Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

___Ben Sıfırım___ (1 Kullanıcı)

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com

İnsan kendini "sıfır" kabul etmeli; "sıfır" bile değil, Arapça'daki haliyle "sıfır" bilmeli. Çünkü "ı" larda kendini hissettiren bir sertlik var. Kendinde bir şey vehmeden kaybetmiştir. İkram ve imtihanı ilâhî olarak bazı şeyler kendisine gösterilse veya güzel rüyalar görse bunu dahi anlatıp kendine pay çıkaran hasta ruhlar vardır. Bu çok tehlikeli bir yoldur. Daha tehlikelisi de "Aczimize binaen Allah zaman zaman lütfediyor böyle..." denmesidir. Bir adam uçsa, gitse ağacın tepesine konsa, sonra da bunu sağda-solda anlatsa bu adam boştur. Ben nezaketim icabı böyle diyorum, yoksa o adam BOMBOŞTUR. Çünkü Hak dostları Cenabı Hakk'ın sırlarını ifşa etmez. Bu türlü lütuflar uluhiyete ait sırlardır, ifşa edilmez. Allah da zaten sırrını yayacak kimselere onları bildirmez. Bunlar imtihan vesilesidir. Bunlar tehlikeli ve ses çıkarılmaması gereken bir yerde cepteki bozuk paralardır, hissettirilmemesi gerekir. Bozuk paraları şıkırdatırsan avcılar seni bu avcılar yaman olur, endişe et ki seni vurur.

Allah'ın has kulları kendisini hiçbir şey görmez. Mesela, Kutup önünü hep sisli-dumanlı görür. Ufku açık değildir. Herkes onu ulaşılmaz zirvelerdede eder ama o kendisini çukurlar içinde görür.

Ayakların hep yere bassın, düştüğün zaman canın yanmasın, bir tarafın kırılmasın. Kendi vehimlerinle oluşturduğun dünyada bulunduğunu zannettiğin yüksek yerlerden düşersen, düştüğün yer en derin çukurlar olur ve hiçbir yerin sağlam kalmaz. Dikkat kamın, olduğun zannettiğin yer değilse düşmen de kaçınılmazdır...
__________________________________Fethullah Gülen..________________________

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
_______selamün aleyküm degerli kardeşim
ne kadar dogru rabbim razı olsun
***Aczimize binaen Allah zaman zaman lütfediyor böyle***
rabbimize emanetimsin güzel kardeşim
selam ve dua ileB)______

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
Essselamun aleyküm kardeşim Rahman c.c. razı olsun çok güzeldi teşekkür ederim.
Selam ve dua ile...

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com
_______selamün aleyküm degerli kardeşim
ne kadar dogru rabbim razı olsun
***Aczimize binaen Allah zaman zaman lütfediyor böyle***
rabbimize emanetimsin güzel kardeşim
selam ve dua ileB)______

Vealeykümselam canım kardeşim...Rabbim inşallah.. ruhlarımızı,düşüncelerimizi enaniyetten uzak tutsun...
Allaha emanet ol..

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum meltemcim ben iyiyim bu arada geçte olsa diyorum:)sen nasılsın?başka yerde yazmışında

İnsan bencede koskaca bir sıfırdır.Çünkü bizi bu hale getiren rabbimdir.Ona sonsuz hamdü senalar olsun.

Allaha emanet ol kardeşim

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Müslüman sıfır değildir. sadece "La ilahe İllallah Muhammedurresulullah" diyenler Müslümandır. İman sıfırların önüne konulan rakam mesabesindendir...
Müslüman asla kendini sıfır kabul etmemeli, Müslüman olduğuna şükretmelidir...

Sıfıra ne mükafat nede ceza vardır, ama insan sıfır değilki bazıları ceza / bazıları de mükafat alacaklar...

Allahü Teala kulundan istediğini, emrettiğini Kuranda ve Sünnette beyan etti, bunun için gönderdi Peygamberini (sav) zaten...

siz hangi "sırlardan" söz ediyorsunuz ? :D

neslihantozan

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
pastalar2008.blogcu.com
Ayakların hep yere bassın, düştüğün zaman canın yanmasın, bir tarafın kırılmasın. Kendi vehimlerinle oluşturduğun dünyada bulunduğunu zannettiğin yüksek yerlerden düşersen, düştüğün yer en derin çukurlar olur ve hiçbir yerin sağlam kalmaz. Dikkat kamın, olduğun zannettiğin yer değilse düşmen de kaçınılmazdır...

selamun aleyküm
eline sağlık
slm ve dua ile.........

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Selamünaleyküm güzel kardeşim ALLAH c.c. razı olsun
emeğine sağlık güzel bir paylaşım
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile İNŞALLAH

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com
Selamun aleykum meltemcim ben iyiyim bu arada geçte olsa diyorum:)sen nasılsın?başka yerde yazmışında

İnsan bencede koskaca bir sıfırdır.Çünkü bizi bu hale getiren rabbimdir.Ona sonsuz hamdü senalar olsun.

Allaha emanet ol kardeşim

Vealeykümselam Nevincim iyi olmana sevindim..ben de iyiyim çok şükür....bi sohbetinde dinlemiştim..diyorki:
“yer Allah ın gök Allah’ın…mülk Allah ın..Herşey onun.sana düşen yanlızc sorumluluktur ama mülk senin değildir” diyor…
bize ait olan birşey varsa o da sevaplarımız ve günahlarımız.Allah’ın rahmeti olmasa bizim hasenatlarımız da yetmeyeceğine göre….enaniyet neyimize?
Allah öyle bir gaflete düşürmesin..düşüncede farkedip tövbe etmeyi nasip etsin..Allaha emanet ol...

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
نعىمة;703725' Alıntı:
müslüman Sıfır Değildir. Sadece "la Ilahe Illallah Muhammedurresulullah" Diyenler Müslümandır. Iman Sıfırların önüne Konulan Rakam Mesabesindendir...
müslüman Asla Kendini Sıfır Kabul Etmemeli, Müslüman Olduğuna şükretmelidir...

sıfıra Ne Mükafat Nede Ceza Vardır, Ama Insan Sıfır Değilki Bazıları Ceza / Bazıları De Mükafat Alacaklar...

allahü Teala Kulundan Istediğini, Emrettiğini Kuranda Ve Sünnette Beyan Etti, Bunun Için Gönderdi Peygamberini (sav) Zaten...

siz Hangi "sırlardan" Söz Ediyorsunuz ? :d

yine Yanliş Anladiniz Kardeşim Yaa!!allahla Kendini Karşilaştirdinmi Ne Oluyorsun Onun Karşisında Dolumusun? Ona Nekadar Yetişebilirsin?.bunu Anlatmaya çalişmiş Yazi:H

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com
نعىمة;703725' Alıntı:
Müslüman sıfır değildir. sadece "La ilahe İllallah Muhammedurresulullah" diyenler Müslümandır. İman sıfırların önüne konulan rakam mesabesindendir...
Müslüman asla kendini sıfır kabul etmemeli, Müslüman olduğuna şükretmelidir...

Sıfıra ne mükafat nede ceza vardır, ama insan sıfır değilki bazıları ceza / bazıları de mükafat alacaklar...

Allahü Teala kulundan istediğini, emrettiğini Kuranda ve Sünnette beyan etti, bunun için gönderdi Peygamberini (sav) zaten...

siz hangi "sırlardan" söz ediyorsunuz ? :D

Naime kardeş siz anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız....insan tabiki de kocaman bir sıfırdır...
hele hele kendini bir şey zannedip... kendinmi ayyuka çıkardımı.. olay bitmiştir....söle bakalım hangi meziyetlerimizle dopdoluyuz diyebiliyoruz..kendimize... dört dörtlük bir müslümanım diyorsan amenna...

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com

selamun aleyküm
eline sağlık
slm ve dua ile.........

Vealeykümselam Allah razı olsun...Allaha emanet ol kardeşim...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
auralovesparkleaccgb8rr9.gif

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
yine Yanliş Anladiniz Kardeşim Yaa!!allahla Kendini Karşilaştirdinmi Ne Oluyorsun Onun Karşisında Dolumusun? Ona Nekadar Yetişebilirsin?.bunu Anlatmaya çalişmiş Yazi:H

söze şöyle başlıyalım...

yanlış anladığımı sanarak yanlış anlamışsınız..

Allahla kendini karşılaştıran kim ?! işte bu lafa çok kızdım...Allahın nimetlerini unutmayalım..

Aşağılık kompleksine gerek yok demek istedim sadece, nimete yazık oluyor..( yinede siz bilirsiniz )

Sıfırın sonuda sıfırdır ..tmm mı ?

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Naime kardeş siz anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız....insan tabiki de kocaman bir sıfırdır...
hele hele kendini bir şey zannedip... kendinmi ayyuka çıkardımı.. olay bitmiştir....söle bakalım hangi meziyetlerimizle dopdoluyuz diyebiliyoruz..kendimize... dört dörtlük bir müslümanım diyorsan amenna...

meltem kardeş, siz alntı yaptığınız mesajımı okudunuz mu, sorduğunuz soruya orda cevabı yazmışımdır ( bu mesajın kopyasıdır => bir sayfa geriye yönlendiriliyorsunuz )

iyi günleer..:H

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt