Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Allah kullarına zulm eder mi ?.. (1 Kullanıcı)

therisk

Kayıtlı Kullanıcı
SORU: İnsanların başına gelen olumlu ve olumsuz şeyler kendi elleriyle yaptıklarının cezası mı ?.. Allah kullarına zulm eder mi ?.. Bütün sorumluluk kulun mu ?..

CEVAP: Ey Hakk yolcusu…
Ey Hakk’tan emanet…
Ey Hakk için sevgili…

Seni ve her şeyi yaratan Allah’a inan…
O’ndan kaçma… O’nu sev… O’na bağlan…
Duygu ve düşüncelerinde Haktan başkasını sil…
Başına gelen olumlu ve olumsuz her şey O’ndandır ama yaptığın iyilik ve suçların bedelidir, iyi bil…
Ne yaparsa, nasıl yaparsa o en güzelidir…
Gökte ve yerde, iki cihanda, görünen ve görülmeyen, kainatın her bölümünde, Tüm işleri idare eden O’dur…
Bütün tabiat olayları… Suçların bedelidir…
Deprem, yangın, sel, savaş, ölüm ve doğum, zenginlik ve fakirlik… Suçların bedelidir…
Trafik kazaları, her türlü hastalık. Suçların bedelidir…
Ve yaşam içindeki akla gelen ve gelmeyen, her hayır ve şer… Kulun yaptığına göredir…
İyilik ve kötülük…Sevinç ve huzursuzluk, O’nun izni ile ve emriyle meydana gelir… Ama kulun yaşamına göredir…
Hiçbir yaratık, diğerine, Allah’ın müsaadesi ve emri olmadan kendi arzusuyla, ne fayda sağlayabilir ne de zarar verebilir…
Sana veriyorlarsa, seni seviyorlarsa, O’nun emriyle olur…
Senden alıyorlarsa, senden nefret edip uzaklaşıyorlarsa O’nun kuvvetiyle olur… Bunlar senin yaptıklarına göredir…
Tüm bunlar zahirde kulların ve yaratıkların elinden oluyormuş gibi görünse de, hakikatte yaptıran Hak Teâlâdır. Senin yaptıklarına göre yaptırır…
Bütün yaratıklar Hakk’ın sanatı ve aletidir…
Bütün güçlerini O’ndan alır, O’nun emriyle hareket ederler…
İki cihan, her şey, tüm mülk O’nundur…
Mülkünü ilahi bir düzenle idare eder… Kim ki bu ilahi düzene karşı gelirse, ilahi adaletiyle karşılık verir…
Daha doğrusu insanların ve tüm yaratıkların, iyi ve kötü başlarına gelen her şey, kendi elleriyle yaptıklarının bedelidir… Çünkü Allah zûlmetmez, zalimlik sıfatı yoktur…
Zerre kadar iyilik yaparsanız bulursunuz…
Zerre kadar kötülük yaparsanız yine bulursunuz…
Yarattığı mülklerini ilahi bir düzenle yöneten, idare eden Mevla’mız, bu düzenine uyan veya uymayanlara ilahi adaletiyle cevab verir… Ve bir anneden bin kat daha şefkatlidir…
Öyleyse; Yaşamına dikkat et… O’nu darıltma, gücendirme…
Fiillerinle, Allah’ın emirlerine uy… O’na karşı gelme…
Sözlerinle, O’nu şikayet etme, O’nunla çekişme… Duygularınla O’nun her şeyini sev, her şeyine razı ol…
Böyle yaparsan, seni kimseye muhtaç etmez, her şeyden korur…
Ancak Allah’ı bırakır, insanların peşinden koşarsan, iyi bil ki onların karşısında alçalır, küçük düşer yok olursun…

www serefcakmak com isimli siteden alınmıştır.

therisk

Kayıtlı Kullanıcı
cümlemizden...

Hep islami konularda bişeyler alıntı yapar bakıp o an uygulamaya karar veririz ama ne yazıkki çoğunlukla bişey yapamayız..

Şimdi sizlere fırsat.. Günde 10 dk. nızı ayırarak bi hafta 10 gün içerisinde olağanüstü güzellikleri yaşayın..

Nasıl mı ?

www serefcakmak com isimli sitedeki dersi yapın. İnsanoğlunun yeniden dirilişine şahit olun.

evrem1

Kayıtlı Kullanıcı
BEN Mİ YANLIŞ ANLADIM YOKSA BU YAZIDA Bİ FARKLILIK MI VAR.pEYGAMBER EFENDİMİZ DÖNEMİNDE SAHABE DE BİR ÇOK DERT ÇEKİYORDU.VE BUNU İMTİHAN OLARAK SAYIYORDU.SAHABE İSLAMI ENGÜZEL ŞEKİLDE YAŞAMAYA ÇALIŞIYORDU.aLLAH KULLARINA ZULMETMEZ.HERŞEY BİZİM YAŞADIKLARIMIZA GÖRE OLUR MU aLLAH DERECESİNİ YÜKSELTMEK İSTEDİĞİ KULLARINA DA DERT SIKINTI VERİR.DERDİ SORUNU OLAN İNSANLAR İLLA GÜNAH İŞLEDİ aLLAHA KARŞI GELDİDE ONDAN MI DERT ÇEKİYOR..kUSURA BAKMAYIN SADECE SORUYORUM YANLIŞ MI ANLADIM DİYE.bU BİR TENKİT YADA MUHALEFET OLSUN DİYE YAZILMIŞ BİR CEVAP DEĞİL.SANKİ YAZINIZDA GÜNAH İŞLEYENLERE aLLAH DERT VERİR GİBİ Bİ SONUÇ ÇIKARDIM. YANLIŞ ANLADIYSAM YANLIŞ SONUÇ ÇIKARDIYSAM aFFOLA

therisk

Kayıtlı Kullanıcı
Senin bu düşünce ve çekincen çoğunluğun düşüncesi...

Mevlam o kadar güzel bir ilahi düzen içerisinde yaratmış ki sebepleri...

Başımıza gelenler,

Yaptıklarımızın bedelidir,
İmtihandır,
Her şerde bir hayır, her hayırda bir şer gizlidir ayetinin yansımasıdır,
Başımıza gelecek daha büyük bir felaketi önlemek için gönderilmiştir,
Manevi derecemizi artırmak için gönderilmiştir,
Kaderdir,
Yapan Yaptıran O'dur..

Bunlar gibi nice sebepler...

Bizler eğer sebepler aleminde yaşıyorsak ki yaşıyoruz, sebeplere sarılmak zorundayız. Rızkımız için çalışmak, Kul olduğumuz için ibadetlerimizi yapmak zorundayız. O zaman başımıza gelen herşeyde bir sebep aramak durumundayız. Yani başına gelen her olumlu veya olumsuz durumda geriye baktığında gerek fiil olarak gerek düşünce olarak bir hatanı bulmama şansın yoktur.

Ama evliya bir zat isen, tüm sebepler bitmiş, yapan yaptıran O hükmüne, Mevlam neyler neylerse güzel eyler sözüne teslim olur, herşeyin O'dan olduğunu bilirsin.

Bir misal olarak biz yağmurun, karın buharlaşma, yoğunlaşma, soğuma vs. gibi birçok sebeple oluştuğunu biliriz değil mi ? Yağmur yağınca da düşen yağmur tanelerinin birbirleriyle birleşmeden düzenli inmesine bakar şükrederiz.

Ama Allah'ın istediği duyguları verip, istemediği duygulardan kaçmaya başladığında her damlanın bir melek tarafından indirildiğini, ve o meleğe bir daha sıra gelmediğini görür ve müşahade ederiz.

Ya gavs olduğunda, O'nun sevgilisi olduğunda ne görürsün ?

Ne yağmur kalır, nede melek, herşey yok olur, rahmet tecellisini görürsün....

www serefcakmak com sitesindeki dersi günlük yaparsan herşeyin cevabını kendi içinde bulacak, maddi ve manevi güzellikleri tadacaksın. Allah'ı tanıyacak, O'nun istediği duyguları O'na verecek, istemediklerinden kaçacaksın. O'nun fiil sıfat ve zat tecellilerine şahit olacaksın...

Allah yardımcın olsun

muberra

Kayıtlı Kullanıcı
Teşekkürler. Siteye biraz baktım ama ders hangisi oluyor anlamadım. İndirdim dersi ama sadece bir sayfa geliyor açıklamalı. Acaba bi yanlışlık mı oldu?

Luvi

Kayıtlı Kullanıcı
Rahman ve Rahiym olan ALLAH'ın adıyla,

... Ya Rabb Sen ki Muhammed Mustafa’ya dahi yenilgi sınavını yaşatansın… Sen zulmetmezsin ya Rabbi. Ya Rabbi, inandık ve tasdik ettik. Zulmeden biziz Ya Rabbi… Senin yolunda kenetlenmeyip benlik hevesiyle ayrı düştüğümüz ve bölündüğümüz için kendimize zulmettik.

Biz, bize zulmettiğimiz için düşman da şimdi bize zulmediyor…
Amin... Amin... Amin...

Kerkuki Hz.'leri (ksa)'in ettiği duanın bir kısmı aslında zulmedenin kim olduğunu açıkça bize söylüyor bence.

Selam ve dua ile...

therisk

Kayıtlı Kullanıcı
BEDENSEL VE RUHSAL SORUNLARI ÇÖZEN GÜNLÜK OKUYACAĞINIZ DERSİNİZ :

Eûzübillahimineşşeytanirracîm. Bismillahirrahmanirrahîm.

Niyet ettim Allah rızası için bugünkü dersimi yapmaya.

33 Bismillahirrahmanirrahîm
33 Esteğfirullah el Azîm
33 Allahümme Salli Alâ Seyyidinâ Muhammed.

3 Fatiha- 3 İhlas- 3 Felak- 3 Nas- 3 Ayetel Kürsî- 3 İnşirah Suresi (Bilenler okuyacak)

33 Lailaheillallah
33 Allah
33 Hû
33 Hay
33 Yâ Hak
33 Yâ Kayyûm
33 Yâ Kahhâr

Yapmış olduğum dersimden meydana gelen sevabı :
Peygamberimiz Efendimiz S.A.V.’in ruhuna, diğer peygamberlerin ruhuna, bütün sahabenin ruhuna, Abdulkâdir Geylânî Hazretlerinin, Hâlittin Hazretlerinin, Hacı Ahmet Fehmi Hz.lerinin, Hacı İhsan Hz.lerinin, Hacı Mustafa Hz.lerinin, Şeref Ç.H.nın, bütün Evliyaların, Ana-baba ve bütün akrabalarımın, Devlet adamlarımızın, Ordumuzda görevli Komutan ve Askerlerimizin, Emniyet güçlerimizin, Polis, Şehit ve Gazilerimizin, yeryüzünde yaşayan ve ahirete göçen Bütün Ümmet-i Muhammed’in Ruhlarına ayrı ayrı hediye eyledim, bağışladım, vasıl eyle Ya Rabbi.

33 Destur Yâ Hazreti Allah
33 Şefaat Yâ Resulallah

AMİN:İstenilen dua yapılır

Allah yardımcınız olsun..

DİLEK-HİLAL

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm bu yazdıklarının merakından geçen gün baktım banada not düşmüşün hayırlısı bakalım bilmediğim bişi yorum yok sadece hayırlısı
allaha emanet ol

therisk

Kayıtlı Kullanıcı
Allah yardımcımız olsun..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt