Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

AĞLATAN MEKTUP... (3 Kullanıcı)

ATA_11

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili annecigim ve babacigim”
Bu mektubu okudugunuz zaman üzüleceginizi biliyorum.
Aylardan beri sustugum icin de üzülüyordunuz.Ama ne yapalim baska türlüsü elimden gelmiyordu.Beni affedeceginizi,mazur göreceginizi umarim.Annecigim ve Babacigim,
Ben artik islam dinini terk ederek hiristiyan oldum.Eger böyle yaptigim icin bir günah islemissem bilin ki,bu günah tamamen size aittir.Cünki siz,bana dinimi ögretmemistiniz.Ben adimin Müslüman oldugunu biliyordum o kadar.
Fakat,Müslümanlik nedir? Nasil olur? Peygamberim kimdir? Nasil bir zattir? Kur’an nasil bir Kitaptir nelerden bahseder? Müslümanlikta nasil ve nicin ibadet edilir? iste bütün bunlar bence bilinmeyen seylerdi.bana anlatmadiniz,ögretmediniz.
Buraya geldigim zaman,cogu Fransizlarin dindar olduklarini gördüm.Hemen her evde birkac isa ve meryem’e ait resim vardi.yemege oturduklari zaman dua okuyorlardi.Ben ise onlara alik alik bakip durmaktan baska birsey yapamiyordum.
Din,iman Allah.Peygamber,Kur’an ve ibadet hakkinda bana bir cok sorular sorarlardi.Ama ben hicbirine cevap veremiyordum.
Siz,bana bunlari ögretmemistiniz.Hatta benim memleketimde dindarlik ayipti.Mesela lisede derse giren bazi hocalar dindarligin,yobazlik,gericilik oldugunu anlatirlar,ondan sonra derse baslarlardi.icimizden birisi dinden bahsedecek olsa,ögretmenler olsun,ögrenciler olsun hemen alay ederlerdi...”Hey yobaz,kacinci asirdasin?“derlerdi..
oruc tutmak bir suc,namaz kilmak bir ayipti.
Burada ise,durum tam tersinedir.ne kadar aldanmisiz? ne kadar aldatilmisiz?Avrupanin dinsiz oldugunu zannederdik.dinsizligi ilerilik,dindarligi gerilik sayardik.halbuki ne kadar yanilmisiz,
burada herkes dinden,imandan,isa’dan bahsediyor.dinsizler ise pek sevilmiyor.cogu kimsenin cebinde incil var.
Bütün bunlarin karsisinda icimde bir bosluk duydum. hiristiyanlarin cogu ibadet ediyordu.ben ise ne kendi dinimden,nede onlarin dininden birsey bilmiyordum..
yavas yavas hiristiyanligi ögrenmek icin bir merak sardi beni,Ögrendim ve nihayet iste hiristiyan oldum.Artik tahsil masraflarimi kilise üzerine aldi.Bundan sonra bana,ister mektup gönderin,ister göndermeyin.Siz bilirsiniz,ama tekrar ediyorum:Eger dinimi terk edip günahkar olmussam,bu günah tamamen size aittir.Allah sizi affetsin...

ALLAH KORUSUN BİZLERİ
böyle olmaktan ve böyle anne-baba olmaktan....
(yazık ki bu tür örnekleri her geçen gün çevremizde görebiliyoruz)

ALLAH HİDAYET NASİP ETSİN.....

cemile_drn

Kayıtlı Kullanıcı
RE: AĞLATAN MEKTUP...

s.a.bu konuda aileye ya da çocuğa yorum yapmayacağım.durum hakkında bişeyler söylemek istiyorum.hristiyanlığı öğrenmek ve bu konuda merak içinde olmak normal,insan her konuda bişeyler bilmeli,bi konuda herşeyi bilmeli.doğru kaynaklardan islamı araştırmak zor değildir.hristiyanlığı araştırmak hristiyan olmayı gerektirmezki.zaten bi müslüman bütün inançlar hakkında bilgi edinmeli ve islamın ne kadar ayrı bi yerde olduğunu fark etmelidir..

ATA_11

Kayıtlı Kullanıcı

lastmoon yazdı:
s.a.bu konuda aileye ya da çocuğa yorum yapmayacağım.durum hakkında bişeyler söylemek istiyorum.hristiyanlığı öğrenmek ve bu konuda merak içinde olmak normal,insan her konuda bişeyler bilmeli,bi konuda herşeyi bilmeli.doğru kaynaklardan islamı araştırmak zor değildir.hristiyanlığı araştırmak hristiyan olmayı gerektirmezki.zaten bi müslüman bütün inançlar hakkında bilgi edinmeli ve islamın ne kadar ayrı bi yerde olduğunu fark etmelidir..

HAKLISIN KARDEŞİM ARAŞTIRMALI HER DİNİ.FAKAT BURADA Kİ KONU TAMAMEN CAHİLLİK DEĞİL MİDİR?

zarife_76

Kayıtlı Kullanıcı

COK YAZIK

cemile_drn

Kayıtlı Kullanıcı

evet kesinlikle cahillik.çok üzücü bi durum.anne babalar çocuklarına ilim öğretmekle yükümlü olduklarının bilincinde olsalar bu tür olaylar olur mu?anne baba çocuklarını okula göndermekle bütün sorumluluklarını gerçekleştirdiğini sanıyo.ama öyle değil işte.
çok hassas bi mevzuyu ele almışsınız.Allah razı olsun.

ATA_11

Kayıtlı Kullanıcı

lastmoon yazdı:
evet kesinlikle cahillik.çok üzücü bi durum.anne babalar çocuklarına ilim öğretmekle yükümlü olduklarının bilincinde olsalar bu tür olaylar olur mu?anne baba çocuklarını okula göndermekle bütün sorumluluklarını gerçekleştirdiğini sanıyo.ama öyle değil işte.
çok hassas bi mevzuyu ele almışsınız.Allah razı olsun.

GENÇLER FAZLA OKUMUYOR Kİ KARDEŞİM...ARAŞTIRSALAR...ÜLKE OLARAK FAZLA OKUMUYORUZ NE YAZIK Kİ...SELAMETLE..

cemile_drn

Kayıtlı Kullanıcı

s.a okumak gerekli ama öğrenmenin en zahmetsiz yolu dinlemektir.zahmetsizce ilim öğrenilsin demiyorum.sadece doğru kaynaklardan dinlemekle bile insan çok şey öğrenebilir ama dinlemeye bile tahammül yok insanlarda.Allah'a emanet olun

ATA_11

Kayıtlı Kullanıcı

lastmoon yazdı:
s.a okumak gerekli ama öğrenmenin en zahmetsiz yolu dinlemektir.zahmetsizce ilim öğrenilsin demiyorum.sadece doğru kaynaklardan dinlemekle bile insan çok şey öğrenebilir ama dinlemeye bile tahammül yok insanlarda.Allah'a emanet olun

aslında çok farklı insanlarımız var.dinlemek diyoruz ne güzel,ama o da yetmiyor ki.en azından kendi çocuklarımı bile yeri gelince ne okutabiliyorum ne sözlü olarak anlatabiliyorum.annaleri öğretmen olmasına rağmen.eşim de çok okur.hani derler ya...ön teker nereye giderse arka teker de oraya gider.ama malesef bazen değişiyor bu kural.eşimin lise öğrencileri de hep aynı bu durum da.çok üzülüyoruz.okuyun be gençler ne tür olursa olsun.bir yerden başlayın artık..selametle kardeşim

cemile_drn

Kayıtlı Kullanıcı

ne okutmak,ne dinletmek gerek aslında,lisan-ı hal ile davranabilmek gerek.işte aileler bu noktada biraz eksik kalıyor.kendi yapmadıklarını,çocuklara yapmalarını söylüyorlar.bu mektubu yazan çocuğun ailesi de bu noktada eksik kalmış yazıdan anlaşılana göre.biz dinlemeyi bilmiyoruz,çocuğumuzdan dinlemesini bekliyoruz.biz kitap okumuyoruz,niye hiç kitap okumuyosun diye çocuğa kızıyoruz.bunlar acı ama gerçek.çocuklarımıza hal dilimizle örnek olalım Allah'ın izniyle

zubeyri

Kayıtlı Kullanıcı

gözlerimdeki tomurcukları tutamıyorum
allah hidayet nasip etsin

siyah_beyaz

Kayıtlı Kullanıcı

Çok üzücü bir durum, gerçekten çok üzüldüm ...
Bilinçsiz anne babaların kurbanı bir genç ...Sağol paylaştığın için, Rabbim herkese hayırlı anne babalar evlatlar nasip etsin ...

siyah_beyaz

ATA_11

Kayıtlı Kullanıcı

siyah_beyaz yazdı:
Çok üzücü bir durum, gerçekten çok üzüldüm ...
Bilinçsiz anne babaların kurbanı bir genç ...Sağol paylaştığın için, Rabbim herkese hayırlı anne babalar evlatlar nasip etsin ...

siyah_beyaz

AMİN...SAĞOLASIN....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt