Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Allah a şikayetimiz var!!! (1 Kullanıcı)

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı

Başlık şaşırtıcı gelmemeli anlayışla karşılanacağımızı ümit ediyoruz. Şikayetimiz başörtüsü takan hanımlardan bazılarının takındığı tavırlardandır. Başlarını modernite olsun diye bağlayanların sokaklardaki taşkınlıklarından, düğünlerdeki dağıtmalarından, müzik programlarındaki insanın kanını donduran görüntülerinden şikayetimiz var.

Başını örtüsü ile sıkma baş haline getiren hanımlardan, etek yırtmaçlarını bilmem neresine kadar açıp, kırıta kırıta yürüyenlerden şikayetimiz var. Rengarenk başörtüleri ile sokaklarda haya duygularını rencide edici görüntüler sergileyenlerden ve İslâm’ın hafife alınmasına sebebiyet veren bu hanımlardan şikayetimiz var.

başındaki örtüsünden de utanmadan, erkek arkadaşı ile sarmaş dolaş olanlardan şikayetimiz var. Başörtüsünü dikkat çekme aracı olarak kullanan, sağa sola bakışları ile de dikkat çekmeye çalışan bu nevi hanımlardan da şikayetimiz var.

Başörtüsünü tesettür gereği değil de, geleneksel bir anlayışla takıp, sokaklarda, meydanlarda, merasimlerde, eğlence yerlerinde kahkaha atan hanımlardan da şikayetimiz var. Ecdat hanımefendilerinin, annelerimizin iffetini remzeden başörtüsünü dillere düşüren, gösteriş olsun diye takan hanımlardan da şikayetimiz var.

Başörtülü olduğu halde ağzındaki sakızı edepsizce patlatıp duran ve ............, dikkat çekmeye çalışan hanımlardan da şikayetimiz var. Daracık pantolon giyip, vücut hatlarını teşhir eden ve başından da renk cümbüşü başörtüsünü eksik etmeyen hanımlardan da şikayetimiz var.

Modaya uymak için başını İtalya’daki Pisa Kulesi gibi saran, israf derecesinde örtüler satın alıp, her dem değişik baş görüntüleri sergilemek için çaba gösteren hanımlardan da şikayetimiz var. Başlarındaki örtünün vakarını muhafaza edemeyip, başörtüsünün tezyif edilmesine sebebiyet veren, nevzuhur zengin hanımların bu taşkınlıklarından da şikayetimiz var.

Başörtüsüne bir nevi modelistlik yapan, örtünmenin anlamından bihaber olan, buna rağmen başından da örtüsünü çıkarmayan bazı hanımlardan da şikayetimiz var. Kocalarına, babalarına, erkek kardeşlerine bir nevi meydan okuyan, onların murakabesinden rahatsızlık duyan ve nefsinin hoşuna gidecek örtünmeyi yapmaktan hicap duymayan hanımlardan da şikayetimiz var.

Örtünün
Allahim.gif
emri olduğu gerçeğinden habersiz örtü takan, örtülü haliyle pehlivan gibi ortaya çıkıp, .............düğünlerde oynayan, TV’lerdeki müzik şölenlerinde vücudunun ............ vesile olacak kadar dikkatsiz davranan hanımlardan da şikayetimiz var.

Erkeklerin içinde zıplayıp duran, örtüsünün açılıp saçılmasından rahatsızlık duymayan nadan hanımlardan, horon tepen, halay çeken, rakseden, el çırparak ritim tutan örtülü hanımlardan da şikayetimiz var.

Allahim.gif
’ın emri olan başörtüsünü koruyamayan, örtünün asaletinden mahrum olan, örtünün namus anlayışının bir timsali olduğunu idrak edemeyen, taktıkları örtülerin hakkını veremeyen, örtünün dinin alay konusu haline getirilmesine sebebiyet veren, bu vesile ile inançlarımıza sövdürten hanımlardan da şikayetimiz var.

Başörtüsünün önemini kavramaktan yoksun, bazı entel takılan hanımların erkek toplantılarında bacak bacak üstüne atıp, dikkat celbeden tavırlarından, sigara içmeyi medenilik zannedip, ağızlarından eksik etmeyen, zaman zaman da erkeğin sigarasını yakmasını bekleyen ve bu haliyle başındaki örtüsünden de utanmayan hanımlardan da şikayetimiz var.

Sokaklarda, vapurlarda, trenlerde, otobüslerde erkeklerle el ele, göz göze ve ........teması içinde yolculuk eden başörtülülerden de şikayetimiz var. Başında başörtüsü, ağzında sakızı, elinde sigarası, gözünde gözlüğü ile caka atarak ve sağa sola bakarak yürüyenlerden de şikayetimiz var.

Yeni yetme zenginlerin çocuklarının başörtülü haldeki taşkın hallerine, şuurlu ve bilinçli başörtülü hanımların tavır sergilememesinden de şikayetimiz var. Başörtüsünü bahane edecek olanlara imkan veren görüntü sergileyen şuursuz başörtülü hanımlardan da şikayetimiz var.

Ana babanın, başörtülü kızlarının, sokaklardaki, meydanlardaki, eğlence yerlerindeki tavırlarını görmemezlikten gelmelerinden, onlara hoşgörü ile yaklaşmalarından, böylece başörtüsünün dinamitlenmesine vesile olanlardan da şikayetimiz var.

Başörtüsünü dikkat çekmek için meslek haline getiren, moda olsun diye veya kendisini ispatlamak için başörtüsünü takan ve bunların çoğalmasına seyirci duran, tedbir almayan herkesten
Allahim.gif
’a şikayetimiz var.

ismail müftüoğlu/milligazete

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

Vallahi kardeşim ne diyeceğimi şaşırdım,bir yandan diyeceğimki hatalıda olsalar ülkemiz durumuna göre hiç olmazsa başları kapalı,bir yandan da diyorum ki kapalılar ama İslam kadını modeli bu değil kime benzediklerini bilmiyorum,kadın dediğin ağır başlı olmalıdır diye,Allah Teala kardeşlerimize yardım etsin,akıllarını başlarına devşirsin,paylaşımın için teşekkür ederim,ellerine sağlık olsun...

alisay

Kayıtlı Kullanıcı
ah kardeşim ah, yaptıklarının nereye gittiğini bir bilseler.
hani bir kişi şer olan bir şeye vesile olurda o saatten sonra şerri işleyen herkesin günahına ortak olur ya.
geçenlerde emmare olan biriyle kısa bir sohbet ettik, malesef ya dejenere edilmiş türbanı yada provokatörlük yapan sözde cemaat liderlerini örnek veriyor. daha kötüsü bunları görünce "bu zamanda evliya,alim yoktur" diyor. yani senin anlıyacağın yaptıkları terbiyesizlik nerelere varıyor. daha öncede türbanı art niyetle kullananlar yüzünden başım belaya giriyordu. bazılarının yaptığı hafif meşreplikten (aslında daha ağır bir tabir var ama burası uygun değil) dolayı bütün türbanlılar zan altında kalıyor. bunlara ALLAH islah etsin demek bile bana zor geliyor ama yakışanı yapalım.
ALLAH-U TEALA cümlesini islah etsin.

ssamet

Kayıtlı Kullanıcı
tesekkurler kardesım cok guzel. hanımlarımızın ve kızlarımızın baslarını neden kapadıklarını yenıden anlamaları ıcın guzel bır yazı umarım herkes amacın ne oldugunu anlar ve lakıyla yapar

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
kardesım emegıne saglık.basortulu olmak meger ne kadar sorumluluk gerektıren bir emir.ne kadar cok dıkkkat edılmesı gereken davranıslar var.hakkıyla tasıyabılmek kolay degıl.cok dıkkat etmek gerekıyor.neyse ben baska bırsey demıyorum.ortunmek de marıfet.ben once kendıme bakayım:(Rabbımız bızlerı edepli kullarından ,haya duygularını kaybetmemeiş kullarından eylesin,nefsımıze uymayalım.Allah a emanet olun.

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

Vallahi kardeşim ne diyeceğimi şaşırdım,bir yandan diyeceğimki hatalıda olsalar ülkemiz durumuna göre hiç olmazsa başları kapalı,bir yandan da diyorum ki kapalılar ama İslam kadını modeli bu değil kime benzediklerini bilmiyorum,kadın dediğin ağır başlı olmalıdır diye,Allah Teala kardeşlerimize yardım etsin,akıllarını başlarına devşirsin,paylaşımın için teşekkür ederim,ellerine sağlık olsun...

Vealeykümselam kardeşim,

Amin. Amin..

Rica ederim, gözlerinize sağlık.

Değerli vaktinizi ayırıp yorum yaptığınız için Rabbim sizlerden razı olsun...

Allaha emanet olun...

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
hani bir kişi şer olan bir şeye vesile olurda o saatten sonra şerri işleyen herkesin günahına ortak olur ya.
geçenlerde emmare olan biriyle kısa bir sohbet ettik, malesef ya dejenere edilmiş türbanı yada provokatörlük yapan sözde cemaat liderlerini örnek veriyor. daha kötüsü bunları görünce "bu zamanda evliya,alim yoktur" diyor. yani senin anlıyacağın yaptıkları terbiyesizlik nerelere varıyor. daha öncede türbanı art niyetle kullananlar yüzünden başım belaya giriyordu. bazılarının yaptığı hafif meşreplikten (aslında daha ağır bir tabir var ama burası uygun değil) dolayı bütün türbanlılar zan altında kalıyor. bunlara ALLAH islah etsin demek bile bana zor geliyor ama yakışanı yapalım.

Amin kardeşim, Rabbim sizdende razı olsun.

Gözlerinize sağlık...

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
tesekkurler kardesım cok guzel. hanımlarımızın ve kızlarımızın baslarını neden kapadıklarını yenıden anlamaları ıcın guzel bır yazı umarım herkes amacın ne oldugunu anlar ve lakıyla yapar

İnş. kardeşim.

Gözlerinize sağlık...

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
kardesım emegıne saglık.basortulu olmak meger ne kadar sorumluluk gerektıren bir emir.ne kadar cok dıkkkat edılmesı gereken davranıslar var.hakkıyla tasıyabılmek kolay degıl.cok dıkkat etmek gerekıyor.neyse ben baska bırsey demıyorum.ortunmek de marıfet.ben once kendıme bakayım:(Rabbımız bızlerı edepli kullarından ,haya duygularını kaybetmemeiş kullarından eylesin,nefsımıze uymayalım.Allah a emanet olun.

Amin kardeşim, gözlerinize sağlık..

Allaha emanet olun...

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim.Çok güzel çok düşündürücü bir yazı..

zarife_76

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleykum hani uzun yazilari okumuyordunuz :):):):)

kalemgenç

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. emeğine sağlık kardeşim.ALLAH razı olsun.RABBİM cümlemize hakkıyla müslüman olmayı nasip etsin.müslüman olmak ayrı sorumluluk istiyor hele de müslüman kadın olmak ayrı sorumluluk istiyor. bizler başıboş değiliz yaptıklarımızdan sorumluyuz.öyle ki yaptığımız en ufak hata genele maledilebiliyor.bizler sorumluluklarımızın bilincinde SALİHA KADINLAR olmalıyız vesselam.selam ve dua ile.....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt