Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ağanın yeri (1 Kullanıcı)

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Bir hayırsever arkadaşın hatırası
Birkaç sene önceydi, arkadaşlarımdan birkaçı yanıma gelerek:

-Fakir öğrenciler için yurt binası yapıyoruz, dediler. Vakıf için yardımcı ol da, biraz yardım toplayalım. Tekliflerini kabul ettim ve ertesi gün, zenginliğinden dolayı "AĞA" lakabıyla tanınan bir adamı aradım. Para istediğimi anlayınca : "Gerekeni yaparız, dedi. Gel de görüşelim." Büyük bir hevesle bürosuna gittim ve sekreterinden izin alıp odasına girdim. Bina hakkında verdiğim bilgileri dinledikten sonra cebinden bir 100 lira çıkarıp:

-Buyur, dedi. Bizim de katkımız olsun. Şaşırmıştım, ama yine de işi pişkinliğe vurup:

-Bu çok az olmadı mı? dedim. Hiç olmazsa 10 bin vereceğinizi tahmin etmiştim. Pek aldırmamış görünerek:

-Şimdilik bu kadar yetsin, dedi. 1000 dairelik bir site inşaatına başlıyorum. Bunun için yer almam gerektiğinden, fazla açılamıyorum.

-Ne kadar yer lazım? diye sordum.

-200 dönüm kadar, dedi. Bu işi becerir ve istediğim arsaları kapatırsam, vakfınıza 10 bin değil 100 bin bağışlarım. Hatta binaya ismimi verirseniz, yurt binasının tamamını ben yaptırabilirim.
Teklifini ister istemez kabul ettikten sonra el sıkışıp ayrıldık ve kısa bir süre sonra da inşaata başladık. Bu arada para sıkıntısı çektiğimizden ağayı bol bol hatırlıyor ve aldığı yerin kaç dönüme ulaştığını takip ediyorduk. Altı ay kadar sonra yardımcısına telefon ettiğimizde:
-Ağanın yeri, çoğu göl kenarında olmak üzere 120 dönüme ulaştı, dedi. Şimdi sıra, yolun bitişiğindeki ormanlık bölgeye geldi. İnşaatın kabasını tamamladığımızda adamı tekrar aradık.

-Ağanın yeri, göl kenarında ve çam ağaçları arasında olmak üzere 150 dönüme çıktı, dedi. Bir kaç ay sonra iş tamamlanır. 100 bine kavuşmak ümidiyle adama bir daha telefon ettiğimizde:

-Ağanın yeri, bir servi ağacının altında olmak üzere 2 metrekareye indi, dedi. Geçen hafta öldü, duymadınız mı?
HUZUR PINARI - İslamiyet, İslam Dini, Ehl-i Sünnet İtikadı, İlmihal, Kitaplar...

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Şaşılır şu kimseye ki, dünyâya hırsla sarılır, ama ölüm onu aramaktadır. Unutmuş ama unutulmuş değildir. Güler ama, bilinmez ki, Rabbi ondan râzı mıdır, yoksa değil midir?

Üç şey beni hayrete düşürdü. Bunlar:
1- Ölüm kendisini yakalamak üzere olduğu hâlde, dünyâlık peşinde olan kimselerin hâli.
2- Kendisi gaflete dalıp, kendini unuttuğu hâlde unutulmamış olup, hesâba çekilecek olan kimselerin hâli.
3- Rabbinin kendinden râzı olup, olmadığını bilemediği hâlde, ağız dolusu gülen kimselerin hâli.

Ya Rabbi! Ölümü unutanlardan eyleme bizeleri...2 metrekarelik kabiri, sualleri, mahşeri aklımızdan çıkartmadan, ölümü unutmadan yaşamayı nasib eyle..Bu niyaz ve duamızı sana daha önce dua etmiş ve duası kabul olunanların hatrı ve hürmetine kabul eyle Ya Rabbi! Amin.

Allahü teala razı olsun abi, selametle kalın..

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Şaşılır şu kimseye ki, dünyâya hırsla sarılır, ama ölüm onu aramaktadır. Unutmuş ama unutulmuş değildir. Güler ama, bilinmez ki, Rabbi ondan râzı mıdır, yoksa değil midir?

Üç şey beni hayrete düşürdü. Bunlar:
1- Ölüm kendisini yakalamak üzere olduğu hâlde, dünyâlık peşinde olan kimselerin hâli.
2- Kendisi gaflete dalıp, kendini unuttuğu hâlde unutulmamış olup, hesâba çekilecek olan kimselerin hâli.
3- Rabbinin kendinden râzı olup, olmadığını bilemediği hâlde, ağız dolusu gülen kimselerin hâli.

Ya Rabbi! Ölümü unutanlardan eyleme bizeleri...2 metrekarelik kabiri, sualleri, mahşeri aklımızdan çıkartmadan, ölümü unutmadan yaşamayı nasib eyle..Bu niyaz ve duamızı sana daha önce dua etmiş ve duası kabul olunanların hatrı ve hürmetine kabul eyle Ya Rabbi! Amin.

Allahü teala razı olsun abi, selametle kalın..

Amin.amin.amin.Cenab-ı hak cümlemizden razı olsun.Kendisine kul habibine(Aleyhisselatü vesselam)ümmet eylesin ablacım.Kıymetli dualarınızda zikretmenizi istirham ederiz..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt