Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Allah rızası için bunu okuyun (2 Kullanıcı)

yames

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili kardeşlerim(100 YASİN-İ ŞERİF)
ben daha öncede yardım istemiştim sizden.çaresizim yine yardımınıza ihtiyacım var.allah rızası için peygamberin hatırı için yüreğinizin ta derinliklerinden dua edin bana.çok zordayım bir bela musallat olmuş 1 yıldır yakamı kurtaramadığım bir bela
geçmişimde günahlara daldığım dönemde musallat olmuş bir bela.yaradanın hakkı için dua edin bu bela yüzünden ekmeğimden bile olup muhtaç duruma düşecem.ne olur çok çaresizim arkadaşlar.ALLAH RIZASI İÇİN DUA EDERSENİZ BU GARİP KARDEŞİNİZİ ÇOK MUTLU EDERSİNİZ.ŞİMDİDEN EDEN ETMEYEN TÜM KARDEŞLERİMDEN ALLAH RAZI OLSUN

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili kardeşlerim(100 YASİN-İ ŞERİF)
ben daha öncede yardım istemiştim sizden.çaresizim yine yardımınıza ihtiyacım var.allah rızası için peygamberin hatırı için yüreğinizin ta derinliklerinden dua edin bana.çok zordayım bir bela musallat olmuş 1 yıldır yakamı kurtaramadığım bir bela
geçmişimde günahlara daldığım dönemde musallat olmuş bir bela.yaradanın hakkı için dua edin bu bela yüzünden ekmeğimden bile olup muhtaç duruma düşecem.ne olur çok çaresizim arkadaşlar.ALLAH RIZASI İÇİN DUA EDERSENİZ BU GARİP KARDEŞİNİZİ ÇOK MUTLU EDERSİNİZ.ŞİMDİDEN EDEN ETMEYEN TÜM KARDEŞLERİMDEN ALLAH RAZI OLSUN

SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM BEN CEVDET -71 BEN SİZE DAHA ÖNCE TEFRİCİYE TOPLADIM AMA BANA VE DİYER KARDEŞLERİME BİR KURU TEŞEKKÜR BİLE ETMEDİNİZ VE DUASINI BİLE YAPMADINIZ BİZLER BİRŞEY ANLAMADIK BU YÜZDEN SİZE BİRAZ KIRGINIM YİNEDE ALLAHA EMANET OLUN

leni

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH yardımcın olsun umudunu yitirme..ALLAH inşallah dredinden kurtulmana kısa zamnda yardımcı olur ama üzülme imtihandasın biliosn ALLAHA sığın yeter..

yames

Kayıtlı Kullanıcı
cevdet abiye

cevdet abiye

abi yaradan rabbimin üzerine yemin ederimki teşekkür msjı yazdım.nasıl böyle bir düşüncesizlik yaparım.eğerki görmediysenizde yineliyorum allah bin kere razı olsun sizden ve tüm kardeşlerimden.bu isteğimi geri alıyorum benim tabiki istemeye hakkım yok çok özür dilerim ama bilmenizi isterim ki ben böyle bir insan değilim ve aslada olmadım.sağolun var olun rabbim yar ve yardımcınız olsun.ALLAHA EMANET OLUN.........

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
abi yaradan rabbimin üzerine yemin ederimki teşekkür msjı yazdım.nasıl böyle bir düşüncesizlik yaparım.eğerki görmediysenizde yineliyorum allah bin kere razı olsun sizden ve tüm kardeşlerimden.bu isteğimi geri alıyorum benim tabiki istemeye hakkım yok çok özür dilerim ama bilmenizi isterim ki ben böyle bir insan değilim ve aslada olmadım.sağolun var olun rabbim yar ve yardımcınız olsun.ALLAHA EMANET OLUN.........

SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM SİZİN BELKİ HABERİNİZ YOK AMA SİZE TEFRİCİYE OKUDUĞUMUZ SAYFAYA BİRİLERİ GELDİ VE BANA VE OKUYAN KARDEŞLERİMİZE OLMADIK HAKARET YAPILDI VE O FORUMUDA ERKAN BEY SİLDİ VE BURADAKİ KARDEŞLERİMİZ MERAK ETTİ BENDE YASEM GELDİ YARDIM ETDEDİ ETTİK AMA ŞİMDİ NERDE NİYE KAYBOLDU ACABA BUNLAR BİR OYUNMU DİYE SORULAR SORULDU İNAN BEN DE ŞÜPHELENDİM FAZLA BAŞINIZI AĞRITMAYAYIM ALLAHA EMANET OL KARDEŞİM

yames

Kayıtlı Kullanıcı
abimmmmmmmmmmm

abimmmmmmmmmmm

abi eğer benim hakkımda zerre kadar şüpheniz varsa beni siteden çıkartabilirsiniz.
ama günahımıda ne olur almayın
benim siteye giremediğim günlerde internet bağlantım yoktu sadece bu.....göz yaşlarımın hakıkını
bunu yapan kişiye helal etmiyorum......sağolun yinede aydınlattığınız için

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
abi eğer benim hakkımda zerre kadar şüpheniz varsa beni siteden çıkartabilirsiniz.
ama günahımıda ne olur almayın
benim siteye giremediğim günlerde internet bağlantım yoktu sadece bu.....göz yaşlarımın hakıkını
bunu yapan kişiye helal etmiyorum......sağolun yinede aydınlattığınız için

selamün aleyküm kardeşim ben ve diyer okuyan kardeşlerimde haklarını helal etmediler o kendini bilmeze ama seni merak ettik ama senin mazeretin varmış sana hakkımızı helal ediyoruz o okunan tefriciyenin duasını senin yapman gere kiyordu bizlere haber verseydin iyi olacaktı neyse kardeşim durumuna cok üzüldüm ne yapa biliriz yasin istiyorsun başka yapacağımız birşey varmı allaha emanet ol kardeşim

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
s.a....
allah yar ve yardımcın olsun
ben bir yasin okuyayım kardeş....
allah tez zmanda sıkıntını gidersin inşaallah...

yames

Kayıtlı Kullanıcı
cevdet abime

cevdet abime

abi bir kuru dua yeter. o zamandan beri ağlıyorum...sağolun sadece.allah yardımcınız olsun

yames

Kayıtlı Kullanıcı
abim ben bir bayanım.aciz gariban
ayakta durmaya çalışan bir bayan.asla sinesinden merhamet eksik olmayan bir bayan

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim aska mecnun allah razı olsun uyarıların icin allah gönlüne göre versin rabbime emanetsin

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
abim ben bir bayanım.aciz gariban
ayakta durmaya çalışan bir bayan.asla sinesinden merhamet eksik olmayan bir bayan

Canım kardeşim, nedir ne değildir derdin anlayamadık, elimizden bir şey gelir mi bilemiyoruz ama bu kadar yakarış boşa olmasa gerek. Allah yar ve yardımcın olsun. Bizim dualarmız elbette senin içinde bulunduğun durumdan kurtulman için olacaktır. Yalnız işin içeriğini bilemiyoruz. Yalnız bu gizemli hallerin insanların kafasında soru işaretleri oluşturuyor. Bütün kardeşlerimiz burda var gücüyle sana destek olmaya çalıştılar, dualar ettiler, ne olup bittiğini bilmeden sırf gıyabında yapılan duanın en makbul dua olduğunu bildikleri, yüreklerinde merhamet ve yardım etme duygusunu kaybetmedikleri için. Allah hepsinden razı olsun, düşmez kalkmaz bir Allah. Bu yeniden dönüşün bile ortalıkta bir neler oluyor havası uyandırdı? Umulur ki geçen sefer ki muhalefet ortamı yaşanmaz yeniden. Olur olmaz yerlere çekilmez konu. Bunu muhattap alıyor oluşum burdaki dinginliğin ve huzurun bozulmaması adınadır. Ve Allah rızası için bir Yasin-i Şerif okuyacağım. Yalnız iyi niyetimiz suistimal ediliyorsa eğer vebali de boynunuzadır! Allah'ın selameti üzerinize olsun.

yames

Kayıtlı Kullanıcı
selamu aleykum

selamu aleykum

benim gizemli hallerim utancımdandır tuba kardeşim.kendim hakkımda bilgi vereyim de herkesin kafasındaki soru işaretleri kalksın.ben diyarbakırda yaşayan bir öğretmenim.ilk bu siteye katılıpta sizden yardım istediğimde itirafta bulunmuştum günahlara daldı diye.ama içimdeki fırtına hiç dinmedi ve ben geri döndüm rabbime.tabi ben bunların bir sabır sınavı olduğuna inanıyorum ve geçmişim belki bu dünyadaki cezasını çekiğtimede...siz bana tefriceye okuduğunuzda ben o kadar duygulandınki ve bu sitenin varlığını tüm arkadaşlarıma söyledim ancak int bağlantısı aldığım komşumuzda tamirat olduğunda dolayı bayağı bir kesinti oldu
ne olmuşsa o arada olmuş ve benim daha yeni haberim oldu bütün bu olanlardan.bundan dolayıda çok üzgünüm.şunuda belirteyim burdaki tüm insanların vebali boynuma olsunki benim bu anlattıklarımda zerre kadar yalan veya yanlış payı varsa.....zan altında kaldım va o kadar ağladımki bunu yapan insana ben göz yaşalrımın hakkını helal etmiyorum........

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
benim gizemli hallerim utancımdandır tuba kardeşim.kendim hakkımda bilgi vereyim de herkesin kafasındaki soru işaretleri kalksın.ben diyarbakırda yaşayan bir öğretmenim.ilk bu siteye katılıpta sizden yardım istediğimde itirafta bulunmuştum günahlara daldı diye.ama içimdeki fırtına hiç dinmedi ve ben geri döndüm rabbime.tabi ben bunların bir sabır sınavı olduğuna inanıyorum ve geçmişim belki bu dünyadaki cezasını çekiğtimede...siz bana tefriceye okuduğunuzda ben o kadar duygulandınki ve bu sitenin varlığını tüm arkadaşlarıma söyledim ancak int bağlantısı aldığım komşumuzda tamirat olduğunda dolayı bayağı bir kesinti oldu
ne olmuşsa o arada olmuş ve benim daha yeni haberim oldu bütün bu olanlardan.bundan dolayıda çok üzgünüm.şunuda belirteyim burdaki tüm insanların vebali boynuma olsunki benim bu anlattıklarımda zerre kadar yalan veya yanlış payı varsa.....zan altında kaldım va o kadar ağladımki bunu yapan insana ben göz yaşalrımın hakkını helal etmiyorum........

Tamam kardeşim, bu da bir sınav, Kurban olduğum Allah bir çıkış yolu verir inşaallah sen ilk önce tevbe et.

Tevbenin Üç Şartı Vardır

1.Kalpden büyük bir pişmanlık duymak.
2.Dil ile Allah-u Zülcelal' e tevbe etmek.
3.Âzâları günahların üzerinden çekmektir.
İnsan pişman olmuş bir kalp, tevbe eden bir dil ve günahlardan korkan ve uzak durmaya gayret eden bir vücut ile Allah-u Zülcelal' in huzuruna çıkarsa, Allah-u Zülcelal de ona merhamet ederek, af ve mağfiret eder.

Bir kimse,

1Günahların çirkinliğini ve sonunun ateş olduğunu bilir,
2Allah-u Zülcelal' in azabına karşı kendi acizliğini hatırlarsa,
günahlardan kendisini muhafaza etmeye gayret etmiş ve tevbeye sarılmış olur.

Hiç kimse nefsinin hilelerinden emin olup tevbeyi terketmemelidir. Çünkü Allah-u Zülcelal bir ayet-i kerimede:

“Fakat, insan ileriye doğru daima kötülük yapmak ister.” (Kıyame; 5)

buyurmuştur. Onun için insan daima kendisini kontrol altında tutmalı, daima tevbe üzere bulunmalıdır.

Tevbe, insan için hem dünyada hem de ahirette kurtuluştur. Allah-u Zülcelal tevbe edenleri methederek bir ayet-i kerimede:

“Ey Rabb'imiz! Günahlarımızı bağışla. Kötülüklerimizi ört, canımızı iyilerle beraber al” (Ali İmran; 193) buyurmuştur.

Peygamber Efendimiz (S.A.V)' de bir hadis-i şeriflerinde:

“Her kim, tevbe etmeye devam ederse, Allah da onun sıkıntısını neşeye çevirir, darlığına bir çıkış yolu bulur ve ummadığı bir yerden onu rızıklandırır.” (Buhari Tirmizi) buyurmuştur.

Rivayet edilmiştir ki:

Bir demirci, kızgın demiri eliyle tutuyordu. Bunun sebebi sorulunca şöyle anlattı: “Bir kadına aşık olmuştum. Ona mal verip münasebette bulunmayı teklif ettim. Kadın dedi ki: 'Benim kocam var, mala ihtiyacım yok.' Bir müddet sonra kocası öldü. Ona evlenme teklif ettim. Dedi ki: 'Çocuklarımı perişan etmek istemiyorum.' ve teklifimi reddetti. Bir süre sonra, geçim darlığına düşünce, bana haber gönderdi. Ben de: 'İsteğimi yerine getirinceye kadar sana bir şey vermem' dedim. Teklifimi kabul etti. Beraberce bir odaya girince ürperdi. Neden ürperdiğini sorunca: 'İşiten ve gören Allah' tan korkuyorum' dedi. Ben de onu bıraktım. O da: 'Allah seni ateşten korusun' diye dua etti. İşte o günden sonra dünya ateşi beni yakmıyor. Allah-u Zülcelal' den beni ahirette de yakmamasını diliyorum.” dedi.

İşte tevbe böyledir. Kim Allah-u Zülcelal' den korkar ve daima O' nun huzurunda olduğunu hatırlarsa, günah işlemeye cesaret edemez. Böylece de cehennemden kurtulur ve Cennet-i Alâ' nın nimetlerine kavuşur. Nitekim Allah-u Zülcelal tevbe edenlere ahirette büyük mükafatlar vereceğini beyan ederek bir ayet-i kerimede şöyle buyurmuştur:

“Ey iman edenler! Samimi bir tevbe ile Allah' a dönün. Umulur ki Rabb'iniz kötülüklerinizi örter ve sizi altlarından ırmaklar akan cennetlere sokar.” (Tahrim; 8)

Tevbe, bütün müminlere farzdır. İnsan tevbe ettikten sonra kendisini bütün hata ve günahlardan uzak tutmaya gayret etmelidir. Onun için Hz. Ali (R.A) demiştir ki: “Tevbe etmek farzdır. Fakat tevbe etmeyi gerektiren şeyleri terketmek ondan önce farzdır.”

Estağfirullah! Estağfirullah! Estağfirullah!

El-azıym, el-kerim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyhi tevbete abdin zalimin linefsihi la yemlikü linefsihi mevten ve la hayaten ve la nüşüra. Ve es’elühüt-tevbete vel-mağfirete vel-hidayete lena innehü hüvet-tevvabür-rahiym.

Ya Rabbi ; Ya Rabbi Ya Rabbi
Eğer benim elimden , ayağımdan , gözümden , kulağımdan , dilimden ve bütün azalarımdan bilerek , bilmeyerek , kelime-i küfür ve fil-i küfür , günah , isyan , hata , şirk , ve malayani sadır oldu ise ben onların cümlesine tevbe ettim , pişman oldum . Bir daha yapmamaya azm-ü cezm-ü kasd eyledim.Peygamberlerin evveli Adem Safiyyullah , ahiri , bizim peybamberimiz Hz.Muhammed Mustafa (S.A.V) efendimizdir. Bu ikisi ve bu ikisi arasında gelip geçen peybamberler haktır ve gerçektir . Cümlesine inandım , iman ettim.Dilimle ikrar , kalbimle tasdik ettim.

Amentü-billah! Ve bima cae min ındillah!. Amentü biresulillah! Ve bima cae min ındı resulillah!

Amentü-billahi ve melaiketihi ve kütübihi ve rüsulihi vel-yevm-il-ahiri ve bil-kaderi hayrihi ve şerrihi min-Allah’ü Teala vel’ba’sübad-el’ mevt hakkun Eşhedü enla ilahe illallah. Ve eşhedü enne Muhammeden Abdühü ve Resulühu

Kelme-i tayyibesi ile çene kapamak nasib-i müesser eyle, Ya Rabbi. AMİN

7 şart ve âdab diye isimlendirilen bu vazifeler gece yapılacaktır.Gece yapılacağı zaman yatsı namazından sonra, yatmaya yakın bir zamanda yapılır. Bu vazifeler şunlardır:

1-Tövbe Niyetiyle Abdest Almak

Bu ve bundan sonraki vazife banyoda yapılacaktır. Banyoya girilince önce, günahlardan temizlenme ve tövbe niyetiyle bir abdest alınır. Abdestten gaye vücudun kirlerini yıkamak değildir. Asıl maksat kalbin manevi kirlerini temizlemek ve gafletini gidermektir. Bu niyetle abdest alırken her azanın yaptığı günaha tövbe etmeli ve onlarla bir daha günah işlememeye samimi olarak niyet etmelidir. Hz. Rasulullah (a.s) Efendimizin müjde ettiği gibi, abdest suyunun son damlasıyla o aza ile işlenen günah kirlerinin de döküldüğünü bilmelidir.

2- Tövbe Niyetiyle Boy Abdesti Almak

Abdestin hemen peşinden yine tövbe niyetiyle bir gusül abdesti alınır. Abdest alırken yaptığımız gibi aynı niyet ve edeple bütün vücut yıkanır, peşinden: “Allahım! ben vücudumun ancak dışını yıkayabildim. Sen de nurun ile içimi yıka, kalbimi temizle !” diye dua edilir. Yıkanırken, mümkün olduğu kadar edebe ve avret yerini örtmeye dikkat edilir. Sonra elbiseler giyilip banyodan çıkılır

3- iki Rekat Tövbe Namazı Kılmak

Bu namaz, iki rekatlik sünnet bir namazdır. Hadis-i şerifte övülmüş ve tavsiye edilmiştir. Buna tövbe ya da istihare namazı denir. “Niyet ettim Allah rızası için tövbe niyetiyle istihare namazı kılmaya” denir.Eğer biliyorsan, birinci rekatinde Fatiha’dan sonra Kâfirûn sûresini, ikinci rekatta ise ihlas sûresini okurlar eger bilmiyorsanda bildiğin sûreleri okuyarak kılarsın.

4- Tövbe Etmek
ilahi huzurda olduğunu düşünerek, kendi duyacağı bir sesle üç kere tekrar edersin. bu tövbe şekli şudur: “Ya Rabbi! bütün yapmış olduğum günahlardan ben pişmanım. Keşke yapmasaydım. İnşaallah bir daha ben yapmayacağım”. Bu tövbe esnasında kişi, büluğ çağından beri yaptığı bütün günahlarına, niyet ederek, kalbinden pişmanlık duyarak tövbe eder.

Samimiyetle yapılan tövbelerin Cenab-ı Hakk katında kabul edildiğine inanmalıdır. Hatta tövbe edilen günahların önce silindiğini, sonra bir iyilik olarak hasenat defterine yazıldığını Allahu Teala şöyle müjdeliyor:

“Ancak tövbe ve iman edip güzel amel yapanların Allah kötülüklerini iyiliklere çevirir. Allah çok bağışlayıcıdır ve çok merhamet sahibidir.” 19

Bu müjde Allahu Teala’nın Resûlullah (s.a.v) Efendimizin ümmetine bir hediyesidir. “Allah tövbe edenleri ve (maddi-manevi kirlerinden) güzelce temizlenenleri sever.” Ayeti, ümitleri bitmiş bir kul için en güzel destek ve kuvvettir.

Bundan sonra gözler kapatılır ve diğer bütün vazifeler gözler kapalı yapılır.

5-Estağfirullah Demek

Yukarıdaki tövbenin peşinden, gözler kapanır, dil ile kendi duyacağı sesle diyebildiğin kadar “estağfirullah” denir. Manası: Allahım! beni affetmeni istirham ediyorum, demektir. Tövbeden sonraki bu istiğfar, tövbe ettiği günahlardan kalpte kalan artıkların temizlenmesi ve kalbin ilahi nur ile cilalanması içindir. Bu şekilde samimiyetle yapılan tövbe ve istiğfardan sonra kalp günah kirlerinden tertemiz olur.InşaAllah

6-Fatiha Okuyup Bağışlamak

Daha sonra,Fatiha sûresini okuyup sevabını Allah rızası için Hz. Resûlullah (s.a.v) Efendimiz başta olmak üzere, Sahabe-i Kiram ve Sadat-ı Kirama hediye edersin

7.Ölüm Rabıtası/Ölümü Düşünmek

Bundan sonra nefse ölüm ve ölüm hâlleri düşündürülür. Ölümü düşünmekten gaye kalbi yumuşatmak, kalpten dünya sevgisini çıkararak nefsin ibret almasını temin etmek, ayrıca yaptığı ibadetlerde ihlas kazanmak ve tövbenin sabit kalmasını sağlamaktır. Teneşirde yıkanırken, kefene sarılırken, namazı kılınırken ve tek başına kabre konurken, kabirde sual meleklerine cevap verirken insana fayda verecek tek sermayenin Allah’ın bu rahmeti olduğunu, bu yolda en güzel arkadaşın salih ameller olduğunu düşünür.

yames

Kayıtlı Kullanıcı
sevgli kardeşlerim

sevgli kardeşlerim

sadece şunu söylemek istiyorum şu mübarek ramazan ayında kim kötülük için uğraşıyorsa rabbimin ilahi adaletiyle kötülük bulacaktır........ne kadar darda olursam olayım asla inancımı rabbime olan güvenimi ve onun o ilahi adaletine olan güvenimi yitirmedim............eğer sanıldığı gibi bir insan olsaydım göz yaşlarına boğulmaz ve sizlerden dua yardımı istemezdim.az önce cevdet abimede söyledim eğer zerre kadar güveniniz yoksa siteden kaydımı çok rahatlıkla siebilirsiniz......rabbim herkesin yar ve yardımcısı olsun

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
sadece şunu söylemek istiyorum şu mübarek ramazan ayında kim kötülük için uğraşıyorsa rabbimin ilahi adaletiyle kötülük bulacaktır........ne kadar darda olursam olayım asla inancımı rabbime olan güvenimi ve onun o ilahi adaletine olan güvenimi yitirmedim............eğer sanıldığı gibi bir insan olsaydım göz yaşlarına boğulmaz ve sizlerden dua yardımı istemezdim.az önce cevdet abimede söyledim eğer zerre kadar güveniniz yoksa siteden kaydımı çok rahatlıkla siebilirsiniz......rabbim herkesin yar ve yardımcısı olsun

Canım kardeşim önce bir sakin ol, Hak'kın adaleti elbet tecelli edecektir. Her gecenin bir sabahı vardır. Şimdi sende yaşanlara bir sünger çek. Yaşadıklarına yürekten tevbe et. Duaya sarıl. Herşeye yeniden başla, tevekkül et. Allah yar ve yardımcın olsun. Selametle...

MeHMeT KoÇ

Kayıtlı Kullanıcı
KoNYa BüYüKKoYuNCU LiSeLeRi FeTHuLLaH GüLeN
sıkıntıya düşen kimsenin okuyacağı dua

Hz. Peygamber Aleyhisselam , Hz. Ali Efendimize hitâben şöyle buyurdu:

Yâ Ali! her ne zaman bir darlığa ve sıkıntıya düşersen, bir bela ve musibete uğrarsan şöyle dua et;

Bismillâhir'Rahmanir'Rahim Velâ havle velâ kuvvete illâ billâhil'Aliyyil'Azıym.

"Ya Ali böyle dua edersen ve sıkıntılı anlarında bu duayı okumaya devam edersen, Cenab-ı Allah, bu duanın hürmetine düşmüş olduğun belâ ve musibetlerin, bunalım ve streslerin her türlüsünü senin üzerinden defeder, bunlardan seni kurtarır."
buyurmuştur.

MANASI: "Rahman (Esirgeyen) Rahim (Bağışlayan) Allah'ın adıyla. Çok yüce ve çok büyük Allah'ın himayesine sığınmaktan ve O'nun yüce kudretinden yardım dilemekten başka bir amacım yoktur. O'na dayandım, O'na güvendim." demektir

jalal

Kayıtlı Kullanıcı
Yüce Rabbim Senin Için Hayirlisini Nasip Edecektir ,inşallah Sende Harekete Geçerek Içindeki Merhamet Ateşini Alevlendirir Batakliktan Kurtulursun Dularimiz Seninle

jalal

Kayıtlı Kullanıcı
bende her müslüman gibi eminimki yüce rabbim senin içinde hayırlı olanı verecektir.dualarım seninle inşallah düştüğün bataklıktan kurtulursun;)

mmhn

Kayıtlı Kullanıcı
allah cümle darda kalanlarıda sizide genişe çıkarsın.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt