Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

^_Her Sıkıntının Sonu Var^_ (1 Kullanıcı)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
Başa gelen bela ve musibet karşısında halinden insanlara şikayet etmeye sızlanma denir. Allahu Tealâ, kullarının kendisini kullara şikayet etmesini istemez. Eğer kul, derdinden dolayı Allah'a sızlanırsa bunda sakınca yoktur.
Ey Rabbim, takatim kalmadı. Sen merhametlilerin en merhametlisisin. Bana acı, beni feraha çıkar. demek bir sızlanma olmayıp, Allaha yalvarmadır.

Allah'dan gayrıya sızlanma doğru olmaz. Allah'a sızlanma ise nazdırerimden şu kıssa delil getirilmiştir:
Yusuf (a.s.)ı kardeşleri kuyuya atıp, onu kurdun yediğini söyleyerek Yakub (a.s.)a gelmeleri üzerine, Yakub (a.s.) şöyle buyurdu: Ben sadece gam ve kederimi Allah'a arz ediyorum. Ve ben, sizin bilemeyeceğiniz şeyleri (Allah tarafından vahiy ile) biliyorum.(Yusuf/86)

Enes bin Malik (r.a.)den rivayet edilen bir hadis-i şerifte, bir kimse Rasulullah (a.s.)'ın mescidine geldi ve Hz. Eyyüb (a.s.) ile ilgili sualler sordu. Efendimiz ağladı ve şöyle buyurdu: Yemin ederim ki, Eyyüb beladan inlemedi, sızlanmadı. Fakat yedi sene, yedi ay, yedi gün o belada kaldı. Ayakta namaz kılmak istedi, duramadı düştü. Kullukta kusurunu görünce, hastalığın ve derdin şikayetinden değil, kulluktaki ibadet ve taatına noksanlık gelmesinden korktuğu için dua etti.

Hazret-i Eyyüb şehrin dışında, hanımının kendisi için yaptığı kulübede yaşıyordu. Bir gün hanımı yiyecek aramaya çıkmıştı, ikindi vakti, Allahu Tealâ'nın lütuf müjdecisi Cebrail (a.s.) geldi: Ey Eyyüb, Allahu Tealâ bela verdi, sabrettin. Şimdi sıhhat ve nimet vereceği müjdesini getirdim. dedi. Ayağını yere vur.! İşte yıkanacak ve içilecek soğuk su.(Sad/42)

Bu emr-i ilahi ile Hazreti Eyyüb ayağını yere vurdu, iki su pınarı fışkırdı. Sıcağı ile yıkandı, soğuğundan içti ve sıhhat bulup iyileşti.

Bir müddet sona zevceleri annemiz eve döndü. Eyyüp (a.s.)ı tanıyamadı. Onun kaybolduğunu sandı. Dışarıya çıkıp feryat etti, ağladı. Bu kadar sıkıntı çektim, hazineyi elden kaçırdım. Hastayı kaybettim diye ağlıyordu. Eyyüb (a.s.) ise onu seyrediyordu. Cebrail Eyyüb (a.s.)a Ey Eyyüb, zevceni çağır, gönlünü al; onu üzme dedi. Bunun üzerine Eyyüb (a.s.) hanımına seslendi:

- Ey hanım, kimi arıyorsun?
- Bir hastam vardı, hayat arkadaşım idi. Peygamber idi. Onu kaybettim. Bu yüzden ağlıyorum.
- İsmi ne idi?
- Sabırlı Eyyüb idi.
- Nasıl bir kimse idi?
- Sağlıklı iken sana benzerdi.
- O hasta Eyyüb benim. Allahu Tealâ bana sıhhat verdi.

Her ikisi de sevinçle ağlaştılar.

Evet, her sıkıntının sonu gelir. Her kışın bir yazı, her derdin bir devası vardır. Kim acele ederse kendisine yazık eder. Sabır gereken yerde acele etmek uygun olmaz.

Nefs Terbiyesi ve İlahi Huzur - MEHMET ILDIRAR

marziye

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ^_Her Sıkıntının Sonu Var^_

yüce Rabbi bizlere eyyüp peygamberin sabrından versin.inş.emeğine sağlık

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

kardeşim eline saglık dedigin gibi her derdin bir dermanıda vardır.sabır kardeşim sabır allah a emanet ol.B)

rukiye89

Kayıtlı Kullanıcı

amin inşallah ellerinize sağlık

siyah_beyaz

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun kardeşim ... Hz. Eyyub'un hikayesini babaannemden çok kez dinledim babamın adı da Eyyub ve babam o kadar sabırlı değil maalesef ...
Rabbim yeri gelir sabrımızı sınar, işte o zaman Rabbim'den çok çok sabır dilerim. Sağolasın, tekrar okumak çok güzeldi ... Emeğine sağlık ...

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

m_muaz yazdı:
kardeşim eline saglık dedigin gibi her derdin bir dermanıda vardır.sabır kardeşim sabır allah a emanet ol.B)

Allah razı olsun kardeşim derdi veren Allahg deremanınıda verir
Allaha emanet olun

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

bu konuda yazacak çok şeyim var ama bunu daha müsait bir zamana ayırarak sadece şunu öneriyorum sabah namazında secccade üzerinden alkmadan Allahümme ecirni minannar 7 kere denilmesini öneriyorum sıkıntılı vede üzgün zamanlardada bol bol salavat getirilmesini selametle

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

hilal76 yazdı:
ALLAH razı olsun tarihtede müslümanlar nusübet çekmiştir ALLAHtan gelen başım üste

Allah razı olsun kardeşi
Müslüman ahirette çekmesin diye Rabbul Alemin dünyada veriyor musibet
Biz bu dünyadaki en ufdak yanığın acısına bile katlanamıyoruz
Ahirette cehennem azabı nasıldır hiç müsahade ettik mi?
Alah muhafaza

çok değil ondan istediğimiz hiç bir şey ona çok gelmez
dünyadaki en büyük sıkıntı ahiretin zerresi etmez

İnşallah müsait zamanda yine bişeyler yazarız

candy_seker

Kayıtlı Kullanıcı

Allah Razı Olsun kardeşim emeğine sağlık evet rabbim bilere Hz. Eyyup ( a.s. ) ın sabrından versin ve iki dünya güzelliği versin tüm müslüman din kardeşlerime, diğer insanlarada hidayet nasip etsin Allaha emanet ol kardeşim.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

siyah_beyaz yazdı:
Allah razı olsun kardeşim ... Hz. Eyyub'un hikayesini babaannemden çok kez dinledim babamın adı da Eyyub ve babam o kadar sabırlı değil maalesef ...
Rabbim yeri gelir sabrımızı sınar, işte o zaman Rabbim'den çok çok sabır dilerim. Sağolasın, tekrar okumak çok güzeldi ... Emeğine sağlık ...

Evet yakında tvde de oynamıştı izlemekte çok farklı bir duygu
Allah razı olsun kardeşim sıkıntıda olunca çok defa Rabbimizin ismi olan Es-Sabur ismini çokça zikredelim
Rabbim yardımcımız olur çünkü o bizi annemizden babamızdan daha çok seviyor

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

candy_seker yazdı:
Allah Razı Olsun kardeşim emeğine sağlık evet rabbim bilere Hz. Eyyup ( a.s. ) ın sabrından versin ve iki dünya güzelliği versin tüm müslüman din kardeşlerime, diğer insanlarada hidayet nasip etsin Allaha emanet ol kardeşim.

Amin kardeşim Allah senden razı olsun
Allaha emanet ol

nurettin

Kayıtlı Kullanıcı

06 Mesaj Tarihi 12-11-2006 20:45

Başa gelen bela ve musibet karşısında halinden insanlara şikayet etmeye sızlanma denir. Allahu Tealâ, kullarının kendisini kullara şikayet etmesini istemez. Eğer kul, derdinden dolayı Allah'a sızlanırsa bunda sakınca yoktur.
Ey Rabbim, takatim kalmadı. Sen merhametlilerin en merhametlisisin. Bana acı, beni feraha çıkar. demek bir sızlanma olmayıp, Allaha yalvarmadır.

Allah'dan gayrıya sızlanma doğru olmaz. Allah'a sızlanma ise nazdırerimden şu kıssa delil getirilmiştir:
Yusuf (a.s.)ı kardeşleri kuyuya atıp, onu kurdun yediğini söyleyerek Yakub (a.s.)a gelmeleri üzerine, Yakub (a.s.) şöyle buyurdu: Ben sadece gam ve kederimi Allah'a arz ediyorum. Ve ben, sizin bilemeyeceğiniz şeyleri (Allah tarafından vahiy ile) biliyorum.(Yusuf/86)

Enes bin Malik (r.a.)den rivayet edilen bir hadis-i şerifte, bir kimse Rasulullah (a.s.)'ın mescidine geldi ve Hz. Eyyüb (a.s.) ile ilgili sualler sordu. Efendimiz ağladı ve şöyle buyurdu: Yemin ederim ki, Eyyüb beladan inlemedi, sızlanmadı. Fakat yedi sene, yedi ay, yedi gün o belada kaldı. Ayakta namaz kılmak istedi, duramadı düştü. Kullukta kusurunu görünce, hastalığın ve derdin şikayetinden değil, kulluktaki ibadet ve taatına noksanlık gelmesinden korktuğu için dua etti.

Hazret-i Eyyüb şehrin dışında, hanımının kendisi için yaptığı kulübede yaşıyordu. Bir gün hanımı yiyecek aramaya çıkmıştı, ikindi vakti, Allahu Tealâ'nın lütuf müjdecisi Cebrail (a.s.) geldi: Ey Eyyüb, Allahu Tealâ bela verdi, sabrettin. Şimdi sıhhat ve nimet vereceği müjdesini getirdim. dedi. Ayağını yere vur.! İşte yıkanacak ve içilecek soğuk su.(Sad/42)

Bu emr-i ilahi ile Hazreti Eyyüb ayağını yere vurdu, iki su pınarı fışkırdı. Sıcağı ile yıkandı, soğuğundan içti ve sıhhat bulup iyileşti.

Bir müddet sona zevceleri annemiz eve döndü. Eyyüp (a.s.)ı tanıyamadı. Onun kaybolduğunu sandı. Dışarıya çıkıp feryat etti, ağladı. Bu kadar sıkıntı çektim, hazineyi elden kaçırdım. Hastayı kaybettim diye ağlıyordu. Eyyüb (a.s.) ise onu seyrediyordu. Cebrail Eyyüb (a.s.)a Ey Eyyüb, zevceni çağır, gönlünü al; onu üzme dedi. Bunun üzerine Eyyüb (a.s.) hanımına seslendi:

- Ey hanım, kimi arıyorsun?
- Bir hastam vardı, hayat arkadaşım idi. Peygamber idi. Onu kaybettim. Bu yüzden ağlıyorum.
- İsmi ne idi?
- Sabırlı Eyyüb idi.
- Nasıl bir kimse idi?
- Sağlıklı iken sana benzerdi.
- O hasta Eyyüb benim. Allahu Tealâ bana sıhhat verdi.

Her ikisi de sevinçle ağlaştılar.

Evet, her sıkıntının sonu gelir. Her kışın bir yazı, her derdin bir devası vardır. Kim acele ederse kendisine yazık eder. Sabır gereken yerde acele etmek uygun olmaz.

Nefs Terbiyesi ve İlahi Huzur - MEHMET ILDIRAR

--------------------------------------------------------------------------------

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun nurettin kardeşim

carmelo89

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsunB)

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN MUSATAFA BEY.RABBİM BİZLERİ SABREDENLERDEN EYLESİN.HZ EYÜBÜN ŞİFA BULDUGU SUYUN OLDUGU MAGARA ÇOK GÜZEL.ARKADAŞLAR GÖRDÜLERMİ BİLMİYORUM AMA İMKANINIZ VARSA GİDİN İNSANI BAŞKA ALEME GÖTÜRÜYOR.ÇOK GÜZEL BİR YAZIYDI BİRAZ GEÇ OKUDUM AMA AKICI BİR YAZI OLMUŞ.SAGOLUN.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt