Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Allah razı olsun ne demektir? (2 Kullanıcı)

fidan

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Allah razı olsun ne demektir?

s.a. rabbim cümlemizden razı olsun inşallah ablacım gerçekten bende bilmiyordum sadece o halinden razı olsun sanıyordum rabbim senden razı olsun a.e.o.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

rabbim cümlemizden razı olsun ve razı olacağı hale getirsin dua ile

sercesmeli

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH TUM ISLAM DUNYASINDAN RAZI OLSUN

Billure

Kayıtlı Kullanıcı

Bence Allah razi olsun demek - birinin yapdigi bir isin Allah tarafindan guzel karsilanmasi, sevaba yazilmasi gibi anlamindadir. Bakin, biri hep iyi isler yapiyorsa ve hep ALLAH RAZI OLSUN kelimesini kendisi icin duyuyorsa, Allah tarafindan ne kadar sevab kazanmis olur dimi? Tabii ki, bolece hep iyi isler yapmaya yonleniyor insan.. Tabi bu benim fikrim.

sabah sabah bu yazini okudugumda yuzumde dogan su tebessim icin tsk :)

B)sevil1 Allah senden razi olsun! :)

seher vakit

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN KARDESIM SENIN YAZILARINI COK SEVEREK
OKUYORUM COK DA FAYDALANIYORUM B)B)B)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

RAVZA NUR ALLAH SENDEN DE RAZI OLSUN

en büyük duâ.

allâh râzı olsun, aslında "allâh râzı olsun" demek değildir. öyledir de, aslında değildir.

evet ,allâh'ın râzı olması, yâni rızâ göstermesi, yapılan işleri uygun bulması dileğidir. kısacası "allâh yaptıklarını uygun bulsun, olumlu karşılasın" duâsıdır. evet öyledir ama tam da öyle değildir.

birinden bir iyilik gördüğümüzde, biri bizi sevindirdiğinde söyleriz, "allâh râzı olsun" deyiveririz. peki, bizi sevindiren, bize "allâh razı olsun" dedirten o şey, allâh'ın haram ettiği, râzı olmayacağı bir şey ise ? sıkıntı burada ortaya çıkıyor.

bu hususu bir hocaefendiye sorduğumda bana, allâh râzı olsun'un aslında "allâh râzı olacağı hâl ve hareketler ihsân etsin"olduğunu, lâfzının zamanla kısaldığını ama mânâ olarak aynı olduğunu söylemiş, "allâh râzı olsun" derken kastedilenin bu olduğunu, aslında buna niyet etmek gerektiğini belirtmişti.

1996 yılında iki arkadaş arasında şöyle bir konuşmaya tanık olmuştum ki, "allâh râzı olacağı hâl ve hareketler ihsân etsin" niyeti ile söylenen bir "allâh râzı olsun" lâfzının en büyük duâ olduğunu o konuşma sonunda kavradım :

- iyi akşamlar hocam
- iyi akşamlar, duâ et bize...
- allâh râzı olsun hocam..
- ulan dua et dedik, sen de dalga geçiyorsun bizimle ha..
- yâ hocam, müslümân'ın en büyük gâyesi allâh rızasını kazanmak değil mi ? ben de diyorum ki allâh râzı olsun, bundan büyük, bundan güzel, bundan mânâlı daha hangi duâyı edeyim ?
- ?!?!?!B)B)B)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
RAVZA NUR ALLAH SENDEN DE RAZI OLSUN

en büyük duâ.

allâh râzı olsun, aslında "allâh râzı olsun" demek değildir. öyledir de, aslında değildir.

evet ,allâh'ın râzı olması, yâni rızâ göstermesi, yapılan işleri uygun bulması dileğidir. kısacası "allâh yaptıklarını uygun bulsun, olumlu karşılasın" duâsıdır. evet öyledir ama tam da öyle değildir.

birinden bir iyilik gördüğümüzde, biri bizi sevindirdiğinde söyleriz, "allâh râzı olsun" deyiveririz. peki, bizi sevindiren, bize "allâh razı olsun" dedirten o şey, allâh'ın haram ettiği, râzı olmayacağı bir şey ise ? sıkıntı burada ortaya çıkıyor.

bu hususu bir hocaefendiye sorduğumda bana, allâh râzı olsun'un aslında "allâh râzı olacağı hâl ve hareketler ihsân etsin"olduğunu, lâfzının zamanla kısaldığını ama mânâ olarak aynı olduğunu söylemiş, "allâh râzı olsun" derken kastedilenin bu olduğunu, aslında buna niyet etmek gerektiğini belirtmişti.

1996 yılında iki arkadaş arasında şöyle bir konuşmaya tanık olmuştum ki, "allâh râzı olacağı hâl ve hareketler ihsân etsin" niyeti ile söylenen bir "allâh râzı olsun" lâfzının en büyük duâ olduğunu o konuşma sonunda kavradım :

- iyi akşamlar hocam
- iyi akşamlar, duâ et bize...
- allâh râzı olsun hocam..
- ulan dua et dedik, sen de dalga geçiyorsun bizimle ha..
- yâ hocam, müslümân'ın en büyük gâyesi allâh rızasını kazanmak değil mi ? ben de diyorum ki allâh râzı olsun, bundan büyük, bundan güzel, bundan mânâlı daha hangi duâyı edeyim ?
- ?!?!?!B)B)B)
Rabbim sizdende razı olsun Hafize Annem duada unutmayın bizi

Narcicegi65

Kayıtlı Kullanıcı
İnanın bende günümü çoğunlukla burda geçiriyorum işimin olmadğı zamanlar. İyiki varsınız ve çok fayda görüyorum. Allahım sizlerden razı gelsin.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
İnanın bende günümü çoğunlukla burda geçiriyorum işimin olmadğı zamanlar. İyiki varsınız ve çok fayda görüyorum. Allahım sizlerden razı gelsin.
Rabbim sizdende razı olsun kardeşim internet kullanmasını bilen için nimet olabilir.Kendimizi geliştirmek adına.SELAM VE DUA İLE

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt