esselamün aleyküm ve rahmetüllahi ve berekatüh...
çok güzel bir konu paylaşımı ile nasiplendirdiniz RAbbim de Rahmetiyle ve
efendimizin Sallallahü aleyhi vessellemin şefaatiyle nasiplendirsin sizleri .
selam vedua ile
aliye kardeşim allah razı olsun yine mükemmel bir konu sizin konularınız
beni gerçekten çok etkiliyor kendimi sohbet ortamın'da gibi hissediyorum
sizin konularınıza içtenlikle cevap yazıyorum sonra diyorum ki beni bu kadar etkilediğine göre gerçekten yaşıyor yazdıklarını amel ediyor diye düşünüyorum allah hepimize amel etmeyi nasip etsin.allah'ın selamı tüm inananların üzerine olsun.
Hz. sad (ra) allah resulünün (s.a.v) gazvelerinden birinde aldığı yara sonucu
vefat etmişti. ölümünden sonra allah resulü (s.a.v) şöyle buyurdu:
"Sad öldü o'nun ölümüyle rahman'ın arşı titredi"
aman allah'ım ! nasıl bir ölümdü böyle? rahman'ın arşını bile titreten bu insan nasıl biriydi böyle?
Arşı taşımakla görevli melekler, o öldüğü anda duydukları sevinçle Hoplamışlar, bu da arşı titretmişti.
Nasıl sevinmesinler ki ona kavuşmak için uzun süredir özlemle bekliyorlardı.
Ruhunun göye yükselmesini sabırsızlıkla bekliyorlardı.
Hendek harbi öncesinde selman-ı farisi'nin şehri korumak için hendek açma
fikri beğenilerek Hendek kazılmaya başlandı.
Kazım işinde peygamber efendimiz'de bizzat çalıştı.
hendeyin bitttiği sıralarda kalabalık müşrik ordusuda medine önlerine ulaşmıştı.
Ebu süfyan komutasındaki müşrik ordusunun medineye yaklaştıkları sırada
önlerine çıkan hendek onları çok şaşırttı. şehre ilerlemelerine imkan yoktu.
yine de şehri kuşatıp Müslümanlara ok savurmaya başladılar.
Sad bin Muaz, şehri savunan Müslüman askerden bir gurubun başında
görev almıştı. Hendek harbi bütün şiddetiyle devam ediyordu.
Sad savaşta gücünün üzerin de çarpıştı.Fakat hızla fırlayan bir ok Sad'ın koluna isabet etti.kan fışkırmaya başladı Sad mızrağını ona doğru yöneltip
fırlatmak isteiysede bileğinde derman kalmadığı için bunu yapamadı.
Ölümün soğuk nefesini hisstmeğe başlamıştı. kanaması bir türlü durmuyordu.Tam bir iman ve huşu içerisinde allah'a dua etmeye başladı:
allah'ım Eğer Kureyş'e karşı daha yapabileceyim bir şey varsa beni yaşat!
çünkü hiçbir toplulukla savaşmam, peygamberine eziyet edip O'nun
yurdundan çıkaranlarla savaşmam kadar sevimli olamaz.
Sad bu duayı ettikten sonra daha fazla ayakta duaramayarak yere devrildi.
Arkadaşları tarafından yaralıların bulunduğu çadıra nakledildi.
Peygamber efendimiz Sad'ın durumunu öğrenmek için sık sık çadıra geliyordu.
Peygamber efendimiz ellerini göye doğru kaldırarak şöyle dua etti:
"Allh'ım ! Ey kitabı indiren! Hesabı hızlı gören Müşrik ordusunu kahret!"
Bu duanın ardından göğün kapıları açılı verdi.
Cenabı allah Peygamberin duasını kabul etmişti.Karanlık çöktüğün'de Yüce allah müşriklerin karargahına görülmemiş bir soğuklukta rüzgar gönderdi.
bu rüzgar müşriklerin çadırını alt üst ettiği gibi yüreklerini'de korkuyla doldurdu.eşyalarını toparlayıp mekkeye dönmeye mecbur kaldılar.
Peygamber efendimiz'de sahabe ile mescide döndü Ama daha zırhlarını çıkarmadan Yüce allah'ın kureyza yahudilerinin kalesine yönelme emri geldi.
Peygamberimizle yapılan anlaşmayı bozmuşlar müslümanlara en zor anda ihanet eden bu insanlara hak ettikleri ceza verilmeliydi.
Yahudiler Müslümanların kararlılığını görünce kalalerine çekildiler. müslümanlaronlar kuşattı uzun kuşatma yüzünden kalede açlık baş gösterdi.
Açlıktan ölmemek için teslim olmayı ve kendileri hakkında Sad ibn muaz'ın hüküm vermesi ricasıyla resulullaha geldiler:
Çünkü Sad cahiliye devrin de onların dostu idi...
bunun üzerine peygamber efendimiz Yaralı çadırın da tedavi gören muaz'ın çağrılmasını emretti.
bir merkebin üzerinde getirilen Sad'ın vücudu iyice zayıflamıştı rengi tamamen gitmişti.
Söyle ey Sad bunlara ne yapalım
Yahudiler ey Sad muhammed bizimle ilgili kararı sana bıraktı.
Sad sordu vereceğim karara rıza gösterecekmisiniz? evet dediler
Ey allah'ın elçisi bunların hükmü bana bırakılsaydı savaşçılarının öldürülmesini
kadın ve çocuklarının da köle edilmesini mallarının da müslümanlara taksim edilmesini isterdim. Bunun üzerine allah resulü şöyle buyurdu.
onlar hakkın da verdiğin hüküm Yüce allah'ın murad ettiği hükmün aynısıdır
Sad bin Muaz yaralıların bulunduğu çadıra geri döndü yarası iyice azmıştı
kanaması artmıştı Peygamber efendimiz Sad ın yanına gelerek başını göysüne dayadı Kanları üzerine akıyordu şöyle dua etti
allah'ım SAd senin yolunda cihad etti senin resulünü tasdik etti ve onun istediği şeyle hüküm verdi. Onun ruhunu bir ruhu kabul ettiğin en hayırlısıyla kabul et.
Esselamu aleyke ya resulallah!.. sen allah'ın elçisisin efendimiz Sad'ın yüzüne eğildi seni tebrik ederim Ebu amr dedi ve Sad ruhunu teslim etti.
Sad bin muaz'ın cenazesi çok kalabalıktı insanları şaşırtan iri ve dolgun yapıda olan Sadın bedeninçok hafif olmasıydı.
efendimiz kalabalığın konuştuklarını duyunca şöyle buyurdu:
Şunu bilinki onu taşıyan başkalatı da var Canım kudreti elinde olan allah a yemin ederim kimelekler onun ruhunu birbirlerine müjdelemişler ve arş ta onun için titremiştir.
Peki niçin?!
Çünkü insan kalbi gerçekten Allaha olan sevgisinde samimi olur ve hareket halindeyken, durgun, uyanıkken ve uykuda, uzanmış yatarken ve ayakta iken, görmesinde, işitmesinde ve çalışmasında sürekli olarak bu sevgiyi iç dünyasında hissederse bu sevginin ışınları ondan bütün kainata, mahlukata ve mevcudata doğru yayılır. Böylece her şeyi, bu içten ilahi sevgi terazisiyle ölçüp tartar. Bütün varlığını bu sevginin üzerine kurar.
Eline emeğine sağlık gerçekten güzel bir araştırma aliye kardeşim heleki üstte yaptığım alıntı etkiledi beni.!:B
Fakat merak ettiğim bikonudur siz neden mesaj kasma yarısına girdiniz:a18:
hani forumda başlık yaratacak bos mesajlar cokca gözüme carptı
neyse GENEDE eline sağlık..:a11:
mesaj kasma, başlık yaratacak bos mesajlar neki kardeşim. Yeni bir tabir mi acaba.
selamlar Delete kardeşim yazımı tekrar okumanı dilerim senden ; Eğerki tabiri duymamış isen bilindik tarafıyla acıklamada bulunayım..
Forumlarda bu gibi meseleler cokca rastlanır eğerki konunun aktif kalmasını istiyor ise konu acan bos (gül cicek vs.) gibi seylerle mesaj atar fakat bu bir art niyet simgesi olarak anlatmadım faydalı bir bilgiyi önplanda tutma amaclı yapılır..
Ki zaten aliye kardeşimin konusu ziyadesiyle güzel ve anlamlı eğerki zaman ve o bilgiye olan ihtiyaç aynı anda denk düşer ise zaten karsılasılır konu ile..
saygı ve sevgilerimle selametle kalın..:a24:
Hz. Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurdu:
-Onlar, aralarında herhangi bir akrabalık ya da ticari bir ilişkisi olmadığı halde, sırf ALLAHın rızası için birbirlerini seven bir topluluktur. Vallahi onların yüzleri nur gibidir. Nurdan tahtlar, koltuklar üzerine kurulup otururlar. İnsanlar korkuya kapılırlarken onlar asla korkuya kapılmayacak; insanlar hüzünlenirlerken onlar kesinlikle hüzünlenmeyeceklerdir. Ardından şu ayeti okudu :
'İyi bilin ki ALLAHın veli kullarına asla korku yoktur ve onlar üzülmeyeceklerdir de.'
ALLAHUEKBER....Besmele...Selam...Dua...
ALLAH c.c razı olsun inş emeğinize sağlık
ALLAH razı olsunn
ALLAH için sevenlerden olmak duasıylaa