Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

700 Sene Bekleyen Ev ! (1 Kullanıcı)

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
  • 700 SENE EVVELİNDEN PEYGAMBERİMİZ(SAV) 'E EV..
    Yemen hükümdarı Tüban Esad Ebu Kerib,
    Peygamber Efendimiz(SAV) 'in Medine'ye hicretinden 700 sene önce Medine'ye gelmiş ve ileride zuhur edecek olan SON PEYGAMBER ' in ikameti için bir ev yaptırmıştı.Nitekim Peygamber Efendimiz(SAV) Medine'ye teşriflerinde o evde misafir olmuştu.
    Yemen hükümdarı Medine-i Münevvere'ye geldiğinde ulemadan 400 kimseyi o eve yerleştirmişti.Ulemanın reisinin eline bir mektup verdi ve ;
    ''Ben bu evi Muhammed Mustafa(SAV) Hazretleri için yaptırdım.Zuhur edip bu diyara geldiği zaman bu evi O'na teslim edin ve bu mektubu da ona ulaştırın.''
    dedi..
    Uzun seneler geçti,ev elden ele düştü.Nihayet,Ebu Eyyüb(r.a.) Hazretlerinin tasarrufunda iken Resulullah(SAV) gelip saadetle orada konakladı.
    Ebu Eyyüb(r.a.) o ulemanın reisinin evladındandı.Ensar-ı Kiram'da o alimlerin neslinden idiler.Muhammed Mustafa(SAV) ' nın hizmetinde bulunup Ensar (yardımcı) oldular..
    * a l ı n t ı *
    (İsimsiz küçük bir kitapçığı okuduğumda rastladım..ilginç geldi ve paylaşmak istedim..ancak kaynağı nedir bilmiyorum.. araştırıp..bulursam yazacağım fakat bu konuda bilgisi olan varsa..bilgilendirirse öğrenmiş oluruz inşaAllah..)

LUTFI

Kayıtlı Kullanıcı
Talip amca güzel bir paylaşımdı Allah C.C. razı olsun.

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı geceler guzel bır paylasım allaha emanet olun

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
selamun Aleyküm Talipamca...

Rabbim Razi Olsun Senden Inşaallah..

Rabbime Emanet Ol Dua Ile..

Hayirli Geceler..

Kaan Erdem

Yönetici
selamünaleyküm değerli abim.mevlam razı olsun.güzel bir paylaşımdı.selam ve dua ile kalın selametle....

Delete

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.
Allah razı olsun kardeşim,
Selam ve baki dua ile kalın.

93270140eb0.gif
97906724wb4.gif

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt