Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

AHİR ZAMAN HADİSLERİ (2 Kullanıcı)

beynelmilel

Kayıtlı Kullanıcı
RE: AHİR ZAMAN HADİSLERİ

andelib yazdı:
beynelmilel yazdı:
'''şurada emin bir insan vardır''denilecek kadar emin insan sayısı azlacak.' Bunun hakkında bir şey söylemek istiyorum.Alaka kurulabilir mi herkes tarafından bilemem ama bir gün sınıfta birine şaka yapılacaktı (şaka kısa süreliğine de olsa yalan söyleme işi değil mi?)Herkesin bu konuda susacağı ve işin çaktırılmayacağı planlandı ve sorulduğunda bunun şakadan ibaret olduğunu söyleyecek yani yalan söylemeyecek TEK bir kişi gösterildi(koskoca sınıfta).:(Yani asıl olanı öğrenmek için sadece ona güvenebilinirdi bu konuda.

bişey anlıyamadım.biraz açıklarmısın.
Şöyle ki gerekirse herkes yalan söyleyebilir ama yalan konusunda güvenilir insanlar asla yalan söylemez.(Ve o şakaya göre biri kandırılacaktı,olmayan bir şey olmuş gibi davranılacaktı.Dediğim gibi de koskoca sınıfta tek bir insanın güzel huyu çıktı ortaya.Ya susacaktı ya da sorulduğunda doğruyu söyleyecekti.Belki çok basit bir örnek belki çok hafif kaldı bu;ama güvenilir insan azlığı çok acı bir durum.O vakitlerde başkalarına inanmayanlar bir tek ona inanıyordu bu da o azlığı ifade eden bir durum değil mi??):|

andelib

Kayıtlı Kullanıcı

bu olayın bizimle bi bağlantısı varmı.
onu demek istiyom.olayı anladım.

beynelmilel

Kayıtlı Kullanıcı

tamam neyse :( ben sadece benzerlik var galiba diye anlatayım dedim hani görüyoruz karşılaşıyoruz bir örnek olabilir mi ki acep dedim tekrar neyse...

andelib

Kayıtlı Kullanıcı

sağol . allah razı olsun.bizim jeton bazen geç düşüyo da

handan06

Kayıtlı Kullanıcı

allahım tüm müslüman alameini kıyamet gününde yüzü ak olanlardan eyle ya rabbi

MAVI HUZUN

Kayıtlı Kullanıcı

AMİN İNŞALLAH....B)

sonsuzlukicinde

Kayıtlı Kullanıcı

Arkadaslar insanlar oyle bi halde ki,herkes muslumanım diyor, ama cogu insan ilim fakri, insanı imandan cıkaran o kadar cok şey varki...günümüzde bunların %80 i gunluk yasamda konusulup duruyo...en basitinden adamın biri yanından dini degerler hakkında bir espri, fıkra neyse bisey soylese ona gulenler imandan cıkar diye biliyorum...bunu da gunluk hayatta cok goruyorum ne yazıkkı...su zamanda en güzeli sık sık iman tazelemektir kanaatimce...Allah hepimize imanlı,yaşayıp,imanlı ölmeyi,dirilmeyi nasib etsin AMin...

berraozkal

Kayıtlı Kullanıcı

DERT SAHİBİ KUL DERDİNE DERMAN ARARKEN,DERMAN SAHİBİ ALLAH KENDİNE YAKLAŞTIRMAK İÇİN DERTLİ KUL ARARMIŞ DERT OLMASAYDI MEVLAYA YAKLAŞMAKTA OLMAZDI.......

mneccar

Kayıtlı Kullanıcı

berraozkal yazdı:
DERT SAHİBİ KUL DERDİNE DERMAN ARARKEN,DERMAN SAHİBİ ALLAH KENDİNE YAKLAŞTIRMAK İÇİN DERTLİ KUL ARARMIŞ DERT OLMASAYDI MEVLAYA YAKLAŞMAKTA OLMAZDI.......

ALLAH(CC) BİZLERİ RIZASINDAN AYIRMASIN... HER ADIMIMIZDA O'NA BİRAZ DAHA YAKLAŞMAYI NASİP ETSİN...

subat

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH razı olsun bu zamanda hepsini yaşıyoruz RABBİM tüm mü'minlere iman-ı kamil ve hüsnü hatime nasip eylesin inş (amin)

mneccar

Kayıtlı Kullanıcı

subat yazdı:
ALLAH razı olsun bu zamanda hepsini yaşıyoruz RABBİM tüm mü'minlere iman-ı kamil ve hüsnü hatime nasip eylesin inş (amin)

AMİN KARDEŞİM...

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
1.500 sene geçmeyeceğini de kim söyledi? Hadisleri görüyorum ama kaynaklarını göremiyorum???

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt