- 700 SENE EVVELİNDEN PEYGAMBERİMİZ(SAV) 'E EV..
Yemen hükümdarı Tüban Esad Ebu Kerib,
Peygamber Efendimiz(SAV) 'in Medine'ye hicretinden 700 sene önce Medine'ye gelmiş ve ileride zuhur edecek olan SON PEYGAMBER ' in ikameti için bir ev yaptırmıştı.Nitekim Peygamber Efendimiz(SAV) Medine'ye teşriflerinde o evde misafir olmuştu.
Yemen hükümdarı Medine-i Münevvere'ye geldiğinde ulemadan 400 kimseyi o eve yerleştirmişti.Ulemanın reisinin eline bir mektup verdi ve ;
''Ben bu evi Muhammed Mustafa(SAV) Hazretleri için yaptırdım.Zuhur edip bu diyara geldiği zaman bu evi O'na teslim edin ve bu mektubu da ona ulaştırın.''
dedi..
Uzun seneler geçti,ev elden ele düştü.Nihayet,Ebu Eyyüb(r.a.) Hazretlerinin tasarrufunda iken Resulullah(SAV) gelip saadetle orada konakladı.
Ebu Eyyüb(r.a.) o ulemanın reisinin evladındandı.Ensar-ı Kiram'da o alimlerin neslinden idiler.Muhammed Mustafa(SAV) ' nın hizmetinde bulunup Ensar (yardımcı) oldular..
* a l ı n t ı *
(İsimsiz küçük bir kitapçığı okuduğumda rastladım..ilginç geldi ve paylaşmak istedim..ancak kaynağı nedir bilmiyorum.. araştırıp..bulursam yazacağım fakat bu konuda bilgisi olan varsa..bilgilendirirse öğrenmiş oluruz inşaAllah..)