arkadaşlar ben sizden birşeyler istiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim eşim aylin ismini cok seviyor ve kızımız olursa aylin ismini koymayı düşünüyor kuranda aylin ismi geciyormu bana yardımcı olurmusunuz aylin anlamı ne?yardımlarınız için teşekkürler allaha emanet olun:a03:
kim derse başlamadan bu duayı okursa ALLAH TEALA o kimsenin anlayış gücünü artttırır.
Allahümme ahricna min zulümatil vehmi ve ekrimna bi nuril fehmi veftah aleyna ebvabe fadlike venşur aleyna hazaine rahmetike bi rahmetike ya erhamer rahımiyn.
ablacım bak duayla ilgili sayfa açmıştım şimdi sana da yazıyım oku olurmu ablam.canım RABBİM yardımcın olsun inşallah sınavlarında .bitmiyor gib gözükür şimdi ablam ama emin ol bitiyor canım.kalbini ferah tut ablam elbette dua ederim hazır tarihlerde varolmaz mı canım heyecan her sınavımda ayrı panik olur heyecanlanırdım.ilk sınav birde dualarımdasın ablacım merak etme.ALLAHA emanet ol
Sagolasin Abla ALLAH Razi Olsun okuycam insALLAH (ilk sinavada söyle abla ögretmenlerimi tanimiyorum ilk sömester... dersler cok agir devam edebilecegim bana göre ilk sinavlara bagli... HAYIRLISI)
:a36:
INSALLAH ABLA
arkadaslar 10 bin almıstım okudum toplamda 20 bin oldu yani
20 bin daha alıyorum arkadaslarada okutayım
allah kevser basında resulle bulustursun tümümüzü ....
[ı] [/ı]
aleyhüsselatü vesselam efendimiz buyurdular ki:
"bir gün bana cenab-ı hakk'ın dört büyük meleği geldi. Bunlar cebrail, mikail, israfil ve azrail aleyhisselam idiler. Cebrail aleyhisselam bana dedi ki: Ya resulullah ! Senin ümmetinden bir kimse size günde on defa selavat ederse yarın kıyamet gününde ben onun elinden tutar, sıratı kuşlar gibi geçiririm.
[ı][ımg]http://img30.picoodle.com/img/img30/5/11/27/f_9732a9961mum_5b5494c.gif[/ımg][/ı]
selamun aleyküm arkadaşlar...ablam ben aldıgımı okudum allah kabul etsin inş.
resulullah (s.a.v.)buyuruyor ki:"dua ettiğiniz zaman,kabul olunacağına inanarak allah'a dua edin.bilmiş olunuz ki,gafil kalp(ile)yapılan duaları allah kabul etmez."(tirmizi)
mü'minler annesi hazret-i aişe (radıyallahü anh)den nakil.allah'ın resulü (s.a.v.)geceleyin kalktığı vakit namazına şu dua ile başlardı:
"allah'ım !
Ey cebrahil,mikail ve israfil'in rabbi !
Göklerle ve yerin yaradanı,
hazırı ve gaibi bilen allah'ım !
Kullarına ihtilaf ettikleri şeylerde,
onların aralarında ancak sen hükmedersin.
Ihtilaf edilen hakk'a izninle beni hidayet eyle !
çünkü dilediğini doğru yola ancak sen hidayet edersin !"(müslüm)
bizim dua'larımızıda kabul et yarabbim bizlere hidayet et {amin}
selamün aleyküm kardeşim aylin isminin manası:
AYLİN: AYIN ÇEVRESİNDE GÖRÜLEN IŞIK
demekmiş. ama kuran-ı kerimde geçiyormu geçmiyormu bilmiyorum oana da bakar sana bilgi veririm.
kuranda geçmiyorsa sizde iki isim koyun daha iyi olur hem eşinizin isteği olur hemde sizde bir isim koymuş olursunuz.
Fikrimi kabul edersen bence en iyisi öyle olur eyer kızınız olursa kızınıza ikinizde birer isim koymuş olursunuz.
ALLAH'A EMANET OLMAN DİLEĞİYLE.
ESSELAMÜN ALEYKÜM
günaydı arkadaşım cevabın için teşekkür ederim beni sevindirdin sagolasın.iki isim düşünmemiştim cocuguma ama fikrin içinde sagol eşiminde iki ismi var.oda güzel bir fikir.sagol.