Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ะ İpek Böceği Gibi Olmamalı İnsan ะ (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
371908aqm01okjbsrg7.gif

Ölüm korkunç olduğu halde, insanların ölümden habersiz gibi yaşamaları, ölümü az düşündüklerindendir. Hatta dünya zevkleri ile meşgul olan kalb ile düşününce etkisi az olur veya hiç olmaz. Korkunç olan ölümün kolay geçmesi için, ölümü hatırdan hiç çıkarmamak gerekir. Bunun için de, kendi arkadaşlarından kendinden önce ölüp, çoluk çocuklarını, mallarını, dostlarını bırakarak toprak altına girenleri düşünmelidir. Makam sahibi olanların etki ve yetkilerinin kalmadığı, toprağın onları nasıl çürüttüğü, düşünülmelidir. Hayatta iken neler yapıyor, nasıl konuşuyorlardı. Yapılacak birçok işi vardı. Ölümü unutup yaşıyorlardı. Kimi malı ile kimi makamı ile, kimi gençliği ile gururlanıyordu. Ölüm bunları ansızın yakaladı. Şimdi hepsi unutulup gitti, hayal oldu.

İşte bir kimse de, bunları düşünüp mezarlarını ziyaret ederek kendisinin de aynı akıbete uğrayacağını bilirse, kalbi yumuşayabilir, dünyanın faydasız şeylerine dört elle sarılmaktan vazgeçebilir.

(Allah’tan utanın! Başkalarına kalacak şeyleri toplamakla vaktinizi kaybetmeyin! Kavuşmayacağınız şeyleri ele geçirmek için uğraşmayın; ihtiyacınızdan fazla bina yapmakla hayatınızı harcamayın!) [Beyheki]

Azrail aleyhisselamla kardeş gibi görüşen Yakub aleyhisselam dedi ki:

- Senden bir ricada bulunacağım. Ecelim yaklaşınca bana haber ver!
- Sana birkaç haberci gelir.
Bir müddet sonra Hz.Azrail yine gelir. Hz.Yakub sorar:
- Ziyaretime mi geldin?
- Canını almaya geldim.
- Hani bana birkaç haberci gelecekti?
- Sana haberci gelmedi mi? Saçların ağarmadı mı? Vücudun zayıflamadı mı? Dimdik duran belin bükülmedi mi?

İnsan öleceği zamanı bilseydi, aklı başından giderdi. İyi ki ölüm vakti gizlendi. Eğer gaflet olmasaydı, hiç kimse bir işine bakmazdı. Gaflet ve uzun emel, kötü olduğu kadar aynı zamanda iki büyük nimettir. Eğer bu ikisi olmasaydı, müslüman sokakta yürüyemez hale gelirdi.

İnsan genelde ahmak olarak yaratılmıştır. Eğer her şeyi inceden inceye düşünebilseydi, hiç kimse geçimi için çalışmazdı. Dünya, mamurluğunu, ahmakların gafletine borçludur.

''Ne gariptir ki, ölüm senin peşinde, sen ise dünyalık peşindesin.

Zahitlik, kaba kumaş giymek değil, uzun emeli bırakmaktır. ''

Ölüm boyna asılı, dünya ise sırtınıza yüklenmiştir. İnsan, kılıç, boynuna vurulacak gibi ölüme hazır olmalıdır.

Her gün ölüme yaklaşmaktasın. Ecelin geldi denilmeden ölüme öyle hazırlıklı ol ki, Azrail aleyhisselam gelince, (Az izin ver de, bende hakkı olanlarla helalleşeyim, oğluma telefon edeyim, şu işimi şöyle yapsın, kiminde borcum var, kiminde alacağım var. Bu işlerimi bir halledeyim) demek ihtiyacını hissetmemek gerekir. Vasiyeti her zaman hazır bulundurmalıdır.

Hadis-i şerifte buyuruldu ki:

(Sonunu düşünmeyip dünyaya aldanan insan, ipek böceği gibidir. İpek böceği kendine yuva örer ve sonunu bilmez. Sonra oradan çıkmak ister, çıkacak yer bulamaz, ördüğü yuvasında ölür ve çalışması başkalarına yarar.) [ Münire]

371908aqm01okjbsrg7.gif

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
sa bu makalae ölümü çok güzel tasvir etmiş yazananın yüreğine kalemine sağlık.alttaki hadiside ilk defa duydum rabbim razı olsun.ben ölümü çok düşünüyorum.ama nekadar faydalı oluyor bilemiyorum.işte aklıma kabir yılanlar böcekler ölüm anı sualler geliyor.aklım yerinden çıkacakmış gibi oluyorum.
geçende rahmetli halamı görmüş kızkardeşim rüyasında.Kısaca anlatayım:halamın kabirde çok güzel bir çocugu olmuş.mezarından kurtulmuş.çok zor geçmiş sualleri kardeşim ona ahiretten soruyorlarmı demiş oda evet demiş.mezarında rahatsızmış.bir kaç kabir göstermiş onlardan bi ses çıkmıyomuş.

Buda bize bir işaret demekki kabirde sualler var ve çetin geçeceğe benzer...bide benim halam 2003te öldü acaba yenimi bitti sulalleri diye yada eziyeti bilemiyorum diye aklımdan geçirmedim değil...

işte böyle aliyecim.allah hayırlı ölüm,hayırlı kabir komsuları versin inş.bizlere selametle kal.rabbime emanetsiniz.

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel bir paylaşım,elinize sağlık...

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum guzel yureklı kardeşım
yıne her zamankı gıbı cok guzel ve faydalı bır paylaşım
allah razıolsun
sevap hanenene yazılsın ınşaallah
evet dunya telaşı
sarmış her yanımızı
ben şöyle duşunuyorum
bende dunya malı ıçın gayret edıyorum şu an fakat hedeflerım var nıteyım başkalarına da faydalı olabılmek
bunları bırgun uzun uzun paylaşmak ısterım
başka cocuklara faydam olsun ıstıyorum kazandığım ıle ıpek bozeğı gıbı kabuğuma cekılmeyıp yardımlarda bulunup cocuklara burs vermek nıyetındeyım
ınşaallah
yanı bıraz buyuk duşunuyorum
allah hayırlısını nasıp etsın

her zaman ölumu hatırlamalı tabıı kı bırşeyler yaparkende şükrü ve ıbadetlerımızı de unutmamalıyız.unutmamalıyız kı belkı yarın olmıcaz demı* ama allaha şükür kı şuan burdayız ve bu guzel yazıları paylaşıyoruz ve senı tanıdığıma cok mutluyum kardeşım

allah gonlune gore versın
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuh canım kardeşim

Kıymetli paylaşımlarınız için Rahman razı olsun.Rabbim ecrinizi versin inşaallah.
Dünyamızı güzel yaşayacakmışız diye ahiretimizi heba etmemeliyiz.Dünya yurdu bir oyun ve eğlenceden başka bir şey değildir.Dünya yurduna kendilerini kaptıranlar ancak hüsrana uğramışlardır Evlatları, malları, şanları onlara hiç bir fayda vermiyecektir.Hesaba çekildikleri gün aynı muameleyde davranılacaktır.Bunları bilerek yaşantımızı güzelleştirirsek ölümü Yarada bir kavuşma anı olarak görürüz inşaallah.Korkmadan utanmadan huzuruna varırız.Rabbim bizleri dünya hayatında oyalananlardan eylemesin.

Baki muhabbetle selam ve dua ile...B)B)​

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
sa bu makalae ölümü çok güzel tasvir etmiş yazananın yüreğine kalemine sağlık.alttaki hadiside ilk defa duydum rabbim razı olsun.ben ölümü çok düşünüyorum.ama nekadar faydalı oluyor bilemiyorum.işte aklıma kabir yılanlar böcekler ölüm anı sualler geliyor.aklım yerinden çıkacakmış gibi oluyorum.
geçende rahmetli halamı görmüş kızkardeşim rüyasında.Kısaca anlatayım:halamın kabirde çok güzel bir çocugu olmuş.mezarından kurtulmuş.çok zor geçmiş sualleri kardeşim ona ahiretten soruyorlarmı demiş oda evet demiş.mezarında rahatsızmış.bir kaç kabir göstermiş onlardan bi ses çıkmıyomuş.

Buda bize bir işaret demekki kabirde sualler var ve çetin geçeceğe benzer...bide benim halam 2003te öldü acaba yenimi bitti sulalleri diye yada eziyeti bilemiyorum diye aklımdan geçirmedim değil...

işte böyle aliyecim.allah hayırlı ölüm,hayırlı kabir komsuları versin inş.bizlere selametle kal.rabbime emanetsiniz.

Ve aleyküm selam Nevin Ablam. Aklınızdan kötü şeyler geçirmeyin inşallah. Rabbimiz c.c, merhume halanıza rahmet ve mağfiret etsin, sorgusu kolay olsun, mekanı cennetü'l baki olsun inşallah.. Yapabileceğimiz şey, Hakk'ın istediği gibi Hak yol üzere yaşamak.. Ölüm, korkulacak bir şey değil, kurtuluş olacaktır bizler için o zaman.. Rahman c.c sırat-ı müstakıym üzere, hayırlı ömürler ve hayırlı ölümler nasip eylesin cümlemize inşallah..Yorumunuz için teşekkür ederim Nevin Ablam.. Güzel dualarınıza kalbi aminler inşallah..Selam ve baki dua ile Rahman c.c'ye emanetsiniz..B)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com

(Sonunu düşünmeyip dünyaya aldanan insan, ipek böceği gibidir. İpek böceği kendine yuva örer ve sonunu bilmez. Sonra oradan çıkmak ister, çıkacak yer bulamaz, ördüğü yuvasında ölür ve çalışması başkalarına yarar.) [ Münire]

_____selamün aleyküm
emeginize saglık kardelen kardeşim güzel bir yazı ...
ve bu hadis son nokta gibi ...tüm dünyanın özeti... hayatın ..düşüp kalkmalarımızın ...telaşımızın .....beyhude çabaların....aldanmışlıgın ...yanılmışlıgın...gafletin...
=insan olmanın özeti....
profilime dünya oteli yazmakla iyi bir karar vermişim anladım...
emeginize yüreginize saglık kardelenim
mevla yar ve yardımcınız olsun
selam sevgi ve daim dua ile_______

afakisevda

Kayıtlı Kullanıcı
Selamüm Aleyküm kardeşim insanı düşünüp ibret nazarıyla tefekküre salan bir paylaşım emeğine güzel yüreğine sağlık RABBİM razı olsun gayretini ilmini artırsın

Öüm güzel şey; budur perde ardından haber.....
Hiç güzel olmasaydı ölürmüydü Peygamber ?...

SELAM ve DUA ile kalın ALLAHA EMANET OLUN

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
B)Esselamun Aleyküm ve Rahmetullahi ve BerekatuhB)
Gönlü geniş güzel kardeşim...
emeğine sağlık çok güzel bi paylaşım olmuş Mevlam razı olsun.
seni sadece paylaşımlarından tanımama rağmen dün selamını aldım...ve inanılmaz duygulandım o an yanımda olsanız anlardınız şaşkınlığımı..Rahmetli annem için hatim indiricekmişsiniz kursta.ve bikez daha yan yana değil can cana olmak nedemek bunu hissettim.Rabbim sevabınızı kat kat yazar inşallah ve ebeden razı ve hoşnut olur sizlerden,gönlünüze göre verir inşallah.rabbimin rahmeti bereketi herzaman üstünüze olsun ve hiç sıkıntı görmeyin inşallah.önce rabia kardeşim sonra siz ve okuyan okumayan tüm kardeşlerimin Rabbim gönlüne göre versin,sizlerin hakkını nasıl öderim bilemiyorum.yaşadığım duyguyu kelimelerle anlatmam imkansız.sizde erken annesiz kalan biri olarak az çok beni anlıyosunuzdur.Yüce Mevlam sizinde anneciğinize ve tüm ölmüşlerimize rahmet eylesin inşallah.öyle tarifsiz bi mutlulukki bu her insana nasip olmayan bişey,hiç yüzyüze görüşmediğim belkide karşılıklı konuşmadığım insanlar sırf Allah rızası için duada bulunuyor rahmetli anacığım için.kurban olduğum rabbim sizlerede sizin gibi evlatlar nasip etsin inşallah.ne diyeceğimi bilemiyorum ifade etmekte zorlanıyorum.Rabbim dualarınızı kabul buyursun ve ebeden hepinizden tek tek Razı olsun hakkınızı helal edin inşallah.baki selam ve dua ile emanetiniz RAHMANAB)

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Selam Aleyküm kardeşim Allah razı olsun çok anlamlı güzel ders alıcı bir paylaşımdı emeğinize sağlık Rabbim hayırlı yşalar hayırlı ömürler hayırlı ölümler nasipetsin Rabbim hiç bir zaman allah korktuğumuza uğratmasın bu dünyada ve ahirette Allah'ın sevdiği raz olduğu kullar olmak nasip etsin Rabbim.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun selam ve dua ile Allah'a emanet olun.

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Hz. Peygamber (a.s.) şöyle buyurmaktadır:
"Lezzetleri kesip yıkan ölümden çokça bahsedin!"
Hadisin mânâsı: "Onu anmakla lezzetleri bulandırın ki lezzetlere olan meyliniz kesilsin. Dolayısıyla ALLAH'a yönelmiş olasınız!"
Hz. Peygamber (a.s.) şöyle buyurmuştur:
"Eğer hayvanlar, ölüm hakkında ademoğlunun bildiğini bilseydiler insanlar onlardan semiz bir et yiyemezlerdi." (Beyhâkî)
Hz. Âişe (r.a.) şöyle sordu: "Ey ALLAH'ın Rasûlü! Şehidlerle beraber haşrolunacak bir kimse var mı?" Hz. Peygamber cevap olarak şöyle dedi.
"Evet! yirmi dört saatte yirmi defa ölümü anan bir kimse!"
Bütün bu faziletlerin sebebi ölümün anılmasındandır. Ölümün anılması da aldanış evinden uzaklaşmayı ve ahiret için hazırlıklı bulunmayı gerektirir. Ölümden gaflet ise; insanı, dünyâ şehvetlerine dalmaya davet eder.
Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur:
"Mü'minin hediyesi ölümdür" Bunu şu hikmete binaen söylemiştir. "Dünya mü'minin hapishanesidir. Çünkü mü'min, dünyada nefsinin şiddetinden, şehvetlerinin riyazetinden, şeytanın müdafaasından ötürü sıkıntıdadır. Bu bakımdan ölüm onun için bu azaptan kurtulmaktır. Kurtuluş ise, onun hakkında hediyedir; zira Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur:
"Ölüm her müslüman için kefarettir." Enes'in rivayetine göre Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur.
"Ölümün zikrini çokça yapın! Çünkü ölümü anmak günahtan siler. Dünyayı gözünüzde küçülterek kıymetsiz kılar. Ayırt edici olarak ölüm kafidir. Vaiz olarak ölüm yeter."
ALINTI

Selamünaleyküm...kalbi güzel kardeşim ALLAH c.c. razı olsun...
emeğinize sağlık çok güzel bir paylaşım okuduklarımızdan ibret alanlardan oluruz...İNŞALLAH...gaflet uykusunda olanlar o kadar çok RABBİM ıslah etsin...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
B)Esselamun Aleyküm ve Rahmetullahi ve BerekatuhB)
Gönlü geniş güzel kardeşim...
emeğine sağlık çok güzel bi paylaşım olmuş Mevlam razı olsun.
seni sadece paylaşımlarından tanımama rağmen dün selamını aldım...ve inanılmaz duygulandım o an yanımda olsanız anlardınız şaşkınlığımı..Rahmetli annem için hatim indiricekmişsiniz kursta.ve bikez daha yan yana değil can cana olmak nedemek bunu hissettim.Rabbim sevabınızı kat kat yazar inşallah ve ebeden razı ve hoşnut olur sizlerden,gönlünüze göre verir inşallah.rabbimin rahmeti bereketi herzaman üstünüze olsun ve hiç sıkıntı görmeyin inşallah.önce rabia kardeşim sonra siz ve okuyan okumayan tüm kardeşlerimin Rabbim gönlüne göre versin,sizlerin hakkını nasıl öderim bilemiyorum.yaşadığım duyguyu kelimelerle anlatmam imkansız.sizde erken annesiz kalan biri olarak az çok beni anlıyosunuzdur.Yüce Mevlam sizinde anneciğinize ve tüm ölmüşlerimize rahmet eylesin inşallah.öyle tarifsiz bi mutlulukki bu her insana nasip olmayan bişey,hiç yüzyüze görüşmediğim belkide karşılıklı konuşmadığım insanlar sırf Allah rızası için duada bulunuyor rahmetli anacığım için.kurban olduğum rabbim sizlerede sizin gibi evlatlar nasip etsin inşallah.ne diyeceğimi bilemiyorum ifade etmekte zorlanıyorum.Rabbim dualarınızı kabul buyursun ve ebeden hepinizden tek tek Razı olsun hakkınızı helal edin inşallah.baki selam ve dua ile emanetiniz RAHMANA

Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü Değerli ablam.
Rahman c.c sizden de ebeden ve daimen razı ve memnun olsun, merhume annenizden de inşallah.. Rahman c.c, sizi inşallah cennet bahçelerinde buluşturur.. Ablam, sizi çok iyi anlıyorum.. Yazık ki kolay bir durum değil, sancısı daim oluyor. Öyle ki insan kaç yaşına gelmiş olursa olsun, hep daha küçücük bir çocukmuşçasına annesini arıyor. Ama Rabbimiz c.c emanetini aldı bizlerden. Sabredip, ahirette buluşmayı dileyeceğiz inşallah..Her şey bir imtihandır Rabbimizden.. O'ndan gelene amenna değerli ablam.. Allah c.c rızası için okuyacağız inşallah..Hakkımız yoktur, var ise de daimen helaldir, bu ettiğiniz güzel ve samimi dualarınız yetti bile..Kalbi aminler, ecmain inşallah. Allah c.c razı olsun. Teşekkür ederim can-ı gönülden bu güzel dualarınız için değerli ablam..Rabbimiz c.c rahmet ve mağfiret eylesin, cennet hatunlarından eylesin annenizi inşallah..Rahman c.c güzel gönlünüze göre versin her daim...Rahman c.c sizi de darda ve sıkıntıda bırakmasın, kaldıramayacaklarınızla imtihan etmesin inşallah.. Selam ve dua ile En Emin olan Rabbimize emanetsiniz siz de..Allah c.c yar ve yardımcınız olsun ablam.B)B)

asos1907

Kayıtlı Kullanıcı

(Sonunu düşünmeyip dünyaya aldanan insan, ipek böceği gibidir. İpek böceği kendine yuva örer ve sonunu bilmez. Sonra oradan çıkmak ister, çıkacak yer bulamaz, ördüğü yuvasında ölür ve çalışması başkalarına yarar.)
[ Münire]
çok güzel bir paylaşım olmuş emeğinize sağlık....

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Size verilen herhangi bir şey, dünya hayatının metaı (kısa süreli faydalanması)dır. Allah Katında olan ise, daha hayırlı ve daha süreklidir. (Bu da) iman edip Rablerine tevekkül edenler içindir.

(Şura Suresi, 36)

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum güzel kardeşim,
paylaşmınızdan dolayı Mevla razı olsun.
ölüm bir ömrü olduğunu hatırlatır insana bu dünyada, ömür bitecek olandır, hayat veren ve tekrar O'na döneceğimiz Rabbimizin nimetlerini düşünmeye vesile olan ise ölümdür.
Ölmeden önce ölelim inşaAllah.
Efendimiz s.a.s. buyuruyor:
“Dünyevî zevkleri kıran ve tul-i emeli unutturan ölümü çokca hatırlayınız.” (Tirmizi,Zühd/4)
Zeki mü’minin kim olduğu sorulunca da: “Ölümü çokca hatırlayan ve ölümden sonrasına iyi hazırlanandır.” buyurmuştur (İbn-i Mace, Zühd/31)
selam ve baki dua ile...
Allah'a emanet olun

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Dedi ki: "Yıl sayısı olarak yeryüzünde ne kadar kaldınız?" Dediler ki: "Bir gün ya da bir günün birazı kadar kaldık, sayanlara sor." Dedi ki: "Yalnızca az (bir zaman) kaldınız, gerçekten bir bilseydiniz," "Bizim, sizi boşbir amaç uğruna yarattığımızı ve gerçekten Bize döndürülüp getirilmeyeceğinizi mi sanmıştınız?"

(Mü'minun Suresi, 112-115)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt