Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ailemde günahımdan zarar görür mü? (1 Kullanıcı)

eylül as

Kayıtlı Kullanıcı
Selamın aleyküm kardeşlerim
sizlere bir soru sormak istiyorum bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim

ben 24 yaşında bekar çalışan bi bayanım kapalı degilm (başım acık yeri ve zamanına göre çok aşırı olmamak şartıyla giyinirim)
açıgım yani...
Annem namazlı abdestli kuranını okuyan son derece mütavazı ve kapalı bi hanım efendidir..

Geçenlerde bir hoca (erkek)anneme kızlarınızın açık olması sizin açık olmanız gibidir ha kızınız açık ha siz..
Ha kızınız pantolon giymiş ha siz ..diye bi konuşma yapmış

Şimdi annem bunun kavgasını yapıyor HAKLI OLARAK

Annem bizimle hep konuşur --aşırı olmayın açık giymeyin diye...
Şükürki fazla açık degilim kendimce edebime sahip bi insanım en azından bu düşünceye sahipbim.. Bu güne kadar benim içim bu kadar rahatsız olmamıştı

Benim pantolon giymem hocanın da dediği gibimi???

Lütfen cevap verin AİLEM GÜNAHLARIMDAN ZARAR GÖRÜRMÜ cevaplarınız benim için çok önemli şimdiden çok teşekkürler
ALLAHA emanet olun

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleyküm, sitede soru sormak yasaktır fakat bu tarz bir soru yasak mı bilemiyorum. Kendi fikri yazmayacağım umarım sorun olmaz.

Evladın günahları sevapları

Evladın işlediği sevaplar, müslüman ana-babaya da yazılır. Günah işlemeyi öğreten ana-babaya evladının günahı da yazılır. İbadet öğretirse, onun sevabı da ana-babasına yazılır. Hadis-i şerifte, (Bir müslümanın evladı, ibadet edince, kazandığı sevap kadar, babasına da verilir. Bir kimse, çocuğuna günah öğretirse, bu çocuk ne kadar günah işlerse, o günahı öğreten babasına da o kadar günah yazılır) buyuruldu. (S. Ebediyye)

Günah öğretmeyen Hazret-i Âdem’e, kardeşini öldüren Kabil’in günahı yazılmaz. Peygamberler günah işlemez. Birinin günahı, başkasına yazılmaz. Hadis-i şerifte, (Hiç kimse diğerinin günahını çekmez) buyuruldu. (Hakim)

Kur’an-ı kerimde aynı manadaki âyet-i kerimelerden birinin meâli şöyle:
(Hiçbir günahkâr, diğerinin günahını çekmez.) [Enam 164]

Halkı sapıtanlar, sapıklıkta önder olanlar, kendi günahlarını yüklendikleri gibi o kimselerin günahlarını da yüklenirler. (Nahl 25-Beydavi)

Hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Dinimizde iyi bir çığır açana, bunun sevabı ile bununla amel edenlerin sevabı verilir, o çığırda [o yolda] gidenlerin sevabından da hiç bir şey eksilmez. Dinimizde kötü bir çığır açana da, bunun günahı ile, bununla amel edenlerin günahı verilir, o kötü yolda gidenlerin günahından da hiçbir şey eksilmez.) [Müslim]

Bir kimse, bir iyiliği yapmaya gücü yetmiyorsa, o iyiliğin yapılmasına sebep olursa, o iyiliği yapmış gibi sevap kazanır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:

(Hayra delalet eden [yol gösteren, sebep olan] o hayrı yapan gibi sevaba kavuşur.) [Beyheki]
Salih evlat yetiştiren bunun faydasını öldükten sonra da görür. Müminlerin ihlasla yaptıkları iyi işlerin sevapları kıyamete kadar onların amel defterlerine yazılır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(İnsan ölünce amel defteri kapanır. Ancak şu üçü bundan müstesnadır: Sadaka-i cariye, faydalı ilim ve kendisine dua eden salih evlat bırakan.) [Buhari]

(Öldükten sonra sevabı kesilmeyen iyi işlerden biri de, salih evlat yetiştirmektir. Ana-babası öldükten sonra böyle evladın ettiği dualar, ana-babasına ulaşır.)
[Müslim]

(Şu yedi şeyi yapan, öldükten sonra da devamlı sevap kazanır:
1-
[Dine uygun] ilmi bir eser yazan,
2- Bir çeşme yapan,
3- Bir su kuyusu açan,
4- Bir hurma ağacı diken,
5- Bir mescid bina eden,
6- Bir Mushaf yazan,
7- Öldükten sonra kendisine dua edecek salih bir evlat yetiştiren.)
[Beyheki, Ebu Davud]

http:///www.evlilikrehberi.net/article.aspx?ArtID=28&CatID=3&Head=evladin-gunahlari-sevaplari

Dinde Örtünmenin Yeri ..:: Evlilikrehberi.net ::..

İnşaallahü teala faydalı olur, afiyet ve selametle kalınız.

seymab

Kayıtlı Kullanıcı
cnm kardeşim ztn arkadaşım çok güzl açıklamış ama snin annen babanda öbür dünyada hesap verecktir..

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim acığın az veya coğu olmaz bence bir insan ya dinimize uygun olrak kapanır ibadet eder. Yada tembellik edip nefsine uyup bunları yapmaz acık gezer. Bu senin elinde olan birşey. Bundanda belli bir yaşa kadar ailen sorumludur.annen baban üzerine düşen görevi yapıp sana dinimizi öğretip sevdirmeye caşılıp herşeyi yapıp seni uyarsa sende yapmazsan bunun günahı sanadır. Doğruyu sen yaparsan ne ala yapmazsan günahı sanadır. Ama annen ve babanı üzdüğün için tabiki bununda düşünmek gerek mahşer de annene soracaklar nasıl bir evlat yetiştirdin diye oda anlatacak yaptıklarını sen ailenin bu şekilde üzülüp sorgulanmasını yada senin bu şekilde sorgulan man seni mutlu edecekmi.... En iyi kararı sen ver.
Yine degünah olmasın Allah ve resulu en iyi bilir. Günah olup olmayacağını ..
Ben bir şeyin yanlış olduğunu kalbimde bir sıkıntı olduğunda anlarım eğer kalbim rahat ve sıkıtım yoksa genelde o şey doğrudur Rabbim sana hidayeti nasip etsin işallah....

eylül as

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkürler arkadaşlar
ALLAH(cc) sizlerden razı olsun RABBİM bana nasip etsin inşallah sizler gibi annem gibi hayırlı bir kul olmayı İNŞALLAH

eylül as

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili smmmtuba...
verdiğiniz adres çok aydınlattı beni şuanda yapabilecegimi sanmıyorum ama

sonra inşallah uzun bi sonra olmaz
duanızı bekliyorum hayırlı akşamlar..​

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili smmmtuba...​

verdiğiniz adres çok aydınlattı beni şuanda yapabilecegimi sanmıyorum ama

sonra inşallah uzun bi sonra olmaz

duanızı bekliyorum hayırlı akşamlar..

:a12: Çok sevindim sevgili eylül as, bu sevincin arkasına sığınarak bir kaç bir şey daha ilave etmek istiyorum..Sonra..."Sonra yaparım diyen helak oldu" buyurulmuş. Hayırlı işleri ertelemeyiniz. Bir nefes sonrası için akıbetimiz belli değil...İnşallahü teala Cenabı Hak her alanda rızasına uygun yaşamayı cümlemize nasib etsin. Ehli sünnet alimlerimizin çalışmalarına hayırlı mükafatlar versin. Bu kadarını mazur görün olur mu?

İnşallahü teala Allahü teala nefs mücadelenizde yardımcınız olsun.

Dua eder, biz de dualarınızı bekleriz. Afiyet ve selametle kalın.

http://forum.islamiyet.gen.tr/islam...ipte-kapanamayan-arkadaslar-haydi-buyrun.html

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt