Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

99 Esma 99 Dua (2 Kullanıcı)

hasbihall

Kayıtlı Kullanıcı
~ AMIN ~Senai Demirci

Yarım saatimi aldı. Ama gerçekten harika. Allah (c.c.) Razı OLsun. Allah (c.c) o kadar güzel anlatılmış ki kelimeler yetmiyor. Sen büyüksün Yarabbim … Yorumlarınızı bekliyorum..[/quote]

Selam Aleyküm elinize ve emeğinize sağlık bizlerede ulaştırdığınız için Rabim sevgili kullarından eylesin Rabbim Razı olsun inşaALLAH selam ve dua ile..

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
HER İNSANDA ALLAH’IN BİR İSMİ BASKIN

Bununla beraber her insan, hayatında Allah’ın farklı bir ismini daha baskın şekilde gösterebiliyordu. Bediüzzaman’ın da “İnsan bütün esmâya mazhardır; fakat... tenevvü-ü esmâ (isimlerin çeşitliliği), insanların dahi bir derece tenevvüüne (çeşitliliğine) sebep olmuştur” diyerek ifade ettiği bu gerçeği, Dr. Saraç şöyle dillendiriyor:

“Her insanda Allah’ın 99 isminin belirli açılımları bulunuyor. Ancak bunların bazıları baskın, bazıları dengede, bazıları uyur durumda. Örneğin sürekli her konuda geri kalıyorsanız, El Müzill isminin etkisi kuvvetli demek. El Mukaddim ise tersine, öne geçirici bir etki yapıyor, insan onun etkisini kullanmayı bilirse atak yapabiliyor.”

Peki insan, kendisinde Allah’ın hangi isminin daha baskın olarak tecellî ettiğini, ya da hangi isimleri daha çok üzerinde göstermesi gerektiğini nasıl anlayacaktı? Çünkü Saraç’a göre, insan hangi alanda sıkıntı yaşıyorsa, Allah’ın o alanla ilgili ismini daha ziyade zikretmeliydi.

Saraç’a göre, kişinin bunu tespit etmesinin yollarından biri, kendi içine dönerek, sakin bir şekilde hayatın hangi alanında sıkıntılarının olduğunu tespit etmekten geçiyor.

türlü ihtiyaçların giderilmesine yönelik bazı zikir teknikleri şöyle ifade edilmiş:

* Sürekli darlık ve sıkıntı çekiyorsanız Ya Muğni, En Nafi

* İçiniz sıkılıyor ve göğsünüz daralıyorsa El Basit

* Bir türlü olayların içinden çıkamıyor ve ne yapacağınızı bilemiyorsanız El Vekil

* Sürekli başınıza felâketler geliyorsa El Mani, Es Selam

* Bilginizi arttırmak için gerekli beyin devrelerinin açılmasına yardım için El Alim

* Kendinizi biraz katı ve merhametsiz hissediyorsanız Er Rahim, Er Rahman

* Sürekli halsizseniz ve enerjiniz düşükse El Hayy

* Çok pasif ve korkaksanız El Kahhar

* Kötü bir yöneticiyseniz veya olayları yönetemiyorsanız El Vali

* Bir türlü organize olamıyorsanız El Kayyum

*Yaşamda elinizden tutacak kimse yoksa El Veli

* Bir iş kurarken El Hakim

Evet, Allah’ın her bir ismi, insanın bir ihtiyacı için şifa kaynağı. Bu hususu Bediüzzaman da vurgulamış ve şöyle demişti: “İnsanın mahiyeti ulviye (yüce), fıtratı (yaratılışı) câmia (geniş) olduğundan, binler envâ-ı hâcât (ihtiyaç türleri) ile bin bir esmâ-i İlâhiyeye (Allah’ın isimlerine), herbir ismin çok mertebelerine fıtraten (yaratılışça) muhtaçtır.” (Sözler, s. 586)

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH RAZI OLSUN ELLERİNİZE SAGLIK KARDEŞİM ALLAH'A EMANET OLUN...B)

hayrunissa86

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardesım gercekten guzel bı kıtap senai demırcı abımın ve senın eline koluna saglık selametle

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel olmuş hafize kardeş ama sanırım sana anne diyorlar hafize anne

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel olmuş hafize kardeş ama sanırım sana anne diyorlar hafize anne

Ekreme kardeş olmaya biraz fazla büyüğüm en iyisi anne olmak :evet
aslında aranıza girmem bile belki ayıp oluyor ama bu siteyi ve dini konuları sevdiğim için bırakamıyorum :A

kibaraggul

Kayıtlı Kullanıcı
Ekreme kardeş olmaya biraz fazla büyüğüm en iyisi anne olmak :evet
aslında aranıza girmem bile belki ayıp oluyor ama bu siteyi ve dini konuları sevdiğim için bırakamıyorum :A

Hafize anne ya ne demek aranıza girmem ayıp oluyor.:A sizin birbirinden yararlı forumlarınızı okuyoruz,yararlanıyoruz.Sizin gibi büyüklerimizi aramızda görmek,beni gurulandırıyor.Madem ki bu siteye girme amacı ALLAH ın kelamını öğrenmek.O zaman sizin gibi büyüklerimizden öğreneceğimiz çok şeyler var.
Yaradana emanet olun.Aramızdanda hiç ayrılmayın inşallah:H

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Hafize anne ya ne demek aranıza girmem ayıp oluyor.:A sizin birbirinden yararlı forumlarınızı okuyoruz,yararlanıyoruz.Sizin gibi büyüklerimizi aramızda görmek,beni gurulandırıyor.Madem ki bu siteye girme amacı ALLAH ın kelamını öğrenmek.O zaman sizin gibi büyüklerimizden öğreneceğimiz çok şeyler var.
Yaradana emanet olun.Aramızdanda hiç ayrılmayın inşallah:H

Kibara gül teşekkür ederim benimde sizlerden öğreneceğim çok şeyler var :evet

A

Arzu_76

Canım annem emeğine ve yüreğine sağlık

Allah (CC) razı olsun.

Yazdıklarının çıktısını alıyorum hakkını helal et

Dualarını bekjlıyorum inşallah

ATA_11

Kayıtlı Kullanıcı
SELAM ANAM..YİNE HARİKA BİR YAZI SENDEN BİZE.SAĞOLASIN.BU ARADA BEN BUNU NOYAN DAN SESLİ DİNLEMİŞTİM TAVSİYE EDERİM.NETTEN İNDİRDİM.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
SELAM ANAM..YİNE HARİKA BİR YAZI SENDEN BİZE.SAĞOLASIN.BU ARADA BEN BUNU NOYAN DAN SESLİ DİNLEMİŞTİM TAVSİYE EDERİM.NETTEN İNDİRDİM.

BENDE DİNLEMİŞTİM SESİDE GÜZEL OLDUĞU İÇİN ÇOK GÜZEL OKUYOR SELAMETLE:gulegule

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm hayırlı cumalar

sevçiçek

Kayıtlı Kullanıcı
canım kardeşim yeni açtım ve okudum çok güzel yazmışsın diline yüregine saglık herzaman namazlarımızdan sonra okumalıyız allahın isimlerini çok güzel açıklayıcıydı allah razı olsun selam ve dua ile:H

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
canım kardeşim yeni açtım ve okudum çok güzel yazmışsın diline yüregine saglık herzaman namazlarımızdan sonra okumalıyız allahın isimlerini çok güzel açıklayıcıydı allah razı olsun selam ve dua ile:H

Amin Allah cc sizdende razı olsun inş :H

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt