Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Allah rizasi için dua istiyorum (2 Kullanıcı)

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardesim

rabbim korktuklarimizdan emin kilsin bizleri ne guzel dualar etmissin inan her namazda isimlerini tek tek sayarak dua ettiklerim arasindasin rabbim kolay eylesin her isini her adimini hayirlara cikarsin dualarin kabul olsun kardesim......selametle dua ile......

~ Zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardesim

rabbim korktuklarimizdan emin kilsin bizleri ne guzel dualar etmissin inan her namazda isimlerini tek tek sayarak dua ettiklerim arasindasin rabbim kolay eylesin her isini her adimini hayirlara cikarsin dualarin kabul olsun kardesim......selametle dua ile......

Amin, Amin, Amin! Tesekkür ederim ALLAH (C.C) Razi olsun! Seninde dualarin kabul olsun bütün hayir kapilari açilsin sana!
Hayatinda hep basarili olursun in sa Allah! Beni çok sevindirdin, Allah da seni sevindirsin ! B)

~ Zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Yaklasik bir hafta kaldi sonra en zor sinavlar :( Hele bir tanesi var ki o derste çok zorlaniyorum. Elimden geleni yapiyorum çalisiyorum ama bir türlü anlayamiyorum. Ki o ders diplomam için en önemlilerden.
Antrenman için geçen senelerin konularini verdiler bize ama ne yapmam gerektigini bile anlayamiyorum bazen... Allahim bana yardim et! Fazlü-keremin ile bana kavrayabilme gücü ver... Zekami arttir ve anlayis gücü ver. Basarilmemi nasip et o dersi bile! Lâ ilâhe illâ ente yâ Hannân yâ Mennân Ya Bedies semâvati vel ardı Zel Celâl-i vel ikrâm.
Belki bir mucize bekliyorum. Bilmiyorum çünkü simdiye kadar çalistim ama olmadi ... Ama Allah'im sen imkansizi yaratirsin, çünkü sen, herseye KADIR'sin Allah'im.
Dua ettim, belki simdi tesirini görecegim. Rabbim duami kabul buyur !
Ve anladiklarimin çikmasini nasip et sinav'da yapabildiklerim ve de yapabilmemi nasip et !
Allahım, Senin kolaylaştırdığından başka kolay yoktur. Ancak Sen istersen zoru kolaylaştırırsın. Isimi bana kolaylastir! İmtihanlarımızı kolay eyle!
Ya Mucib, Ya Mucib, Ya Mucib, duami kabul buyur!
Ya Rahman! Ya Rahim!

” Ve bi kudreti Bismillahirrahmanirrahim. İrfa’ kadri veşrah sadri ve yessir emri, verzukni min haysü la ehtesibu, bi fazlike ve keremike ve ihsanike ya men hüve, kaf ha ya ayn sad; ha mim ayn sin kaf ve es’elüke bicemalil izzeti ve celalil heybti ve izzetil kudreti, ve ceberutil azameti entec’aleni min ibadike’ssalihin, ellezine la hayfun aleyhim velahum yahzenun.

( Rahman ve rahim olan Allah’ın adıyla. Şanımı yücelt, göğsümü genişlet, işlerimi kolaylaştır. Fazlü keremin ve ihsanınla beni hesapsız rızıklandır Allah’ım. Kaf ha ya ayn sad ve ha mim sin kaf hürmetine duamızı kabul eyle ey rabbim. İzzetin, celalin, kudretin, cemalin ve ceberut’un hürmetine beni kıyamette korkmayan ve mahzun olmayan iyi kullarından eyle)

~ Zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
RABBİM yar ve yardımcın olur inşALLAH...

Yeni gördüm ! In sa Allah ... Allah razi olsun !!

Pazartesi ve Sali yine girecegim sinavlara...
Hele sali öyle bir dersin sinavi var ki elimden ne geldiyse yaptim çalismaya çalistim ama o dersteki konulari zor anliyorum.
O yüzden çok çalistim ama bütün motivasyonumu kaybettim artik. Zor anliyorum o konulari. In sa Allah pisman olmam.
Neyse hayirlisi olsun.
Hepinizden, bana dua eden herkesten Allah razi olsun.
In sa Allah sonu güzel biter :)

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Yeni gördüm ! In sa Allah ... Allah razi olsun !!

Pazartesi ve Sali yine girecegim sinavlara...
Hele sali öyle bir dersin sinavi var ki elimden ne geldiyse yaptim çalismaya çalistim ama o dersteki konulari zor anliyorum.
O yüzden çok çalistim ama bütün motivasyonumu kaybettim artik. Zor anliyorum o konulari. In sa Allah pisman olmam.
Neyse hayirlisi olsun.
Hepinizden, bana dua eden herkesten Allah razi olsun.
In sa Allah sonu güzel biter :)

Ya Alim , Ya alim, Ya alim ! adının hürmetine Allah c.c zihin açıklıgı anlama kabiliyeti versin kardeşim
Kalbimdesin inşallah dualarımdasın ...

melegim

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH yardımcın olsun...once salavat getır ve dua et ALLAHa sıgın..ınsllah guzel gecer..

hz.musaın su duası var--

Rabbişrahli sadri ve yessirli emri. Vahlul ukdeten min lisani ve yefkahu kavli”

**

“Ey rabbim.

Göğsümü aç, genişlet. İşimi kolaylaştır.

Dilimde bulunan düğümü çöz de anlasınlar beni”

(Taha suresı:25-28)

ve su dua var ınsallah okursun--

HASBUNALLAHU VE Nİ’MEL VEKİL
“Onlar (o mü’minler) öyle kimselerdir ki, halk kendilerine; ‘Düşmanınız olan insanlar size karşı ordu toplamışlar, onlardan korkun!’ dediklerinde,
bu söz onların imanlarını arttırdı ve Allah bize yeter, O ne güzel vekildir! dediler.”
(Âl-i İmrân: 3/173)

Buhârî’nin Abdullah İbni Abbas (RA)’dan naklettiği bir rivayette göre:
“Ateşe atıldığı zaman İbrahim aleyhisselâm’ın son sözü:
“ALLAH bana yeter, o ne güzel vekildir” demek olmuştur.
Bu sözü ilk söyleyen Hz.İbrahim (AS) dır.

ınsallah yardımcı olabılmıssızdır....

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
ZİHİN AÇAN DUÂ:
Bismillahirrahmanirrahim.
Allahü lâtifun bi ibadihi yerzuku menyeşau Ve-huvel kaviyyul aziz.
SINAV DUÂ'sı ;
Allahümme Rabbizitni ilmen ve fehmen ve imamen
Allah!ım zihnimi aç,ilmimi artır,fehmimi aç,imanımı genişlet.
Ya Fettah(489) Ya Mukaddim(184) adet okunması çok makbuldür.
Sınava girerkende”Rabbi edhılni müdhalen sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve’cal li min ledünke sultanen nasira
Allah’ım beni doğru bir girişle girdir ve doğru bir çıkışla çıkar.Katından bana yardım edici bir kuvvet gönder.
Sınav başlayınca “Rabb’şrah li Sadri ve yessirli emri,Va’hlül ukdeten min lisani,yefkahü kavli.”
Ya Rabbi gögsümü ve gönlümü genişlet,işimi kolaylaştır.dilimin bağını çöz.Sözümü anlaşılır eyle.
Ardından” Ya Hayyü Ya kayyumü Birahmetike esteğisu”
Ey Hay ve Kayyum olan Allah’ım Rahmetinle yardımını istiyorum.

~ Zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH yardımcın olsun...once salavat getır ve dua et ALLAHa sıgın..ınsllah guzel gecer..

hz.musaın su duası var--

Rabbişrahli sadri ve yessirli emri. Vahlul ukdeten min lisani ve yefkahu kavli”

**

“Ey rabbim.

Göğsümü aç, genişlet. İşimi kolaylaştır.

Dilimde bulunan düğümü çöz de anlasınlar beni”

(Taha suresı:25-28)

ve su dua var ınsallah okursun--

HASBUNALLAHU VE Nİ’MEL VEKİL
“Onlar (o mü’minler) öyle kimselerdir ki, halk kendilerine; ‘Düşmanınız olan insanlar size karşı ordu toplamışlar, onlardan korkun!’ dediklerinde,
bu söz onların imanlarını arttırdı ve Allah bize yeter, O ne güzel vekildir! dediler.”
(Âl-i İmrân: 3/173)

Buhârî’nin Abdullah İbni Abbas (RA)’dan naklettiği bir rivayette göre:
“Ateşe atıldığı zaman İbrahim aleyhisselâm’ın son sözü:
“ALLAH bana yeter, o ne güzel vekildir” demek olmuştur.
Bu sözü ilk söyleyen Hz.İbrahim (AS) dır.

ınsallah yardımcı olabılmıssızdır....

Allah razi olsun okuyacagim in sa Allah. Allah ne muradin varsa versin. Sana ve yakinlarina hayirli ömürler versin Rabbim :)

Ya Alim , Ya alim, Ya alim ! adının hürmetine Allah c.c zihin açıklıgı anlama kabiliyeti versin kardeşim
Kalbimdesin inşallah dualarımdasın ...

Amiin ! Tesekkür ederim ! B)

ZİHİN AÇAN DUÂ:
Bismillahirrahmanirrahim.
Allahü lâtifun bi ibadihi yerzuku menyeşau Ve-huvel kaviyyul aziz.
SINAV DUÂ'sı ;
Allahümme Rabbizitni ilmen ve fehmen ve imamen
Allah!ım zihnimi aç,ilmimi artır,fehmimi aç,imanımı genişlet.
Ya Fettah(489) Ya Mukaddim(184) adet okunması çok makbuldür.
Sınava girerkende”Rabbi edhılni müdhalen sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve’cal li min ledünke sultanen nasira
Allah’ım beni doğru bir girişle girdir ve doğru bir çıkışla çıkar.Katından bana yardım edici bir kuvvet gönder.
Sınav başlayınca “Rabb’şrah li Sadri ve yessirli emri,Va’hlül ukdeten min lisani,yefkahü kavli.”
Ya Rabbi gögsümü ve gönlümü genişlet,işimi kolaylaştır.dilimin bağını çöz.Sözümü anlaşılır eyle.
Ardından” Ya Hayyü Ya kayyumü Birahmetike esteğisu”
Ey Hay ve Kayyum olan Allah’ım Rahmetinle yardımını istiyorum.

Cook tesekkür ederim. Bu duayi sinavlara girerken okumamistim. Okurum in sa Allah.
Allah razi olsun! Ne muradin varsa versin.
Birde bana Ya Mukaddim ismi önerilmisti önceden. In sa Allah onu da okurum ama birsey merak ediyorum bazi sitelere bakmistim da "Mukaddim ve Muahhir isimlerinden birini zikretmeden yalnız ötekiyle dua etmek caiz değildir" deniliyor. Bir bilgin var mi ?

Allah ikinizdende razi olsun tekrar. Hayirli kapilar açsin sizlere ! Hep mutlu olun in sa Allah .

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
hımm yurt dışındaki sistem ne güzelmiş.ama bizim gibi sınava alışmışlar için bi hayli zor:)
Allah yardımcın olsun kardeşim sınavlarında da günlük hayatta da kendini güzel ifade edebilme,
akıcı konuşabilme yeteneği versin. işlerinde muvaffak eylesin.

~ Zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
hımm yurt dışındaki sistem ne güzelmiş.ama bizim gibi sınava alışmışlar için bi hayli zor:)
Allah yardımcın olsun kardeşim sınavlarında da günlük hayatta da kendini güzel ifade edebilme,
akıcı konuşabilme yeteneği versin. işlerinde muvaffak eylesin.

Amin Allah razi olsun ! :) çok tesekkür ederim ! Seninde islerinde basarili olmani nasip etsin Allahim :)

Bende diyorum ki keske Türkiye deki gibi olsa sinavlar :) En azindan isaretlenenlerden bir tanesi dogru çikar :D Hem de şıklar yardimci oluyor biraz :) Burada soru soruyorlar kendimiz cevaplamiz gerekiyor şık falan yok...

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Amin Allah razi olsun ! :) çok tesekkür ederim ! Seninde islerinde basarili olmani nasip etsin Allahim :)

Bende diyorum ki keske Türkiye deki gibi olsa sinavlar :) En azindan isaretlenenlerden bir tanesi dogru çikar :D Hem de şıklar yardimci oluyor biraz :) Burada soru soruyorlar kendimiz cevaplamiz gerekiyor şık falan yok...

sistem güzel derken zaten kaliteli eleman alma açısından güzel.yoksa sınava girecekler açısından değil:)
zaten biz burda test çocuğu tost çocuğu olarak büyüdük , atsanda tutma ihtimali % 20:)

"Allâhümmerzuknâ hıfzalmürselîn ve ilhâmel enbiyâi ve fehmel evliyâi bi keramike yâ ekramel ekramîn ve bi rahmetike yâ erhamerrâhimîn"
Not: Okurken üzerinde " ^ " işareti olan harflerin uzatılması gerekmektedir.
Bu dua 40 gün seher vaktinde , yani sabah namazı vakti girmeden önceki vakitte (Sahur Vakti) okunulursa kişi unutkanlıktan kurtulur, hafızası kuvvetlenir.
Bu dua sınavları girmeden önce veyahut derslere başlamadan okunursa kişi sınavında başarılı olur, derslerini kolay öğrenir.
Bu duayı bize bildiren son varisi resul Ebul Faruk Süleyman Hilmi Tunahan Hz.leridir. Kendisi bunun gibi bir çoook dualar bildirmiştir ve bu dualar tam tesirlidir. kendisi eskiden 16 senede okutulan dersleri 1-2 senede okutur müftü yetiştirirlerdi. 1930larla 60 lar arsında insanlar cenazesini yıkatacak ,imam bulamazken bu zatı muhterem binlerce müftü ve imam yetiştirmiştir. Allah hizmetlerinden razı olsun.

ben bu duayı derslere başlamadan 3 defa okurum genelde. faydasını gördüm kardeşim ondan yazdım:)inanınca fayda etmeyen şey olmaz zaten .
dualarda buluşalım:)

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH yardımcınız olsun kardeşim :)

~ Zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
sistem güzel derken zaten kaliteli eleman alma açısından güzel.yoksa sınava girecekler açısından değil:)
zaten biz burda test çocuğu tost çocuğu olarak büyüdük , atsanda tutma ihtimali % 20:)

"Allâhümmerzuknâ hıfzalmürselîn ve ilhâmel enbiyâi ve fehmel evliyâi bi keramike yâ ekramel ekramîn ve bi rahmetike yâ erhamerrâhimîn"
Bu dua 40 gün seher vaktinde , yani sabah namazı vakti girmeden önceki vakitte (Sahur Vakti) okunulursa kişi unutkanlıktan kurtulur, hafızası kuvvetlenir.
Bu dua sınavları girmeden önce veyahut derslere başlamadan okunursa kişi sınavında başarılı olur, derslerini kolay öğrenir.
Bu duayı bize bildiren son varisi resul Ebul Faruk Süleyman Hilmi Tunahan Hz.leridir. Kendisi bunun gibi bir çoook dualar bildirmiştir ve bu dualar tam tesirlidir. kendisi eskiden 16 senede okutulan dersleri 1-2 senede okutur müftü yetiştirirlerdi. 1930larla 60 lar arsında insanlar cenazesini yıkatacak ,imam bulamazken bu zatı muhterem binlerce müftü ve imam yetiştirmiştir. Allah hizmetlerinden razı olsun.

ben bu duayı derslere başlamadan 3 defa okurum genelde. faydasını gördüm kardeşim ondan yazdım:)inanınca fayda etmeyen şey olmaz zaten .

Tesekkür ederim . Okurum in sa Allah. Yalniz 40 gün olmaz artik sinavlar sali ve pazartesi bitiyor :D
Ma sa Allah, Allah razi olsun o kisidende :)
çok tesekkür ederim gerçekten. Allah razi olsun !

ALLAH yardımcınız olsun kardeşim :)

Allah razi olsun kardesim ! Tesekkür ederim :)

~ Zeynep

Kayıtlı Kullanıcı

" Smyyes " birsey soracagim birde. O dua'nin anlami nedir ? :)
"Allâhümmerzuknâ hıfzalmürselîn ve ilhâmel enbiyâi ve fehmel evliyâi bi keramike yâ ekramel ekramîn ve bi rahmetike yâ erhamerrâhimîn" ?

Düzenleme :D : Tamam buldum. :) = " Ey Allahım ! Bizi Rasullerin hafızası enbiyanın ilhamı evliyanın anlayışı ile rızıklandır. Ey Keremlilerin en Keremlisi Ve Ey Merhametlilerin en Merhametlisi olan Allahım !"

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Rahman ve Rahim olan Allah c.c yardımcın olsun

hira_nurr

Kayıtlı Kullanıcı
RABBİM yar ve yardımcın olsun kardeşim hakkında hayırlısı neyse o olsun inş.selam ve dua ile .....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt