Buyrun Anne Ve Babamıza Edilen Duaya Amin Deyip Sebeblenmeye
Buyrun Anne Ve Babamıza Edilen Duaya Amin Deyip Sebeblenmeye
Allah ım,kulun ve resulün Hz.Muhammed e ve onun tertemiz Ehl-i beytine rahmet eyle .
Onlara en üstün salavatını,rahmetini,bereketini ve selamını nasip eyle anne ve babama da katından bir lütuf ve tarafından bir rahmet lutfet ey merhametlilerin en merhametlisi!
Allah ım,Hz Muhammed 'e ve Âline salât eyle,anne ve babama karşı yapmam gerekenleri ilham yoluyla bana bildir.Bu konudaki bilginn tamamını bana ver ve beni bildiklerimi eksiksiz olarak yeri,ne getirmeye ,uygulamaya muvaffak et.Öyle ki ,bana öğrettiğin hiçbir seyi yerine getirmekten geri kalmayayım,vücut organlarım,bana ilham ettiklerini pratiğe dökmekte hiç gevşeklik göstermesin.
Allah ım,Hz Muhammed 'e ve Âline,onun sayesinde bizi onurlandırmana karşılık bize karşı insanlara bazı yükümler yüklemen sebebiyle salât eyle.
Allah 'ım ,anne ve babama tıpkı heybetli bir padişah gibi saygı göstermemi,şefkatli bir anneminki gibi şefkat etmemi nasip eyle.
Anne ve babama itaati ve iyiliği,uykusuz kalmışım uykuya dalmasından daha sevindirici,susuzlıktan cigerleri yanmışın suya kanmasından daha serinletici yap.Tâki,onların isteklerini kendi arzularıma, hoşnutluklarını hoşnutluğuma tercih edeyim ,Ban yaptıkları az bir iyiliği bile çok, çok kötülüğü bile az bulayım .
Allah ım onların huzunda sesimi yükseltmemeyi ,hep hoş sözler söylemeyi,yuımuşak davranmayı bana nasip eyle.Onlara yönelik kalbimi sevgiyle doldur.Onlara karşı beni nezaketli ve şefkatli kıl.
Allah ım güzelce bakıp büyütmelerinden dolayı onlara mükafat ver,gözleri gibi korumalarından dolayı sevap ihsan eyle.!Küçükken beni koruyup gözettikleri gibi ,sen de onları koru.
Benden taraf onlara bir sıkıntı dokunmuş, bir kötülük isabet etmiş,bir hakları zayi edilmişse bunu onların günahlarının düşürülmesine, derecelerinin artırılmasına vesile eyle.
ALINTIDIR