim.

Gök Kubbe

Kayıtlı Kullanıcı
aa ben küçük yazıyomm :( aslında önceden büyük yazıyodum Allah die sonra baktım gönderince sitede kendiliğinden hepsi büyük ALLAH şeklinde bende küçük yazmaya başladım sitede:(:(:(::(
ALLAH razı olsun uyarı için çoooooo...k teşekkürler

glikozrock

Kayıtlı Kullanıcı
Ben eskiden beri dikkat ederdim bu hususa çok şükür. Ve sitede yazarken bir süre sonra tüm Allah yazılarının otomatik olarak "ALLAH" olarak yazıldığını farkettim. Ama yine de her sefer seferinde "Allah" olarak yazarım. Bu işin günahı varmıdır bilmem. Ama bence her şeyi de "acaba günahmı?" diye düşünmemek lazım. Bazı meselelerin edebi vardır. Mesela namazdan önce abdest alıp namaz vaktini beklemek namazın bir edebidir ama farzı değildir. Oysa "nasılsa farz değil" deyip yapmamaktansa yapmak ne güzel olur. Hem küçükte olsa dinle ilgili hususlara dikkat etmek gerekir, hoş dinle ilgili hiç bir şey göz ardı edilecek kadar küçük değil ya neyse. Konuyu açan arkadaştan Allah razı olsun.

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Ben eskiden beri dikkat ederdim bu hususa çok şükür. Ve sitede yazarken bir süre sonra tüm Allah yazılarının otomatik olarak "ALLAH" olarak yazıldığını farkettim. Ama yine de her sefer seferinde "Allah" olarak yazarım. Bu işin günahı varmıdır bilmem. Ama bence her şeyi de "acaba günahmı?" diye düşünmemek lazım. Bazı meselelerin edebi vardır. Mesela namazdan önce abdest alıp namaz vaktini beklemek namazın bir edebidir ama farzı değildir. Oysa "nasılsa farz değil" deyip yapmamaktansa yapmak ne güzel olur. Hem küçükte olsa dinle ilgili hususlara dikkat etmek gerekir, hoş dinle ilgili hiç bir şey göz ardı edilecek kadar küçük değil ya neyse. Konuyu açan arkadaştan Allah razı olsun.

Sağol kardeşim ALLAH senden de razı olsun

ALLAH razı olsun bilinçli kardeşim........:)

ALLAH sendende razı olsun kardeşim.

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
Aklımı kurcalayan bi konuydu ben çoğunlukla Allah cc yazıyorum..!

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı

elimden geldiğince küçük yazmamaya gayret ederim, hatırlattığın için Mevla razı olsun can....

ibra

Kayıtlı Kullanıcı

kalbiminurlandır

Eposta Onaylanmamış Üyeler
Aklımı kurcalayan bi konuydu ben çoğunlukla Allah cc yazıyorum..!

Normal isimleri bile büyük yazıyoruz ALLAH c.c yazarknde büyük yazmamız lazım değilmi . bi bilgisi olan bilgi verse iyi olur araştırdım ama bulamadım.

Ne mutlu ALLAH cümlemizden razı olsun

ALLAH CELLE CELALUHÜ yazmamız daha uygun diye düşünüyorum. kıdemli moderatör KAAN abimizde dikkat ettiğim bir yazım şekli.
selam ve dua ile...

ALLAH -AZZE VE CELLE- dualarınızı kabul buyursun . Hayırlı bayramlar... :H

bir_umut

Kayıtlı Kullanıcı
güzel bi konu ;) teşekkürler

bizim Allah cc ismini küçük yada büyük yazmamız en başta saygı ve sevgiden gelir o sebebten dikkat ;)

huzurpınarı

Kayıtlı Kullanıcı
her zaman büyük harflerle yazıyorum hatta sitenin yazıyı otomatik olarak büyüttüğünüde şimdi burdan öğrendim...

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH CELLE CELALUHÜ yazmamız daha uygun diye düşünüyorum. kıdemli moderatör KAAN abimizde dikkat ettiğim bir yazım şekli.
selam ve dua ile...

ALLAH -AZZE VE CELLE- dualarınızı kabul buyursun . Hayırlı bayramlar... :H

Amin Teşekkürler katkınız için ALLAH razı olsun

güzel bi konu ;) teşekkürler

bizim Allah cc ismini küçük yada büyük yazmamız en başta saygı ve sevgiden gelir o sebebten dikkat ;)

Evet çok haklısınız bu türkçenin kuralı dikkat etmemiz gerekir
ALLAH razı olsun

her zaman büyük harflerle yazıyorum hatta sitenin yazıyı otomatik olarak büyüttüğünüde şimdi burdan öğrendim...

Bende öğrendim ama hiç denemedim oluyormu diye.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt