Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

^_Her Sıkıntının Sonu Var^_ (1 Kullanıcı)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ^_Her Sıkıntının Sonu Var^_

goNuL_ yazdı:
incilays yazdı:
S.A arkadaşlar gerçekten teşekkürler çok güzel bir konuya değinmişsiniz en sıkıntılı olduğum günlerde rabbime dua ederim ki sıkıntılarımı hafifletsin diye her dua etmemde içimde tarifini edemediğim bir huzur oluşuyor.binlerce kez şükürler olsun rabbime...allah(c.c)dar a düşmüş ,sıkıntıda olan bütün kardeşlerimin yardımcısı olsun..[/quoA

AMİN CANIM ARKADAŞIM RABBİM KİMSELERİ SEKINTIDA BIRAKMASIN İÇİNDEKİ HUZURUN HİÇ BİR ZAMAN BİTMESİN TÜM DUALARINI KABUL OLSUN İNŞALLAH SELAM VE DUA İLE...B)

Amin kardeşim Allah razı olsun

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun."sabır müsibetin vurduğu ilk andadır" Rabbim sabrı ve ecrini versin.selam ile..

map

Kayıtlı Kullanıcı

kardeşlerim hz. eyyüp yeri urfada ve orda sabır taşı bulunmaktadır gıdın ve görün sırtımı dayadım inanılmaz bır rahatlığı var

RABBIM HERKEZE EYYÜP SABRI NASİB ETSIN...

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

nuresma yazdı:
Allah razı olsun."sabır müsibetin vurduğu ilk andadır" Rabbim sabrı ve ecrini versin.selam ile..

evet kardeşim ilk andaki sabır önemli olan Allah razı olsun

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

map yazdı:
kardeşlerim hz. eyyüp yeri urfada ve orda sabır taşı bulunmaktadır gıdın ve görün sırtımı dayadım inanılmaz bır rahatlığı var

RABBIM HERKEZE EYYÜP SABRI NASİB ETSIN...
inşallah kardeşim gidip görürüz

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

[big]Başa gelen bela ve musibet karşısında halinden insanlara şikayet etmeye sızlanma denir. Allahu Tealâ, kullarının kendisini kullara şikayet etmesini istemez. Eğer kul, derdinden dolayı Allah'a sızlanırsa bunda sakınca yoktur.
Ey Rabbim, takatim kalmadı. Sen merhametlilerin en merhametlisisin. Bana acı, beni feraha çıkar. demek bir sızlanma olmayıp, Allaha yalvarmadır.
[/big]​

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
[big]Başa gelen bela ve musibet karşısında halinden insanlara şikayet etmeye sızlanma denir. Allahu Tealâ, kullarının kendisini kullara şikayet etmesini istemez. Eğer kul, derdinden dolayı Allah'a sızlanırsa bunda sakınca yoktur.
Ey Rabbim, takatim kalmadı. Sen merhametlilerin en merhametlisisin. Bana acı, beni feraha çıkar. demek bir sızlanma olmayıp, Allaha yalvarmadır.
[/big]​

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Ben sadece gam ve kederimi Allah'a arz ediyorum. Ve ben, sizin bilemeyeceğiniz şeyleri (Allah tarafından vahiy ile) biliyorum.(Yusuf/86)

Selma_

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
[/big]​
s.a allah razı olsun.a.e.oB)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun...Çok güzel bir paylaşım..B)B)B)

kelleci44

Kayıtlı Kullanıcı

KADEŞİM ALLAH SENDEN RAZI OLSUN BİZLERİ BÖYLE AYDINLATTIĞIN İÇİ
N SELAMETLE
B)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

mavi22 yazdı:
mustafa_xtar yazdı:
[/big]​
s.a allah razı olsun.a.e.oB)

ve aleykümselam amin ecmain

enise karadeniz

Kayıtlı Kullanıcı

s.a
kim allahın azabından kurtulmak,O'nun cenetine girmek istiyorsa,dünyevi arzulardan yüz çevirmeli ve dünyanın zorluklarını ve belalarını sabırla,metanetle karşılamalıdır.zira allah (c.c)şöyle buyurmaktadır:
"şüphesiz allah (dünyadaki zorluklara)sabredenleri sever.)ali imran-146"
sabrın birkaç çeşidi varrdır:"allahın buyruklarına uymak için sabretmek,haramları işlememek için sabretmek ve belanın geldiği ilk anda sabretmek..."
allahın buyruklarını uygulamada sabredene:allah kıyamet günü herbiri,yerle gök arası,cennete üçyüz derecelik bir mükafat verecektir.
her kim haramları işlememek için sabrederse:kıyamet günü her biri yedince gök ve yedinci yer tabakası arası cennete altı yüz derecelik bir mükafat verilecektir.
herhangi baleden dolayı sabredene:kıyamet günü arş ile yeryüzü arası kadar cennete yediyüz derecelik mükafat verilecektir.
peygamber(s.a.v)den rivayet edildiğine göre allah şöyle buyurdu:
"başına bir bela gelen kulum bana sığındığında,istekte bulunmadan isteğini yerine getiririm,dua etmeden duasını kabul ederim.buna rağmen,başına bela gelen kimse bana değil de,yaratılmışlardan birine sığınırsa,ona göklerin kapısını kapatırım."buyurmuştur.

gerçekten sabır cennetin kapısını bize açan en büyükanahtarlardan biri.bu bilgiler imamı gazalinin kalplerin keşfi kitabından alıntıdır.allah razı olsun kardeşim paylaşamın için.selametle..

kula bela gelmez hak yazmadıkça
hak bela yazmaz kul azmadıkça

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Başa gelen bela ve musibet karşısında halinden insanlara şikayet etmeye sızlanma denir. Allahu Tealâ, kullarının kendisini kullara şikayet etmesini istemez. Eğer kul, derdinden dolayı Allah'a sızlanırsa bunda sakınca yoktur.

Allah'dan gayrıya sızlanma doğru olmaz. Allah'a sızlanma ise nazdırerimden şu kıssa delil getirilmiştir:
Yusuf (a.s.)ı kardeşleri kuyuya atıp, onu kurdun yediğini söyleyerek Yakub (a.s.)a gelmeleri üzerine, Yakub (a.s.) şöyle buyurdu: Ben sadece gam ve kederimi Allah'a arz ediyorum. Ve ben, sizin bilemeyeceğiniz şeyleri (Allah tarafından vahiy ile) biliyorum.(Yusuf/86)

Enes bin Malik (r.a.)den rivayet edilen bir hadis-i şerifte, bir kimse Rasulullah (a.s.)'ın mescidine geldi ve Hz. Eyyüb (a.s.) ile ilgili sualler sordu. Efendimiz ağladı ve şöyle buyurdu: Yemin ederim ki, Eyyüb beladan inlemedi, sızlanmadı. Fakat yedi sene, yedi ay, yedi gün o belada kaldı. Ayakta namaz kılmak istedi, duramadı düştü. Kullukta kusurunu görünce, hastalığın ve derdin şikayetinden değil, kulluktaki ibadet ve taatına noksanlık gelmesinden korktuğu için dua etti.

Hazret-i Eyyüb şehrin dışında, hanımının kendisi için yaptığı kulübede yaşıyordu. Bir gün hanımı yiyecek aramaya çıkmıştı, ikindi vakti, Allahu Tealâ'nın lütuf müjdecisi Cebrail (a.s.) geldi: Ey Eyyüb, Allahu Tealâ bela verdi, sabrettin. Şimdi sıhhat ve nimet vereceği müjdesini getirdim. dedi. Ayağını yere vur.! İşte yıkanacak ve içilecek soğuk su.(Sad/42)

Bu emr-i ilahi ile Hazreti Eyyüb ayağını yere vurdu, iki su pınarı fışkırdı. Sıcağı ile yıkandı, soğuğundan içti ve sıhhat bulup iyileşti.

Bir müddet sona zevceleri annemiz eve döndü. Eyyüp (a.s.)ı tanıyamadı. Onun kaybolduğunu sandı. Dışarıya çıkıp feryat etti, ağladı. Bu kadar sıkıntı çektim, hazineyi elden kaçırdım. Hastayı kaybettim diye ağlıyordu. Eyyüb (a.s.) ise onu seyrediyordu. Cebrail Eyyüb (a.s.)a Ey Eyyüb, zevceni çağır, gönlünü al; onu üzme dedi. Bunun üzerine Eyyüb (a.s.) hanımına seslendi:

- Ey hanım, kimi arıyorsun?
- Bir hastam vardı, hayat arkadaşım idi. Peygamber idi. Onu kaybettim. Bu yüzden ağlıyorum.
- İsmi ne idi?
- Sabırlı Eyyüb idi.
- Nasıl bir kimse idi?
- Sağlıklı iken sana benzerdi.
- O hasta Eyyüb benim. Allahu Tealâ bana sıhhat verdi.

Her ikisi de sevinçle ağlaştılar.

Evet, her sıkıntının sonu gelir. Her kışın bir yazı, her derdin bir devası vardır. Kim acele ederse kendisine yazık eder. Sabır gereken yerde acele etmek uygun olmaz.

Nefs Terbiyesi ve İlahi Huzur - MEHMET ILDIRAR

allah razı olsun bu guzel paylaşımın ıcın
GUNUMUZDE BU TUR PAYLAŞIMLARA O KADAR IHTIYACIMIZ VAR KI
SEBEBI HAYATIMIZDAKI OLUMSUZLUKLAR VEYA DUNYA TELAŞESI ICINDE KAYBOLUŞUMUZDAN OLUŞAN MUTSUZLUKLAR
ALLAHA INANIYORUM KI HER ŞERRIN ARKASINDAN HAYIR VARDIR
BIZLER ONUN HEMEN OLMASINI ISTERIZ
AMA ALLAH BILIR VAKTINI SAATINI
ALLAH EN DOĞRU ANI BILIR
ALLAHIN BIZLERE HUZUR VERSIN
ALLAHA EMANET OLUN

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
Evet, her sıkıntının sonu gelir. Her kışın bir yazı, her derdin bir devası vardır. Kim acele ederse kendisine yazık eder. Sabır gereken yerde acele etmek uygun olmaz.

EsSelamü aleyküm xtar;
Rabbım senden (c.c) razı olsun ... bu güzel paylaşımından dolayı....
Rabbim'e emanet ol... Selam ve Dua ile... Hayırlı geceler...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt