Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

AHİR ZAMAN HADİSLERİ (1 Kullanıcı)

mneccar

Kayıtlı Kullanıcı
Peygamberimiz bazı hadislerinde ümmetinin ömrünün binbeşyüz seneyi geçmeyeceğini söylüyor.Ve ahirzaman olarak belirtilen son safhada da yaşanacak kıyamet alametlerrini sıralıyor.Aşağıdaki yazıda,Peygamber Efendimiz(s.a.v.)'in 14 asır önce haber verdiği bu alametleri okuyacaksınız........

*İnsanların başına bir zaman gelecek ki ,onlardan faiz yemiyen kalmayacak yemese bile tozu mutlaka bulaşacaktır.

*Bir çok kişi az bi dünyalık zarfında dinini feda edecektir.

*Kazanç,belirli kişiler arsında dolaşacak,dar gelirliler açlık ve sıkıntıya düşecekler.

*Fitne her veve girecek ve tecrübesiz gençler başa geçecekler.

*Kur'an'dan bir resim,islam'dan bir isim,Müslümandan bir cisim kalacak.

*Üç şey çok kıymetlenecek;Helâl para,kendisiyle amel edinen sünnet ve candan bir dost.

*Ecnebiler çokğalacak ve müslümanlara galebe edecekler.

*Sonradan gelen nesiller ,önceden gelenlere sövüp sayacaklar.

*Mihnet,bela,musibet artacak,rahat ve huzur kalmayacak,kimse eliyle bunları önleyemeyecek.

*Köylüler şehirlere akın edecekler ve ne idüğü belirsiz deve çobanları,bina yaptırmakta birbirleriyle yarışacaklar.

*Bir Müslüman koyundan daha âciz olacak,hor ve hakir görülecek.

*İlim azalacak,cehalet,anarşi ve cinayetler artacak,adam öldürmek hafif bir suç sayılacak.

*Hilesiz iş yapılamayacak,tacirler ve yazrlar artacak kalem bollaşacak.

*Kişi elbisesini sakındığı kadar dinini sakınmayacak ve fakirler de namaz kılmayacak.

*Akrabalık bağları kopacak ve selam,sadece tanıdık olanlara verilercek.

*Zenginler ticaret için,hafızlar riya ve gösteriş için hacccca gidecekler.

*Büyükleri merhametsiz küçükleri hürmetsiz olacak;çocukları terbiye,köpekleri terbiyeden daha zor olacak.

*İnsanlar kötülüklerden birbirlerini sakındırmayacak ve iyiliği emretmeyecekler.

*Minareler çoğalacak,camiler süslenip ziynetlenecek(kkilise ve havralar gibi) ve içlerinden yüksek sesler gelecek.

*Hainlere emin,emin olanlara hain denilecek ve ''şurada emin bir insan vardır''denilecek kadar emin insan sayısı azlacak.

*Kişiye ,şerrinden korkulduğu için ikramda bulunulacak.Görünüşte dost fakar esasında düşman sayısı artacak,sözler hep yalan ve birbirine muhalif olacak,amir ve memur çok ,doğru iş yapan az olacak.

*Yıldızlar(fal)doğrulanacak ve kader yalanlanacak.

*Allah ü Teâlâ apaçık inkar edilecek.

*Âlicenaplık,izzet-i ikram ve cömertlik duyguları kaybolacak ve haklar para karşılığı satılır hale gelecek.

*Cemaatin inanacı zayıf,ibadeti taklit olacak,hafızlar çok ama âlim bulunmayacak.

*Zenginlere itibar edilecek,cimrilik artacak,zekat ağır bir borç olarak kabul edilecek.

*Âlimler para ve dünyalık karşılığında ilim öğretecek,ahiret ameli ile dünyalık talep edecekler.

*Dinden garı hususlar için öğrenim yapılacak.

*Erkekler kendilerini kadınlara,kadınlar da erkeklere benzeyecekler.

*Erkekler erkeklerle ,kadınlar kadınlarla münasebetsiz alakalar kuracak.

*Her tarafta şarkıcı ve çalgıcı kadınlar zuhur edcek.

*Söz kadınlarda olacak ve zina yaygınlaşacak.

*Kadınlar,saçları deve hörgücü gibi ,sokaklarda dolaşacaklar.

*Haram işlemeyi kolaylaştıran imkanlar artacak,gençler günah işlemeye ve kötülük yapmaya çok meyledecekler.

*İmanı kalpte tutmak,kor ateşi elde tutmaktan daha zor olacak,kişi gece mü'min yatacak sabah kafir olarak kalkacak veya bunu tersi olcak.

*İçkiyi devletler teşkil edecekler ve muhteliif isimler altında içilecekler.

*Dünya işlerine dalıp ahiret işleri unutulacak,Allah'ın kitabıyla hükmetmek ayıp sayılacak.

*Büyük ve gösterişli binalar yapılacak ve bunlardan dolayı sokaklar daralacak.

*Yırtıcı hayvanların derileri tabaklanarak çeşitli giyim eşyası yapılacak.

*SAbah giyinen elbise başka akşam giyinen elbise başkaolacak.Önünüze yemeklerden biri gelip diğeri gidecek ve Kabe'nin örtüldüğü gibi evlerimizin duvarları da halılarla süslenecek.

*Ümmetimin erkekleri şişmanlayacak ve semizleşecekler.

*Dedikodu yaygın bir hal alacak.

*Herkes ''kazanamadığından ve geçinemediğinden ''şikayetçi olacak.

*Yalancı şahitlik ve boşanmalar artacak,ani ölümler sık görülecek.

*Mal çoğalıp sel gibi akacak,mal sahibi malına tapacak ve tüccarların çoğu hilekar olacak.

*Kişi karısına itaat edip anasına asi olacak ve arkadaşına yaklaşıp babasından uzaklaşacak.

*Gönüller birbirini sevmez olacak,dince ve dünyalık işlerde muhtelif görüşler belirlenecek,kardeşler bile dinde ve mezheplerde ihtilaf edecekler.

*İmar edilen şeyler harap edilecek,harap olanlar ise imar edilecek.

*Fazıklar başa geçecek ve konuşmasını bilmeyenler halka hitap edecekler.

*Arap arazisinin çölleri ,nehirlere ve çöllere kavuşacak.

*Faize alış-veriş;rüşvete hediye denecek,tefecilik artacak,helal-haram unutulacak,para gelsin de nerden gelirse gelsin dencek.

*Zaman kısalacak.Bir sene bir ay gibi,bir ay bir hafta gibi,bir hafta bir gün gibi geçecek,bir günün geçmesi ise bir yuaprağın yanması kadar çabuklaşacak,hiçbir şeyde bereket kalmayacak.

KAYNAKLAR:
1.Riyâzüs-Salihîn.İmam Nebevi Terc:Mehmed Emre
2.Tezkiret-ül-Kurtubî.İmam Şaranî
3.Kıyamet almametleri Ramuz el-Ehadis'ten Dersler
4.Kitab ül-Keşf,Celaleddin-i Suyuti,El yazma eser Süleymaniye Kütüphanesi
5.Kıyamet alametleri,Muhammet el-Hüseyni. Terc:Naim erdoğan.

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
RE: AHİR ZAMAN HADİSLERİ

ELİNE SAĞLIK KARDEŞİM SAĞOL B)B)

mneccar

Kayıtlı Kullanıcı

ASLINDA OKUDUĞUN İÇİN SEN SAĞOL...

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı

OKUMUYACAKSAK BURDA İŞİMİZ NE KARDEŞİM SİZ YAZIN BEN OKURUM BEN SİZLER KADAR BİLİMİYORUM ALLAH RAZI OLSUN ELİNE SAĞLIK B)B)B)B)

mneccar

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH(CC) senden razı olsun...

KERAY

Kayıtlı Kullanıcı

HAYIRLI SABAHLAR KARDEŞİM VE ALLAH RAZI OLSUN SANIRIM BU YAZDIKLARININ HEMEN HEMEN HEPSİNİ GÖRÜYORUZ ALLAH İMANLA ÖLMEYİ NASİP ETSİN.B)

gulen

Kayıtlı Kullanıcı

BİLGİLERİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN YAZDIKLARININ HEPSİ 3-4 TANESİ DIŞINDA GERÇEKLEŞMİŞ DURUMDA.

BEN BİR TANESİNİ TAM ANLAYAMADIM AÇIKLARSAN ÇOK SEVİNİRİM. KİŞİ AKŞAM MÜMİN YATACAK SABAH KAFİR OLARAK KALKACAK NE DEMEK????

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM, SELAMETLE..B)

Ferhan1982

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferhanaktas.spaces.live.com

ALLAH (C.C.) RAZI OLSUN.KARDEŞİMİNDE DEDİĞİ GİBİ ALLAH (C.C) HEPİMİZİ ÜMMETİ MUHAMMET (S.A.V) OLARAK İMANLI OLARAK HUZURUNA KABUL ETSİN İNŞALLAH. (Amin)

deren75

Kayıtlı Kullanıcı

s.a.Allah razı olsun kardeşim evet hemen hemen hepsi gerçekleşmiş durumda rabbim yar ve yardımcımız olsun

ararat

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM ..aLLAH RAZI OLSUN ..HAKKINIZ HELAL EDİN BEN BUNLARI BİR KAÇ KARDEŞİME GÖNDERMEK İÇİN ÇIKTI ALDIM ..RABBİM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN İNŞALLH ..ALLAHA EMANET OLUN VE SELAMUN ALEYKÜM

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun...B)B)B)

mneccar

Kayıtlı Kullanıcı

KERAY yazdı:
HAYIRLI SABAHLAR KARDEŞİM VE ALLAH RAZI OLSUN SANIRIM BU YAZDIKLARININ HEMEN HEMEN HEPSİNİ GÖRÜYORUZ ALLAH İMANLA ÖLMEYİ NASİP ETSİN.B)

ecmain kardeşim

Ferhan1982 yazdı:
ALLAH (C.C.) RAZI OLSUN.KARDEŞİMİNDE DEDİĞİ GİBİ ALLAH (C.C) HEPİMİZİ ÜMMETİ MUHAMMET (S.A.V) OLARAK İMANLI OLARAK HUZURUNA KABUL ETSİN İNŞALLAH. (Amin)

ecmain kardeşim

deren75 yazdı:
s.a.Allah razı olsun kardeşim evet hemen hemen hepsi gerçekleşmiş durumda rabbim yar ve yardımcımız olsun

doğru söylüyorsun ALLAH(cc) sendende razı olsun kardeşim...

ararat yazdı:
SELAMUN ALEYKÜM ..aLLAH RAZI OLSUN ..HAKKINIZ HELAL EDİN BEN BUNLARI BİR KAÇ KARDEŞİME GÖNDERMEK İÇİN ÇIKTI ALDIM ..RABBİM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN İNŞALLH ..ALLAHA EMANET OLUN VE SELAMUN ALEYKÜM

A.s kardeşim ALLAH(cc) sendende razı olsun kardeşim...Ne güzel yapmışsın ki bizden başkalarıda okuma şansı bulacak...

Resul_Acer yazdı:
Allah razı olsun...B)B)B)

ALLAH(cc) sendende razı olsun kardeşim

gulen yazdı:
BİLGİLERİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN YAZDIKLARININ HEPSİ 3-4 TANESİ DIŞINDA GERÇEKLEŞMİŞ DURUMDA.

BEN BİR TANESİNİ TAM ANLAYAMADIM AÇIKLARSAN ÇOK SEVİNİRİM. KİŞİ AKŞAM MÜMİN YATACAK SABAH KAFİR OLARAK KALKACAK NE DEMEK????

kardeşim ben o hadisi tam doğru manası ile anlatabilmek için biraz araştırmalıyım.Araştırdıktan sonra iletirim.ALLAH'a(cc) emanet ol

andelib

Kayıtlı Kullanıcı

gulen yazdı:

kardeşim öyle noktaları merak ediyosunki insan cevap yazsam mı yazmasammı diye terddüt ediyor. bediüzzaman o ve birçok hadisi tevil etmiş. bediüzzamana güveniyorsan ,inanıyorsan ,sana sayfasını kitabını yazarım.
selamun aleykum.
allah razı olsun neccar kardeş.

mneccar

Kayıtlı Kullanıcı

andelib yazdı:
gulen yazdı:

kardeşim öyle noktaları merak ediyosunki insan cevap yazsam mı yazmasammı diye terddüt ediyor. bediüzzaman o ve birçok hadisi tevil etmiş. bediüzzamana güveniyorsan ,inanıyorsan ,sana sayfasını kitabını yazarım.
selamun aleykum.
allah razı olsun neccar kardeş.

a.s. kardeşim... çok güzel söylemişsin ben kitaplardan hocalardan araştırıp söyleyecektim... ALLAH(CC) senden de razı olsun...

andelib

Kayıtlı Kullanıcı

neccar kardeş gülen kardeş başka bir forumda bir şeyi daha merak etmişti. o konu hakkında biraz konuştuk kardeşle .şimdi burda da bir bağlantı var oraya .
hep bu konular üstüste geldi.o yüzden tereddüt ediyorum dedim .kardeş belki yanlış anlar diye yani. yoksa bildiklerimi tereddütsüz söylerim fayda sağlayacaksa.

onun için vermedim kitap ismini sayfasını.

bu konu hakkında tereddütleri var gulen kardeşin.

gulen

Kayıtlı Kullanıcı

andelib yazdı:
neccar kardeş gülen kardeş başka bir forumda bir şeyi daha merak etmişti. o konu hakkında biraz konuştuk kardeşle .şimdi burda da bir bağlantı var oraya .
hep bu konular üstüste geldi.o yüzden tereddüt ediyorum dedim .kardeş belki yanlış anlar diye yani. yoksa bildiklerimi tereddütsüz söylerim fayda sağlayacaksa.

onun için vermedim kitap ismini sayfasını.

bu konu hakkında tereddütleri var gulen kardeşin.

BENİM HANGİ KONULARDA TEREDDÜTÜM OLUP OLMADIĞINI NASIL ÖYLE HEMEN ANLAYABİLDİNİZ ANLAYAMADIM.
AÇTIĞINIZ FORUMU OKUYUP SORU SORMAK ÇOK MU GARİP BİR ŞEY ANLAYAMADIM.

SAYIN ANDELİB BANA KARŞI BİR ANTİPATİNİZ Mİ VAR BİR FORUMDA AYNI ŞEYLERİ FARKLI İFADE ETTİĞİMİZ VE BAZI NOKTALARDA FARKLI DÜŞÜNÜYORUZ DİYE KAFANIZDA MİMLEDİNİZ HERHALDE...

NE KAYNAK BELİRTİN NE DE AÇIKLAMA YAPIN LÜTFEN YARDIM İSTEYEREK HATA ETTİM HERHALDE ..

AYIP DENEN BİR ŞEY VAR, LÜTFEN HEM İĞNELEYİCİ KONUŞUP ADIMIN DA SONUNA KARDEŞ YAZMAYIN İÇTENLİK ARZ ETMİYOR

ASKERE GİDECEĞİM HAKKINIZI HELAL EDİN DİYORSUNUZ 1 GÜN ÖNCE FORUM ARACILIĞI İLE TARTIŞARAK TANIŞMIŞ OLDUK GÜZEL BİR TANIŞMA OLMADI AMA KÖTÜ BİR ŞEY KALMASIN AKLINDA DEDİM.
KARDEŞİMİN İÇİNDE KALIR ŞİMDİ ÜZÜLÜR HASSASTIR ŞİMDİ BEN DE CEVAP YAZAYIM DEDİM.

MAŞALLAH GİDER AYAK AĞZINDAN BAL DÖKÜLDÜ...
OLDU MU ŞİMDİ

andelib

Kayıtlı Kullanıcı

neyse zaten yanlış anlamışşın anlıyacağın kadar. sana cevap yazıpta seni daha fazla kızdırmıyayım bari.
ama

benim sana antipatim falan yok.mimleme diye bir şey de bilmem.kim sorsa o cevapları verirdim.seni rencide etmek için de yazı yazmıyom.neccar kardeşe niçin kitap ismini vermediğimi yazdım.ben kötü bir fikirle yazmadım onu.
canını sıktıysa özürde dileriz.ben sana hiç kızmıyorum.
tereddütlerin varmış gibi geldi bana. soru soran insan tereddüt ettiği veya bilmediği için sorar.samimiyet olsun diye kardeş yazmıyorum.kardeş olduğumuz için.tüm müminler kardeştir düsturu gereğince.sen istemiyorsan yazmayız.

olsun yinede tüm yazılarım için özür dilerim.

beynelmilel

Kayıtlı Kullanıcı

'''şurada emin bir insan vardır''denilecek kadar emin insan sayısı azlacak.' Bunun hakkında bir şey söylemek istiyorum.Alaka kurulabilir mi herkes tarafından bilemem ama bir gün sınıfta birine şaka yapılacaktı (şaka kısa süreliğine de olsa yalan söyleme işi değil mi?)Herkesin bu konuda susacağı ve işin çaktırılmayacağı planlandı ve sorulduğunda bunun şakadan ibaret olduğunu söyleyecek yani yalan söylemeyecek TEK bir kişi gösterildi(koskoca sınıfta).:(Yani asıl olanı öğrenmek için sadece ona güvenebilinirdi bu konuda.

ayshidayet

Kayıtlı Kullanıcı

:(:(:(:(:(:(:(ALLAH RAZI OLSUNB):(:(:(:(:(:(

andelib

Kayıtlı Kullanıcı

beynelmilel yazdı:
'''şurada emin bir insan vardır''denilecek kadar emin insan sayısı azlacak.' Bunun hakkında bir şey söylemek istiyorum.Alaka kurulabilir mi herkes tarafından bilemem ama bir gün sınıfta birine şaka yapılacaktı (şaka kısa süreliğine de olsa yalan söyleme işi değil mi?)Herkesin bu konuda susacağı ve işin çaktırılmayacağı planlandı ve sorulduğunda bunun şakadan ibaret olduğunu söyleyecek yani yalan söylemeyecek TEK bir kişi gösterildi(koskoca sınıfta).:(Yani asıl olanı öğrenmek için sadece ona güvenebilinirdi bu konuda.

bişey anlıyamadım.biraz açıklarmısın.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt