Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Allah Rızası İçin Televizyonu kaldırdık ELHAMDÜLİLLAH (6 Kullanıcı)

• Konuyu başlatan tevbekarım
  • Başlangıç tarihi
T

tevbekarım

Esselamün Aleyküm dua dostlarım abilerim ablalarım
RABBİM CÜMLEMİZE İKİ DÜNYA AFİYETİ VERSİN İNŞALLAH DÜN EVİMDE BİR TEMİZLİK YAPTIM RABBİM SİZDEN VE EŞİMDEN RAZI OLSUN Kİ EVİMİZDEN TELEVİZYONU KALDIRDIK İNŞALLAH.... ŞEYTANIN TELEVİZYON YOLUYLA EVİMİZE KURDUĞU SALTANATI BİTTİ RABBİM SEBAT ETMEYİ NASİP ETSİN İNŞAALLAH KARDEŞLERİM HERKESE TAVSİYE EDERİM HARİKA BİR DUYGU BİZ SON BİR HAFTADIR YATSI NAMAZLARINI CEMAATLA KILIP HEMEN SONRASIN RİSALE SOHBETİ YAPIYORDUK ELHAMDÜLİLLAH UZUN BİR SÜREDİR DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ ŞEYİ DÜN HAYATA GEÇİRDİK VE TELEVİZYON BELASINDAN KURTULDUK BU AÇMIŞ OLDUĞUMUZ BAŞLIĞA ARADABİR TELEVİZYONSUZ EVİN MUTLULUKLARINI AKTARACAĞIM İNŞAALLAH..DUALARINIZA TALİBİM Kİ BU VE BUNUN DIŞINDA HAK RIZASINI ARADIĞIMIZ DURUMLARDA RABBİM SABIR GÖSTERMEYİ NASİP ETSİN SELAM VE DUA İLE

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı sabahlar gönül dostum.
Ne güzel yapmışsınız.
Rabbim bizlerede nasip etsin inşallah.
Bende kararlıyım.
Televizyon olmadan bir hayat istiyorum.
Bilgisayarda sadece iş yerimde mevcur.
Ama televiyonda mekke ve medineyi canlı olrak seyratmek çok güzel.
Biz de televiyon dini yayınlarla devam ediyor.
Allaha emanet ol canım benim dualarımdasın.

T

tevbekarım

hayırlı sabahlar dua dostum güzel ablam Allah razı olsun Rabbim cümlemize kolaylaştırsın inşallah biz 7 kişilik geniş bir aileyiz o yüzden televizyon istertemez sadece hayır adına kullanılmıyordu maalesef ...bir bıçak misali nasıl kullanıldığı çok önemli Rabbim kolaylaştırsın inşaallah dualarınıza talibiz...selam ve dua ile...

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Hayır adına atılmış güzel bir adım... Umarım hakkınızda güzelliklere vesile olur abla .. (;

Bizim eve de babam hiçbir zaman tv sokmadı ama pc var sanırım aynı görevi ziyadesiyle görüyor..

Kaan Erdem

Yönetici
Aleykumselam kardesimiz,ALLAH celle celaluh niyetinizi daim ve sabit eylesin.Ne mutlu sizlere.

T

tevbekarım

Hayırlı sabahlar gönül dostum.
Ne güzel yapmışsınız.
Rabbim bizlerede nasip etsin inşallah.
Bende kararlıyım.
Televizyon olmadan bir hayat istiyorum.
Bilgisayarda sadece iş yerimde mevcur.
Ama televiyonda mekke ve medineyi canlı olrak seyratmek çok güzel.
Biz de televiyon dini yayınlarla devam ediyor.
Allaha emanet ol canım benim dualarımdasın.

Aleykumselam kardesimiz,ALLAH celle celaluh niyetinizi daim ve sabit eylesin.Ne mutlu sizlere.

SABIR VE SEBAT ETMEMİZ İÇİN RABBİMİN MERHAMETİNE VE SİZLERİN DUALARINA MUHTACIZ RABBİM CÜMLEMİZDEN RAZI VE HOŞNUT OLSUN İNŞAALLAH Selam Ve Dua İLE...

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
MaşaALLAH ablacığım :)

Malesef başköşemizde duruyor genel olarak faydasından çooook zarar veriyor.

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Maşallah subhanallah, Rabbim daim ettirsin amelnizi...
Muvaffak olmanızı dilerim.

mir_erhan

Moderator
Selamün Aleyküm.
Maşallah sevgili kardeşimiz.
SABIR VE SEBAT ETMEYi nasip etsin Mevla.
Çok harika ötesi bir şey.
bir çok evdek tv durumu şu olmuş. salonda bir
oturma odasında bir mutfakta bir oğlunun odasında bir.
herkes akşam olunca farklı yerde faklı diziler farklı faniler izliyor...
İmanın Allah celle celalüh kelamının eksik olduğu eve şeytan böyle alır hertarafını

Rabbimiz bizlere de o günleri nasip etsin inşallah .
ya gereksiz ike kapatma düğmesine dokunma dirayetini nasip etsin. amin.

selam ve dua ile

T

tevbekarım

HAYIR DUALARDA BULUNAN DUA DOSTLARIMIZ GÜZEL AİLEMİZ RABBİM HEPİNİZDEN HEPİMİZDEN RAZI VE HOŞNUT OLSUN İNŞAALLAH YAZDIKLARINIZI OKUDUKÇA MUTLULUĞUMU TARİF EDEMEM SİZE SÖZ VERDİĞİM GİBİ TELEVİZYONSUZ EVİN HALLERİNDEN BAHSEDEYİM BİRAZ RABBİM ŞAHİDİM OLSUN Kİ BU KADAR MI SUKUNET BU KADAR MI HUZUR VERİR BİR EV MEĞER NE KADAR BOŞ GEÇİRMİŞİZ BUNCA ZAMANI ALLAH U TEALA HER ŞEYİN EN İYİSİNİ BİLİR BİR DEFA TELEVİZYONUN KAPANMIŞ OLMASI BAŞLI BAŞINA İBADET GİBİ ÇÜNKÜ EVDE HER KESİN ELİNDE KİTAP OLMAYA BAŞLADI YA KURAN-I KERİM YA SİYER YADA RİSALE AMA MUTLAKA KİTAP VAR EN ÖNEMLİSİ SABAH NAMAZLARINA VAKTİNDE VE DİNÇ BİR ŞEKİLDE KALKMAYA BAŞLANILDI ELHAMDÜLİLLAH YATSI NAMAZLARI CEMAATLE KILINIP AKABİNDE RİSALE SOHBETLERİ YAPILIYOR YA RABBİ NE KADAR HAMDETSEK AZ İNANIN GÜZEL AİLEM TELEVİZYON ÖMRÜMÜZÜ ÇOCUKLARIMIZI MUTLULUĞUMUZU HEPSİNDEN ÖNEMLİSİ ZAMANIMIZI VE İMANIMIZI ÇALIYOR HEMDE RUHUMUZ DUYMADAN DENEYİN DERİM MİR ERHAN ABİMİZİN DEDİĞİ GİBİ EVDE ÇOK OLAN TV SAYISINI ZAMANLA AZALTIP SONRADA TAMAMMEN BU İLETTEN KURTULMAK İÇİN RABBİMDEN YARDIM VE MERHAMET DİLEYELELİM BİRBİRİMİZ İÇİN...MERHAMETLİLERİN EN MERHAMETLİSİ OLAN RABBİM ÖYLE YARDIM EDİYOR Kİ ÖYLE KOLAYLAŞTIRIYOR Kİ BEN HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM GÜZEL DÜŞÜNCELERİNİZİ VAKİT AYIRIP PAYLAŞTINIZ RABBİM HEPİNİZDEN HEPİMİZDEN RAZI VE HOŞNUT OLSUN İNŞAALLAH Selam ve Dua İle...

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Es selamu aleykum kardeşim.. İnanın sizin kadar ben de sevindim..
Yazdıklarınızı okuyunca öyle mutlu oldum ki.. MaşaAllah.. Rabbim daim eylesin.
Hayırlara vesile olmuş, daha da fazlası olur inşaAllah..
Televizyon zamanı kısaltıyor.. Televizyonun olmadığı evde sanki zaman daha çok..
Demiştik ya, televizyonlu odadan televizyonsuz odaya geçmek de bir nevi hicret..
Ben televizyon izlemiyorum ama internette zaman israfım büyük :(
Evlendiğimde, kendi evime televizyon almayı düşünmüyorum.. Bakalım hayırlısı..
Rabbim cümlemize nasip etsin..

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Maşallah darısı bizlere inşallah.Ne güzel birşey.Televizyon aile akraba muhabbetlerini sohbetlerini öldüren bir araç malesef.Bizde kaldırabilsek Rabbim bizlerede nasip etsin inşallah.Televizyonsuz bir hayat günümüz şartları için düşünülünce zor ama olması gereken birşey.İnşallah kaldıramasakta şu an bizim için faydalı olan kanalları sohbet ve duaları izleme dinleme şansımızı arttırmak.
Kararlılığınızı daim etsin kardeşim.

sahaff

Kayıtlı Kullanıcı
Zaten İnternet varken tv olmasada oluyor...

TTnetle herşey mümkün:)

Şanslı Bedevi

Kayıtlı Kullanıcı
İnternet, televizyondan daha mı az zararlı ?
Doğru kullanmayı bilmektir, önemli olan.

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
İnsanlardan ne kadar uzaklaşırsanız, Allaha o kadar yaklaşırsınız. Bu yüzyıldaki Altın kural bu.

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
MASAALLAH diyorum baska bir sey demiyorum.
Bizim evde kaldirmaya kalksak ne olur bilmiyorum ama..
Esinize, size gercekten masaALLAH.
Rabbim sizden razi olsun.

T

tevbekarım

Esselamün aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü Elhamdülillahi Rabbil Alemin Esselatü vesselamün aleyke ya Resullallah kıymetli dua ailem
uzun bir yazacak kadar kalamıyordum bugün nasip oldu nasılsınız inşAllah hepiniz afiyettesinizdir.size bu açmış olduğumu konuyla alakalı sözüm vardı onun için yazmak istedim kıymetli ailem Cenab ı Mevla şahidimdir ki televizyon belası evimizden çıktı çıkalı gecelerimiz saatlerimiz öyle bereketlenmiş ki elhamdülillah ZAMANIMIZ GENİŞLEMİZ kitap okumaya öyle iştiyak duyuyoruz ki işten eve dönmeyi akşam olmasını iple çeker olduk elhamdülillah önceleri akşamlara dair düzenli bir programımız yokken şimdilerde biliyoruz ki takip ettiğimiz bir okuma programımız var yatsı namazını cemaatle kılıp çocuklarımız namazda bizlere katılmak için abdest sırasına girmesi namaza yetişmek için ağlayarak kılmayın bizde geliyoruz demesi Rabbi Rahimin bizlere bu dünyada tattırdığı cennet nimeti gibi Ya Rabbi biz halimize şükürden aciziz Sen Merhametlilerin en Merhametlisisin bizlere dinini yaşamayı yaşatmayı kolaylaştır İnşAllah..evimize gelen misafirler birkaç saatliğinede olsa televizyon fitnesinden uzak duruyor ve konu televizyonsuz evin rahatlığına geliyor elhamdülillah Ya Rabb iyilik adına ne varsa sendendir bizi nefsimizle bir an bile başbaşa bırakma

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Ne büyük huzur,
allaha emanet ol canım benim.
Selametle kal.
ümreden dönüş oldu mu?
Dua ve selam ...

selimoglu

Kayıtlı Kullanıcı
İnternet varken TV ye kim bakıyor ki? 4-5 saatimizi TV başında geçirmek biraz zor ama, internet başında zaman akıp gidiyor. Yani TV yi bize, biz değilde internet bıraktırdı. Bakalım internetin papucunu hangi teknolojik buluş dama attıracak?

T

tevbekarım

Ne büyük huzur,
allaha emanet ol canım benim.
Selametle kal.
ümreden dönüş oldu mu?
Dua ve selam ...

Allah razı olsun ablam Elhamdülillah hasretle döndüler her gidip gelen gibi bir daha ki ne zaman olur diye şimdiden düşünmeye başlamışlar Rabbim isteyen herkese nasip etsin içindede bizlere İnşaAllah..Selam ve Dua ile.

İnternet varken TV ye kim bakıyor ki? 4-5 saatimizi TV başında geçirmek biraz zor ama, internet başında zaman akıp gidiyor. Yani TV yi bize, biz değilde internet bıraktırdı. Bakalım internetin papucunu hangi teknolojik buluş dama attıracak?

Selimoğlu kardeşim tespitlerinde zaman ve şahıslara göre haklılık payınız şüphesiz var ancak Elhamdülillah internet hastalığımızı televizyondan önce bıraktırmıştı Rabbim elimizden geldiğince boş yere kullanmamaya çalışıyoruz artık interneti, televizyonda iyi bildiğimiz kanallarda bile bizim ve çocuklarımızın ne ile karşılaşacağını bilmiyoruz televizyon her zaman denetimimiz altında olamıyor ve maalesef dini ve ahlaki değerler öyle ayaklar altına alınıyor ki yansıttıkları göz kamaştırıcı ışıklardan bunun farkına varamıyoruz bile... bıçak misali ne amaçla kullanılırsa ona hizmet ediyor teknoloji Rabbim rızasından ayırmasın İnşaALLAH. İYİ OLAN NE VARSA RABBİMİZİN LÜTFUDUR BİZ NEFSİMİZLE BAŞBAŞA KALDIĞIMIZDA NASILDA UÇURUMLARA YUVARLANDIĞIMIZI GÖRÜYORUZ.HAMD ALEMLERİN RABBİNE SALATU SELAM O'NUN HABİBİ PEYGAMBERİ ZİŞANIMIZIN ÜZERİNE OLSUN SELAM VE DUA İLE...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt