Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ALLAH KAİNATI NİÇİN YARATMISTIR? (1 Kullanıcı)

kilicaslan

Kayıtlı Kullanıcı
iyi de bu soruma bir cevap degil.

Yalniz ilk önce Allah vardi. Soruyu basitlestirecek olursak. Allah neden baska bir varligi veya bir seyi var eyledi?

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
iyi de bu soruma bir cevap degil.

Yalniz ilk önce Allah vardi. Soruyu basitlestirecek olursak. Allah neden baska bir varligi veya bir seyi var eyledi?

"Ben gizli bir hazine idim, bilinmeyi murad eyledim Onun için alemleri var ettim"

hadisi kudside öyle diyor Allahü Teala.

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
hadisi kudsiler uydurma değildir ! ibni teymiyeciler işte böyle rahatlıkla (!) hadislere uydurma der.

selimoglu

Kayıtlı Kullanıcı
Şu hadis uydurma, bu hadis yalan, islamda mezhep yok, gibi ortaya çıkanların gayesi şu;
Yıllardır insanlara, tertemiz ehl-i sünnet inancını anlatan islam alimlerinin yerine, Teymiyyeleri, humeynileri, afganileri, abduhları, mevdudileri ve daha nice, ne idiğü belirsiz herifleri oturtmak..

kilicaslan

Kayıtlı Kullanıcı
ya konuyu dagitmayin.

Soru ma cevap bekliyorum? Neden ALLAH kendinden baska bir varligi var eyledi?
Bu bir nur, ruh yada insan olabilir. Ama neden?

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
ya konuyu dagitmayin.

"Ben gizli bir hazine idim, bilinmeyi murad eyledim Onun için alemleri var ettim"

hadisi kudside öyle diyor Allahü Teala. bu yüzden.

Hakendiş

Kayıtlı Kullanıcı
ya konuyu dagitmayin.

Selamün Aleyküm kardeşim ben şöyle cevap vermeye çalışayım. Şimdi genel olarak kimde bir kabiliyet varsa o kabiliyeti ortaya dökmek ister. Sen de üst düzey bir ressamlık yeteneği olsa, o yeteneği açığa çıkarmak, başkalarına göstermek istersin. İnsanın yaratılışında böyle bir yönelim var. 'Her cemal ve kemal sahibi kendini bir aynada görmek ve göstermek istemesi' sırrınca bu kainat ta bir ayna hükmünde... Allah'ın sonsuz sıfatlarının tecelli ettiği, göründüğü ve gösterildiği bir ayna... İnsan da, o sonsuz sıfatlara sahip Yaratıcı'nın ehadiyet tecellisi... İnsan, hem ayna hükmünde, hem seyirci hükmünde... Allah'ın o sonsuz sıfatlarını anlayabilecek, O'nu her türlü noksandan tenzih edip, Allah'ın esmasının kendisinde toplandığı en has muhattabı... Cenab-ı Hak'kı bütüm isimleriyle tanıyıp, ibadet edebilecek ve kainatın şükrünü sunabilecek bir sözcü hükmünde... Bütün bu sırlara vakıf olup en layık tanıyabilen ve layıkıyla tenzih edip şükrü sunabilen insan da, Hz. Muhammed(A.S.M.)'dir. Yani bu kainatın en olgun , en güzel meyvesidir O Zat. Böyle bir meyve için böyle bir kainatı yaratmış. Biz de İslam toprağında yoğrulup, hamlıktan çıkıp O güzel meyveye benzemeye çalışanlarız. O hadisin manası tamam oldu mu?

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt