Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Afganistan'çocuk olmak (1 Kullanıcı)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
ONLAR................

afgan-cocuklar.jpg

74517.jpg

turkmen_cocuklar_afganistan.jpg

afgan44.jpg

fft5_mf172668.Jpeg

d9c7994c74da6ef8886c2c4b03098673.jpg

2.jpg

cocuk.jpg

afgan-cocuk-abd-bombardimanini-anlatti-27877.jpg

-fganistan--da-cocuk-olmak-medium-0.jpg

31.jpg

72303.jpg

fft5_mf298634.Jpeg

afganli-cocuklar.jpg

251402.jpg

file.ashx

afgancocuklarik.jpg

113620081215115523582.jpg

hakkari.jpg

Afghanistan_War_2001.j

afganistan-katliam.jp

20100106_1485_9368860125.jpg

resimler%5Chaber%5Cafgan.jpg

gp_525052.jpg

50-yilin-en-iyileri-fotograflari_65102_b.jpg

8404.jpg

resim_goster2.php

Kinder_Essen_1_300.jpg

1246295949untitled-3.jpg

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
Allah kardeşlerimize yardım etsin..Onları Allah için çok seviyorum...Allah niyetimizi düzeltsin...malımızla canımızla yanlarımnda oluruz inşallah..Allah kalbimizden dünya sevgisni alsın..

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
biz bolluk içinde yüzerken ,
o yemeği severim bunu sevmem diye
yemek seçerken
onlarin seçim yapacak durumlari yok.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
bizim tv karşisina geçip
sicacik yemeğimizi yiyip
sicak sobanin yaninda uyuyyup kaldiğimiz vakitlerde,
onlar yiyecek aramakla uğraşiyorlar.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
kocaman eviminize uygun bir koltuk takimi bulamadiniz mi.
1 yil üzerine oturduğunuz bu koltuklar çok mu eskidi.
Evinizin çok mu güzel olmasini istiyorsunuz.
Onlarin güzelleştirebilecekleri
bir evleri yok....

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
allah kardeşlerimize yardım etsin..onları allah için çok seviyorum...allah niyetimizi düzeltsin...malımızla canımızla yanlarımnda oluruz inşallah..allah kalbimizden dünya sevgisni alsın..
amin kardeşim inşallah birgün o maneviyata da ulaşiriz.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Masumane çocuk duygularının kurbanı,Soraj Gulam Habib'in oyuncak sandığı
bomba hayatını karartmıştı.

Bir gün, kuzenlerimle birlikte parkta piknik yapmaya gittim. Afganistan yeni yılının başlangıcı idi. Eve dönerken yolun kenarında sarı bir kutu gördüm. Elime aldım ve açmak istedim. Yere attığımda patladı." Bu sözler Afganistanlı bir gence, Soraj Gulam Habib'e ait. 10 yaşındayken her çocuğun merakını uyandıracak bir kutuyu eline alınca iki bacağını kaybetmiş: "Çok tehlikeli bir bomba, fakat bakınca güzel gözüküyordu. Bir çocuk için çok ilginçti."
ABD uçaklarının havadan attığı acil gıda yardımları da sarı renkteydi. Ancak Habib'e denk gelen sarı kutu aslında bir "BLU-97"ydi. Yani ABD'nin Afganistan'da Taliban'a karşı düzenlediği hava bombardımanlarında kullandığı, patlayınca dağılan küçük misket bombalarından.
Hastaneye götürdüklerinde doktorlar ağır yaralı olduğu için ilk önce iğne yaparak öldürmek istemişler: "Böyle yaşaması onun için ileride iyi olmaz. Ölmesine izin verin." Doktorların varlık nedenlerine tezat bu kararına isyan edip, oğlunu kurtarmaları için yalvaran baba sayesinde Habib hayata döndürülmüş.
Sadece Habib değil, "oyuncak buldum" diye sevinip bacaklarını kaybeden ve geri kalan "değersiz" hayatını tekerlekli sandalyede geçiren yüzlerce Afgan çocuğu var. Ayrıca Afganistan'da tekerlekli sandalye bizim buranın Fiat Palio'su gibi bir şey. O yüzden arkadaşlarına sürünerek yetişmeye çalışan yine yüzlerce çocuk var. Uluslararası örgütler, misket bombaları mağdurlarından yüzde 60'ının çocuk olduğunu söylüyor.
Soraj Gulam Habib, şimdi bir delikanlı ve çocukların hayatını karartan bu tür ölümcül silahlara yasak getirilmesi için mücadele ediyor. Akabinde, misket bombalarının yasaklanması için Dublin'de toplanan 109 ülkenin yetkililerine de destek veriyor.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt