Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Allah(c.c.) bizi gıybet yapmaktan sakındırsın! (2 Kullanıcı)

saliha

Kayıtlı Kullanıcı
Resul-i Ekrem (s.a.v): "Kıyamet günü birisini Allah'ın huzuruna getirip durdururlar ve amel kitabı kendisine verilir. Baktığında görür ki yaptığı iyilikler orada yoktur. Der ki: "Ya İlahi bu benim kitabım değildir; ben yaptığım itaatları onda göremiyorum?" Ona şöyle cevap verilir: "Senin Rabbin, ne hata yapar nede unutur; senin amelin halkın gıybetini yaptığın için yoktur." Sonra bir başkasını getirirler ona da amel kitabını verdiklerinde yapmadığı bir çok iyilikleri görür; arz eder: "Ya İlahi, bu benim kitabım değildir; zira ben bu amelleri yapmamışımdır." Şöyle denir cevabında: "Filan adam senin gıybetini yaptığı için, sana onun iyilikleri verildi."

Resul-i Ekrem (s.a.v): "Kim bir Müslüman erkeğin ve kadının gıybetini ederse, kırk gün ve gece Allah onun namaz ve orucunu kabul etmez. Gıybet ettiği kişi affederse o başka."

Resul-i Ekrem (s.a.v) gıybeti şöyle açıklamaktadır: "Gıybet, mu'min kardeşleri hakkında hoşlanmadığı bir şeyi söylemektir."

İmam Sadık: "Gıybet mu'min kardeşinin hakkında Allah-u Teala'nın üzerini örttüğü bir kusuru, başkaları yanında açıp söylemeleridir."

"Gıybetten kaçın; zira gıybet cehennem köpeklerinin yemeğidir." Hz. Ali

Resul-i Ekrem'den şöyle rivayet edilmiştir: "Gıybet etmeyi terk etmek, Allah (Azze ve Celle) katında on bin rekat sünnet namaz kılmaktan daha sevimlidir."

saliha

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Allah(c.c.) bizi gıybet yapmaktan sakındırsın!

http://www.youtube.com/watch?v=i0A6TwTxeoY&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Ekuranehli%2Ecom%2Fforum%2Findex%2Ephp%2Ftopic%2C1660%2E0%2Ehtml
(kopyala yapıştır)
kim kardeşinin ölü etini yemek ister ki!

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt