Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
hadis-i kudside buyrulduğu gibi;(ey insanoğlu,sanki ebedi kalacamış gibi dünyalık yığmaya çalışıyorsun,her gün ömrün eksiliyor,farkında deyilsin,aza kanaat edip hamdetmiyorsun,çok istiyorsun,ne kadar çok versem yine doymuyorsun.benden sana her gün yeni rızıklar gelirken,senden bama çirkin ameller geliyor,ne tuhtır ki,verdiğim rızkı yerkenbana isyan ediyorsun)
akşamları felak ve nas sureleriyle yatsak,seherlerde istiğfarla kalksak ve gece kur'an okusak -ki peygamberimize ilk nazil olan müzzemmil suresinde gece kur'an emrediliyor.
bir kimsenin veli olduğu;tatlı dili,güzel ahlakı,güler yüzü ,cömertliği,münakaşa etmemesi,özürleri kabul etmesi ve herkese merhamet etmesi ile anlaşılır...
iki arkadaş kusalda gidiyorlarmış:arkadaşı arkadaşına bir tokat atar canı yanan arkadaşı,kum üzerine yazar,sonra göle girerler tokat atılanı atan kurtarır bu gün arkadaşım tarafından kurtarıldım diye kayaya kazır arkadaşı sorar, tokat attım kuma yazdın, kurtardım kayaya yazdın der, yapılan iyilik çabuk unutulmasın diye kayaya kazıdım der.y a l v a ç
gece gündüz demeden çalışarak biriktirdiğimiz servetimize,belki de hiç sevmediğimiz birileri gelir konar,afiyetle yemeye başlar.hesabını da bize sorar.
bütün insanları dört yağma bekliyor.1-azrail aleyhisselam ve ona yardımcı olan melekler ruhumuzu yağmayalayacaklar2-varislerimiz,malımızı yağmalayacaklar 3-bedenimiz kabirdeki böcekler tarafından yağmalanacak. 4-son yağma da amelimizde,sevaplarımıza olacaktır. y a l v a ç